АВГУСТинчето сричките реди и се учи да пълзи....тема № 15

• 26 552
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Деси, аз също си мисля,че може зъбки да го мъчат детето. Моето също има вече 6 зъба, но очевидно продължават да го мъчат венците, защото постоянно ни хапе, всичко си бута в устата, но някъде назад, а и нощем започна много да се върти и да издава някакви скрибуцащи звуци. Не мога да кажа,че съм открила нещо,което категорично да помага- понякога стига да го подържа за ръката (или по-точно той да държи моята), друг път вода му давам, а тази нощ на челна стойка застанах и нищо- от 5.30 сме на крак... Просто ти пожелавам търпение и скоро да отмине този период!

Бубичка, благодаря за линка, огледах хубаво количките и тази, която търся я няма, но пък си харесах едно Куини, та цяла нощ го сънувам Simple Smile

Глупи, благодаря ти за предложението- може да се възползвам Simple Smile Аз също имам притеснения за това, че този тип колички са с малки гуми и едва ли за особено удобни по улиците, но пък сега основно гоня да е лека количката. Не мога вече да качвам 17 кг количка + 9 кг бебе 3 етажа по стълбите, искам нещо лекичко и удобно. Но пък нямам право на грешка, защото това ще ми е третата количка и мъжът ми вече е достатъчно недоволен от идеите ми.

Всъщност направо ще си питам за двете колички, които харесах, ако имате някакви идеи- споделете, моля! 
Quinny Zapp и Esprit Vegas

Лиде, много сладък този Макси! И аз ще те потърся във фейсбук...

# 406
Eй,я не се правете на много дърти Laughing,навършили 30 и вече били дърти чанти,а какво ще казваме като вече сме на по 50?! Joy Тогава ще викаме,ееех кога бЕхме на по 30 год деца раждахме....така,че айде моля ви се,не говорете така все едно сте "пътници".Иначе то винаги 8-9-10 години са си разлика,ние "младите" (според вас) също можем да кажем-"Ееех тези тийнеджъри,дискотеки,кръчми,живот,кога и ние бяхме на по 17" Joy винаги разликата ще я има. Ама всъщност не ми е толкова далечно времето когато бях на 17,че да говоря така,иначе и аз като Захира никога не са ме блазнели толкова много кръчми,дискотеки и т.н.,не,че не съм ходила,но винаги приоритет ми е било да имам семейство,деца и после всичко останало.Ще чакам още малко да пораснат само и аз тръгвам по дискотеките... Joy
 Да не говорим,че АБСОЛЮТНО всички в тая тема,които са около 30-те изглеждате ПЕРФЕКТНО!Без преувеличение!И Хариела и Ганушата И Геринела и Магаре...извинете,ако пропускам някой...

Хариела,Гануша,не знам какво е станало преди да забременеете със Софи и Дари,няма  да ви питам,за това вероятно казвате,че не сте станали майки на най-подходящата за ВАС възраст,но това са неща независещи от вас,нали,за това казвам,че според всяка майка нейната собствена възраст е най-подходяща,разбира се изключвайки някои неприятни фактори като спонтанен аборт,невъзможност за забременяваме и тъй нататък.Такъв е животът,понякога стават и такива неща,но аз вярвам,че винаги ИМА защо.Щом нещо е станало,значи така е трябвало. Hug
Иначе аз също определено смятам да имам още едно дете около 30-те си години,дали ще е на 30-33 или над няма значение. Heart Eyes

Lidiya_81,страхотен е Максиии е много усмихнат.Ааа и между другото имате сртахотни паркове. Grinning
Янчеееее,къде си бре сестро?Оти те нЕма у целата схема? Heart Eyes Hug

# 407
Наклала се била като биволица  Joy Joy Joy ще се разпадна от смях. Joy

terpsyhora и двете колички са мноого хубави,не мога да избера една да ти кажа. Grinning

# 408
Аз съм за Есприт-а
Пък моята количка и сега си ми е удобна и лека, но Преслава нещо не може да седи в нея... Смъква се, сякаш седалката й е плитка... и си виси на коланите като дроб.. За легнало положение няма равна, защото дупето пропада леко надолу и крачетата щръкват леко, пък Преслава обича да спи така. Peace
Приемам всички У фейсЪТ  Hug

# 409
pepejeans Ники от много отдавна си дърпа и бърка в ушите особено като суче.

# 410
terpsyhora, Биа, Ивушка - 10х за милите думи.
Количка да ви кажа съм избирала доста дълго време и съм преценила всичко предварително, за да няма издънки. Мисля, че цената обаче ще ви е многжко към 800-850лв, ако е от тук, ако е от бг купена ще отиде на към 1600 (тия хора като слагат надценки немислят), но съм супер доволна. Супер маневрена, дори има амортисьори на колелата, кара се с една ръка, а с другата можеш да говориш по тел или да си пиеш кафенце, стабилна, свръх лека-7кг, изключително малка при сгъване-за прибиране в багацника на колата и не най-малковажното може да се ползва само една количка за всички сезони и от новородено докато спре да иска возене в количка без досадните кошове и приставки към количките. За качеството си и като цена, смятам че това е най-добрата комбинация. Ето линк: http://www.bambinodirect.co.uk/details1.asp?ProductID=2678&n … 010-package1.html
Това им е най-новия модел и дори незнам какво точно му е различното, но който има желание да разгледа.
http://www.bumpsnbabes.com/pushchairs/bee-new-model-launch-end-m … qECFVls4wodW0k4OA
Този сайт е показал по-нагледно новите екстри. Моята е с малко по-голямо покривало и не е с лети джанти а с тасове Simple Smile и само това виждам като разлика и че може покривалото да се наглася на по-високо и по-ниско, това е.

Последна редакция: пн, 19 апр 2010, 12:01 от Lidiya_81

# 411
  • Варна
Терпсихора, и аз съм за Есприт-а. Според мен гледай дали има легнало положение количката и гумите да са големи, мойта количка е Хаук, не съм доволна, много се разскърца, иначе е добре.

Биа, мерси, но според мен определено си изглеждам на 30, друг е въпроса, че днешните момичета изглеждат на много повече години, отколкото реално са или поне тези, които аз познавам. Да, за възраста за деца си права, аз се чувствах готова на 25 години някъде, просто по-късно стана.

Лиде, много е сладък Макси и много усмихнат. Това на последната снимка кон ли е Thinking? Ти защо не го яхна? Joy

# 412
...
Биа, мерси, но според мен определено си изглеждам на 30, друг е въпроса, че днешните момичета изглеждат на много повече години, отколкото реално са или поне тези, които аз познавам. Да, за възраста за деца си права, аз се чувствах готова на 25 години някъде, просто по-късно стана.
...
Да,може да изглеждаш на 30,но изглеждаш перфектно това исках да кажа.Дааа,наистина е така и не само твоите познати са така,тези,които аз познавам са по същият начин,в момента,ако видиш едно 15 годишно момиче никога няма да предположиш,че е на толкова,говоря в общия случай (освен,разбира се,ако не се заслужаш какви глупости приказват Laughing  по акъла веднага разбираш).Направо още от сега изпадам в ужас като си представя,че може и Мери да изглежда така  ooooh! ......нагримирани,с високи токчета,отворени,пушат...,а да не говорим,че започват да правят секс на по 12-13 години.Това е самата истина...не знам,не искам и да си прдставям докато пораснат какво ще стане...

# 413
  • Sofia
Терпсихора, на мене също Есприт повече ми харесва.

Лиде, имате си чудесни местенца за разходка и Макси е страхотен сладур!  Hug

Ганушка, тук съвпадаме по 2 точки - и аз бях готова и исках бебе на 25, но го поотложихме заради бившата ми професия, та да сепозамогнем малко, а после когато започнахме с опитите, то не ставаше, та така ... нещата се проточиха. Но сега пък си имаме най-сладките съкровища на света! И на 50 да я бях родила София, пак щях да съм най-гордата майка на света!

Янче, определено мисля като теб - много ми се иска съвсем скоро да си имаме пак бебе, но ще го поотложим малко, защото и аз смятам, че няма да се насладя на всеки един момент със Софи, ако на път е второ бебче. Е, не можем и много да отлагаме, защото часовника ми напредва, но 2-3 годинки мисля че можем да си позволим, тъкмо Софи ще осъзнава за какво става въпрос. Живот и здраве и Господ да е с нас...!

