Любов и наказание /Aşk ve Ceza/ - тема 10

• 55 427
  • 734
  •   1
Отговори
# 555
Продължавам с трета част и със размислите и страстите си! После ще Ви чета! Баях му доста на компа, дано ме пусне по-нататък! Praynig Praynig Praynig

# 556
Продължавам с цветните неща - http://www.youtube.com/watch?v=-iNhijs5Sg4
Аз също не оправдавам постъпката на Назан. Не само заради това, че самоубийството не е решение на проблемите, а чист егоизъм. Не може да се самоубиеш, без да мислиш най-вече за детето си - каква травма ще бъде за него да израстне без майка, с мисълта, че тя се е самоубила. Още повече, че самоубийството заради любов ми е непонятно. Знам, че може да се обича само един човек и да умираш заради това, но.... Има нещо, което ме човърка около Назан и нейото поведение, но още не мога да го определя.
Колкото до Чичек, аз все още не вярвам, че тя ще продължи по същия начин. Не смятам, че се е предала да се бори за любовта на Саваш. Осевн това тя остана доста праволинейна като образ във филма, което не е характерно за екипа. Има нещо, което ме тревожи, ама аз първо усещам нещата, а после успявам да ги идентифицирам. Същото се отнася и до Надя - твърде загадъчно е нейното поведение все още. Не мога със сигурност да кажа, че е влюбена в Саваш, но не мога и да твърдя обратното.

# 557
  • до най слънчевия бряг
Добро утро ,аз мисля ,че Назан се реши на тази постъпка ,не   само от любов ,или липсата на такава.
Въпросът според мен ,е че по този начин тя сама се наказва ,за ....кекса ,който според ванските закони и обичаи преди брака и по време на вдовство ,едва ли е разрешен Явно си помисли ,че може да има и резултата от тази работа ,след няколко месеца    Embarassed Embarassed Embarassed:,та реши вместо  те да я убиват и унижават ,да вземе тя сама да си го свърши  Thinking newsm78

Пенда много интересен анализ в пост 550  Hug Peace сигурно има едни такива моменти ,в които бог чува какво си пожелаваш или пожелаваш  Thinking,и за беда ,в този момент е чул точно Назан  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 10:54 от siren62

# 558
Здравейте. Да се разпиша и аз, ако позволите.
Назан, според мен, не посегна на себе си заради Бора или заради предстоящата женитба. Просто в един момент осъзна, че животът и е празен, че е предопределено да се движи само в тясно очертано пространство. Че никога няма да получи свобода или пък лекотата, която я съпътства. Че светът на семейството и, всъщност е свят на мъжете. И тн. Тя не се страхува за детето си, защото вярва, че животът му ще бъде добър - само защото е имал късмета да се роди момче.

# 559

н: не, ти си върши работата; чичек много съм нещастна, много ... любовта е много тежкa ... виж ме как изглеждам , какBо наравих
ч: како моля те , мисли за баран

ф: в стаята си е .... моля те , како , седни, моля те
ш: боже какво ни дойде до главата, ох боже господи ... ние, Балдар, а какво ни се случва
ф: никoй нищо не знае , никoй , всички си помислиха , че е паднала
ш: к/.о трябва да знае , ше знае ...
ф: ами ако беше умряла
Ш: ЧОВЕК, К.О НЕ ЖИВЕЕ С ДОСТОЙНСВО И ЧЕСТ Е ПО ДОБРЕ ДА УМРЕ ... оооохх, ауууу, вaaaaй.....
ф; како, какичко

Сирен и ти си права, но както и БЗ е превела Назан се бори с всички чувства, включително  и то най-вече за ЛЮБОВТА  си / дано този отврат Бора си получи заслуженото, някой път/

# 560
  • София
Здравейте момичета! В София слънчевите лъчи съвсем малко се подават иззад облаците! Надявам се, че където и да се намирате грее слънце!

bz, това, което си написала във връзка  джихада и атентатите беше и моята мисъл, но колкото и да се старая не бих могла да постигна тази точност на коментара. Много се радвам, че има хора, които си дават сметка за различното тълкуване на тези неща и използват знанията си в услуга на миротворческите процеси. (надявам се също така, че никой няма да си помисли, че обясненията ти са с цел пропаганда или агитация)    bouquet  bouquet  bouquet
Това за муската е доста интересно. Аз съм виждала нашите помаци в златоградско с цел предпазване на къщата да слагат глави чесън вързани с червено парцалче на места, които не са скрити, но е необходимо да потърсиш с поглед.
Благодаря ти от сърце, че "губиш" от времето си за непросветените като мен Simple Smile

И аз като другите момичета не мога да си дам 100% мнение за нещата и ми се иска да гледам сериите с превод, за да уловя всички нюанси, но когато стане - тогава Simple Smile bouquet  bouquet  bouquet

Здравейте. Да се разпиша и аз, ако позволите.
Назан, според мен, не посегна на себе си заради Бора или заради предстоящата женитба. Просто в един момент осъзна, че животът и е празен, че е предопределено да се движи само в тясно очертано пространство. Че никога няма да получи свобода или пък лекотата, която я съпътства. Че светът на семейството и, всъщност е свят на мъжете. И тн. Тя не се страхува за детето си, защото вярва, че животът му ще бъде добър - само защото е имал късмета да се роди момче.

shedi, напълно подкрепям този пост. Давам си сметка, че сценаристите правят така, за да се заплете работата още повече. Но си мисля защо трябваше да посяга на живота си  Confused Не можеше ли бавно да покажат как воюва за свободата си и търси начен да се впише в обстановката, която изобщо не е лека в нейния случай. Де да знам - частни уроци, нови хобита, търсене на подходящ образован съпруг и т.н.  newsm78

# 561
I.Ivanova, по повод написаното в предния пост от теб да допълня и че не без значение е и факта, че брат й Саваш винаги й е казвал, че стои зад нея и ще я подкрепя във всяко едно начинание.

# 562
# 563
# 564
# 565
# 566
# 567
# 568
  • Пловдив
Здравейте момичета Kissing HeartИскам само да попитам какво става с превода на сериите,защо се забавиха толкова CryБлазе им на тези,дето разбират турски!!!

# 569
Невероятна сцена м-у Шахнур и Назан. Спрях да гледам, топка имам в гърлото!

Аз също мисля така. Дори и smile3518 smile3518 smile3518
1. Томрис още веднъж показа, че е невероятна актриса.    bouquet  bouquet  bouquet
2. Винаги съм си мислила и съм го писала, че Шахнур въпреки всичко, дълбоко в сърцето си обича много децата си и страда за тях - но зад маската на Великата Шахнур Балдар. И много ми се иска този образ да се промени в положителна насока. Пред вид възрастта й и факта че толкова години е живяла по един начин - тя не може  от раз да се промени и да приеме нови порядки и правила.  
3. Защо не погали спящата си дъщеря с бинтовани ръце??? - Ами аз си мисля, или поне ми се иска да е заради това, че поне за малко си е дала сметка, че дъщеря й да е в това положение в момента има и тя вина и то не малка и се почувства гузна от това. В гореспомената сцена между   нея и Назан накрая когато й погали ръцете, наведе си  и й ги целуна - това показва много.

Общи условия

Активация на акаунт