1-ви юни ще посрещнат, засмяните АПРИЛчета за първи път - 2

• 29 022
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
Ние вече плачем и със сълзи, но от скоро е така. Когато плаче жално /а не ядосано или каращо се/ обикновено има и сълзи.

И нейната глава се бели /вече по-малко/ и ми бе развита теория, че едва ли не е защото не я къпем всеки ден, а всъщност именно след баня е най-зле. Аз мисля, че има разлика между кожата, която пада като пърхот и крустите, които са доста по-неприятни на вид и в някои случаи са причинени от гъбичка.

Някоя от вас използва ли пелени за многократна употреба?

# 241
момичета моето момче отново е качило 1 килце ама доста поплака от SYNFLORIX и сега се гушкаме и ние не обичаме бибата лапаме я в изключително редки случай,аз навън съм винаги нащрек минат ли два чада от последното ядене защото някога яде на 2 някога на 2,5  рядко на 3 ч.
Гале и Гого плаче с сълзички,когато не давам капки ака но плаче,когато давам се запича педи каза да го оставям да си поплаче по добре отколкото да му тежи на коремчето.

Последна редакция: чт, 03 юни 2010, 19:14 от J_M_M

# 242
  • гр.София
ГАЛЯ-5 МОЛЯ ТЕ КАЖИ ДАЛИ СЕ СВИВАТ ДРЕЩКИТЕ ОТ АБУБУ СЛЕД ПРАНЕ.ЗАЩОТО НА МЕН ПОВЕЧЕТО ВСИЧКИ ПАМУЧНИ ДРЕШКИ СЕ СВИХАПО-МАЛКО.АЗ ПЕРА НА БЕБЕШКА ПРОГРАМА.

# 243
deni 1971 не съм галя ,но мога да кажа че моя комплект за изписване не се е свил

# 244
deni 1971 не съм галя ,но мога да кажа че моя комплект за изписване не се е свил

Комплекта от изписването само му умаля на Ради  и не му става Joy

# 245
  • София
и нашите дрешки от абубу не се свиха. Peace

# 246
Нашето момче е порастнало с 1,100 кг и 3 см за вторият месец  newsm44, т.е. сега е 6,100 кг и 59 см. Ваксините продължаваме да ги отлагаме и аз не бързам с тях, но педиатърката ме притиска да го мажа с кортикостероиден лосион, което на мен ми се струва, че не е добре.  Rolling Eyes

Благодаря на всички за отговорите за музикалната въртележка!   bouquet

Последна редакция: чт, 03 юни 2010, 23:06 от tini-mini

# 247
tini-mini  то и ние така 3 см сме пораснали и сме 5,1 кг и 56 см ,а баткото е бил толкова на 3 м явно този бебок ще изпревари батко си.

Комплекта от изписването само му умаля на Ради  и не му става Joy
той и нашия отдавна не ни става,но не се е свил.

# 248
здравейте,мили4ки!само да се запиша,4е да ви следя по-лесно!при нас така или ина4е ваксината я отложиха за др седм,сестрата била в отпуск за него ден,а следв.нямаше своб.4ас..,та така  Wink днес я теглихме бубона,надала е с половин килограм за 2 седм.Simple Smileобщо взето колкото вашите беб4ета сме Simple Smile)та така:)
Тук се стопли,времето е хубаво,и сме навън тези ди!целувки на вси4ки мам4ета и беб4ета! Heart Eyes

# 249
Майчета, Бумеранг, моето детенце тази нощ спа непробудно 6 часа. Даже аз се събудих преди той да ме е "извикал", защото щяха да ми се пръснат гърдите. Заспиваше няколко пъти на гърдата ми и по принцип не го будя в тези случаи, но тази нощ го направих няколко пъти защото още нямах облекчение в гърдата. Много се зарадвах, че от няколко дни нощния сън става все по-дълъг, най-вече след баня, но какво да си правя гърдите. Страх ме е да не ми намалее кърмата. Нормално ли е вече да се храни по-рядко през нощта, като се има в предвид, че си е голямо бебе на кг. - вече над 5 със сигурност, защото се роди 4350, а преди 10 дни беше 4850 кг. Само да кажа, че през деня се храни на 2 часа, рядко на 3.
да, нормално е да започне да прави по- голяма нощна пауза. Във втория и третия месец бебетата се научават да будуват повече и да " спазват" ритуала, който им създавате, особено с отпускането след баня.
Гърдите също ще се нагодят към този режим, но е нужно малко време. Ако бебето наддава добре, храни се без забележки през останалото време и пълни памперсите, няма нужда да бъде будено, когато само реши да спи по- дълго нощем. Ако гърдите са много напрегнати, бихте могли да си помогнете с изцеждане на минимално количество, колкото да ги облекчите.
След няколко дни това напрежение ще изчезне, но не означава категорично, че кърмата е намаляла, а само производството е на базата на нуждите на бебето.
Броят изхождания също намалява на възрастта, на която са вашите бебета. Организмите им започват да усвояват почти всичката кърма и на практика бебето няма какво да изхвърли. Има бебоци, които не акат и по седмица. Това не е тревожно, стига консистенцията после да е нормално кашеста, не твърда( като дардонки).

# 250
здравейте мамчета   bouquet

и аз редавно ви следя но нямам много време за писане  Rolling Eyes
за бибата и мойта някой път се дере и не я иска но аз прилагам малък трик излъгах я като топнах бибата в чашка с вода и като е мокра веднага я засмуква Peace

anni2002 бравооо на вас радвям се за Ивето да я нацункаш от нас Hug

за главичката и на Петя се белеше главичката но аз я намазах с бебешкото олио някъде 30 мин преди къпане и разресох косичката с мека четчица не с гребен кожичката на главичката се зачерви докато я разресвах но пък всичките люспи се махнаха

за оригването аз я слагам на рамото си след хранене и потупвам памперса Grinning или масажирам гръбчето и но понякога наистина по трудно става тогава и давам да си пийне и от чайчето от копър или водичка и така
ако не се оригне като я сложа в леглото и почва да рита и да се пъчи и повръща

да ви се похваля ние вече си имаме тати в къщи върна се от Норвегия  Grinning много и се радва и сме много щастливи ще ходим малко на морето но мисля да не водя бебка на плажа
някой ходил ли е на море с бебче на месец и половина малки сме още но ще внимавам

лека вечер от нас Hug

# 251
Момичета да ви питам нещо Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Споделихте преди време, че не вдигате количките си а ги теглите гума по гума.Аз това така и не се научих и вдигам количката която тежи 8 кг без бебето.С нея така натоварена имам да взема 5 стълби от асансьора до изхода на блока.
Та от няколко дена чуствам едни такива странни болки в областта на корема като мускулна треска ли и аз не знам как да го определя.То и без това цялата съм схваната от непрекъснатото кърмене и разнасяне на бебето.
То имате ли и вие такива болежки, странни тъпи болки в областта на корема.Взех да си втълпявам да не се повредя от вдигането на тая количка ooooh! ooooh! ooooh! и мира не ми дава това а съм при доки за контролен преглед най рано след седмица.
За играчките на Фишър Прайс музикалните на дървени креватчета закрепят ли се newsm78.Защо се налага да се дупчи леглото newsm78.
Колики - уж бяха преминали и сега пак.С Био Гая сме, но се чудя нещо друго да давам ли?От Колииф май има най много доволни.
Повръщене при бебетата - вашите повръщат ли, по много ли и пресечено ли повръщат.Моето момче и пресечено повръща понякога а съм чувала че май не е добре това Rolling Eyes

# 252
  • София

О, забравих да споделя, че и ние имаме родилно петно, но точно в "десятката". Кофти, ама ще мине.  Thinking
Ние имаме родилно петно колкото орех на дясното краче - дали 6те избледнее Thinking?

# 253
Здравейте!
Не съм писала, че дойдохме на морето преди 3 дена и докато се оправиме... голям зор. Изчетох обаче сега всичко (вижте кое време е).
Имам голям проблем аз - бебето не млъква от рев = постоянно пищи и се дере, не е да мрънка просто. А най-големия кошмар е, като трябва да се храним - започва да пищи по някое време, все едно аз съмм и дръпнала гърдата, а то тя я е пуснала и не иска повече - държи се все едно е МЕГА нахранена, а като я меря преди  след ядене излиза, че е яла около 70-80 грама. В същото време не показва признаци, че е гладна. Но за 40 дена няма още кило наддадено; или с 300 зора е точно кило. Моля ви, кажете ми дали е нормално? Ужасно съм притеснена. Да се окаже накрая, че с преливащи цици детето ми не се храни като хората...

Иначе, пътува си като пич; иска да е само по кръчми, кафета, разходки...спи като заклана!! Ама как само се заприбираме и 'елате ни на гости'.....
Татко и се върна от Москва и и донесе супер сладко кенгуру - доста и хареса там да се седи и в МОЛ Варна си обикаляхме така и си и беяе върха.

п.с. Да се върна на болната тема - сега станахме, за да ядеме. Яла е не повече от 6-7 минути (ама и то тече да си е.. мамата). И като пусна и като писна - за да я махам от гърдата....чак почна да връща, все едно е преяла и вече заспа като такава. А няма как да се е нахранила, разбирате ли??? Сега на 40 и няколко дена трябва да яде по 110мл, нали? а аз нз дали и 90 приема.! Дайте ми акъл; мнение; съвет, моля ви!!

# 254
  • последна надежда
Мили-Ванили Мисля че на бебка и стига яденето. Тези препоръчителни мл са за бебета, които са на АМ и се хранят на три часа с нощна пауза. Ако имаш повече от 6-7 кърмения в денонощие всичко е наред.

Много момичета коментираха че бебето пуска гърдата и пищи. Ще премине и това.

Общи условия

Активация на акаунт