Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 24

• 43 966
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
  • Майничка
А, тя тази квартира я спрягаше от деня на сватбата едва ли не, ама Шефкет я отряза. Тогава тя започна да крои планове за къщата, защото й стана ясно, че докато не се разделят всички, той няма да се навие да се отделят.

За първата игра с такова впечатление съм останала, може би пак трябва да погледна, но то си беше ясно, че играят за пари. А Ферхунде се зарадва на парите, спор няма, ама и Шефкет доста се нахили.

И какво като кажеше на баща му за далаверата с картата - пак щяха да са на същия хал и пак тя щеше да е виновна.
По-скоро друго се получава, не
[quote ]... случаят е типичен-извършителят на лошото е този,а подстрекателят остава невинен,само семейството му знаят за непрестанните претенции и искания на жена му,за всички останали Шефкет си е изцяло виновен.[/quote],
 а всички, близки до семейството, знаейки характера и страстта към парите на Ферхунде, априори приемат, че тя е виновна, а горкото момче от почтено семейство - жертва на нейната алчност.
Пък то просто няма как един банков чиновник и един пенсионер да изхранят себе си и петима неработещи с една заплата и една пенсия, живеейки в голям град и то в такава стара къща - това е реалността.

# 136
Много ми е странно да прочета,че Шефкет трябвало да си намери и втора работа.Кога бе хора,той е цял ден на работа,да не е на смени,през ноща ли да ходи на втората работа!?Вие милост нямате,душата ще му изкарате на човека,щото трябвало да задоволи капризите на жена си.Ми да не се беше женила за  него.Тя видя къщата преди да се оженят,видя че е стара,бедно обзаведена,и тя сама предложи да живеят там.Можеше да каже,че се отказва,че не иска да се женят,щом той не може да си позволи,да й осигури отделно жилище.Ама тя си беше на пътя,беше отседнала в приятелката си,нямаше нито дом,нито квартира даже,а сега ,принцесата,реши че може ,че има правото да иска много.Аз по принцип много се учудих,когато тя каза,че не иска да работи,струваше ми се ,че е жена,която иска да расте,да се издига,да печели сама,да е независима....пък тя искала да си стои в къщи.Но не,тя не иска да си стои в къщи,щото в къщи си стоят домакините,шетат,готвят...пък тя не е такава,тя иска просто някой да й дава пари,а тя да си купува каквото иска,да ходи където си иска,да прави каквото си иска.Т.е.,хем да й дава някой пари,хем тя да не е зависима от него,защото тя така разсъждава-мъжът й ,й е длъжен,той е длъжен изцяло да се грижи за нея,за всичко.   Пак се разпених зарад таз Ферхунда ooooh!.

Споменавате,че адвокатът също ходел в клуба,пък не играел карти.както вече писах,Шефкет попадна не на място в този клуб,и той си го знаеше,но Ферхунде го завлече,за да му "помогне",да го вкара в "подходяща" среда,и той понеже се комплексира от всичките заможни и влиятелни хора около себе си,печелейки на комар,малко му се повдигна ниското самочувствие.А самочувствието му е толкова ниско,щото Ферхунде се грижи то да е такова,а и баща им винаги ги е възпитавал в скромност.За мъжа е почти задължително,да му се вдигне самочувствието,стъпвайки върху повече пари,та и Шефкет в това число,за разлика от баща си.Та разликата между него и Джан е от небето до земята.Човекът си е богат,има си положение,не страда от комплекси и ниско самочувствие,та да търси начин да се доказва.

# 137
  • до една звездичка
Аз пък имам един прозаичен въпрос. Много моля, който знае, да ми отговори с ББ.
Явно, все пак Шефкет влиза в затвора, въпреки че Али Ръза ще ипотекира къщата. Защо?

# 138
Тя квартирата я спрягаше,но без да предложи и тя да работи.Нали се опитаха,нали ходиха да търсят.Какво се оказа,че на Шефкет заплатата за наем не стига.И какъв е изводът,кой има изгода те да останат в къщата-и двете страни,младото семейство нямат финансовата възможност,щото жената я мързи да работи,а само си трупа парички в сметката.Като търсиха квартипата,и се оказа че парите на Шефкет не стигат,тя защо не му каза,че има "спестени" пари,да помогне за наема и сметките!?Защото нейните пари са си нейни,пък тези на Шефкет общи!Смятам,че Али Ръза не искаше много да се отделят,защото му беше мъчно за Шефкет,защото виждаше как се карат,тя как го наранява,и ако са сами,тя ще си позволява още повече,а като са при тях,все пак те са му някаква опора.Аз смятам,че и да се бяха изнесли,Али Ръза щеше да намери начин да се справят и с по-малко пари,те са хора,които могат и с много малко,или щеше още по-настоятелно да си търси работа,щяха да ограничат разходите до минимум,винаги има начин,гладни нямаше да останат.Факт е,че понеже Ферхунде е израстнала сама,е по-корава,по-оправна,по-силна,и тя по-лесно преодолява всички трудности,особено емоционалните наранявания.А Али ръза цял живот е закрилял децата си,и те са по-слаби,по-изнежени,по-пазени,по-ненаранявани,по-щадени....т.е.,Шефкет и Ферхунде,са два различни типажа.Където и да живеят,с колкото и да разполагат,те не са един за друг,те са представители на два  различни свята,и всеки е добър в своя.И затова предполагам,че тези от нас,които харесват повече Шефкет,сме расли като него,в добри семейства,с любящи родители,които са ни пазили и осигурили безгрижно детство и юношество.И тези които харесват повече Ферхунде,съответно техният живот е бил по-близък до нейният,бил е по-труден,не че са и те без родители,но просто е трябвало да се справят с повече трудности,или са били просто по-самостоятелни.Не че е задължително да е така,но такива мисли ме спохождат. Peace