Имам въпрос към всички: Какво сирене да дам на София за първи път? И как става захранването със жълтък - всеки ден ли давате, докато захраните или как?  

# 414
Ганушка - конче е  Crazy  hahaha Тия хора, които са насядали по тревата се любуват на слънчевото време, а някой си е решил да дойде до езерото с каляска и впрегнал кончето  Joy Не се вижда, но пред него има вързана бала сено да си хапва, просто немога да ви опиша какво спокойствие е в сравнение с Лондон, а да не говорим за бг. Дано правителството да вземе някакви мерки и да има повече удобства за мамите в бг и младите да им дойде акъла в главите с тия силикони и гримове състаряващи ги с поне 15 години. Ако има удобства и спокойствие и повече млади ще поискат да стават мами от рано, да се грижат за данъкоплатците в бъдеще и всичко ще е наред, но...има все още 'неналапали се' политици, на които това не им е приуритет.
Биа - аз ги гледам само по Тв, че от няколко години не съм се прибирала в бг, но ми е жал понякога за безхаберието на младите - секс, наркотици...изтървана работа...
Хариелка - мерси  Hug Жълтъка ме посъветваха след 9 месец да дам, но Софи няма никакви реакции до момента, така че смело. Първите 5 дена всеки ден по 1/16 или 1/4 (всяка майка преценява според детенцето) и ако няма реакция продължаваш през ден. Като посвикне месец да речем можеш да увеличиш количеството мъничко.

# 415
Хари, аз давах през ден по 1/16,1/8,1/4..и сега си карам през ден по 1/2..Сирене давам , купено от магазина но 100% от мляко като стои в кутийка с вода...

# 416
Сирене не съм давала още. Жълтъка го давах 1 седмица, всеки ден. И първия път си сложих 1/4, не съм слагала малко по малко. Peace Всъщност тя така и не изяждаше цяло пюре тогава и все оставаше, а в него и малко жълтък оставаше.

# 417
Янчеееее,къде си бре сестро?Оти те нЕма у целата схема? Heart Eyes Hug[/i][/b]

Ааааа след дъжд - качулка  Naughty Crossing Arms  Joy

Хари: да и аз това бях написала и предния път, че оисвен всичко ми се иска Анди а осъзнава що е то братче/сестриче, 'ще ставаш кака', 'вече няма да си самичка' и т.н.

За жълтъка и аз бях питала онзи ден в захранващия. Дадох го 4 последователни дни по 1/4, като в тези дни не давах месо.
Сирене след много гледане от моя страна и питане във форума взех Сердика - СТРАХОТНО е - разбира се от 100% кр. мляко и като го накиснах изобщо не се разпадна, остана си твърдичко.  Peace В захранващия препоръчаха някакво Био на Хармоника, но в Кафуланд аз такова така и не открих.  Sad

Глупи: колко струва килимчето и откъде го купи?

Ивушке: и на мен ми е най-големият проблем закуската! Направо се чудя какво аджеба да ям, което хич не ми харесва.  Rolling Eyes Единственото разделно, което обичам е хлебче с паста от маслини и краставица и/или марула, както и само препечено хлебче с масло и чубрица. Иначе можеш кис. мляко с плод (това го ям за следобедна закуска, най-вече с банан, че засища). Питай мамите във форума за РХ в Красива мама. Аз самата мислех ПАК да ги тормозя за закуската, че нещо тези овесени ядки с фреш, които ми дават като идея хич не ми се нрави.  Rolling Eyes

Терпсихора: ти тотално ме забрави!  Crossing Arms Аз съм за Есприта с 2 ръце! Аз самата мислех да си купувам Есприт, единствено тогава ме спря начинът на сгъване, но сега така или иначе новата ни количка се сгъва по същият начин, та ако имаш място в багажника съм ЗА 100%. Леки са и много готини!  Hug Да ти кажа взех си на Томи Типи шишпето и съм АДСКИ доволна! Щях да ти звъня да ти кажа, но нали заминахме и се замотах.   bouquet Hug

Отивам а си доправя картофите соте, че тати си идва след малко с автобус от Виена, милия, хвана го вулканът! Егати късмета! Какво става с тази природа???  #Crazy

# 418
Здравейте и от Прага. И тука вулкана не ни подмина и сега само се моля да отворят летищата до няколко дена, че трябва в петък да летим, а такаааа ми се ходи, не искам да пропадне почивката. Стискайте палци.
Днес Дани става на 8 месеца, почерпете се с по един чешки колач за негово здраве.

