МАЙчетата ни добрички вече бутаме в колички! №1

• 24 437
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте и от мен аз пак съм за малко и успях само да хвърля един бърз поглед на последната страница надявам се да успея днес да прочета малко и назад.
Мимак дано Бойко да се оправи бързо. Бях ужасена като прочетох за кърлежа. като знам че вашата градина е в центъра си представям какво може да е по крайните квартали  #Cussing out

# 331
Ани, благодаря  Heart Eyes за сега ще давам по едно впръскване на ден и то вечер.
Марая, много е сладка бебка да я нацелуваш

# 332
  • Под кленовите дървета
Честито на всички месечинки Simple Smile

Ние се връщаме от първия преглед и съм мнооого доволна.
Наддали сме 1100 гр. - мерен в 9:30 при последно хранене в 6:30, напълно голичък Simple Smile Притеснявах се дали кърмата ми е достатъчно мазна и попитах дали трябва да се прави изследване на кърмата и тя каза, че при това наддаване, дори с 2та пъти дохранване с АМ няма смисъл. А питах, защото съседката под нас има бебе малко по-голямо от Ники и си е правила Whistling, та майка й ми каза, че задължително трябва да се направи - вие правихте ли?
Биха ни втората ваксина и опищя света - сега спи изтощен. От днес започваме капките Вигантол.
А да питам - не знаех как и заведох Ники гладен, че не знаех дали ваксините се бият на гладно. Има ли някакво значение?

# 333
Жасминче, няма да мъчиш дечко гладен заради ваксина. Без значение е дали е папкал или не. Най добре да си се е нахранил за да не ти киселере по пътя. За изследване на кърмата- не е задължително. Знам че трябва да има индикации за да се направи. Нацелувай Никито за натрупаните грамчета в килограмчета  Joy
Деси ( Дудунски) Ани и Ивонка са прави. Бебето има нужда от спокойна майка. Защо не послушаш Ивонка и постепенно да разредиш цеденето. Хапчета не мисля че са ти необходими. Аз , когато трябваше да спра кърмата си ( с Алек) пих хапчета ( нямам спомен какви) А какви количества цедях ако знаеш  #Crazy Бях като позамаяна, но бързо се възстанових, ако мога така да се изразя  Joy
А пък аз съм си докарала хиперлактацийка. Очаквах го де. Мляко не купувам. Алек всяка сутрин ( сега и вечер) си взема порция от минимум 100 гр. (При положение че кърмя бебеко) Скоро и на сметаната ще врътна кранчето. Кафе с кърма, а ?!  newsm12 newsm62 smile3502

# 334
Привет от нас мами  Hug

Въпреки че не пиша много много, ви попрочитам когато имам време.

Ние с малчо сме добре, трупаме грамчета и растем. Редовно правим разходки в Морската градина, чудно как не се засичаме с другите мами. Ние се разхождаме по-често следобедите. Хайде наистина по-сериозно да се организираме за разходките. аз днес ще ходя до социалните, но утре съм на линия за който има желание. По скайп май ще е по-удобно да се уговорим, за който го няма моят е - petushi

Качих няколко снимки на Александър  http://may2010.snimka.bg/baby/nashite-bebcheta.492346.19123204

Лек и спокоен ден от мен  Hug

# 335
Жасминче браво на вас за натрупаните грамчета - добре се храните  smile3521
Аз за първи път чувам за такова изследване на кърмата  newsm12, за сополките ние също имаме и от време на време му свири нослето, нищо не съм давала , но днес мисляда се консултирам с педиатърката.
Дудунски не се мъчи мила, така нито ти , нито бебо ще сте спокойни. Важното е да с ечувстваш добре, за да успееш да му дадеш грижите и любовта, от които се нуждае.  Hug

# 336
Дудунски, прочети тази тема - мисля , че няма да ти навреди ако пробваш да спреш кърмата по този начин. http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?f=8&t=15780 Hug

# 337
Здравейте ние се върнахме от консултацията ,моя бебчо е наддал 700 гр за 20 дни ,казаха ми че било нормално ,моя мъж не хареса лекарката много и кабинета също и сега май ще търсим нова  Rolling EyesЛошо впечатление ми направи ,че за следваща консултаци ни вика на 07,07 ,а на бебо ваксина втора за хепатит не   е правена ,а тя се прави на 1-вия месец и я питам тогава бебто ще е почти на 2 месеца не е ли късно за ваксината ,ами да ама аз да не ви разкарвам ми вика  #Cussing out
и така сега ще търся ново педи  Confused
Дудунски  Hug и аз те подкрепям ,няма смисъл от измъчване за теб и бебо ,в крайна сметка си направила всичко по силите си за да кърмиш.

# 338
И ние се върнахме от консултация. За месец и 5 дни сме порастнали с 900гр и 5 см и в момента сме 4,600кг и 56см. Докторката каза, че е добре. След първия месец можело да се дава сок от череша и от морков (ако е домашно производство). На мен ми се струва много рано. Май ще изчакам. Вашите лекари дават ли подобни съвети? Сложиха ни ваксината за хепатит и Емито  не плака много  Grinning Вкъщи обаче се цивреше и като махнах лейкопласта и памука върху убоденото и спря. Явно и дразнеше като рита с крачета.

