Помощ в търсенето на работа - 6

• 72 765
  • 722
  •   1
Отговори
# 495
За препоръките - ОК, нищо против. ОБАЧЕ, ако стигне инфо до настоящия ми работодател? И в същото време не ме вземат на работа тези, при които кандидатствам, а настоящия го удари на чест и ме уволни (причина все ще се измисли, ако се наложи, ще ми скроят такава). Тогава къде отива конфиденциалността? И как да разчитам, че някой по веригата няма да се разприказва повече отколкото трябва, било то и в приятелски разговор. ПОнеже, не знам как е в другите браншове, но тоя, в който съм сега, всички са като едно голямо семейство - интриги, притялства, клюки ...

# 496
  • Belgium
simba21 и в моя бранш е така, всички се знаят, защото е малък. Обикновено препоръка не се изисква от настоящия ти работодател разбира се, за да не изтече информация. Останалото за съжаление си е на твой риск. На мен веднъж ми се случи да ме заплашат на интервюто, че ще кажат на тогавашния ми работодател как съм искала да го "предам", търсейки си нова работа  hahaha

Съответно се стигна да стабилен скандал на интервюто, аз вече бях подготвена да ме издадат, но те така и не го направиха.

За съжаление ако не поемеш риск, няма как да си смениш работата, освен ако не сменяш и целия бранш.

# 497
Smilie, ето нещо специално за теб: http://www.jobs.bg/f964228 Тези няма да разглеждат кандидатури на студенти  Peace Wink

# 498
  • София
Във всички браншове е така! София особено е едно голямо село, пълно с клюкарки.
Имам съседка, те продават печатни машини, клюкариме си и за печатарите, и за компютъраджиите, и за рекламните агенции, и за продаващите хартия, и за който се сетиш.

# 499
simba21 и в моя бранш е така, всички се знаят, защото е малък. Обикновено препоръка не се изисква от настоящия ти работодател разбира се, за да не изтече информация. Останалото за съжаление си е на твой риск. На мен веднъж ми се случи да ме заплашат на интервюто, че ще кажат на тогавашния ми работодател как съм искала да го "предам", търсейки си нова работа  hahaha

Съответно се стигна да стабилен скандал на интервюто, аз вече бях подготвена да ме издадат, но те така и не го направиха.

За съжаление ако не поемеш риск, няма как да си смениш работата, освен ако не сменяш и целия бранш.

Ясно, че няма да питат последния ми шеф, ама предишните като нищо ще споделят с този-онзи Wink Възмутена съм от тези със заплахите  Twisted Evil Аз риска съм го поела. Ето, имам сериозни подозрения, че шефа ми подозира за моите мераци да го сменям, ама още към мен конкретно нищо не е предприел  Praynig

# 500
  • София
Но при Люба не е нов работодател, който иска препоръки, а агенция.
Които според мен само я юркат, колкото да се намират на работа.
Ха дано се окажа неправа.

# 501
  • Варна
Някой има ли впечетления за Бизнесцентър ИНФОМАРКЕТ (за Варна)  Thinking Пускат интересни обяви, но няма как да се кандидатства онлайн, а само на място с подаване на 1 камара документи. Няма как да отида там, като работя в момента... Confused

# 502
Някой има ли впечетления за Бизнесцентър ИНФОМАРКЕТ (за Варна)  Thinking Пускат интересни обяви, но няма как да се кандидатства онлайн, а само на място с подаване на 1 камара документи. Няма как да отида там, като работя в момента... Confused

Сещам се само за половин/един ден отпуска  Peace Не се отказвай!

# 503
Smilie, ето нещо специално за теб: http://www.jobs.bg/f964228 Тези няма да разглеждат кандидатури на студенти  Peace Wink

650 лв. за кол-център?  Rolling Eyes Не знам дали си струва кандидатствУВането...

# 504
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Да, но това е кол център на ГЕТ.бг - онлайн пазаруване. Пазарувала съм от тях и ми се е налагало да звъня с въпроси по заявката. Повечето кол центрове са т.нар. хелп деск - работят денонощно, изисква се поне един език, работи се с клиенти от чужбина. Затова и заплатите там са високи. Мисля че  ГЕТ работят само денем, звъняла съм вечер и никой не ми е вдигал. Затова предполагам, че не искат и студенти, защото е стандартно работно време. В кол центровете иначе обикновено работят студенти на почасов режим. На мен ми звучи добро предложение за работа. Успех на кандидатстващите там.  Heart Eyes

# 505
Много интересно защо за кол-център задължително искат снимка Mr. Green
Май трябва тези кол-центрове да ги разполагат из провинцията. В Бургас никой не би се мусил на 650лв. заплата. Даже за 500 ще се намерят стотици кандидати.

# 506
Няма нужда да ги разполагат из провинцията - хората с нужната квалификация от провинцията отдавна вече са в кол-центровете в София.

# 507
Момичета не съм чела всички коментари ,пожелавам на всички да си намерите хубава работа.Искам да споделя нещо.Преди месец и половина напуснах предишната си работа по собствено желание.В началото като почнах бях много щастлива, супер офис, супер шеф, обещания за вдигане на заплатата от следващия месец,скоро и служебна кола и всичко каквото се сетите .Първият месец бях като ошашавена от новата работа  , не се засекох с предишното момиче понеже шефа я е изгонил и искаше  да се справя сама без да й се обаждам.Въпреки че имам магистратура по специалността  работата ми беше много специфична.Седяла съм часове след работното време, оставяла съм децата ми на майка ми да ги пази.Тя много ми се сърдеше и не разбираше защо толкова много имам желание за работа.
Аз бях сигурна че това е моята работа защото знаех че ще се забележи и съответно ще бъда възнаградена за товаа, работех до късно вечерта , сутрин ходех рано за да смогна с всичко.Но какво се получи, служебна кола не видях моята я разглобих от каране, заплатата не се вдигна въобще , имах няколко фиша  докато карах служебно в града /не ми ги платиха от фирмата/.
Ходех по всяко време на денонощието като ми се обадеше шефа да пускам фактури ,разни договори и каквото трябва -Оставях  децата сами в нас, сина ми се обажда плаче мамо къде си няма ли да идваш-Почнах да се усещам че пренебрегвам семейството си за нещо което не си заслужава-
Просто парите които получавах-100 лева на седмица не си заслужаваха за отговорността която имах в фирмата-Много работа , много нерви!!!
Казах че ще заминавам за чужбина и наистина сега съм в Испания, пуснахме обява за моето работно място-За една седмица дойдоха около  150 момичета- направи ми впечатление че образованието нямаше значение при интервютата присъствах на тях , важна беше визията и колко нахакано е момичето-
Почна едно момиче не искам да коментирам нищо , сега като се замисля че ако ми се наложи в България да работя хич не искам-
Каквато и да е работата не искааам , предпочитам на вън да мета улиците , да работя на полето .
Казвам ви труда в България не се оценява,какво като работя по специалността , какво като съм в хубав офис.
Празни обещания  и нищо повече.
Не искам да ви отчайвам търсете си работа , но не вярвайте на всичко което ви казват  Sad  bouquet

# 508
Няма нужда да ги разполагат из провинцията - хората с нужната квалификация от провинцията отдавна вече са в кол-центровете в София.
според теб в провинцията има само шивачки, продавачки и бачкатори в заводи ли?

# 509
Значи не се мусят на 650 кинти. Или пък конкуренцията предлага повече.
Но нали не мислиш, че в провинцията живеят само недостатъчно квалифицирани кадри?

Общи условия

Активация на акаунт