Ваксини-дискусия за вредата от тях(тема 9)

• 41 854
  • 748
  •   1
Отговори
# 720
Хепатит B не е болест на няколкото рискови групи!

За него са доказани множество механизми на заразяване, и то в ситуации, над които родителите може и да нямат контрол!

Съдържанието на вируса в слюнката е толкова, колко и в плазмата. Вирусът има висока концентрация в кръвта и телесните течности на вирусоносителите, кръвта им е високо инфекциозна - количество от 0.0001 ml кръв може да заразява. Ето защо дори опръскване с кръв от болен може да е опасно - например в очите (посредством богато кръвоснабдената конюнктива) или по микролезии (малки ранички) по кожата.
Кръвопреливането също може да доведе до заразяване с хепатит В (а понякога се налага кръвопреливане дори при бебета).
Вирусът може да се пренесе при татуировки, пробиване на уши, пиърсинг.
Освен по кръвен, вирусът се предава по полов и по вертикален път (трансплацентарно от майката на бебето и постнатално чрез кърмата).
Заразяване може да настъпи и при тесен битов контакт - чрез предмети от бита, зацапани с микроскопични капчици кръв - ползване на общи нокторезачки, ножички, пилички (козметични салони), на епилатори, самобръсначки, по погрешка - на чужда четка за зъби, дори на гребени и четки за коса (фризьорски салони) - при ранички по кожата на главата и т.н.

Ето защо имунизацията срещу хепатит В е много важна от ранна детска възраст, защото специално в България болестността от Хепатит В е много висока - в Европа само ние и Молдова сме с носителство на хепатит В от над 8% от популацията!

Хайде да видим фактите, които персонките явно не знаят...т.е се правят, че не знаят, и измислят нови тези, според нуждите на шефовете си:
Ето какво е написано на сайта на организацацията занимаваща се с хепатит Б:
Hepatitis B is NOT transmitted casually. It cannot be spread through sneezing, coughing, hugging or eating food prepared by someone who is infected with hepatitis B. Everyone is at some risk for a hepatitis B infection, but some groups are at higher risk because of their occupation or life choices.

http://www.hepb.org/hepb/transmission.htm

Никъде в моя цитат не се споменава "кихане, кашляне, прегръдка, консумация на храна, приготвена от носител на вируса на хепатит B" - думите, които сте подчертала и изглежда ми приписвате.  Rolling Eyes

http://www.hepb.org/hepb/transmission.htm
отдолу са написани и кои са рисковите групи
може би персоните ще посочат в коя точно група сладат новородените бебета на здрави майки-дали в тази на мъжете правещи секс с мъже, или на работниците в бърза помощ, или може би на хората с много сексуални партньори....

Да видим кои са всички посочени рискови групи от Вашия линк.

Цитат
Everyone is at some risk for a hepatitis B infection, but some groups are at higher risk because of their occupation or life choices.

High Risk Groups

* Health care workers and emergency personnel
   * Infants born to mothers who are infected at the time of delivery
   * Partners or individuals living in close household contact with an infected person
   * Individuals with multiple sex partners, past or present
   * Individuals who have been diagnosed with a sexually transmitted disease
   * Illicit drug users (injecting, inhaling, snorting, popping pills)
   * Men who have sex with men
   * Individuals who received a blood transfusion prior to 1992
   * Individuals who get tattoos or body piercing
   * Individuals who travel to countries where hepatitis B is common (Asia, Africa, South America, the Pacific Islands, Eastern Europe, and the Middle East)
   * Individuals emigrating from countries where hepatitis B is common, or born to parents who emigrated from these countries (see above)
   * Families adopting children from countries where hepatitis B is common (see above)
   * Individuals with early kidney disease or undergoing kidney dialysis
   * Individuals who use blood products for medical conditions (i.e.hemophilia)
   * Residents and staff of correctional facilities and group homes

Очевидно, самият факт, че сме от Източна Европа, поставя всяко бебе на български родители (дори родено или осиновено в чужбина) в рискова група, както е посочено по-горе.
Дете на здрава майка може да има хемолитична болест на новороденото и при по-сериозните й форми да се наложи кръвопреливане.
От друга страна, майката може да се чувства здрава, но никога да не се е изследвала за носителство на вируса на хепатит B (HBsAg, HBs-антиген, австралийски антиген).

Всяка жена, даже още преди бременността си, трябва да се изследва, както и съпругът й, защото и бащата е установен като фактор за вертикална трансмисия!

Отчитайки фактора "тесен битов контакт", дори майката да е здрава, бащата или членове на домакинството може да са носители и по този начин да повишат риска от заразяване на бебето с вируса на хепатит B.

Необходимо е всички да осъзнаете, че като ограничавате рисковите групи за хепатит B само до хомосексуални, наркомани и промискуитетни, не само че не сте изчерпателни, но и показвате нехуманно и дискриминиращо отношение към носителите на вируса на хепатит B.
Поне 30% от тях не могат да открият в миналото си събитие, което да свържат с инфектирането с вируса на хепатит B. А това означава, че всеки може да се зарази, включително и децата, като при тях това е свързано с по-голям процент на хронифициране на заболяването!

Ето защо имунизацията срещу хепатит В е много важна от ранна детска възраст!

# 721
Цитат на: Persona

[b
Ето защо имунизацията срещу хепатит В е много важна от ранна детска възраст![/b]

От писаното от вас не става ясно, защо едно бебе е в рискова група за заразяване с хепатит, освен че е родено в източна Европа.../смях/. Хем уж супер лесно ставало, хем не става освен със секс и мърсни игли. Дори източната Европа не променя този факт. Не ми прилагайте смешни американски приоми от рода на тези за дискриминацията. Нищо нехуманно и дискриминиращо няма във фактите. Не окачествявам с морални характеристики наличието на много сексуални партньори, нито употребата на наркотици или татуирането, защото нито едно от тези неща няма връзка с морала.Това е просто избор. Моралът има връзка с доброто и злото що се отнся до другите, а нито това с кого спим, нито това дали взимаме наркотици, нито пък татуировките са начия работа. Виж, крайно неморално е да се правиш на нормален юзер във форум, когато всъщност си назначен да пишеш и да прокарваш нечии финансови интереси, като се правиш, че уж защитаваш здравето на дечицата.

Ето защо е крайно глупаво едно бебе да се ваксинира с противохепатитна ваксина, когато и да е, а особено пък в ранна възраст!

# 722
Може ли преболедувал Хепатит А да дарява, така и не разбрахме
Можело, ама не взимали кръв, обаче пък...
Пфууу, как не ти писна да мрънкаш все едно и също?!
Ти не си ли на работа, впрочем?  Rolling Eyes
О, извинявай, днес почиваш.

# 723
Ето защо е крайно глупаво едно бебе да се ваксинира с противохепатитна ваксина, когато и да е, а особено пък в ранна възраст!

Няма много логика в горния Ви пост. Дори посоченият от Вас сайт с рисковите групи не подкрепя извода Ви, че имунизирането срещу хепатит B е глупава постъпка.

Защото истината е, че всеки може да се зарази (Everyone is at some risk for a hepatitis B infection)!

Размислите ми за нехуманното и дискриминиращо отношение са породени от така често изтъкваните доводи против ваксинирането срещу хепатит B в тази тема, но нямат връзка с дискусията.

Представих фактите и моята гледна точка. Всеки е свободен да провери предоставената информация и да поразмишлява върху нея.  book

# 724
Аз доколкото разбрах, децата в риск (родител болен/носител), трябва да се имунизират с ваксината, да се постави и имуноглоболина. Ако не се случат и двете неща, все едно нищо не сме направили. Също така разбрах, че имуноглоболина в България въобще го няма.  newsm78

# 725
Разбира се, че "всеки има някакъв риск да се зарази с хепатит". Всеки има и някакъв шанс да спечели лотарията. Докато човек е жив е изложен на постоянни рискове от всякакъв род...да те бутне кола, да ти падне метеорит на главата, да се спънеш и да си счупиш врата, да се заразиш с хепатит, спин, шарка или грип...... Страхът от болести е част от екзистенциалния страх на човека от "големия лош свят". Той умерло се манипулира и подклажда от компаниите, които имат сметка от него и прибират всяка година милиарди от ваксини срешу всяка възможна измислица. Работата е там, обаче, че във ваксините има не някакъв шанс, а 100% да има вредни вещества, които си вкарваме тук и сега. Вредата върху здравето ни от тези вещества е огромна, и се мутлиплицира с всяка нова ваксина, която слагаме за да предпазим от някаква ЕВЕНТУАЛНА болест, която може би някога ще прихванем, и която може би ще протчете в тежка форма....За мен това е страшно глупаво. Но когато човек се остави страхът да го води в решенията и действията му резултатите са лоши, всеки път, без изключение. Искрено се надявам всеки да провери информацията и да размишлява над нея, както и да има предвид, дали инфомацията му идва от източник крайно финансово заинтересован от решението му.

Няма много логика в горния Ви пост. Дори посоченият от Вас сайт с рисковите групи не подкрепя извода Ви, че имунизирането срещу хепатит B е глупава постъпка.

Защото истината е, че всеки може да се зарази (Everyone is at some risk for a hepatitis B infection)!

Размислите ми за нехуманното и дискриминиращо отношение са породени от така често изтъкваните доводи против ваксинирането срещу хепатит B в тази тема, но нямат връзка с дискусията.

Представих фактите и моята гледна точка. Всеки е свободен да провери предоставената информация и да поразмишлява върху нея.  book

# 726
Аз доколкото разбрах, децата в риск (родител болен/носител), трябва да се имунизират с ваксината, да се постави и имуноглоболина. Ако не се случат и двете неща, все едно нищо не сме направили.

Да.

Също така разбрах, че имуноглоболина в България въобще го няма.  newsm78

За това нямам актуална информация. Но повече детайли можете да прочетете в темата на Birdie. Там много компетентни съвети дава и mishka_moja. Ако имате конкретни притеснения и въпроси, можете да ги питате там или, разбира се, с ЛС.

# 727
А известно ли ти е как хората са се предпазвали и лекували от хепатити преди да открият ваксините?

P.S.Забравих да питам за риска от медикаментозен хепатит,в резултат на "екстрите" във въпросната ваксина и не само в нея?Интересно е,че една от проявите му е обрив,наподобяващ алергия...

Последна редакция: нд, 13 юни 2010, 17:16 от Omega

# 728
Извинявайте, не знам къде да попитам, за това ще пробвам тук, даже ще взема да питам Персона, той нали е вещ в занаята.

Персона, да си чувал за алергия към пластмасови бутилки (такива за безалкохолни и минерална вода)?  Thinking
Моля, не се смейте, това е съвсем сериозно, независимо колко безумно звучи, даже и на самата мен.
Но нека ми отговори, после ще обясня защо питам.

# 729
Я да видим в смешната уикипедиа какво пише

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%B5%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%82_B

Остър (акутен) хепатит B  [редактиране]
Около 2/3 от всички инфекции протичат асимптоматично т.е. без никакви симптоми. Само 1/3 от инфектираните показват след инкубационния период от 1 до 6 месеца класическите симптоми на хепатита, като пожълтяването на склерите и кожата, тъмна урина, болки в ставите и крайниците, болки в горната част на корема, гадене, повръщане и диария. При повечето асимптоматични случаи може само впоследствие да се появи слаб пристъп или покачване на чернодробните ензими (трансаминазите). Едно така протичащо заболяване може да бъде разпознато само при диагностициращо сереоложки изследване. На практика клиничното оздравяване при едно неусложнено остро вирусно заболяване от хепатит В е от 2 до 6 седмици. Наличието на антитела anti-HBsAg срещу HBsAg показва едно сереологично оздравяване. С изчезването на HBsAg и появата на anti-HBs (сероконверсия) се счита, че пациентът не е инфектиран вече.

Хроничен хепатит В  [редактиране]
В много случаи болестта протича незабелязано и без симптоми. Говори се за хроничен хепатит В, когато заболяването на черния дроб и присъствието на съответните маркери е по-продължително от 6 месеца. Едно остро заболяване преминава в хронично в 5 до 10 % от случаите. Хроничното заболяване може да се развие и без остро в някой от случаите. Със спадането на възрастта се увеличава и възможността за преминаване в хронично заболяването. При новородени процентът е най-голям - над 90%. При 4 годишните този процент е 50. При около 1/4 от хронично болните се наблюдава бързо развитие на болестта, което често води до цироза и рак на черния дроб.

До 25% от хронично болните умират в резултат на вируса на хепатит В - от рак на черния дроб или чернодробна недостатъчност. Около 5 процента от хронично болните с хепатит В страдат и от хепатит D.

Хайде някой с добра калкулация да изчисли процентите на заболелите хронично и да намери и процентьт за цироза и рак,с който толкова се заплашва и стряска населението.
За изолиране и характеризиране на такьв вирус изобщо вече няма да питам защото няма никьде в нито едно научно списание подобни изявления.Такьв вирус никога не е изолирван и характеризиран.Нито е доказано някьде научно,че този вирус предизвиква симптоматика в "понякога и често" асимптоматично протичащо заболяване.
Не знам колко време още ще има вярващи в тези глупости и кога най накрая всичко ще блесне за всички.
Чакам с нетьрпение този  момент.

# 730
Кое е нехуманно и дискриминиращо кьм болен от хепатит?
Може би това?Да изнудваш болен за пари вьпреки,че няма да го излекуваш.
И понеже много хора са с омекнали мозьци изобщо не могат да четат долните редове с истинските си очи.

До преди две десетилетия не е имало възможности за лечение и медикаментите са на много висока цена. Един годишен курс на лечение възлиза от 3-4 хиляди лева до 22-23 хиляди. Като по-евтините медикаменти, които се приемат като хапчета трябва да се взимат в продължение на няколко години, а понякога и до края на живота. Въпрки че няма пълно излекуване от хепатит B, има 6 одобрени медикамента за лечение на взрастни и 2 за деца в САЩ и по света
Пак от уикипедиа.

# 731
Джули, добре, че Вери писа, та да обърна внимание, че си ти Rolling Eyes Confused

Аз за какво точно да се изследвам?Само за хепатит ли?

Всъщност ме е страх, за да не ми открият нещо. Около седмица-две имах леки болки отдясно под ребрата, някъде навътре, но паралелно с това ме боляха и мускулите на кръста пак отдясно. Обяснявам си го с това, че нося бебето отдясно на хълбока, в същото време си щадя лявата страна(където ми е операцията)... Кръв ми е преливана преди 7-8 месеца.

Добре де, като няма вируси как ще ми открият такъв евентуално? Rolling Eyes
Честно да ви кажа на мен много ми дойде Twisted Evil Confused. Да не говорим, че нямам и толкова време за ровене.... Confused

# 732
Мече, черният дроб не боли. По-скоро чувството е на тежест.

# 733
Мече, черният дроб не боли. По-скоро чувството е на тежест.

Боли, боли, мАни ти тая работа.  Confused

# 734
По-скоро е била жлъчката.
Сега ще ме караш да ровя за инфо.  Wink

Ето един форум, където си говорят за хепатита:
http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=1040.0

Общи условия

Активация на акаунт