ФЕВРУАРЧЕТО все по-голямо става, а мама за море се упорито стяга! (8)

• 27 691
  • 726
  •   1
Отговори
# 645
  • Бургас
Аз сега се сещам, че ортопедът ми каза, че след четвъртия месец можело постепенно до 45 градуса да се вдига количката.

Наш'та количка дори не съм разгледала как се вдигат тез' ми ти положения и всъщност колко са на брой до седнало.  Laughing

# 646
  • София
Затова на мен лично като ми тръгнат сополи не се издухвам никога, мушкам едни тампони в носа да ми попиват сополите когато няма кой да изплаша, а когато съм навън просто преглъщам сополите, но пак не се издухвам, защото така се чистя и лигавицата ще започне да отделя още повече сополи. Да не ви казвам, че точно един ден е чудото и на следващия съм кукуряк.

Да ви кажа, майка ми ме снабди с една архивна книга (от преди десетина години) от типа "Грижа за малки деца", от някакъв немски педиатър беше. Та там той също беше написал, че естественият физиологичен начин за прочистване на сополите било преглъщането им, а не издухването им. Та съветваше да не насилваме малки деца непременно да си духат носа, а да ги оставяме да си гълтат сополките. Доста гнусничко звучи  Sick, ама май и аз следващия път като се разхремавя ще пробвам, щото винаги хремата ми е потресающо обилна и трае по един месец.

# 647
  • Бургас
Сещам се за циганетата ,когато съм ходила на село като малка, голи ,босички, с чорлави коси и сополки.
Ама болест- йок  Mr. Green

Карли и аз я имам тази книга. Моето свеки любезно ме снабди с цели 7 книги за отглеждане на бебе,но аз нито една не съм почнала да чета. Иначе стоят на нощното шкафче и чакат да дойде реда им.  Mr. Green

# 648
Момичета здравейте!Малко окъсняла да ви почерпя за месечинката на Део Бомбео.

Спокойна вечер. Сега ще ви прочета назад, че пак сте се оляли с писането!

# 649
Леле това дете не иска да спи тази вечер!Само да я оставя и писва Confused
Рали браво на Йо!И Сияна е 6кг и 60см Simple Smile

За вдигането на количката питах педи и тя ми каза,че вече можело и дори днес и я вдигнах за 20-тина минути Rolling Eyes

# 650
Пу първааааа  Mr. Green
ДОБРО УТРООО   bouquet
Плами, браво на вас  Hug
Ники, Ефи  fingerscrossed
Аз вчера се провалих с кекса и сега за наказание отивам да чета назад Crazy
Бръм, аз захраних Динка с броколи на Гербер  Sick Така й беше омръзнало това АМ,че се облизваше за тази горчива гадост Twisted Evil Иначе съм доволна и от ХИП и Семпер, насочих се към тях по препоръка на лекарите ни...  Rolling Eyes
Бела, нормално е , някой бебоци дори диаря и повръщане реагират... Ради ми беше много неспокойна след ваксина и винаги й давах по малко панадол да кротне  Embarassed

Последна редакция: сб, 22 май 2010, 07:44 от margarete

# 651
Добро утро и от мен!!!
Хайде по кафенце!

И излезте на прозореца да видите навън!

Би ми се искало и аз да съм там,но не би-занимавам се с бебешки акита вкъщи! Flutter
Аз му повдигам от едно известно време така количката на Коки,ама гледам да не се заседява дълго.И на възглавници го слагам поизправен(по съвет на ортопеда).
Днес идва едната прабаба от Плевенско и нямам търпение да я видя.Много готина женица е и сега за пръв път ще ми види синчет,та трябва да подготвя някое и друго свестяващо средство! Mr. Green
Хубав ден,мамчета и повече слънчеви часове!!!

# 652
Добро утро!  bouquet
Честити месечинки на бебчовците,които днес ги изпълват!

Мойто чаве днес го сложих по корем и той се обърна по гръб-за първи път!Сложих го пак по корем,а той започна да вдига дупето и да се набира с краката нагоре,сякаш че ще лази,но не включва ръцете - та си мисля,че това е зачатък,опит за лазене.Та се чудя кога почват да лазят бебчетата? newsm78

# 653
Добро утро Simple Smile !

Бобиш  Hug !

janichka, бебето започва да пълзи между шестия месец и годинката, може и въобще да не усвои това умение  Wink ! Сядане - пълзене - изправяне - прохождане !
Преди това естествено е обръщането, което Стас все още не е показал ,че владее  Wink !

Вчера разходката беше на прибежки, дъждеше много неприятно ! Дано днес е по - добре !

# 654
  • някъде тук
Добро утро  Hug

И нашата разходка вчера беше на прибежки  заради гадния вятър Crossing Arms
Сега гледам че слънцето се показа дано да е по добро времето днес.
Да се надявам че днес ще му е преминало вече на Жорката киселявенето че направо не се търпи то не бяха песни  не беше носене Tired

# 655
ДОБРО УТРО!БОБИШ МЕРСИ ЗА КАФЕНЦЕТО.
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА МАЛКИТЕ СЛАДУРИ.
НИЕ ВЧЕРА БЯХМЕ НА КОНСУЛТАЦИЯ.ЧАКАХМЕ ЕДИН ЧАС И 15 МИН.И КАТО ПОПИТАХ" ЗАЩО ?"- ЛЕКАРКАТА МИ ОТГОВОРИ ЧЕ ДНЕС ДОРИ НЯМАЛО КОНСУЛТАЦИЯ НО ЗАРАДИ НАС ДА НЕ НИ РАЗКАРВА 2 ПЪТИ-ЗА ВАКСИНА И КОНСУЛТАЦИЯ НИ ДАЛА ТОЗИ ЧАС  #Cussing out
БИХА НА МАЛКАТА НА БЪРЗО ПЕНТАКСИМА,НА БЪРЗО Я ПРЕГЛЕДА И ПАК ТАКА НАБЪРЗО СИ ИЗПЯ КОЕ КАКВО ДА ДАВАМ И СЕГА НИЩО ПОЧТИ НЕ ПОМНЯ ОТ ТОВА КОЕТО МИ КАЗА  #Crazy НЕ ПОМНЯ И ВИГАНТОЛА ПО КОЛКО ДА ДАВАМ И ЩЕ СЕ ОБАЖДАМ ДА Я ПИТАМ АМА НАДАЛИ ЩЕ ПОМНИ,ХИЛЯДА ЧОВЕКА ИМАШЕ ПРИ НЕЯ ВЧЕРА.
СЛОЖИХМЕ БЕЗПЛАТНИЯ ПЕНТАКСИМ И КАКВО ДА ГО ПРАВЯ ДРУГИЯ ,ДЕТО НИ НАКАРА ДА ГО КУПИМ? #2gunfire #2gunfire #2gunfire
БЯСНА СЪМ ЩЕ МЕ ИЗВИНИТЕ Embarassed
ХАЙДЕ ЛЕК ДЕН ОТ МЕН!

# 656
  • София
Добро утро момичета! Simple Smile

Днес бебка пак ни изненада с нов режим - събуди се чааак в 8 и 30, а си легна в 9 и 30  Shocked То от гледна точка на наспиването - хубаво, ама като се събудих, гърдите ми направо щяха да експлоадират, боляха, течаха, абе ужас. Трябваше да викна таткото да и сменя памперса, а аз лежах по гръб в леглото и не мърдах, за да не оплескам целите чаршафи в кърма  Sick  И това при положение, че ставах в 4 часа нощес да поизцедя малко мляко да си имаме за следващия път, когато се наложи да оставя Ели с баба и дядо и. Ставам по нощите, защото само тогава има такова млечно налягане, че да поизцедя нещо повече от 20 мл, а и за да си запазя лактацията. Ако нещата вървят така, тези нощни ставания ще трябва да станат  задължителни, а не препоръчителин... То лошо няма, не ми пречи да се будя и да се цедя половин час, лошото е, че после се въртя в лвглото като крастава и не мога да заспя пак сума ти часове. В момента си пазаруваме апартамент, и като си легна, започват да ми се въртят едни плочки, паркети и кухни в главата  #Crazy и няма заспиване!

Вчера пък ангажирах дядото да търкаля Ели из парка и успях да отида на зъболекар. Оказва се, че кърменето и бременността не са ми засегнали зъбите, поне засега  Praynig Питах го кое е по-малкото зло - смученето на пръстче или даването на биберон? Успокои ме, че негативни изменения в зъбките се получавали ако този навик продължи много дълго, при деца, които си смучат пръстчетата до 4-5 годишна възраст. Каза да не се плаша, той навика бил лош и трябвало да се изкоренява, но имало време да стане плавно и спокойно. Освен това като минели на обща храна доста бебета сами го зарязвали.  Peace

# 657
  • Варна
Привет и от мен  Wink

Все се каня да се отчета но не ми остава време иначе като мога хвърлям по един поглед какво сте писали.

Честити месечинки на всички които навършват днес 4 месеца  Hug

Ние сме добре, растем, викаме, не слушаме, понякога не мога да смогвам и с двамата, че всеки си търси вниманието, но не се оплаквам. Каката взе все повече да свиква с Павли и не я нося толкова много на ръце, започна да си седи самичка където я оставя без да реве, а малкия все иска да е отгоре й че нещо много и харесва къдриците да ги дърпа и иска да си ги пъха в устата както всичко каквото докопа.

star поне си успяла да се разходиш, аз скиприх моите двамата и тъкмо щях да свалям количката да излизаме и да така заваля, а бях се настроила за хубава разходка и покупки но ..... Надявам се днес да изляза поне за малко но така като гледам пак прикапва.  Sad

# 658
  • София
ДУ!  Grinning

Говорите си за архивни кинги, аз имам на Д-р Спок от 1979г.  Laughing Сигурно е окоро 600 страници, част от инфото е безвъзратно остаряло, но частта за възпитанието е напълно актуална и много ми помогна в отношението ми към Борис. Сега ще трябва да си опресня и за Макс.
shomire, питай в аптеката дали можеш да я върнеш. Аз си бях решила да чакам и въпреки че ми намериха Пентаксима на 49 лв. пак не се изкуших да купувам и добре че така стана.
Бобиш, изневеряваш на себе си с тези пейзажи! Дай нещо за душата, мани ги тия локви и съчки!  Joy Приятно прекарване днес с прабабата!  Hug
janichka, Стар е абсолютно права!  Peace Борис започна да прави опити към 5-6 месеца, но истинското пълзене /така че да го пуснеш по пода и да се придвижи от точка А до точка Б/ го овладя на 9 месеца точно. На 11 месеца се изправи сам.
По принцип според мен е хубаво бебетата да пълзят, много майки обаче предпочитат да го прескочат този етап  - слагат децата в проходилката и те на практика никога не се научават да пълзят, а направо прохождат. Кой както си прецени, аз ги карам да пълзят и да следват естествения ход на нещата. Peace
Ralipo, браво на Йо за добрите мерки!  Heart Eyes
siqna.muk, радвам се, че сте добре! Обаждай се по-често!  Hug
Отивам да храня и хващаме пътя.  bowuu

# 659
  • York
Сиянче, вчера е валяло основно в карталите. В централната част е било по - добре. Аз също не излизах вчера и като сме заспали с малката към 5 чак в седем и половина се събудихме  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт