Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 24

• 43 968
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
Мисля, че Ферхунде е най-виновна от следната гледна точка:
1. Постоянната й алчност и непрестанните упреци към Шевкет за това, че не е задоволена материално.
2. Тя беше човека, който го подтикна към хазарта. Tова че след време му каза да спре бе напълно безполезно, защото всички сме наясно, че започнеш ли с това нещо спиране няма.
           Но, ако Шевкет не беше толкова глупав, слабохарактерен и податлив на емоциите си не биха се получили тези отвратителни последствия!!! Това момче ми падна в очите още като се ожени за Ферхунда, ама това беше направо върха.

# 121
Да, всъщност от какво се препитава Шефкет след излизането си от затвора?  Rolling Eyes
Сега като попита се замислих- в банка вече не може да работи, с това опетнено име!?!? newsm78
Някой да каже с ББ
Я да дойде в БГ! Тук никой не те пита откъде идваш. По-рано поне искаха разни характеристики, свидетелства за съдимост и пр. Пък сега.... ooooh!

# 122
А това че мъжа е от друго тесто,е вярно,и то важи за всички мюсюлмански държави,там мъжа се смята за по-висш,а жената се грижи за него и за неговите удоволствия,и за разплот.Поне това съм чувала многократно.

# 123
Да, всъщност от какво се препитава Шефкет след излизането си от затвора?  Rolling Eyes
Сега като попита се замислих- в банка вече не може да работи, с това опетнено име!?!? newsm78
Някой да каже с ББ
Я да дойде в БГ! Тук никой не те пита откъде идваш. По-рано поне искаха разни характеристики, свидетелства за съдимост и пр. Пък сега.... ooooh!

ББ Е нали Ферхунде подпалва строежа на който работят с баща си значи е станал строител  Peace

# 124
Моля ви може ли линк към 2рата серия от снощи Praynig Умората си каза думата и я проспах Peace

# 125
# 126
Имам чувството,че Шефкет се крие по-скоро защото няма очи да погледне баща си,отколкото страха,че ще влезе в затвора Thinking.

# 127
  • София
хайде да ви кажа:)
ББ В затвора Шефкет става приятел с това момче, което беше дясна ръка на тартора..забравих му името...и като излезнат от затвора двамата захващат строежа...с течение на времето обаче Шефкет остава сам, защото другия се оженва и заминава ...и нашето момче както се досещате едва свързвайки двата края, пак потъва в заеми...тогава Джем му става съдружник...Ферхундето като разбира, виждайки реклама във вестника, че Шефкет е станал съдружник с Джем, се обажда във вестника и пуска пикантни новини, че Джем или неговия холдинг се е хванал да строи с измамник, лежал в затвора....семейството на Джем е потресено и отново сипят жупел на главата на сина си....много му се събира и получава криза и умира....едни от най тъжните серии са това..та отплеснах се...в крайна сметка и строежа не успява да довърши нашия хубостник...

# 128
Имам чувството,че Шефкет се крие по-скоро защото няма очи да погледне баща си,отколкото страха,че ще влезе в затвора Thinking.

Има го и този момент, ама и шубето от затвора си е голям страх, който ти дава криле да прескачаш огради.  Thinking

# 129

Извинявам се, ама сега разгледах цялата тема и прочетох мненията за Фикрет. Тя е моята любима геройня и точно това, за което бяха писали по-назад ме кара да я уважавам толкова много. Винаги, когато семейството й се нуждае от нея тя е с тях. Надявам се и те да постъпят  този начин, когато тя има нужда от подкрепа. Веднъж вече я огорчиха сериозно и се надявам да не се повтори. И съм съгласна, че е по-затворена,преживява всичко вътрешно, таи емоциите си, но това не означава, че такива липсват. Не я виня, защото по този начин тя предпазва близките си, не ги натоварва и с нейните грижи. Аз имам същия характер и трудно изразявам чувствата си пред друг човек.

# 130
  • Майничка
Жестока е "музикалната" снимка в началото на темата, особено Оуз с кларнета и Фикрет с дайрето! Joy

Нямате изчитане, значи, хеле пък да се вреди човек да публикува мнение.
Затова сега ще плясна едно дълго, дето от половин час го допълвам според публикуваните междувременно постове. Laughing

Гласувах в анкетата, че не се справят.
По мои наблюдения, в повечето критични моменти се щурат като мухи без глави и накрая някой им налива правилния акъл  или направо ги вади от батака. И те го приемат като нещо дължимо, щото нали са бели и добри...

Ценностите, в които Али Ръза вярва и ги е възпитал, са общовалидни и никога няма да остареят, обаче приложението им куца на всички, в това число и на самия него.

Скромни, та чак на горделивост избиват; не лъжат, само крият истината от уважение към по-възрастния; иначе вярват в истината, ама само в приемливата за тях; не крадат, само вземат назаем за да посрещнат чуждите нужди; зачитат личното пространство, затова подслушват дискретно по вратите, вместо като Джеврие да си наврат носа в стаята или в телефона и накрая, толкова са единни, семейството е преди всичко и все чуждите лоши хора са им виновни за издънките.
Да не говорим за "равнопоставеността" в рамките на семейството...

Мисля, че Ферхунде е най-виновна от следната гледна точка:
1. Постоянната й алчност и непрестанните упреци към Шевкет за това, че не е задоволена материално.
2. Тя беше човека, който го подтикна към хазарта. Tова че след време му каза да спре бе напълно безполезно, защото всички сме наясно, че започнеш ли с това нещо спиране няма.
...

Не съм чак фенка на Ферхунде, обаче не мисля, че тя има вина за настоящата ситуация на Шефкет. Както се видя, дори без да работи, тя пак се оправя достатъчно добре в набавянето на средства за собствени нужди. Големите й мрънкания обаче наставаха обикновено като отговор на някой голям харч в полза на друг член от семейство Текин. Според мен, това което тя се опитваше да направи (по неудачен начин), беше да накара Шефкет да влезе в роля на истински глава на тяхното семейство (или да отреди тази роля на нея Wink), защото на всички беше ясно, че номинирането му за глава на сем.Текин е чисто бутафорна. Иначе от началото се видя, че тя е готова да работи за благото на тяхното семейство, но пък откъде-накъде ще се пъне за благото на хора, които гледат на нея като на втора категория човек и й дават да разбере, че я приемат от немай-къде, само заради мъжа й.

Пък и не видях Шефкет да отразява много-много жалбите й, освен с по някое "Стига!" и "Престани!". Не го видях и да се е напънал да търси някаква допълнителна работа (само си говореше пред баща си), светна му лампичката чак когато надуши възможност за "лесна", според него, печалба от борсата (ама с чужди пари), което пък съвпадна с повишените харчове около Лейля. А от подаръците за всички си пролича как се пъне да угоди най-вече на жена си (ако се сещате, на нея подари нощница Wink).

Вярно е, че тя го побутна да се завърти в приятелския кръг на Яман, но решението за картите си беше чисто негово. Джан също се върти там, но не играе карти. А и един разумен човек винаги ще си направи сметката, че рискът да загуби е най-малко 50:50 и ще си постави някаква граница. Ферхунде гледаше на този хазарт като на възможност за полезни социални контакти, плюс, евентуално, някоя и друга хилядарка отгоре, за Шефкет обаче това си беше шанс за "лесни" големи пари, които да му решат всички проблеми.

Този човек дотолкова е свикнал с мисълта за себе си като за особено ценен за околните (несъмнено поради факта, че е расъл като единствен син сред момичета), че изобщо не си дава реална сметка за възможностите си. По тази причина не се поколеба да посегне на чужди пари (притесни се единствено да не научи татко), не се посвени и да вземе пари от Седеф, което си е чисто използване - той не е изпитва силни чувства към нея, но е наясно с нейните към него, така че това изобщо не може да мине за "помощ от приятел".  

# 131
gargamela няма как да не те поздравя за поста ти, с който съм напълно съгласна Hug Peace

# 132
Като сме започнали с загадка и аз да ви задам една детето в средата на снимката е станало актриса и  играе в Листопад.Кое е това дете?

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 17:32 от Ивона1

# 133
gargamela,не съм съвсем съгласна.Ако Ферхунде работеше,парите й нямаше да отидат за семейството на мъжа й,а щяха да могат да си позволят да излязат на квартира.
Решението да играе карти било чисто негово..-той като започна да играе изобщо не знаеше,че играят за пари.Но понеже спечели,а Ферхунде беше седнала до него и го поущри да продължи,много добре си спомням.Значи няма лошо да играе,когато печели,но става лош когато губи.Ферхунде докрая се надяваше Шефкет да спечели големите пари,затова и не каза на баща му,че й е откраднал парите,въпреки че беше много ядосана си затрая,защото ако Шефкет беше спечелил,тя щеше да каже-ти спечели с моите пари,сега печалбата ми се полага,типично в нейн стил,и тя щеше да се разпорежда с нея.Тя така настояваше той да се откаже,но след като не каза на баща му,че й е взел парите,веднага ми щракна,защо всъщност си премълча,а в стила й беше да вдигне олелия до небето.
Не че оправдавам шефкет,но случаят е типичен-извършителят на лошото е този,а подстрекателят остава невинен,само семейството му знаят за непрестанните претенции и искания на жена му,за всички останали Шефкет си е изцяло виновен.

# 134
gargamela ,споделям мнението ти и харесвам начина,по който го изразяваш! Peace

Общи условия

Активация на акаунт