Хидроцефалия-2

• 58 539
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Винаги ли тези лекарства действат така за епилепсията?

Последна редакция: сб, 19 фев 2011, 19:29 от Валенцето

# 586
ИВа,как сте вие?Имате ли напредък с развитието?Правите ли нещо,не си писала скоро Hug.
Мами,Боци,като не му отърва нещо и писка и се тръшка на земята,от най-малкото нещо,незнам какво да мисля...

# 587
Вале,и аз като тебе само слагам диагнози,какви ли не,аутизъм,СИД,хиперактивност.Дано не е епилепсия.Ама невролога трябва да каже.Боци още от бебе като спи и потрепва понякога и  за това съм се притеснявала... Sad.Тези дни как е Бубка?

# 588
  • София
Ми добре е,дива и щастлива дет се вика. CrazyТова ме успокоява малко

Последна редакция: сб, 19 фев 2011, 19:28 от Валенцето

# 589
  • София / Пловдив
Иве ,ако знаеш какви диагнози поставях цяла нощ,..........

Айде, спри се де  Stop

# 590
Валенце, стига се шашка и поставя диагнози, знаеш колко са сложни нещата с неврологичната диагностика, невролозите трудно се справят, камо ли ние Thinking
Но виж, ако има и други сигнали клапата вече да прави проблеми, може би наистина трябва да започнете изследвания и смяна... и нещата ще се оправят Peace

# 591
  • София
Иве ,ако знаеш какви диагнози поставях цяла нощ,..........

Айде, спри се де  Stop
Спирам,извинявайте!

# 592
  • София / Пловдив
Не, не става дума да ни се извиняваш на нас, а ти да не се побъркваш излишно  Hug
Кажи на Ангел да ти спре Нет-а известно време.

# 593
И аз понякога с този нет се побърква,като прочета нещо,така за аутизма се бях шашнала.Мами,да попитам според вас може ли на скенера преди операцията да не се е видяло ако е имало нещо-например срастване.Ние само скенер сме правили и после ТФЕ,доколкото разбрах доктора не искаше да го облъчва,а се ориентираше по ТФЕ и обиколката на главата.Онзи ден разглеждах скенера и си мислех разни неща newsm78.
А и да питам,вашите малчугани имали ли са период на бебешко бърборене,от което нищо не се разбира,срички подредени като в изречение все едно?Пишете мами Hug.
Вале,кога ви  е прегледа?

# 594
Мами,получих днес писмото от ТЕЛК.Искат последна епикриза,етапна епикриза,детски невролог и консултация с психолог за определяне на АЙ КЮ доколкото го разбрах,а и разчета от скенер и самия скенер.Аз разчет нямам,имам го ,но преписан от мен,имам и диск,ама там само снимки има не виждам разчет да има.Мами,дайте идеи какво да правя  с разчета на скенера?

# 595
  • варна
Рони,там където е правен скенера отиди с диска, и кажи че ти трябва разчитането ,предполагам че ще ти дадат копие.
 Валенце, не се шашкай толкова, Hug Според мен няма да е епилепсия това. На много болести симптомите се припокриват.
 Много момичета имат подобни проблеми като поотрастват.
  Имам две племеници и малката която е на 11г сега, все главоболия има, все й прималява и т.н. Всякакви изследвания й правиха - нищо й няма.
   А за лекарствата, дано да не стигате до тях, но различно се отразяват. На Боян сякаш не толкова зле. В началото имаше много голям апетит и качи 2кг за 1месец, но после се нормализираха нещата ,сега даже пак си  е злояд, какъвто беше.
 И си напредва добре в момента - възстановява се от менингита, опитва се да се пуска даже да ходи по 3-4 крачки, но пада после.
  Може би доста по-нервен стана, понякога само пищи, което много ме дразни. Но и в говора напредва, аз очаквах че с такива лекарства ще тъпчем на място в развитието.
 Може би зависи и от дозата - нашата е под минималната за кг-те в момента.

Последна редакция: пн, 21 фев 2011, 14:00 от orhid

# 596
Обаждах се в отделението,където правят скенерите в Ив.Рилски,трябва да отида на място,за да видят дали го пазят.Днес логопедката ме изпрати навън,имало е ревове отвреме навреме,после задачи,после пак ревове,засега се занимават за финната моторика.Излязохме със зачервен нос Simple Smile.Ама все пак ученика е за първи път сам Wink.
Трябва да започна да набавям необходимите документи за ТЕЛК,пък акквото стане.
Орхид и Боци много пищи,пронизва ми ушите,почти винаги  е сърдит,налага се и ляга на земята.Вечер заспиваме  12,1  часа,дори и по рано да го сложа следобяд.

# 597
Здравейте и от мен.Незнам защо, но предпочитам да ви чета повече от колкото да пиша.Елица изкара грипа без усложнения, само 3 дни висока темп. и след това 8-10 дена се възстановява.Винаги така прави-без никакви симптоми, ляга ,спи ,спира частично да говори и ходи ,сепва се насън ,плаче насън и така е винаги след вирус.А какво ми коства тези 10 дни ,да гледаш детето си безпомощно ,само аз си знам  и вие разбира се.Ние трябва да удължаваме катетъра и аз само се ослушвам и чета ,но трябва да снимаме корема на ренген и да звъня на Георгиев евентуално като се роди бебето ни, лятото да го направим, че ни чака първи клас.Това е засега-здрави нерви и яка ни душица майчета.

# 598
  • София
Бим бам,ти да не си се обадила на Ангел да го наговориш и да ми спре нета. LaughingКатегорично отказа дав дин да ходи да го плаща,докато се кротна.А на мен ми е далече да ходя и така.
Вчера тръгнахме по доктори.Първо при личния.Оттам на рентген на корема заради катетъра.аз на тая снимка катетър не виждам,честно.После на детски невролог.Отидохме в Детско здраве на Ами Буе.Даже не започних името на доктора,не  е Литвиненко.Като описах симптомите първото,което ми каза,че картината напълно отговаряла на някаква"болест на растежа" ,същото което бях чела и аз.Естественно,препоръча да направим скенера и след това ЕЕг,за да се види дали е от клапата или епилепсия.Като че епилепсията някакси според него не се вписва в картинката,но не ми го каза директно.Казах му за моите мисли....за разни неща в главата.Човека ме изгледа толкова съжалително,каза ми,че ме разбира,но ме упреква.Точно това му бяха думите.Каза,че това е последното нещо,което би приел като диагноза.Не че е невъзможно,но по думите му и аз ако понякога получавам леко главоболие това също би могло да е симптом на азни образувания.
Такааа,после отидохме в Иван Рилски.Да запишем час за скенер.Обаче поради факта,че на рентгена Бубка ни скри шапката,лягайки гола на земята в истерични писъци и такова стягане,че едва аз,баща и и сестрата я качихме на масата да я снимат....та решихме,че е невъзможно да минем скенера без упойка.От Иван Рилски ми дадоха тел на анестезиолога им,обадих се.Понеже Мими от няколко дни е с темп,той препоръча да изчакаме да видим дали няма да се зарази  икака и.И естественно и тя цъфна сутринта-темп,повръщане и екстри всякакви.Аз също.И сега чакаме и това да мине,не може да се слага упойка в това състояние.
Мими днес и е четвърти ден болна.Днес цял ден нямаше темп,сега вечерта ввдигна малко.Дано е за последно.Бубка и тя ту вдига,ту я сваля,ту е унесеа,ту дива...абе картинка голяма сме.Цяла зима без болести и сега накрая се ....Ще мине и това.А като мине скенер и всичко,аз започвам да се лекувам.Тези психози не са нормални,не искам да стигам до крайности,както навремето майка ми се лекува дълги години по психиатри.Аз ще започна навреме и се надявам да го преодолея бързо.
За всичко благодаря! Hug

hohiho ,виждам една мнооого хубава лентичка при теб,честито! Hug

Последна редакция: вт, 22 фев 2011, 20:37 от Валенцето

# 599
  • варна
 Валенце, ние като бяхме правили рентген  катетърът се виждаше съвсем ясно, и да не си специалист, си личи отдалеч къде е. Thinking Чудна работа, да не е вече много къс  и затова да го няма на снимката.
 Иначе, явно и на д-рът не му се вижда голяма вероятността да е нещо лошо Hug

Общи условия

Активация на акаунт