САМО за фенове на Стивън Кинг! - 4 част

• 36 313
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Аз чета Огън в момента, интересна ми е, но не ми остава много време за четене.
А някой да е чел Игрите на глада на Сюзън Колинс? На български са излезли първа и втора, а третата излезе на английски август месец, кой знае кога ще я преведат.
Прочетох добри отзиви и съм си ги заплюла  Simple Smile

# 376
  • София
Amidala, не мога да кажа нищо за книгата, не съм я чела. Ако решиш да я купиш кажи после дали е добра.
Огън е хубава, но пък не е много Кинг.

Кали, и мен ме е налегнал мързел. Още влача "Искрица живот" на Ремарк. Зачела съм я преди сигурно три седмици, а не съм и до средата.
Иначе имам повод за хвалба, защото си намерих "Шогун", направена с твърди корици, супер запазена, да не кажа новичка. Само за 10 лв.
Кланицата няма да я чета скоро, но тъй като отдавна я искам, не се стърпях да ви се изфукам.
Иначе и на мен ми се чете нещо на Кинг. Добре че имам доста нечетени още. Ей така като ме домързи да чета, само той може да ме върне в релси  Laughing
Кажи какво имаш нечетено или чакащо на Кинг за четене, да го прокоментираме  Wink

# 377
  • София
Вив, при мен списъкът на непрочетените драстично намаля и в него не остана нищо належащо и хвалено като шедьовър, че да го грабна на секундата. Има хубави със сигурност, но не са на върха в творчеството на Кинг - поне аз оставам с такова впечатление от отзивите. Ето:
- "Сблъсък" - това е най-вероятно да взема да чета, защото имам и трите части, а тук прочетох доста положителни мнения
- "Кристин" - само филма съм гледала и то преди 100 години, но книгата със сигурност не съм чела
- "Пътна мрежа"
- "Неизживени спомени" - за тази ще се радвам да споделите мнения, нищичко не знам за нея
- "Играта на Джералд"
- "Момичето, което обичаше Том Гордън"
- "Колорадеца" - сигурно ще е последната, която ще прочета, съдейки по негативните отзиви
- "Клетка" - тази също няма да я бързам
- "Романът на Лизи"
- "Сърца в Атлантида" - чакам да я преиздадат, че я нямам
- "Безсъние" - знам, че е от доста добрите, но имам само втората част на българското издание и пълното, но на английски. Затова не ми е и приоритет. С този мой мързел, абсурд в скоро време да захвана книга на английски  ooooh! !

Иначе за препрочитане отдавна се каня на "То", "Гробище за домашни любимци", и "Куджо", (която установих, че почти не си спомням).

# 378
  • София
Мда, мнооого малко ти е останало наистина. Сблъсък и аз бих прочела на първо място.
От останалите съм чела само "Романът на Лизи" и "Играта на Джералд". И двете са добри, но не са ми в 10-ката. Сърцата нали я чакахме тази година - какво става с нея? И аз я нямам също.
"Клетка" я планирам за скорошно четене, ако я почна непременно ще пиша как е. Добри отзиви има, с изключение отзива за края й. Но съжета много ми допада, та затова искам да я прочета скоро. "Пътна мрежа" и при мен е все още в чакащите. "Кристин" и" Безсъние" ги нямам, но особено втората - мечтая да я прочета. Явно ще чакам преиздаване, защото не ми попада (не я и търся де, разчитам на късмет  Laughing)
А като зачетеш "Неизживени спомени" разкажи тук за какво иде реч. Нямам никаква идея за нея специално.
Къде е Кифличката ни? И в скайпа я няма ...
Много ми се почва Кулата вече Crazy

# 379
  • Варна
Аз много харесвам "Сблъсък", има и филм, който е приятен за гледане. Злодеят Рандал Флаг се появява и в други книги. За мен "Клетка" е с подобна тема, но по-малко ми хареса.
"Кристин" е от книгите на Кинг, които обичам най-много, филма е доста по-слаб.
"Момичето, което обичаше Том Гордън" и "Колорадеца" никак не ми допадат-не са точно Кинг.
"Неизживени спомени" - страхотна: демон, който отваря магазин в малко градче и търгува с най-съкровените желания на хората, настройвайки ги един срещу друг. Шериф е Алън  Панборг, който е герой в "Тъмната половина" - препоръчвам я.

Последна редакция: пн, 20 сеп 2010, 22:39 от Dahlia

# 380
  • На погрешната планета
Здравейте, "Клетка" я четох скоро, хареса ми много, но края е....., абе не знам как да го опиша, може би "отворен", но мен ме подразни, много исках да разбера какво точно ще стане, а тя свърши малко като недовършена Rolling Eyes, но книгата е хубава Peace. "Пътна мрежа" също ми хареса, описва мислите, чувства и бунта на обикновения човек, а на мен точно тези книги много ми допадат.
В момента чета "Играта на Джералд", интересна ми е, но ми върви бавно. Чета само вечер, а си лягам късно и след 4-5 страници заспивам Blush.

# 381
В момента чета "Играта на Джералд", интересна ми е, но ми върви бавно. Чета само вечер, а си лягам късно и след 4-5 страници заспивам Blush.

Мдам, точно като мен. Да си прочета книгата означава да не спя въобще.

Завърших "Малко след залеза". Много бавно, защото и аз чета вечер или в метрото.
Най-много ми хареса разказът "Н." Нечовешки добър. Истински, прекрасен Кинг.
"Дяволската котка" също е добър, но клони към разказ на ужасите. Потресе ме. "Бягащото момиче" и "Велоергометър" също са страхотни и чудесно пресъздават бавната промяна, потокът на съзнанието, постепенната лудост.
Като цяло сборникът е хубав. Има силни и слаби разкази, но такива са всички сборници на Кинг. Понякога той разказва просто някакво събитие и се чудиш къде е поантата. Но дори и така да е, чета го с удоволствие. Пък и той може да си позволи ексцентричности, постигнал е всичко.

# 382
  • España
Здравейте.
за "Клетка" и на мен не ми хареса края, иначе като цяло ми беше интересна.
"Неизживени спомени" я харесвам много, препоръчвам я и аз.
На днешната дата през 1947 се е родил Стивън Кинг. Пожелавам му честит рожден ден и все така да ни радва с творчеството си.

# 383
ЧРД НА КИНГ!!! ХАЙДЕ ДА СИ ПОЖЕЛАЕМ ОЩЕ МНОГО ЧЕТЕНЕ НА НЕГОВИ ТВОРБИ, ДА Е ЗДРАВ И ПЛОДОТВОРЕН, И С ВСЕ ТАКА, ПЪК И С ОЩЕ ПО-БОГАТО ВЪОБРАЖЕНИЕ (то накъде ли повече, ама нейсе).
НАЗДРАВЕ, приятели!

# 384
  • София
Поздрави за нашия човек!!!   bouquet  bouquet  bouquet
Да е жив и здрав и да пише, пише, пише, все романи (искам аз  Heart Eyes)

Все хубави отзиви за "Неизживени спомени" давате. Значи тя и "Клетка" са следващите, които ще подхвана негови. Добре че не съм изчела всичко, че да му се наслаждавам по-дълго!

Няма ме , "Играта на Джералд" е много хубава, страшна психология има в нея, но помоему трябва да се чете по-бързо, за да можеш да проникнеш заедно с автора в съзнанието на героинята. Спомням си, че когато я чапочнах ми вървеше доста трудно в началото, защото очаквах някакъв развой, даже питах тук ще има ли такъв въобще, и разбрах, че няма много действие. Повечето действие е в съзнанието на мацката (забравих й името, ще ме извините). Много хубава книга!

Благодаря ви момичета за отзивите, и пишете какво четете, дори и да не е на Стивън.
С голямо удоволствие ви чета!  Hug

# 385
  • София
Понеже знам, че доста хора я издирват - Цикъл на върколака качена в читанката  Grinning
Специално за мен е слаба книга, но който иска може да си я дръпне и да я прочете.

Последна редакция: вт, 21 сеп 2010, 12:43 от Amidala

# 386
  • София
Не е истина  Heart Eyes
Аз може и да я зачета някога, така или иначе няма да си я намеря.
Браво на Читанката   bouquet

# 387
  • España
Според мен "Цикълът на върколака" има голяма колекционерска стойност заради илюстрациите.
Не ми беше особено интересна, виж филмът, въпреки че е доста стар, ми хареса.
Аз все още чета "Под купола" , доста е обемна, 1130 страници. Потвърждавам си мнението, че е страхотна.

# 388
  • Варна/Лондон
И от мен още един + за ,,Неизживени спомени'', наскоро я препрочетох и си е все така интересна. Аз по-  пристрастена към романите му в които действието се развива в ,,Касъл Рок'' и героите се застъпват, така да се каже. Laughing
 За ,,Играта на Джералд'' и аз бях на път да се откажа в началото, но нямах нищо друго за четене тогава и се понасилих да я прочета. Действителни ми стана интересна, чак когато се появи кучето и започна да си хапва от съпругът.. Mr. Green
Аз почти довършвам ,,Тъмната кула''- на предпоследната част съм и малко съм разочарована, по- специално от ,,Песента на Сузана''-6. Доста скучновата и претупана ми се стори и с голям зор я довърших. ,,Изгубени гласове'' я чета в момента по- добре върви от предната, като я завърша поредицата ще споделя. Peace

venush, ''Малко след залеза'' я нямам, някъде/тук?/бях чела, че разказите се повтарят от други сборници издавани преди това , но тези които си споменала нищо не ми говорят. Дали има някакъв начин да намеря съдържанието някъде на този сборник.... Tired

Намерих го, на първа страница. Laughing
Да  е жив и здрав и да ни радва с произведенията си още дълги години!

Последна редакция: вт, 21 сеп 2010, 15:05 от Джеронимо

# 389
  • Sofia
Айде и при вас хвал, хвал...Най- накрая след дълго търсене си намерих най- неочаквано в книжарница Хеликон 3та и 4та част на Тъмната кула. Само те ми липсваха и направо не можах да повярвам на късмета си  Hug
Сега вече с удоволствие започвам да чета цялата поредица от 1вата част до края  Wink

Общи условия

Активация на акаунт