# 339
aniK Явно зависи от детето, защото ние от Аптамила получихме запека и сега сме на Аптамил комфорт + БиоГая, но на мен кърма изобщо не ми се появи и сме само на АМ.

ileinа  При кой д-р си?

# 340
  • София
Привет майчета,

Аз се позагубих малко, защото си бяхме в Плевен за 2 седмици. Междувременно се оказа, че педиатърката на децата има сериозен здравословен проблем и вече няма да практикува, та в плевенското "безинтернетие" търсих препоръки за друг педиатър (по възможност и GP, че да сме всички на едно място).
Та спрях се на д-р Евгения Попова и днес ни беше първата консултация. Много добро впечатление ми направи. Каза ми, че навярно си знам, но през първата годинка на детето то определя ритъма на кърмене, каза да не спирам нощното хранене освен ако детето само не спре да се буди, захранване след 6 навършени месеца, никакви сокчета сега, даде ми препоръки за моето хранене. Но по важното е, че малчо е вече 5200 и 57см. Провери му очичките, слуха, даде ми една книжка за гимнастика и масажи. Провери пишлето и каза "никакво насилствено забелване", само леко отваряне по време на баня. И ваксина сложи - малкия порева, но бързо се успокои. Та това са ми първите впечатления, надявам се и да е добър диагностик, които не изписва АБ "профилактично".

# 341
Привет, ние вече сме горди собственици на акт за раждане  Party
Понеже доста ми тежи да го разнасям бебко с кошницата за кола, реших да купя кенгуру и паркирах одеве в близост до общината и се почна драмата как да вкарам детето в кенгуруто ooooh! - преборих се, после обаче обратната процедура от кенгуруто в кошчето за кола направо се препотих 100 пъти, пак се преборих де, ама и с кенгуру ми тежи малчото

За педитата - аз така и не харесах педиатър в нашата поликлиника а и много мразя поликлиники там с всички болни по опашките и пенсионерите абе лудица, та случайно ми препоръчаха един доктор, който няма нужда да водя детето при него, той сам идва вкъщи всяка седмица по веднъж. Вече идва 3 пъти и съм доволна от него,много е внимателен, гледа го, слуша му гърдички всеки път обяснява ми ако имам въпроси дори ваксините може вкъщи да му слага. Та миналата седмица го мерихме и за 3 седмици беше наддал 600гр и на мене ми се видя много малко, но било в границите Wink обаче понеже много шава и рита с крачета не успяхме да го измерим за сантиметри, но със сигурност е пораснал

А за кърмата, много ви благодаря на всички, ще опитам да си спре съвсем по естествен начин защото наистина почти нямам и не чувствам дори напрежение, ще спра да цедя и ще видим какво ще стане

Ани, блазе ти за маникюра Hug,

И аз имам отчайваща нужда да си понаправя нещо за себе си, след цялата бременност и сега грижите покрай бебчо, малко съм се позанимарила но трябва да се пречупя и да го оставям за час два на бабите и да си обърна малко внимание и аз

# 342
здравейте и от нас   bouquet Привет на всички

Днес влизам да се похваля, че се връщаме  първата разходка, която продължи близо два часа и половина, дойде ни супер и на тримата - мама тати и бебе Heart Eyes

# 343
  • Русе
Благодаря ви за милите думи,момичета! Hug
Чух се с педиатърката,нямаше нужда да ходим при нея,каза,че сме постъпили правилно! Peace
Бойко изглежда добре и няма Т! Peace Все едно си е здрав! Hug
иса,споко!Кърлежа го е лепнал извън града,ама няма да се учудя,ако ги има и в самият град! Grinning
Абе поолекна ми! И на разходка ходихме по кея! Grinning
Облаче, Hugсамо да допълня Ани!Документа трябва да се подпише отдвамата родители,така че е добре някой дамине да го вземе,попълнете го вкъщи и после ти върви с всички документи на куп да ги подадеш Peace Служителката,коятоме обслужва се опита да се държи гадно с мен,но направо я накарах така да смени тона,че ако не го беше сторила,щеше да и запари столчето.Бъдете готови за арогантно обслужване.А тая същата жена преди време миказа,че не могада си изкарам един документ,след време се оказа,че изобщо не е вярно.При трета издънка,не обичам да ползвам познатите си,ама ми е много лесно да я проверят и уволнят.Ние данакоплатците им плащаме заплатите,тя ми се държи безпричинно кофти,с извинение-насрах я! Mr. Green

Ани,дано скоро ви се махнат сополките!Инамен ми е писнало вече! ooooh!

# 344
  • Пловдив
здравейте и от нас   bouquet Привет на всички

Днес влизам да се похваля, че се връщаме  първата разходка, която продължи близо два часа и половина, дойде ни супер и на тримата - мама тати и бебе Heart Eyes

О, браво на вас  Hug И аз вече съм готова за разходки, свиркай, ако искаш компания  Laughing
Утре мисля да ида да взема и аз акта за раждане на Бела, дано е готов вече  Peace

Мимак, много гадно това с кърлежа Confused Бойко е добре вече, нали  Praynig

Сестра ми изведе одеве Бела с количката, че не искаше да спи тук и сега кърти в количката в коридора, а аз си тека ли тека...  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт