Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 31

• 33 089
  • 728
  •   1
Отговори
# 390
Разбирам ,но не значи,че оправдавам Peace

# 391
Ако правилно съм разбрала,искате да кажете Неджля да постави щастието на Джем пред своето!?Няма такъв филм,всеки мисли първо за себе си,после за другите,изключвам децата,разбира се.Да си егоист няма нищо лошо,егоизмът във Ферхунде го разбирате,защо не разбирате и този на Неджля!?Грозно беше наистина това обаждане и искане на пръстена,пък после пак нож в гърба,но в крайна сметка Джем си я иска,обвинявайте него.Нали сами казахте,че виновен е не този който яде баницата,а този който му я дава Peace.
Разбирам егоизма й и не го съдя.Но не го и наричам с други имена като "младост","неопитност" и пр.
Всеки сам си прави избора и обикновено под "направих грешка",се има предвид,че въпросният човек е навредил най-вече на себе си."Грешката" на Неджля да се обвърже с беден престъпник с незаконно дете щеше да е "късмет",ако Оуз си беше добре постлал в Германия и я беше обсипал с любов,секс и лукс,към който двете с Лейля са особено чувствителни.Джем правилно й каза,че ако бяха отишли в Германия би било различно,на което тя отговори,че като е разбрала какъв е Оуз,го е напуснала веднага.Откровена лъжа.Тя до последно стискаше паспорта и се надяваше да заминат,а го напусна чак като се усети на какъв мъж е заложила.
А поуките идват,когато последствията се стоварят върху собствената ти глава,това не ти хареса и решаваш да не ти се случва пак.
Филм като живота,всички сме грешни.

# 392
LilaC Някои се засегнаха,че ги нарекох селянки,ама те са си такива.
Нещо против селянките?!  Twisted Evil Аз живея на село! Избягах от града!  Close
 Laughing Laughing Laughing
Може да изясним какъв смисъл се влага в понятието "селянин." Най-общо казано, това е човек който живее на село, занимава се със земеделие и животновъдство, да има гражданята какво да ядат.  Mr. Green  Не знам защо в градски среди това благородно звание е приело пейоративен смисъл - прост, глупав човек, с оскъден интелектуален багаж, с беден груб речник, надменен ,с голямо самомнение и претенции без покритие. Може би защото такива персонажи се срещат повече по градовете?  Mr. Green

# 393
Не е лошо да мислиш първо за себе си,лошо е да мислиш САМО за себе си.Неджля помисли веднъж само за себе си,избягвайки с Оуз.Съвестта й я изяде после,срина я,защото това не й е присъщо,тя не е такъв човек и това беше грешка,и тя го разбра,осъзна го.Да се бориш за личното си щастие  е чудесно,това е мисията ни в този живот,но когато то означава да направиш нещастни почти всички заобикалящи те хора,тогава трябва да се замислиш,струва ли си,заради един когото обичаш,да загубиш например 10,които те обичат!?
Но с последната си постъпка,съгласявайки се отново да се омъжи за Джем,не виждам кого наранява,освен родителите на Джем,въпреки че щастието на синът им би трябвало да е и тяхно щастие.Писала съм мнението си,че като мъжка майка и аз бих приела подобно нещо трудно,но пък после младите ще имат време да ме накарат да променя отношението си към един такъв брак,както и предполагам ще стане във филма. Peace

LilaC,не ми се струва ,че ако Неджля и оуз бяха успели да избягат в Германия,тя щеше да си живее щастливо и спокойно.Образът на огорченото семейство щеше да я преследва непрекъснато.Това си е мое мнение.

# 394
Нещо против селянките?!  Twisted Evil Аз живея на село! Избягах от града!  Close
 Laughing Laughing Laughing
Може да изясним какъв смисъл се влага в понятието "селянин." Най-общо казано, това е човек който живее на село, занимава се със земеделие и животновъдство, да има гражданята какво да ядат.  Mr. Green  Не знам защо в градски среди това благородно звание е приело пейоративен смисъл - прост, глупав човек, с оскъден интелектуален багаж, с беден груб речник, надменен ,с голямо самомнение и претенции без покритие. Може би защото такива персонажи се срещат повече по градовете?  Mr. Green

Нещо против селяните във филма? Peace Говорим за филма все пак,не вади думите ми от контекста. Peace

# 395
Ако правилно съм разбрала,искате да кажете Неджля да постави щастието на Джем пред своето!?Няма такъв филм,всеки мисли първо за себе си,после за другите,изключвам децата,разбира се.Да си егоист няма нищо лошо,егоизмът във Ферхунде го разбирате,защо не разбирате и този на Неджля!?Грозно беше наистина това обаждане и искане на пръстена,пък после пак нож в гърба,но в крайна сметка Джем си я иска,обвинявайте него.Нали сами казахте,че виновен е не този който яде баницата,а този който му я дава Peace.
Аз го виждам егоизмът й на Неджля и го разбирам, и нея разбирам, просто не ми харесва Mr. Green Аз не смятам, че тя се омъжи от интерес за Джем или, че го е обмисляла. Напротив! Тя даже не го обмисли, според мен започна да съжалява, че отново се съгласи да се омъжи за него, опита се да убеди и него, че това е грешка и те си се бяха отказали /по-точно тя Rolling Eyes/, но поле родителите му като дойдоха да я искат, нямаше друг избор вече.. Пак ще се повторя - според мен 2-рия път беше притискана от собствената си вина и страх Peace

# 396
според мен 2-рия път беше притискана от собствената си вина и страх Peace

Може,възможно е Peace.Само тя си знае защо се е омъжила за Джем,ние само си гадаем,предполагаме Mr. Green.Сценаристите са ни доставили това удоволствие,да ги нищим,да ги анализираме,защото героите и постъпките им са двусмислени,зависи от какъв ъгъл ще ги погледнеш.

Избирайки Джем,Неджля освен със съпруг,се сдобива и с наставник.Той ще замести баща й,защото когато тя взе решение без баща си,и избяга с Оуз,сгреши.Т.е. с Джем грешки няма да допуска,а не знам колко вяра има в себе си,че повече няма да допуска такива.Той ще я направлява,както видяхме да го прави по-рано.

Последна редакция: пн, 24 май 2010, 21:16 от rozi-maxi

# 397
  • до една звездичка
Вторник наближава и страстите в темата се разгарят, а?  Wink
Неджля ли нищим този път?
Тя, анкетата си е достатъчно красноречива май, ама...

А какво стана с другата ни класация? Кого ще поздравим като най-силен и стилен съфорумец?

# 398
според мен 2-рия път беше притискана от собствената си вина и страх Peace

Може,възможно е Peace.Само тя си знае защо се е омъжила за Джем,ние само си гадаем,предполагаме Mr. Green.Сценаристите са ни доставили това удоволствие,да ги нищим,да ги анализираме,защото героите и постъпките им са двусмислени,зависи от какъв ъгъл ще ги погледнеш.
Така е Hug
А за другата класация.. Гласувах за gargamela, макар, че всички заслужават, но нейните постове винаги са много забавни, с много добре подбрани езикови средства, с много стил, въздействащи Wink

# 399
Нещо против селяните във филма? Peace Говорим за филма все пак,не вади думите ми от контекста. Peace
Според моите определения за "селянка' аз не виждам такива специално във филма.

Вторник наближава и страстите в темата се разгарят, а?  Wink
Неджля ли нищим този път?
Тя, анкетата си е достатъчно красноречива май, ама...
А какво стана с другата ни класация? Кого ще поздравим като най-силен и стилен съфорумец?
Да, анкетите са най-показателни!
В номинациите Ледената кралица води, после е моя милост.  Flutter Благодаря на всички, които са гласували за мене, надявам се още дълго да сме заедно!  Hug Heart Eyes
П.П. Ледена кралица, признай си, че си подправила гласовете, блога е твой!  Mr. Green Joy

Последна редакция: пн, 24 май 2010, 21:58 от soya-fen

# 400

Може да изясним какъв смисъл се влага в понятието "селянин." Най-общо казано, това е човек който живее на село, занимава се със земеделие и животновъдство, да има гражданята какво да ядат.  Mr. Green  Не знам защо в градски среди това благородно звание е приело пейоративен смисъл - прост, глупав човек, с оскъден интелектуален багаж, с беден груб речник, надменен ,с голямо самомнение и претенции без покритие. Може би защото такива персонажи се срещат повече по градовете?

По въпроса за "селяните" в живота си абсолютно права,и не защото живеят на село,мисленето им е такова в града-иначе на село какви са нямам наблюдения,предполагам не живеят с животните у дома си,а ги гледат в двора примерно.
Но в града определено отговарят на  маркираните определения,и на още много други.И да,в града е пълно със "селяни",които хвърлят боклука си през балкона,същия служи за тоалетна на кучето  и котките които гледат и т.н.

Липсата на възпитание и морал не се определя с това,къде човек е израстнал,или ги има или  ги няма.Но се съгласи поне,че героите идват наистина от малък град,сравнен с Истанбул си е село.И особено Хайрието  отговаря на посочените от теб качества.

# 401
Соичка,радвам се за тебе,заслужаваш  Hug!Заслужават и много други.Все по-голямо удоволствие ми доставя,да влизам в темата.Благодаря на всички за това  bouquet!

# 402
Някой може ли да ми даде линк за серията когато Джем се връща от казармата.Предварително благодаря!  bouquet

# 403
Чета,за селяните си говорите.Аз като чуя селянин,асоциирам с добър човек,трудовак,честен,добронамерен,макар и невеж,неграмотен.Такива са моите селски баба и дядо,такива бяха и хората около тяхната къща,всички мили и усмихнати,и млади и стари.За "градските" хора,не мога да кажа същото.Става дума за общият случай,не частният.И Текинови са ми такива,селски хора,наивността,добротата и човечността ги отвеждат в тази група.Ферхунде е от опозицията,тя притежава противоположните качества.

# 404
...Но в града определено отговарят на  маркираните определения,и на още много други.И да,в града е пълно със "селяни",които хвърлят боклука си през балкона,същия служи за тоалетна на кучето  и котките които гледат и т.н.
Липсата на възпитание и морал не се определя с това,къде човек е израстнал,или ги има или  ги няма.Но се съгласи поне,че героите идват наистина от малък град,сравнен с Истанбул си е село.
Ами аз и според твоите определения продължавам да не виждам подобни индивиди във филма. Напротив, персонажите в по–голямата си част са чисти, възпитани, добронамерени.
И какво значение има големината на населеното място спрямо личните качества и духовната ценностна система на човека? Че населението в цяла България е колкото половин Истанбул! Аз мисля че в големия град има много повече отчужденост, равнодушие, отчаяние, агресивност, непукизъм, престъпност, морален развал, меркантилност и пр. душевна мизерия.

Общи условия

Активация на акаунт