Просто споделено...

• 17 510
  • 185
  •   1
Отговори
# 120
Фокси, минала съм 40-така и си нося годинити с достойнство! Ако намекваш, че не съм пораснала, права си Wink

Именно, защото "горко на детето" казах, че такива персони нямат място в регистъра! И сми винаги има, защото и за моето РОМ, едно семейство е сбръчило вежди и е го е подминало с пренебрежение. ХОРА, ТОВА Е МОЕТО ДЕТЕ И АКО НЯКОЙ МИ СЕ ИЗПРЕЧИ ЛИЦЕ В ЛИЦЕ И МИ ИЗТАПАНЧИ ТОВА, КОЕТО КАЗА МЕРИ НЕ ЗНАМ КОЯ СИ, ЩЕ БЕРЕ ДОСТА ЯДОВЕ, АКО ЩЕ ДА СЕ ПРОМЕНЯ, АКО ЩЕ НЕ, ДА НЕ МИ ЗАКАЧА ДЕТЕТО! Защото то е РОМ и аз не бягам от това!

# 121
Фоксче,
Не съм те разбрала погрешно. Просто се "закачих" за думите ти. За да изпусна малко пяна, че понякога ми се струва, че ще се задуша...

# 122
  • София
Абре, Сисли, РОМ е вид напитка  Wink

# 123
  • София
Абре, Сисли, РОМ е вид напитка  Wink

Я, верно ли социалните работници вече и с питие черпят?! Значи има надежда да се повиши качеството на работата им  Mr. Green

# 124
Е, Фокси, аз предпочитах УЗО, ама нямаше такива и за това ми дадоха РОМ Mr. Green

# 125
  • София
Абе аз в някои случаи предпочитам УЗИ, ама ша си трая  Mr. Green

# 126
  • София
Фоксче, прости невежеството ми, но какво е УЗИ?
Ако обаче е нещо палаво, като онази торта, не ми казвай, защото още се изчервявам като си я спомня  Mr. Green

# 127
  • София
заповядай http://www.pishtov.com/Israel/I_Uzi.htm

не е палаво  Mr. Green

# 128
...социалните. Тях апропо, няма ли да ги закриват?

...

Няма, Фокси, няма, аз се бия да ги има Mr. Green

# 129
  • София

Според чичко Фройд и това може да бъде палаво. Имаше връзка с размера на оръжието и ... другия размер  Mr. Green
Въпреки че аз не се доверявам много на хора със склонност към генерализация, обобщение и кокаин  Mr. Green

# 130
Аз пък се чудя, защо след като жената изрично е казала, че иска българче, те и се обаждат за ромче. Нали има хора, които следят какво е написала, че желае? Нали се търси родител за детето, а не дете за родителите? Очевидно е, че тази жена на този етап от живота си не може да бъде родител на това дете. Ами да не и се обаждат за него. Да я оставят да си чака по нейните си критерии. Да и се обадят като изтече срока на документите, за да я накарат да си ги поднови (ако все още не и е омръзнало да чака) и пак да спрат да и се обаждат и така докато не се намери точното дете или докато жената сама не стигне до извода, че всъщност всяко дете е... дете.

# 131
Стилнес, както госпожата е писала, едни нейни познати 3 пъти по 2 години подновявали....Ти представяш ли си го това? 6 години чакане, а дали им се е получило не разбрах. Тъй че някои хора могат да стигнат доста далече в чакането и пак да не стигнат до извода, че детето е дете.

А иначе за социалните си права, макар че може би са го направили защото, доколкото разбрах, тези изисквания са препоръчителни, но не задължителни. Май има някаква промяна в някоя от наредбите, но може и да греша.

# 132
значи, кви са изводите от темата.

кой кво си има, тва ще си пие.

абе чудя се, кат искат толкова качествено дете и да не е втора категория, що не вземат да си го родят сами, а. и аз искам да съм на 20, да тежа 50 кила и баща ми да се казва бил гейтс, ама немА. и в склада немА.

темата стана мазало, пък аз очаквах писателката с ромът и коктейлите да влезе да се извини на майките, ама не би.
всеки има право да носи мръсни гащи, ама е някак си гнусно да ги развяваш под носовете на хората.

# 133
  • София
абе чудя се, кат искат толкова качествено дете и да не е втора категория, що не вземат да си го родят сами, а.
щото не са узаконили сурогатното майчинство  Heart Eyes

# 134
имат място, само че е коректно и правилно социалните в хода на проучването да дават и някаква обратна информация какво могат да очакват осиновителите, какви са децата от регистрите, така че още в началото кандидатите да си правят сметката стиска ли им или не ... те общо взето препитват ни, но не знам някъде някой да "представя" децата (нямам предвид конкретни деца) и техните потребности ... и накрая кандидат-осиновителите влизат в регистъра толкова неинформирани колкото са били и преди това. споменаването мимоходом, че са предимно ромчета не е даване на представа за децата за мен. и това не касае само децата с различен произход, а също и децата с някакви увреждания също например ...

а истината е, че в този процес човек трябва да е в час с реалностите. и да прецени на тази база. в крайна сметка, ако ти поставят въпроса какво искаш, кажи си спокойно, може, няма лошо, впише те, те оставя със заблудата, че можеш да очакваш изпълнение на заявката ... а това е затворена система, ако преди не си имал досег с нея, няма как да знаеш какви деца с какви проблеми има в домовете ... общо взето, излиза, че човек добива повече представа за децата оттук, отколкото от социалните ...

отделно обаче, аз лично съм потресена от потребителската култура, един вид "ето имаме проблем, заявили сме се пред съответния орган, който решава проблема, и сега какво се мотат, защо не ми осигуряват исканото" ...
все пак, трябва да сме наясно, че никой не произвежда деца специално за нас, щото имаме репродуктивен проблем!

newsm10  Tвоето мнение ми хареса newsm10.

По-горе някой попита за тези познати дето подаваха няколко пъти - Да ,получи им се ,взеха си такова каквото искали !

Хора,няма нужда да се газирвате за семействата на другите,мен не ме интересува вие какви деца сте си взели-да са ви живи и здрави .
Няма нужда да давате акъл ,нито да сте съдници на другите.

п.с. И българките ,които раждат и оставят децата си не са по-свестни от другите .
Я кажете -кое умно разсъждаващо момиче ще забременее без да се предпазва ,и после пък няма да направи аборт ,а ще го роди и изостави ?

тема за разговор  pironi да видим докъде ще се разгорещите.

Общи условия

Активация на акаунт