Ваксини-дискусия за вредата от тях(тема 9)

• 43 772
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
ХомеоХелп, много добре си описал проблема. Нещата наистина са сериозни. Последният път, когато заведохме детето на лекар, беше с кашлица и искахме да му чуе гърдите.Нямаше нищо сериозно, но получихме рецепта с цели четири лекарства  ooooh!.Да съм му давала антихистамини (Зиртек) вечер-облекчавали кашлицата  #Crazy .Плюс незнам какво си.
Въобще не съм спорила, оправихме се лесно без лекарства, но много се удивих на фармацевтичния подход.Ако беше сериозно болен, сигурно десетина лека щеше да изпише.

# 586
Здравейте, сега ми се обадиха, че едното бебенце с което играем е болно от Рубеола, за малката не се притеснявам, но аз съм бременна сега в 15-та г.с., преди месец си правих изследване за налични антитела, високи са ми показателите, казаха ми че в - 10 -ти клас са ни слагали ваксини, знаете ли какво може да се направи още? След 2 седмици ще отида на фетална морфология.

# 587
Ето резултата, казаха че е ок., макар с доста завишена стойност : IgM -  под 10 Au/ml при референтни стойности отр. под 20, пол. над 25 ; IgG - 64,7 IU/ml при отр. под 10, пол. над 10

# 588
на мен нищо не ми говори, дано нямаш проблеми Praynig
Но продължавам да се чудя - ако ваксина срещу рубеола спаси една бременна жена, защо да не слагам?
Ако пък не слагам, много по-добре да се изкара в детска възраст, когато наистина им е времето на шарките.
Егати тъпотията, честно. Нещо  ми омръзна.

# 589
чела съм, че може да се сложи преди забременяване, ако не е боледувала като дете, или на момичета след 12 год възраст, всеки решава, но така има по-голям шанс да пребуледува като дете.

# 590
Един въпрос към мамите:

Детето ви имало ли е продължителна жълтеница след раждането. Моята дъщеря беше с жълтеница до 4-ия месец. Беше направо кафява, не жълта и спеше по цял ден. Днес прочетох, че според някои неонатолози след въвеждане на ваксината за Хепатит Б се е увеличила тази т.нар. "физиологична жълтеница".

Дали някой се е сблъсквал с такова нещо

# 591
Един въпрос към мамите:

Детето ви имало ли е продължителна жълтеница след раждането. Моята дъщеря беше с жълтеница до 4-ия месец. Беше направо кафява, не жълта и спеше по цял ден. Днес прочетох, че според някои неонатолози след въвеждане на ваксината за Хепатит Б се е увеличила тази т.нар. "физиологична жълтеница".

Дали някой се е сблъсквал с такова нещо

Бебенцето на на една приятелка е развило много тежка жълтеница 24 часа след ваксина БЦЖ. Било си е съвсем добре, сложили му ваксината и на следващия ден се е влошило, сменяли са му кръвта.

# 592
  • Пловдив
Дъщеря ми също изкара ужасно тежка жълтеница. Тогава лекарите ми го обясниха с несъвместимостта на кръвните групи: аз съм 0 -, а мъжът ми - 0 +.

Последна редакция: пт, 04 юни 2010, 21:29 от *Бенджи*

# 593
Дъщеря ми също изкара ужасно тежка жълтеница. Тогава лекарите ми го бясниха ми с несъвместимостта на кръвните групи: аз съм 0 -, а мъжът ми - 0 +.
И ние сме така. Няма никаква логика да ти дадат такова обяснение. Резус факторът си е резус фактор. Детето ти също трябва да е нула. Само от две нули може да излезе единствено нула. При всички други може да се комбинира.
Детенце плюс ли е?

# 594
  • Пловдив
Да. 0+

# 595
  • Враца
Може и да сте го гледали, но може и да не сте. ТОВА

# 596
Гаранция не е от групите!!!

# 597
  • Пловдив
Мече, сега просто като стана дума си го спомних...Не съм се замисляла от тогава...А, все пак, са минали почти 10г.  Blush
А твоите хлапета?

# 598

Моите караха нормална жълтеница, ако това питаш

# 599
http://m.vesti.bg/?tid=4040&oid=3031771 ПАСЕ: Свинският грип беше ненужна истерия

Общи условия

Активация на акаунт