Машина за хляб-31 част

• 64 938
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
Нямам представа Бонгоnewsm78 Уплътнението е гумено, мъжа ми каза, че ще се опита да измисли нещо, но едва ли ще стане.

# 646
lubopitko, тези на които им смениха машините имаха проблем с печенето. Не им се изпичаше хляба, поне така помня аз. Но нека и те се включат, да не би пък да бъркам нещо.
Аз най-накрая направих типовото хлебче на Гелева. Много вкусно Heart Eyes Мая турих на око, стана си обаче нормално хлебче (май 750гр), нацелила съм явно  Rolling Eyes
Относно донътите, моя приятелка преди година може би пусна такава тема и тогава бяха изровили някаква рецепта за поничките на Дънкин и Донътс. Ще поровя сега и ако я намеря, ще я пусна тук.
Не можах да намеря темата, явно вече е в дълбокия архим  Laughing Намерих обаче това: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2391.msg60711.html#msg60711
И това (на английски, но с видео): http://www.ifood.tv/recipe/how_to_make_donuts

Последна редакция: вт, 04 май 2010, 00:10 от Tristia

# 647
  • Асеновград
Здравейте  момичета, аз  от скоро имам машина за хляб и  много  благодаря за споделените рецепти и идеи Hug

Вчера за първи път пекох хляб в машината стана страхотен  на вид но НЕ миришеше  както хляб печен във фурната а по различно  правих го по следната рецепта:
300мл. вода+ мляко
500гр. брашно
3с.л. масло
2ч.л сол
2ч.л зхар
2ч.л суха мая
Незнам на какво се дължи тази миризма дали от сухата мая newsm78 но аз съм месила питки с нея и нямамше проблем.
Трябва ли маята да е за машина?

Не се притеснявай,вторият път като изпечеш,миризмата трябва да изчезне.Тя си идва от тефлона при първото печене.Да си я ползваш безаварийно и със здраве  Grinning

# 648
  • Вече на село
И на мен ми се случи нещо неприятно. Пекарната ми е Северин с една перка. По всяка вероятност не съм закрепила контенера правилно, защото отначало си месеше добре, но десетина минути от началото /програмата беше на месене и втасване/ забелязах, че перката не се върти. Изключих и извадих контейнера. Включих отново, за да видя какво става - оста се въртеше, но беше изместена тази част на машината, която върти перката и една свободна месингова шайба, на която не можах да открия мястото. Извинете ме, че така обяснявам, но се опитвам да бъда максимално подробна, надявайки се на съвет, пък съм и така разстроена  #2gunfire. А, да, освен това тестото около оста на перката беше лекичко оцветено, май от греста. За съжаление не мога да си открия книжката, може би там щеше да е показано как изглежда точно това място на машината и да ми дойде идея как да се справя. Ще бъда изключително благодарна, ако някой ми помогне със съвет или снимка. Хайде, помагайте  Praynig Praynig Praynig

Последна редакция: вт, 04 май 2010, 08:30 от arina

# 649
Здравейте момичета,незнам това ли е мястото за да потърся съвет,но ако не е моля да ме извините.Най-накрая и аз се реших на тази покупка,но се колебая между 2  вида хлебопекарна,моля ако имате впечатление от едната и другата да ги споделите.Ето ги и тях:
http://www.intermarket.bg/index.php?itemID=237&group=1    Fagor PAN 850
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09025452  MOULINEX OW-2000

# 650
pepsipasta, мулинекс 200 е многократно обсъждан като НЕдобра покупка, избери си друг Simple Smile

# 651
  • Чехия
Привет записвам се, към компанията... а сега само да чета. Лек и продуктивен ден момичета.

# 652
След известни търсене по магазините за пълнозърнесто и ръжено брашно купих преди малко от един диетичен магазин, обаче май малко се прецаках някой може ли да ме ориентира в цените на тези брашна:
ръженото взех 1кг за 2.10лв
пълнозърнестот струваше 1.50лв за 1кг

Да кажа че живея в София ако някой може да пепоръча и конкретни магазини или вериги магазини

# 653
Привет записвам се, към компанията... а сега само да чета. Лек и продуктивен ден момичета.

Привет, помагаме, насърчаваме, съветваме....после приемаме по куриер да видим дали това, за което ти помагаме става за ядене......И с четене тази работа не става, трябва и действие...Ти си опитна хлебарка, така че не се коси......

Аз в последно време използвам само програма 13 на машинката - месене и втасване - за ей такива работи - http://i120.photobucket.com/albums/o195/rdjvl/P1100020.jpg и http://i120.photobucket.com/albums/o195/rdjvl/P1100034.jpg

# 654
Здравейте! След като ви надух главите за рецептата за донати е редно да ви се отчета. Сутринта ги направих за закуска на госпожицата и докато взема апарата да ги снимам за вас.....получих следният отговор: " За тях остана само аромата и моите голееееееееми благодарности!"/хи-хи-хи/ smile3508   newsm62   Съжалявам много,но следващия път ще скрия някоя друга за снимка.
  Това от мен за сега,и дано скоро ми поправят машинката ,че с тези прищевки на госпожицата ме хвана мускулна треска да меся.

# 655
Пепсипаста, имам Мулинекс 2000 от м.февруари 2009г. През април тази година сдаде багажа - под осичката на бъркалката почна да хвърля вода и тесто. Вече е неизползваема. Бъркалката не може да се закрепи на осичката и не може да меси. Имах проблем и с изпичането на горната коричка. Все беше бледа. Но слагах  фолио на стъклото и така си карах. Добре, че си купих Аляска от Метро когато беше промоцията. Мъжът ще носи Мулинекса в Техномаркет, от там е купена, има 2г гаранция Но все няма време...  Не купувай Мулинекс 2000.

# 656
Електра, в магазини Европа пълнозърнесто брашно на Panino e 72ст. Типовото е 54ст. Фантастико също продава брашно на фирма Panino.

# 657
Електра, в магазини Европа пълнозърнесто брашно на Panino e 72ст. Типовото е 54ст. Фантастико също продава брашно на фирма Panino.
Благодаря ти много ще потърся в тези магазини

# 658
Пепсипаста, имам Мулинекс 2000 от м.февруари 2009г. През април тази година сдаде багажа - под осичката на бъркалката почна да хвърля вода и тесто. Вече е неизползваема. Бъркалката не може да се закрепи на осичката и не може да меси. Имах проблем и с изпичането на горната коричка. Все беше бледа. Но слагах  фолио на стъклото и така си карах. Добре, че си купих Аляска от Метро когато беше промоцията. Мъжът ще носи Мулинекса в Техномаркет, от там е купена, има 2г гаранция Но все няма време...  Не купувай Мулинекс 2000.

Носихте ли я в сервиз? Моят проблем е точно същия с бъркалката...

# 659
  • Изомрудения остров
здравеите и от мен и аз от една седмица съм горда със своята покупка Панасоник СД-255 четири успеха с хляб по рецептите от книжката за наи обикновения хляб ама имам питанка всички казвате първо течните съставки а след това сухите а при мен пише обратното и аз  спазвам стриктно,но мисля да пробвам и този вариант утре някои има ли такава машинка да сподели да не правя два хляба утре  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт