Машина за хляб-31 част

  • 64 925
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 125
Както вече писах по- назад в темата- закрепващият механизъм, който държи перката се извади от уплътнението и започна да пропуска масло в гнездото, в което влиза контейнерчето. От сервиза твърдят, че не е масло, а вода и брашно и, че можем и така да си караме...  #2gunfire

Кофти цялата работа. Вече няколко момичета се оплакват от това, включително и аз се оплаках  Confused Излиза , че на Мулинекса 2000 слабото място не само на изпичане на горната коричка и и уплътнения или не знам какво е там. 
Аз след всяко изпичане чистя загоряло с клечка за зъби, ще видим до кога  newsm78 lubopitko според мен наистина е вода и брашно , че толкова масло няма къде да има  newsm78 съдя по моя .

Аз тези дни нищо не съм правила , че малкия ми болен и съм се депресирала, не ми се прави нищо. Rolling Eyes  . 4 месеца не бях опитвала купения хляб  Mr. Green

# 676
  • Мнения: 1 254
Моля, опитайте нашата следобедна закуска Simple Smile

# 677
  • Мнения: 622
Alyona и аз така всеки път чистя, в тестото и хляба също имам зацапано, супер много ме дразни това безхаберие на хората от сервиза "може и така да си го ползвате"- казали на мъжа ми, при положение, че долната част на перката, която е от външната страна на контейнерчето, се вади...

# 678
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Имам старо тестото в хладилника, но последно пекох хляб в събота. В понеделник тестото беше понадигнало фолиото, а днес е спаднало. Означава ли това, че е превтасало? Може ли да го вложа в новия хляб, който мисля да пека след малко или да не рискувам? Тестото е от бяло брашно.
Да си кажа каква я свърших на своя глава  Mr. Green. Сложих си старото тесто както си му е редът и всичко си стана. Хляба втаса добре и е с хубав вкус Simple Smile. Правих го обаче на програмата за френски хляб за всеки случай, че втасванията там са по-продължителни Wink.

# 679
  • Мнения: 274
Айде да видим някой ще  ми обясни ли какво тесто да правя по тази рецепта за тутманик: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.120 Поне приблизително някакви мерки, пък после мисля като за хляб трябва да е твърдо тестото  newsm78 Или не? Накрая, ако никой не помогне, тесто за пица ще направя, да знаете и ще проваля сигур рецептата  Crossing Arms

# 680
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Според мен с 2ч.ч. вода може да се замеси към 1кг. брашно. По тази логика трябва да сложиш 1кубче прясна мая или 2 пакетчета на Йоткер Peace. Сол и захар бих сложила по 1с.л. Гледам тази рецепта.

Последна редакция: ср, 05 май 2010, 23:34 от Solar Wind

# 681
  • Мнения: 11 607
Айде да видим някой ще  ми обясни ли какво тесто да правя по тази рецепта за тутманик: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.120 Поне приблизително някакви мерки, пък после мисля като за хляб трябва да е твърдо тестото  newsm78 Или не? Накрая, ако никой не помогне, тесто за пица ще направя, да знаете и ще проваля сигур рецептата  Crossing Arms

Пише 2ч.ч. вода......Това са около 480 мл. вода.За солта и захарта - предполагам по 1 ч.л. Мая 2/3 кубче според - аз бих сложила толкова, но и 1 цяло няма да развали тестото....Което означава около 900гр. брашно. Тестото според мен не трябва да е твърдо, но не и прекалено меко. Просто приятно меко тесто. Сложи около 800гр. брашно и според зависи прибави още  при нужда.

Дано Лабрекс не ме бие!!!!!

# 682
  • София
  • Мнения: 8 497
Айде да видим някой ще  ми обясни ли какво тесто да правя по тази рецепта за тутманик: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.120 Поне приблизително някакви мерки, пък после мисля като за хляб трябва да е твърдо тестото  newsm78 Или не? Накрая, ако никой не помогне, тесто за пица ще направя, да знаете и ще проваля сигур рецептата  Crossing Arms

Ами не е твърдо тестото. За тутманиците по принцип тестото е меко, в някои случаи даже и лепкаво. Лабрекс сигурно ще се появи да даде подробности, но е писала, че водата и е 2 чаени чаши (приблизително около 400 милилитра) значи ще иде до 700- 800 грама брашно (гоните меко тесто). От там пък маята трябва да е около половин кубче ако не и една трета, щото това тесто е от леките и не му трябва толкова зор, че да му се туря много мая. По една чаена лъжичка захар и сол стигат и май това е ... друго няма.

Така ... сега да се върна назад да попрегледам това онова и да видя дали има други въпроси.

Сега да допълня аз. Значи докато съм си писал отговора гледам, че и други дами са отговорили та избор голям.

В общи линии тия сервизни и гаранционни услуги направо вече ме хвърлят в дълбок размисъл. То май наистина ще излезе по изгодно човек да си купувам там някаква по евтина машинка да я използва година две па после да си купува нова. Излиза, че марковите явно нещо издават багажа пред по неизвестните модели.

Останала съм с впечатление, че Хаджията има много работа в последно време и му е трудно да тъче на няколко стана.......Нека работи, пък като си почива - ще дойде пак при нас. Няма къде да ни избяга, а и при кого да иде освен при нас - толкова бойна и хубава група сме ние, че малко ме съмнява по-Арни от нас да намери нейде.......
...

Абсолютно точно мамо Цоцоланче. В моята професия от март до юни настъпва истински ад, ама аз вече съм му свикнал. Между другото чета си ви редовно и да ви кажа съм във възторг, че много от пишещите тук вече отговарят на въпросите на новите и така спиралата се е завъртяла с пълна сила. Та няма за какво да се притеснявам имаме все повече и повече опитни майстори в хлебопекарството. А между другото ... на мен пък нещо напоследък не ми остава време за месене.

Сега съм си направил аз там един план за експерименти и чакам да мине зора. А да ... кекса с кайсиевото мляко (от фино смляни кайсиеви ядки) стана бе. Даже направо ви казвам страхотен стана та пробвайте и вие.

Последна редакция: ср, 05 май 2010, 23:53 от дядо хаджия

# 683
  • Мнения: 274
Благодаря, милички!  Hug Фърлих го да се меси, обаче съм забравила да купя прясна мая, та със суха. Ще гледам да е малко по-меко от това дето е за хляб. После го слагам в хладилника и сутринта ще видим как е  Confused Аз Лабрекс я питах на лични, тя каза че около 4-4 и половина чаши брашно, но с друго не посмя да помага, че не меси в машинка и си го прави на усет и око тестото. Да му мислим тия като мен, дето искат мерки, иначе не могат да се оправят  Joy

# 684
  • Чехия
  • Мнения: 1 071
Привет мамчета вече си харесах машина и до седмица може би ще я поръчаме... Направо нямам търпение вече, почнах вече да я сънувам.

# 685
  • Sofia
  • Мнения: 10 865
Привет мамчета вече си харесах машина и до седмица може би ще я поръчаме... Направо нямам търпение вече, почнах вече да я сънувам.

Е кажи каква е де Wink

# 686
  • Чехия
  • Мнения: 1 071
Някаква средна класа, средна цена ето я...

Ето я пред преводач... http://translate.google.com/translate?u=http%3A//www.kasa.cz/mal … amp;langpair=auto|bg&tbb=1&ie=UTF-8

 Дано се вижда... иначе така... http://www.kasa.cz/male-domaci-spotrebice/koupit/946207/sencor/s … ncor-sbr-1530wh-/

# 687
  • Мнения: 274
Влизам само да ви кажа (и покажа), че тутманика на Лабрекс е великолепен! Благодаря на всички за съветите   bouquet Без вас нямаше да се справя.

Направих го с извара, че имах една и се чудех какво да я правя. Голяма вкусотия стана Crazy въпреки че с оформлението не се справих особено  Blush
Между другото как правите снимките по-малки? Ще ми се да не заемам толкова място...

Последна редакция: чт, 06 май 2010, 12:38 от Tristia

# 688
  • Мнения: 782
Чудно тутманиче   bouquet
оф, нещо ми редактират мнението ... в първите скобки трябва да пише img width=400  Simple Smile

# 689
  • Мнения: 274
Shada, стана номераа  Party Благодаря!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт