Новите ви книги - 6

• 62 974
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
# 526
  • Разпиляна във въображението
Нощна птица, очаквам отзиви за книгата "Преди да умра" Grinning

# 527
"Тайният живот на великите автори" е много забавно и интересно четиво. Simple Smile

# 528
  • Sofia
Нощна птица, очаквам отзиви за книгата "Преди да умра" Grinning
Била хит сред тийнейджърите.  Joy
Но анотацията ми хареса и смятам тайно да я прочета преди /или успоредно с/ дъщеря ми.  Joy
Главната героиня е 16-годишно момиче.
Ще се включа пак, като я прочета.
Всъщност ми е трудно да преценя за кого купих и 2-те книги - за себе си или за тийнката...

# 529
  • София
И на мен ми хареса "Преди да умра", после я прочетоха и тийнейджърките, и на тях им хареса. После последователно прочетохме и "Самотата на простите числа", макар че според мен началото там е доста тежко. Може би те възприемат нещата по различен от нас начин. Сега сме си купили "Бяла като мляко, червена като кръв', но още не сме стигнали до нея.

# 530
  • Sofia
Охо, вие правите отборно четене!  smile3501

# 531
  • София
Предимно през лятото, че сега с училището ...
И аз чакам отзиви за "Тайният живот на великите автори", корицата ме заинтригува, анотацията леко ме отблъсна.

# 532
Хм, може би ще си я взема и аз.

Предполагам, че тук има съфорумки от чужбина. Искам да ги попитам дали са чели тeзи книги

# 533
Отказах се от The passage, защото беше над 700 стр. и със скоростта, с която чета, щях да я влача с месеци.

Иначе If I Stay не е лоша, но не е нещо уникално, стилът е опростен, елементарно написана на места. Според мен възхвалата на книгата, е малко пресилена. Макар че, аз гледам от позицията си на възрастен и емоционално ми идва повърхността, а книгата е писана за тийнове, 13-17 г. Ако ти харесва The Lovely Bones, сигурно ще ти допадне и тази.
Втората книга ще излиза скоро. Няма да влезе в моя списък за четене.

Последна редакция: сб, 23 окт 2010, 22:20 от Кейси

# 534
Отказах се от The passage, защото беше над 700 стр. и със скоростта, с която чета, щях да я влача с месеци.
Ако ти харесва The Lovely Bones, сигурно ще ти допадне и тази.

Втората не съм я чела. Гледах филма Peace

Но за първата - само заради обема ли си се отказала?

да попитам и за тази Blush

Последна редакция: сб, 23 окт 2010, 23:05 от Miriel

# 535
И обема и донякъде сюжета. А и предпочитам вече сбито, но силно пресъздадено действие на 200-300 стр. формат.  Simple Smile Макар че, в момента съм се потопила в 600-те стр. на новата книга на Джонатан Францен, но той е изключение.

Hunger Games знам че е популярна серия и там са 3-4 книги, но не съм ги чела.

# 536
  • София
Градове от жени

https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png
Ако не бяха много правописни грешки, щях да я обявя за книгата с най-добрите разкази, които съм чела тази година.

# 537
  • Sofia
Попрехвърлих "Тайният живот на великите автори" и имам лични впечатления, поне от 5-6 автори, представени в книгата.
Ами  това е в-к "Шок" за живота на гениите.
Любопитно, интересно, клюкарско. Хем ти харесва, хем те е срам, че ти харесва такова нещо.
Субкултура, която все пак ще си позволя.  Joy

# 538
  • Ямбол
В петък си купих тази
,
харесвам много първата книга на Камила Шамзи "Изпепелени сенки".

но засега не мога да се отлепя от "Милениум"........

# 539
Тази е от днес

Общи условия

Активация на акаунт