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 19:18 от rozi-maxi

# 139
и аз не разбирам,защо обвиняват Ферхунде,Шефкет е един безхарактерен мъж

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 19:51 от mama 123

# 140
Ах тази Джаврие, за да разбере клюките зарязала и децата ooooh!
 hahaha Джеврие- вещицата къде е...онази вещицата
                Фикрет - излезе( това предполагам е за Ферхунде)

# 141
хайде да ви кажа:)
ББ В затвора Шефкет става приятел с това момче, което беше дясна ръка на тартора..забравих му името...и като излезнат от затвора двамата захващат строежа...с течение на времето обаче Шефкет остава сам, защото другия се оженва и заминава ...и нашето момче както се досещате едва свързвайки двата края, пак потъва в заеми...тогава Джем му става съдружник...Ферхундето като разбира, виждайки реклама във вестника, че Шефкет е станал съдружник с Джем, се обажда във вестника и пуска пикантни новини, че Джем или неговия холдинг се е хванал да строи с измамник, лежал в затвора....семейството на Джем е потресено и отново сипят жупел на главата на сина си....много му се събира и получава криза и умира....едни от най тъжните серии са това..та отплеснах се...в крайна сметка и строежа не успява да довърши нашия хубостник...
Боже, Боже ...  Rolling Eyes по-добре да не бях питала ...  Cry
Благодаря, mery popins!  bouquet  bouquet

Я, имаме си Фикрет в темата! Али Ръза ще бъде доволен!  Hug Добре дошла, Фикрет!  Hug

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 20:13 от soya-fen

# 142
Е тая Джеврие не спря бе,направо да се качва на метлата и да трътва то сее видяло,че няма да и кажат.

# 143
хайде да ви кажа:)
ББ В затвора Шефкет става приятел с това момче, което беше дясна ръка на тартора..забравих му името...и като излезнат от затвора двамата захващат строежа...с течение на времето обаче Шефкет остава сам, защото другия се оженва и заминава ...и нашето момче както се досещате едва свързвайки двата края, пак потъва в заеми...тогава Джем му става съдружник...Ферхундето като разбира, виждайки реклама във вестника, че Шефкет е станал съдружник с Джем, се обажда във вестника и пуска пикантни новини, че Джем или неговия холдинг се е хванал да строи с измамник, лежал в затвора....семейството на Джем е потресено и отново сипят жупел на главата на сина си....много му се събира и получава криза и умира....едни от най тъжните серии са това..та отплеснах се...в крайна сметка и строежа не успява да довърши нашия хубостник...
Още повече я намразих, мръсната гнусла носи вина и за смъртта на Джем.
Мисля, че Ферхунде е най-виновна от следната гледна точка:
1. Постоянната й алчност и непрестанните упреци към Шевкет за това, че не е задоволена материално.
2. Тя беше човека, който го подтикна към хазарта. Tова че след време му каза да спре бе напълно безполезно, защото всички сме наясно, че започнеш ли с това нещо спиране няма.
           Но, ако Шевкет не беше толкова глупав, слабохарактерен и податлив на емоциите си не биха се получили тези отвратителни последствия!!! Това момче ми падна в очите още като се ожени за Ферхунда, ама това беше направо върха.
Точно и ясно!!!

# 144
soya-fen  виждам,че си на линия за това искам да ти благодаря за аватара ми,който ми подари   bouquet

# 145
soya-fen  виждам,че си на линия за това искам да ти благодаря за аватара ми,който ми подари   bouquet
Моля, за мен беше удоволствие.  Heart Eyes welcome
Snejkata   202uu Heart Eyes винаги съм твърдяла, че всеки който знае какво става нататък, просто няма начин да е фен на Ферхунде.

П.П. Тая вечер Джеврие не ви липсва много, нали ?  Mr. Green Laughing
П.П.П. Хе- хе, Седеф не умее да лъже, ама и Нехир е опасен шериф!  Sunglasses

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 20:41 от soya-fen

# 146
Много ми стана жал за Ферхи сама,бременна,съсипана,а от друга страна стоя на тръни имам чувството,че всеки момент Лейля е Неджля ще се скарат

# 147
soya-fen

Благодаря за новата тема!   bouquet

# 148
 Hug  Hug  HugБлагодаря за топлото посрещане! Hug  Hug  Hug Съжалявам, че толкова късно влязох в темите за Листопад. Обаче тая вечер ми стана много жал за Ферхунде  Cry   Cry  и как я нападнаха!!!

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 20:58 от Фикрет

# 149
Момичета аз да си ви развеселя малко,когато Ферхунде беше на пейката до морето и седеше нали имаше една котка?Е запомнете ми думата тази котка беше разгонена  :hahaha:

Общи условия

Активация на акаунт