Терпсихора, честита месечинка и на Алекс. Аз съм за Есприта също, предпочитам колички с цяла дръжка, освен това ми се струва по удобна. Но ти си преценяваш все пак.
И аз добавих във Фейса когото намерих.
За възрастта и бебчето, аз също мисля, че човек трябва да е готов и да го чувства. И на мен ми се искаше 1-2 годинки по - рано да бях родила, но каквото е писано, това.
Захира, много се кефя, че и ти искаш второ породено.
Поли, как е при теб, дойде ли ти???
При нас още нищо не се получава, още не ми е дошло Sad , айде дано скоро стане все пак  Heart Eyes
Биа, ти си бомба, аз винаги съм го казвала  Hug Много ти се кефя. А относно сегашната младеж, понякога е направо плашещо ... как изглеждат, как се държат и т.н. Единствено по това какво говорят можеш да разбереш, че са лапета още.
Хари, аз сиренце съм купила на Маджаров и скоро започвам да давам и аз. Преди няколко дни въведох глутена, с овесени ядки (въведох е силна дума да се каже, понеже дребчо изяде 2 лъжици и взе да плюе, но то при нас е така). Сега ще въведа още някоя друга зърнена и после ще въведа сиренето, да видим дали ще яде попарка.
Лиде, страхотно е при вас, много е красиво. И при нас има много и хубави паркове и градинки за бебета и дечица. Ние сега през уикенда бяхме на село и му постлах на Дани едно килимче на тревата и се въргаля там.
Пепеджийнс, дано не са ушички. И на теб много ти се кефя на смелостта за трето породено  Mr. Green  bouquet Hug
Аз съм добре вече, за няколко дена бях пушка, но имам доста работа, затова не се включвам често, но пък ви чета постоянно.
Лек и приятен ден от нас с Дани  Hug

# 419
  • София
Благодаря ви много за мненията по въпроса с количките! Аз първо харесах Есприта, после се лепнах за Куини-то, но то отпадна- сега като разглеждах се оказа,че има само едно положение за гръбчето, което не ме устройва. Мамеше,че  е 2 кг. по-леко и супер компактно, но карай.
Когато се сдобия с нея ще ви се похваля  Grinning

Лиде, аз също уж избирах много внимателно и първата количка се оказа доста непрактична за мен ( но пък мъжът ми я харесва и често я ползва когато излиза сам с бебето), втора е супер удобна- голяма, с перфектни гуми, маневрена, стабилна, но е тежичка, а бебето си стана и то тежко и вече душа не ми остана от това влачене по стълбите-ако имахме асансьор изобщо нямаше да мисля за нова. А твоята ми харесва как изглежда, но няма да е сега- може би за следващото дете, ако успея да си я изврънкам  Grinning

Янче, не съм те забравила! Много се радвам, че ти е харесало шишето, а на Анди хареса ли й? Аз също хоидих в събота в Пигис да докупувам шишета- ами много са удобни! За количката- как се сгъва не ми е проблем, дори да не е компактна не ме притеснява, имам място за три колички в багажника Simple Smile

Хариелка, аз давам Био сирене. На мен ми е много вкусно (а не обичам особено сирена), би трябвало и да е доста чисто. И аз като Яна го изкисвам, сменям му водата по няколко пъти и си остава сравнително твърдо, не се разпада на трохи. Бебето също го харесва. За жълтъка нямам представа, още не съм давала.

Трейси, да ти е жив и здрав Дани, все толкова сладък и прекрасен да расте Hug И благодаря ти за поздравленията, аз бях забравила честно казано Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт