АПРИЛски бебчовци растат, а мамите им се веселят!

• 27 282
  • 728
  •   1
Отговори
# 450
  • София
ние имахме проблем с хепатитината - намерих си я "с връзки", но я сложиха с 15 дни закъснение т.е. на 05.05. сега вече май я има и при педиатърката, но не съм сигурна. за софия иде реч.
аз пък днес водих реговори с педиатърката да отложим конслутацията и пентаксима - хем да поотрасне още малко (аз нещо много се наплаших, че децата трудно я приемали, ама това си е моя параноя) , хем да има месец от поставянето на хепатитната , та ще ходим на консултация на 04,06.
и Леа хърка чат-пат рано сутрин, но това хъркане не винаги е от бактерии. за нея съм сигрна, щото в б-цата , заради инфекцията , която аз съм й пренесла я изследваха супер щателно ( и мен тоже), че чак хемокултура й посяха. не 30 дни пак равиха контрола. хубаво е, обаче за лично успокоение и ако педиатърът прецени, да се вземе секрет - не пречи  Peace .

# 451
  • София
Здрасти и от нас с бебо! Laughing

Пак сме си вкъщи, днес и вчера бебо е много поспалив. Яде и веднага заспива. Вече ми липсват разходките навън.

cveti_ss, най-вероятно ще ви изпишат капки за очи и ще се оправи бебчето. На нас ни помогнаха капки Тобрекс. Peace
За кенгуруто- за мен това беше много неудобен начин за носене на бебето. Сложих каката след 3-ия месец, преди това ми се струваше много рано. Дребния изобщо няма да го нося в кенгуру. Но слинг ще пробвам, изглежда ми много по-удобно.
*Cveteto* много гадно, ама наистина много дечица са с инфекции от родилното.
irina, браво за наддаването! Стискам палци баткото да оздравява бързо. Peace
За масажа и гимнастиката- започват след 1-вия месец. Ние след консултацията ще ги започваме.
froh, и аз ползвам пликчетата на лансонох за замразяване на кърма. Аз си ги взех от една аптека. Предполагам, че ги има по бебешките магазини. Peace

Още нещо щях да пиша, ама забравих...Приятен ден на всички! Wink

# 452
  • София
Здравейте и от нас!
При нас хепатитната ваксина я сложиха едва вчера, защото я нямаше при педито - както самата тя каза от години не се било случвало, ама сега...
Аз не че бързах, защото така отлагам и другите ваксини, нали трябва поне месец между двете.
Относно очите - ние със Михаела сме с конюнктивит още от родилното, вече 4-ти курс лечение с Тобрекс пробваме и не ни минава. Според лекарката било много упорито заболяване.
Да питам тези, които вече имат слинг и го ползват - аз си уших слинг шал, обаче нещо не мога да му хвана цаката. Вие такъв ли ползвате и ако да  - в каква точно позиция носите децата, т.е. кой вид връзване ползвате?

# 453
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
благодаря за отговорите за хепатитната ваксина, ще имам впредвид информацията ви

и ние сме с проблем с едното оченце още от родилното, минахме през преварена вода, лайка, физиологичен разтвор, сега сме на Тобрекс, но няма голяма промяна към по-добро, пак се буди сутрин със зашито оченце

# 454
Змейковица, леко и безпроблемно раждане ти желая  Hug  Praynig Hug

Ние за момента сме Ок с кърменето, но като ми потрябва съвет ще се обърна и към теб, Бумеранг ми беше безценен помощник в началото  Hug Laughing

Марини, добре, че всичко е Ок, моята мама ми е извадила и двете ръчички от рамото, когато съм била на 10 месеца, ей така, докато на игра ме вдигала за ръчичките  ooooh! ревяла съм неистово докато стигнат до болницата и доктора там ги е наместил за секунди и съм се успокоила  Hug трябва наистина много да внимаваме с малчовците  Praynig Simple Smile
За пишлето на баткото -моят съвет е да не оставяш нещата, сега е времето да посетите лекар, по-нататък е по-травмиращо за детето, мои познати си изпатиха така  Hug

Хепатитната ваксина-сложиха ни я на 12 май, при нашата докторка я имаше, но тя искаше да стане малчо 4 кг и той тогава беше наддал пак 500 грама за 2 седмици и беше точно 4 кг  Hug
Сега ще ни дава направление за ортопед, утре е д-р Пиперов, някой има ли отзиви за него?
За доктор Хайвазов трябвало да запишем час, Биби, моля те да ми кажеш, ако знаеш за след колко време записват и как му е работното време в 25 ДКЦ  Hug

Засега целувки, че си имам и аз от този вид, дето обича да го гушкам, но само като ми се усмихне и целия свят остава на заден план /освен каката, разбира се  Heart Eyes Twisted Evil Hug/

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 15:06 от megan@

# 455
Препоръчайте ортопед и на нас! В Горна баня ходи ли някой? Работят ли с направления?  newsm78
Ние сменихме Памперсите с Либеро и съм много по-доволна. Peace

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 15:28 от tini-mini

# 456
Оффф,така като гледам май само аз не правя гимнастика ooooh!
Но не е от мързел ,ами щото не знам как newsm78 Педиатърката ми показа веднъж ,но много сложно ми се видя а и не знам какво да барам и какво не (нали за всеки месец определени зони от тялото се масажират newsm78)
Някой ако знае някое клипче ,нека да пусне ,ще съм много благодарна Tired

# 457
froh - аз купувам пликчетата за кърма от Пигис Хаус - 14 лева са и там.

Ние днес ходихме да ни четат чистата молитва, а в неделя ще направя погачата. Поканила съм само няколко приятелки, защото с големия на този ритуал много се бях изнервила от всички баби и лели.
тини-мини - аз бях много доволна от Драганов. Сега педиатърката ни каза, ако искаме по ЗК, че ще ни прати в Токуда с направление; ако искаме при Драганов е платено. Ще ходим при него, защото нямам инфо за ортопедите в Токуда.
Приятен следобяд Hug

# 458
Данче, ей тука е обяснено много хубаво какво, кога и как се прави: http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=453
Педиатърката ми показа и други неща, ама нищо не запомних.  Embarassed Другият път ще я питам пак. Аз засега нищо не правя докато не минат обривите, че има и по гърдичките.  Confused
naidy, мерси за мнението!   Hug
Леко раждане, Змейковица!   bouquet

# 459
Оффф и днес не е за излизане ,но много се чудя дали да не го опаковам едно хубаво и малко поне за 10 мин на вън.
Бихте ли сложили Пентаксим ако нослето на бебчо хърка - вчера ни прегледаха и каза да продължавам с физиологичният разтвор.Хърка само в някой положения на главичката - това дали е нормално - забравих да питам педиатъра вчера
Гимнастика:

http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=453

я то било пуснато вече

# 460
Здравейте,мили4ки Simple Smile
дан4е и аз да си призная не правя много 4есто масаж  Tired но благодаря на Тини-Мини ,ще се опитвам някои неща да ги изпълнявам  Peace
Froh,знам 4е на авент продават контеинер4ета за замръзяване на кърма ,сигурно има и мн други.Аз в на4алото ползвах едни контейнер4ета,които ми дадоха от болницата..
Днес с ивето бяхме на преглед,за да я теглят ! Simple SmileПо4ти за месец (без 3 дена)е наддала 800 г,казаха 4е са мн доволни!:)на мен ми се искаше още малко  Flutter,но важното е 4е наддаваме . Hug
Соня Янчева,и Ивет не изяжда толква колкото трябва по указание,според мен  PeaceАз я кърмя в на4алото,(но имам малко кърма) и после е на АМ,изяжда около 80 мл от шишето,и не иска ,и неисак пове4е,мръщи се,бута ме,даже веднъж и готикнах пак ,и тя върна малкои се закашля...та оттогава не смея много насила да и давам..А ина4е си огладнява на време на около 4 4аса..
за стерилизирането-си мисля 4е трябва да се стерилизират шишетата ,бибероните до 6-месец задължително всеки ден по ,т.е всеки път!Само за биберона залъгалка си позолявам,ако го е изплюла на земята примерно,да го измия хубавос гореща вода и пак да и го дам.
да ви питам препоръ4аха ми магданозова вода(т.е нещо като запарка си направих на магданоза)да пия ,за увели4аване на кърмата и за о4и4ките магданоза бил хубав...Вие какво мислите по въпроса???
благодаря ви предварително
целувки на вси4ки мами и беб4овци!!!

# 461
Биби и аз като теб се притеснявам от ваксините, не е само твоя параноя. Като си помисля че освен пентаксима едновремено с нея ще ни сложат и пневмококовата(едната в едното краче, а другата в другото), направо се плаша.
Въпреки че казват че уж лесно се понася и рядко има странични реакции, аз имам горчив опит със сина ми..... едва не ми затриха детето.....

# 462
Оххх,не ме плашете стези ваксини...И тука така ги слагат-едната в едното кра4е,другата в другото...и на мен ми се свива сърцето,като я 4уя как пла4ка  Sad на нас 2 пъти ве4е ни сложиха тези,и веднъж БЦЖ(която и казвате в Бг..)ох,Пази Боже от лоши последици..Нали уж за добро ги слагаме  Tired

# 463
  • София
Благодаря за информацията за торбичките за съхранение на кърма, момичета. В аптеките около нас ги няма, но Пигис Хаус не ми е далече, така че при първа възможност ще отскоча дотам.

И аз се включвам в тревогите за ваксините или по-точно за страничните им действия.
Противохепатитната ваксина ни я сложиха миналата седмица с известно закъснение, заради пробема с наличността й.
Педиатърката ни успя да се снабди в крайна сметка и ни постави с две седмици закъснение, но аз честно казано и не бързах. Да чукам на дърво, бебка я понесе добре, но на мен сърцето ми се сви като й я поставяха. И продължава да
ми се свива само при мисълта, че идват и следващите  ooooh!

# 464
  • СОФИЯ
Вчера докторката забрави да ми каже за масажа през третия месец. Имам една стара книга, в която е описано много добре с картинки. Аз не смея да го съблека гол в това време и да му правя масаж. В момента в който го съблека започва да му трепери устата и брадичката и да киха.
Едно линкче за масаж и гимнастика
http://zadecata.com/sb/index.php?page=0_3_2

Общи условия

Активация на акаунт