LOST - ФИНАЛЪТ

• 31 134
  • 408
  •   1
Отговори
# 150
  • Разпиляна във въображението
Много интересно. С изключение на Ричард, където грешката е голяма, всичко звучи логично. Но от друга страна откъде този знае за Алекс и какви са й били намеренията newsm78 Някъде да не е споменато newsm78

# 151
........ Мен пък ме интересува кой е дал правата на втората му майка да пази острова и светлината. Обяснението й, че задаването на въпроси поражда нови такива, не ме устройва  Peace

Laughing Убедена съм, че тази реплика беше насочена към феновете. Точно защото се появиха много, много въпроси, на които явно сценаристите нямаха никакво намерение да отговарят. Дори ми се струва, че бюджета на сериала може да е бил орязан накрая заради кризата, и да се е наложило да приключат както дойде. Wink

# 152
  • София
И аз не го прочетох цялото, но това за металните асортименти на Черната скала ме разби  Joy Joy Joy

# 153
Такива свободни интерпретации са абсолютно безсмислени.. като чета статията, се замислям за едно - къде ги видяхте всичките тези неща, че да си направите тази изводи.. явно съм гледала друг лост.. но поне има някаква логика и връзка и последователсност.. нещо такова очаквах от финала..да дадеобяснение кое защо..иняма да спра да хленча,защото 6 сезона тръпна в очакване, а те ми предлагат някаква боза която няма нищо общо с ЛОСТ

Последна редакция: чт, 27 май 2010, 09:59 от sky*

# 154
На мен ми хареса обяснението за пътуването във времето, защото Лок и Роуз са здрави и за бутона, който трябваше да се натиска. Ако някой постне и друго обяснение и то ми звучи интересно и него ще приема. Така или иначе щом авторите не го обясниха всичко друго е в сферата на интерпретациите на всеки фен.

# 155
Това е доста стара статия, поне от 2 сезона не е актуална, всъщност тя е от времето, когато Дарма и пътуването във времето бяха най-актуални
Особено за Ричард и Джейкъб нищо не е вярно
Надявах се автора да я адаптира, защото има някои неща в нея, които все още са логични...например би могло да се помисли дали бомбата не причинява изместване на времето в острова, чрез натискането на бутона той да е постоянно в определено време по-назад(все едно колелото все се връща малко назад), което да причинява някои неща, като невъзможност да се ражда, да се открие острова и да се повтаря едно и също съобщение на радиопредавателя, самолетите с храна и т.н.Тоест теорията да се преразгледа радикално, но някои идеи имат все още място...в смисъл не е нужно точно автора да я преосмисли, можем и ние да го направим...не ми се ще да чакам някой д ами сдъвче сериала и да ми го напише символ по символ и дума по дума какво е станало  Joy

# 156
 Сагата свърши ! Финала беше горе долу каквото можеше да се очаква , т.е. голямо нищо. Разочарован съм от сериала като цяло , донякъде и от себе си че си губих времето 6 сезона с него .
Отговор на загатките няма . Не вярвам че някой от сценаристите изобщо е имал в главата си идеята да отговори на въпросите , и да свърже събитията в някава смислена история .
Достоинствата на ЛОСТ са цялостната мистична атмосфера и добре изиграните герои които задържаха вниманието . Останалото е разтягане на локум цели 6 години и бомбандиране на зрителите със "загадки" повечето от които са несъвместими една с друга. Завършиха с "Вие искате да знаете защо? Ние няма да ви кажем ,пък!"  hahaha  . Просто се пошегуваха със зрителите.
 В крайна сметка , най-вероятна изглежда версията за " Чистилището" , макар да се случиха един куп събития които противоречат на това.

# 157
  • UK
Не знам защо повечето от вас са очаквали едва ли не, накрая да ви изтипосат пълна схема на острова, барабар с топографски, физични, химични, геотермични, атмосферни, математични, биологически, астрофизични и прочие факти за всеки един момент от сериала.

На мен пък много повече ми харесва именно тази пропита с тайнственост и мистерии атмосфера, оставяща част от нещата леко завоалирани, други - съвсем тънко намекнати какво и що са. Много по добре е отколкото някои други сериали(които харесвам доста, принципно), в които абсолютно всеки път в първата минута убиват някого, в последната минута разкриват кой е убиеца, а в останалите 40 разпитват поне 3ма заподозрени, към които един след друг се насочват съмненията, а през това време след серия от сериозни химични и балистични експертизи успяваме в крайна сметка да открием кой и какво.

# 158
  • somewhere over the rainbow
Не знам защо повечето от вас са очаквали едва ли не, накрая да ви изтипосат пълна схема на острова, барабар с топографски, физични, химични, геотермични, атмосферни, математични, биологически, астрофизични и прочие факти за всеки един момент от сериала.

Това е все едно аз да се чудя какво пък толкова ви харесва в тайнствеността Crazy Предпочитания разни Peace Фактът, че си гледала правилния за твоя вкус сериал, е само в твой плюс Simple Smile За мен лично е, не точно загубено време, защото много от епизодите са ме запленявали, но в никакъв случай пълно удоволствие Simple Smile
Невър майнд, де.

Статията по-горе съм я чела и преди, но я бях забравила Blush Още тогава ми хареса, сега пак. Разбира се, свободни съчинения са това, но пък се вързват Grinning Много важни за разбирането на написаното са думите в скоби "/н-та времева линия/" - Ричард се ражда на острова в 1-ва времева линия, а пристига с кораба във 2-ра. Е, има и неточности, но не е лошо като идея.
Например никъде не съм видяла и намек Алекс да е била водач на каквото и да било newsm78 Нито пък тази дармаджийска "Машина на времето" Thinking Но пък нали казвате, че нещата са само загатнати, ние да си донагласяме Crazy

# 159
Пак казвам, постнатата дълга теория е теория от сезон 3 или 4, не се сещам точно, и има доста неща, които вече са иррелевантни със сигурност, особено за Джейкъб и Ричард
Иначе http://uk.eonline.com/uberblog/watch_with_kristin/b183093_lost_e … ben_revealed.html
На ДВДто ще има 20на минути с Хърли като номер 1 след КРАЯ, който видяхме, и малко Уолт  Grinning

# 160
  • UK
Нан, ясно е че предпочитанията са толкова, колкото са и хората. Аз нямам проблем с това, естествено всеки харесва различни неща. Просто се чудя специално за този сериал защо доста хора са очаквали точни и ясни отговори, след като в абсолютно нито един епизод не е намекнато че е възможно такова нещо. Цялостната му линия на развитие си беше мистерия и тайнственост, с леки намеци. Затова и смятам, че получихме много повече отговори отколкото смятах. Затова и дадох пример с "CSI", защото това е сериал от който се очаква да обясни точно как и защо е станало съответното убийство. LOST просто не е такъв тип сериал.  Peace

# 161

Ха така, не бих имала нищо против един такъв финал! Peace Simple Smile

Не задължително за всяко едно нещо, но за повечето би трябвало да има обяснение.

Нито пък тази дармаджийска "Машина на времето" Thinking

Ако си спомняш, представляваше нещо като малка камера с врата, вградена в стената на една от Дарма станциите . Беше голяма колкото да влезе един човек вътре. А в orientation филма бащата на Майлс обясняваше, че зад тази "камера" има джоб с мощно елетромагнитно излъчване. Благодарение на тази изкл.силна енергия правеха опитите с пътуване във времето.

# 162
нямаше ли някакви зайци по едно време Thinking

# 163
  • somewhere over the rainbow
Ако си спомняш, представляваше нещо като малка камера с врата...
Не си спомням Blush Май наистина трябва да ги прегледам 5-тте сезона, че има неща, които ми се губят. За 6-тото недоразумение не искам да си спомням даже.

МГМ, и аз не знам защо сме очаквали такива обяснения Rolling Eyes Може би, защото много силно сме ги искали и не сме си представяли финалът да мине без тях. Е, минА. Crazy

По същество: може и да сте го коментирали, но на мен ми се стори, че фалшивата майка на близнаците реши да убие майката, когато разбра, че ще роди още едно бебе Thinking Нещо в изражението й ... до тогава не ми изглеждаше, като възнамеряваща да убие, и изведнъж се озлоби Thinking

# 164
http://www.capital.bg/blogove/borislav_kandov/2010/05/25/906308_ … _jivot_sled_lost/

http://tunedin.blogs.time.com/2010/05/23/lostwatch-all-of-this-matters/

Много ме радват как разбуниха пак всичко, и сега ще има поне седмица луди коментари къде ли не, хихи.
Най-хубавото на това шоу е/беше, че оставя възможност за безкрайни интерпретации.
Стархотно!

Общи условия

Активация на акаунт