Раждане в Окръжна болница Пловдив

• 165 901
  • 2 116
  •   1
Отговори
# 30
Mimoza,на мен за обезболяване на раждането ми направиха Лидол и определено имаше ефект - болките станаха съвсем търпими.Освен него ми правиха два пъти  спазмолитици - чух Бусколизин, Ношпа, Папаверин и май още нещо.За шевовете анестезиолозите ми дадоха венозна упойка-не зная точно какъв беше медикамента,но нищо не усетих и се събудих много лесно. 

# 31
Благодаря ви за отговорите, хубаво е, че все пак слагат обезболяващи, защото на мен прага ми на търпимост на болка е ужасно нисък. Аз на зъболекарски стол не сядам без упойка, не че се лигавя, просто зъболекарите не могат да ме работят от подскачанията ми на стола. Много много силно усещам болката. А може и да съм лигла, знам ли.

# 32
Абе да не те плаша много много ,но от тези обезболяващи почти няма ефект.Щом си със система няма как да не боли.Това е окситоцин,който забързва процеса и болките са по-силни отколкото без система.И на мен ми слагаха нош -па и всичко изброено тук,но болката си беше ужасяваща  Laughing

# 33
Мимоза, родих в Окръжна болница през април тази година. Обезболяващите, които са изброили момичетата ги поставят само при желание от страна на родилката и след предварително заплащане, което се извършва от чакащите те в коридора придружители. Аз не съм ползвала, докато бях в предзала дочух един доктор да нарежда на сестрата да постави бусколизин на една ромка, а след това когато вече бях родила моите близки ми разказаха, че чакащите я отвън са му платили. На мен не са ми предлагали, аз също не си и поисках, но има опция да ти сложат. Не зная дали обезболяват, но ромката не започна да крещи по-слабо Simple Smile
Система окситоцин поставят. Относно упойката, не са ме уведомявали каква е била точно, а й аз в този момент изобщо не съм се интересувала, но според мен беше пълна, тъй като целия процес на "шев и кройка" абсолютно ми се губи, събудих се точно, когато докторът се изправяше. Упойката я поставят посредством абоката т.е. венозно. Родих без предвалителни уговорки с доктор или екип, но както съм споменала по-напред в темата, останах наистина приятно изненадана от отношението на персонала - много професионално и човечно. Бях се подготвила за нещо много страшно, защото ми беше и първо раждане, но слава богу всичко мина нормално. Добър избор си направила! Peace

# 34
Писанка,не зная за какво и на кого са платили ромите,но на мен ми направиха доста медикаменти,система ,пълна упойка и никой не ми поиска стотинка.Не съм си ги искала аз,а лекарят ги назначаваше на акушерката и тя ми ги правеше.Звучи ми странно родилката сама да си иска обезболяващи или каквото и да е,особено да си ги плаща...

# 35
dapostolova, аз твърдя същото за системата окситоцин, както и пълната упойка - никой не ми поиска стотинка... относно обезболяващите не съм си искала, не са ми и слагали, споделих какво съм чула и видяла

Последна редакция: вт, 07 сеп 2010, 22:23 от Писанка

# 36
  • Fort Worth, TX
Благодаря ви за отговорите, хубаво е, че все пак слагат обезболяващи, защото на мен прага ми на търпимост на болка е ужасно нисък. Аз на зъболекарски стол не сядам без упойка, не че се лигавя, просто зъболекарите не могат да ме работят от подскачанията ми на стола. Много много силно усещам болката. А може и да съм лигла, знам ли.
Не си лигла.Споко.И аз не давам да ме пипа зъбарката ми без упойка, макар да ме уверява, че няма да ме боли.Тя си ме работи от години и знае кое как е в устата ми.Не се притеснявай за раждането.Избрала си правилното място.  bouquet

# 37
Благодаря ви момичета за споделеното, всяка информация ми е ценна.

# 38
Здравейте на всички Simple Smile бях решила да раждам в хирургиите но след като прочетох тази тема мнението ми се промени. Може те ли да ми обясните по подробно за стаите? ВИП стаите колко струват при нормално раждане, обикновените с колко мами са и общо взето всичко което се сетите. Прочетох че ВИП стаята е 100 лева, все още ли е така и това за целия престой ли е или само за една вечер? Досега не съм стъпвала там и имах притеснения дали ще ме приемат и през ноща ако се наложи, но благодарение на Вас разбрах че няма да има проблем Simple Smile

# 39
Здравей aleksia, разбира се, че ще те приемат по всяко едно време, в крайна сметка раждането е процес, който не можеш да отложиш до сутрината  Simple Smile. Между другото, аз имах същите притесненя като теб още повече, че и моето започна през нощта. При нормално раждане ВИП стаята е 100 лв. за целия 3-дневен престой. Аз също се бях насочила към ВИП стая, наиситина отидох предубена и още в предзала заявих, че ще ползвам ВИП стая. Случи се така обаче, че когато бях вече родила персонала от смяната в която съобщих желанието си, си беше заминала и никой от новата не знаеше, че искам да съм във ВИП. Помолих една санитарка, в следродилната стая, да съобщи на който трябва и тогава тя ме разубеди. Обясни ми, че разлика в стаите не съществува с изключение на това, че във ВИП стаята може да ти идват на посещения следобяд в рамките на 2 часа, както и че телевизора е без жетони т.е не се заплаща. Обикновените стаи са с по 3 легла. Аз бях с още само една мама, която си замина на следващия ден и два дни си бях сама. Таксата за 24 часа телевизор е около 3.50лв и могат да ти идват на посещение по всяко време, но трябва да излезеш пред вратата на отделението. Хубавото е, че когато има възможност отделят ромските мами от другите и то през няколко стаи. Така, че ако не държиш толкова на 2-часовите посещения от близки спокойно можеш да си бъдеш в обикновена стая, която не се различава съществено от ВИП стаята. Успех и леко раждане! Simple Smile

# 40
Много ти благодаря за бързия отговор Simple Smile значи и това вече се реши хихих сега само остана бебчо да реши кога да излиза Simple Smile)))

# 41
  • Fort Worth, TX
Много ти благодаря за бързия отговор Simple Smile значи и това вече се реши хихих сега само остана бебчо да реши кога да излиза Simple Smile)))
Да, добавя.Не само че не се плаща тв, а и осигуряват чаршафи, лигнин, ношници .

# 42
  И аз да добавя - в стаята има една  Sick секцийка и пердета   Laughing

# 43
Simple Smile здравейте пак. Гледах и сайта на окръжна и да ви питам, никакъв начин ли няма през тези 3-4 дни ( дано всичко е наред ) таткото да дойде да ни види? Изключвам ВИП стаята Simple Smile май няма смисъл от нея. Дали няма да има някоя тайна вратичка през която да се сшугне да ни види? Simple Smile

# 44
  bouquet Здравейте и от мен!
  Включвам се с мнение за Окръжна болница и не само мнение а и суперлативи! Веднъж съм оперирана през 2008г. в АГО-то и втори път ми беше секциото през август 2009 г. Нямам думи да опиша абсолютно човешкото отношение и условия в отделенията. Персонала е на страхотно ниво, хигиената е супер. Ако имам второ дете пак там бих раждала! Не се чудете , момичета, наистина Окръжна е на много високо ниво!

Общи условия

Активация на акаунт