Да намерим Нико и Бени - Любители на котки - тема 38

• 33 138
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
Теди, за кой Люлин става въпрос?
Че имам познати, които живеят там, да им дам снимка на котетата. Rolling Eyes

# 691
Ставаше дума за Люлин 138блок.

# 692
  • София
И аз влизам всеки ден с надеждата ,че ще има хубави новини за котаците.Ще се намерят!
Преди няколко дни споделих с вас,че моята котка отново има проблем с пишкането.Посещаваме вет.За съжаление нещата се задълбочиха,и днес бъбречетата изобщо не функционират.Не  е пишкала от почти 24 часа,и сега само чакам да ми свърши дежурството и отиваме в лечебницата.
Много наистина много ми е притеснено.Моля да стискате палци.

# 693
Ох аз така се бях обнадеждила,че е Бени.... Sad Sad Sad
А пухкавата маца някой дали ще я прибере от тези дечица?!?Щом има вид на породиста има шанс...
seat-kata ,представям си какво ти е и много,много стискам палци..... ooooh! ooooh! Praynig Praynig
Непременно да пишеш новини как е. Praynig

Ние се прибрахме с големия ми син в най-силния порой одеве,обаче какъв смях беше.Тичаше и скачаше във всяка една локва ,а аз от смях едвам вървях....като му гледах ликуващата физономия простооо Joy hahaha hahaha
Представям си отстрани каква гледка сме били,ужас Embarassed Embarassed

# 694
Ох някой да знае успокойтелни за котки  ooooh! Това ситното ни тероризира  Crazy Mr. Green

пп - още не му е спряла диарията, въпреки, че даваме хапче  Confused Rolling Eyes Още 1-2 дена и отивам пак при ветерина  Rolling Eyes

# 695
  • In a surreal moment!
Трейси - искай чер прах...не го знам как се казва , но нали ви разказах , че миналата година Маша така се беше подрискала и нямаше край. Отидох пре ветката ни и тя ми отсипа от един голям бял пластмасов буркан този чер прах....Мина и от две давания....по окол 1 голяма щипка да съм и сипала в човчицата и се прекрати разстройството....Нямам път скоро към града иначе ще питам какво е това...имам от него още...ама как да ти подам...
Ако искаш да се успокои не го разигравайте , леко му приказвай със спокоен глас и го гали.....при нас действа като хипноза Simple Smile Аз много им говоря ...

# 696
Ако искаш да се успокои не го разигравайте , леко му приказвай със спокоен глас и го гали.....при нас действа като хипноза Simple Smile Аз много им говоря ...

Тц! Не става така, пробвах  Mr. Green Той сам си играе, лошото е, че аз съм му любимата играчка без значение обръщам ли му внимание (т.е. да го разигравам) или не  Laughing

пп - иначе мерси, че сподели за прахчето, освен за него да питам, мен ми даде едно розово хапче, дето беше за 5 кг. котка, тия дни ще е последната доза...ама няма особено подобрение.

# 697
  • In a surreal moment!
Те така лазят и по нервите на майките си ...и лъвчетата са така , сигурно си виждала по тв,. В такъв случай едно "хей" е "шъъът" със строг глас...абе скарай се , даже леко го тупни...майките им така правят...Разбирам , че не винаги помага , но трябва да има граници и то ясно да осъзнава кога греши. Аз когато прекаляв започвам да го наричам по име и даже тупвам по масата, да има рязък звук , който да го стресне и да му даде да разбере  ,че не се държи както трябва.

# 698
seat-kata, стискам палци за котето! Дано се оправи!

treisy, пробвала ли си с валериан? Действа им много опияняващо и успокоително, като пияни стават  Mr. Green Но пък не действа на всички котки, а на някои започва да им влияе на по-голяма възраст. Можеш да извадиш пълнежа на няколко капсули валериан и да го натъпчеш в някоя малка играчка, или да го зашиеш в парцалче и т.н. Някои играчки даже се продават с такъв пълнеж. Можеш да пробваш. Както казва Токачката, трябва си и възпитание - сложи някакви правила, например забрани драскането на ръце и крака, и когато те задращи плесни силно с ръце и му извикай "не!" (пляскането с ръце е удобно в случай че нямаш маса наблизо  Mr. Green ) Но трябва постоянство, без изключения, за да му се създаде асоциацията в дивашкото мозъче  Laughing

Продължавам да стискам палци и за Нико и Бени  Hug

Днес от общината ни предупредиха (за стотен път) да не си пускаме котките навън, защото в неделя койот е убил котката на едно семейство в нашия район. Улични кучета няма, но диви животни бол, въпреки че сме метрополитен град. И много от тези животни нападат и убиват котки (койоти, еноти, скунксове). Всички ветеринари и организации за защита на животните горещо препоръчват котки да не се пускат навън, и не мога да разбера защо толкова хора още се противят?? Дори и когато системата работи и има ред, животни винаги загиват защото хората са хора навсякъде. Можеш да ги закараш до реката, но не можеш да ги накараш да пият, дет се вика  Tired Поне съм спокойна, че Богданка е на сигурно.

# 699
ОО, Дидитка, валериан е catnip  на англ. нали? Ние купувахме играчки, купувахме, наш'те никакъв интерес. Да ама преди няколко седмици мъж ми имаше нова клиентка, ветеринарка...заговорили се за котаци, и тя, на следващото посещение, доволна от свършената работа, му дала шишенце, ама със pharmaceutical grade catnip, да видиш не реагират ли! само като седи в шкафа и ги побърква, чудят се как да издърпат чекмеджетата Laughing

За пускането навън, и аз съм непреклонна. Да стоят да гледат на прозореца. ПО-добре затворени отколкото мъртви.  Crossing Arms (ма добре че при нас няма койоти, виж еленчета в задния двор редовно  Grinning)

seat-kata стискаме ви палци и лапи всички вкъщи ,да се оправят бъбречетата, че голямо мъчение, горкичкото! Hug

# 700
ОО, Дидитка, валериан е catnip  на англ. нали?

Не, различни са. Catnip на български е коча трева, с латинско име Nepeta cataria. Валерианът на английски е Valerian, с латинско име Valeriana officinalis. Двете растения не са сродни, просто имат сходен ефект върху котките, и действат успокоително на хората (като лекарство). В България като че ли валерианът е по-популярен като котешки наркотик, докато тук за това се използва почти изцяло само коча трева. С голям зор намерих валериан, защото Богданка не реагираше на кочата трева. И на валерианът не му обръщаше внимание, но един прекрасен ден като му се зарадва, та и досега си се дрогира редовно  hahaha

# 701
  • София
Нямах снощи нет вкъщи.Показателите ни (снощи) ,не бяха добри.,но вет е оптимист.Трябва време ,за да подействат лекарствата.
Сутринта ,преди работа й дадох хапчетата ,прие ги безпроблемно,през устата.Сега ми се обадиха децата,по -добре била.Горе долу се поуспокоих,но все още ми е притеснено.
Това е от нас.

# 702
  • София
Преди няколко дни споделих с вас,че моята котка отново има проблем с пишкането.Посещаваме вет.За съжаление нещата се задълбочиха,и днес бъбречетата изобщо не функционират.Не  е пишкала от почти 24 часа,и сега само чакам да ми свърши дежурството и отиваме в лечебницата.
Много наистина много ми е притеснено.Моля да стискате палци.

Аз много пъти съм писала за проблемите на моя Кьорчо. Той също е предразположен към инфекции на пикочните пътища. След като зачестиха кризите и очевидно не успяхме да разрешим проблема със стандартна медицина, минахме на хомеопатия.
 Предимства:
1. Кризите оредяха, да не казвам спряха, защото вече не си спомням кога за последно е имал проблем; 2. Не мъчим животинката с инжекции, транспортиране 300 км. в едната и 300 в другата посока и всеки ден до клиниката и обратно; 3. Спеставаме средства за бензин, за прегледи, изследвания и инжекции и др. лекарства; 2. При криза даваме по една капка от лекарство, струващо около 4 лв., определено от хомеопат, съобразно конкретиката на заболяването, нрава на животното и др. /За преглед съм платила 15 лв. преди близо 2 г., консултациите по телефона са безплатни/.
Недостатъци: не сме констатирали такива.

Последна редакция: чт, 17 юни 2010, 17:17 от Емел

# 703
  • София
Емел.виждам,че си от София.Къде ходите на хомеопат?Преди повече от две години имахме пак същите проблеми,и оттогава досега нищо.И от седмица отново.Посещаваме един вет.Близо ми е,ходим и пеша и с кола.
Какви хапчета ви предписват?
Днес й дадох ,цистон ,бусколезин,и антибиотика.Прие ги без съпротива,сутринта.Особенно й харесва цистон-а(дано и занапред да е така).
Не помня дали съм споделяла,но хапчето за обезпаразитяване вече й го давам само при вет.Вкъщи е безсмислено,да опитам да го изпие.

# 704
  • София
Не можах да въздържа възмущението си. Вижте на какво се кефят  #Cussing out.

http://www.facebook.com/photo.php?pid=12900815&id=2957620052 … 10150210150640296

seat-kata, стискам палци всичко да ви мине!  Praynig Преди години и с двамата го преживях този момент и знам какво е  Sad. Да са живи и здрави консервите - от както ги хапват, вече 8-9 години, всичко е наред.

Днес не съм се чувала с Теди, но не знам да има новини  Cry. Единственото, което се сещам е да се разпечатат пак обяви и да се разлепят около този блок 138 в Люлин 10. Може някои деца да го хванат, както бяха намерили оранжевия персиец.

Темата е на последните си страници. Теди едва ли ще се занимава с това. Ако някой има желание да го направи - нека каже. А и новите попълнения може да помислят за снимки за списъка ни на първа страница.

Последна редакция: чт, 17 юни 2010, 14:08 от tania67

Общи условия

Активация на акаунт