ВЪПРОСИ към хомеопати - 7

• 55 280
  • 737
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
И аз при вас Simple Smile. Чета, чета..после малко ще ви поизпусна, че отиваме на моренце...а там мисля да си спестя компютъра........така мисля за сега де.
И на мен ми е интересно за слънцезащитните кремове, ще сме 10 дни на море и всеки ден мажа малкия с макс. висок фактор Rolling Eyes, а за препаратите против инсекти какво е мнението на хомеопатията?

пп Много съм щастлива, че успяхме да приборим първи ларингит с хомеопатия.

Аз днес попитах точно за препаратите против комари...
Каза ми да не мажа директно!Или по дрехите или се продавали някакви лепенки против насекоми и майките ги лепкали по дрешките,по шапката Simple Smile
и така се предпазвали...Та сега ще питам и аз по аптеките!

# 16
и аз се записвам Laughing
Взех си гранулката Арсен и втори ден ме боли глава,но при мен е винаги така ,след прием на хомеопатично,защото спирам и кафето Cry

# 17
  • Пловдив
Скай, благодаря, че ни мислиш  Mr. Green Hug
Не знам какво да ти кажа. Предполагам, че някоя гадина вече може да е измряла. Факта, че прави спазми... или са си налиния или накой е пукнал и разлагането му предизвиква някаква реакция. Насосвам си ги и аз.  Embarassed
Края на месеца или другия трябва да и пусна едно контролно изследване... СЪмнява ме да е отрицателно, но поне да са намаляли стойностите... пак ще ми е радост  Mr. Green
Мамаден, браво за първия успешен ход  Peace

# 18
  • Варна
И аз се интересувам от слънцезащитните кремове. Какво може да се ползва за дететнце?

# 19
И аз тук Grinning

# 20
  • Пловдив
И дъщеря ми е на проследяване утре...
От август е при тази хомеопатичка и още продължаваме да "чистим" кортикостероидите и антихистамините, изпити от детето  Embarassed...сега, мисля, ще продължи с ваксините...Още не е дала конституцията...
За слънцезащитните мазила: така или иначе, не е добра да се ползват, аз ползвам само сусамово олио...

# 21
Бенджи сусамовото олио дава само фактор 2+ как се доверяваш на толкова малка защита... защото ние ходим на плаж до 11 и след 15,30, но все пак не мога да го пусна с такава малка защита. А варианта да седи на сянка е постижим само при условие, че тичам след него с чадъра.. да е облечен с дрехи на плажа също не е вариант..
Аз за себе си приех компромисът със слънце-защитните продукти, пред опасността да изложа незащитената детска кожа на слънцето..

# 22
  • Пловдив
sky*, моите хлапета са големи, а и доста мургави... Wink
Вече две години сме със сусамово олио и досега не са изгаряли, /за разлика от мен/.  Mr. Green
Ходим на плаж до 11, 30 и след 16, 30, не стоят на сянка изобщо  ooooh!
Еее, и често мазане си трябва... Wink

Тази година също ще взема само сусамово. Факторът е 4, ако не бъркам, и е най големият възможен от натурален продукт...

# 23
Аз никога не съм слагала, нито на едното, нито на другото.(Изключвам 1 или 2 пъти леко по раменете, но не помня кога беше) Почерняват директно, само мъж ми става червен. Децата, слава богу, са взели моята кожа. Но ако седна още от сега да ги пазя от вредните слънчеви лъчи, ги вкарвам в омагьосан кръг, според мен.
После цял живот трябва да се мажат. Те вредните лъчи си минават и през плажните чадъри Tired
Е, моите седят и на сянка, де Mr. Green

# 24
     Ха така, да се наместя и аз. smile3508         bouquet

# 25
     Здравейте, аз имам няколко тъпи въпроса, но моля да проявите разбиране към невежите. Embarassed
     1 - Може ли преди прием на х.л. да се измият зъбите или трябва да се изчака както при храните и напитките?
     2 - Преди време бях задала въпрос за течните лекарства и останах с убеждението, че те са по-хубави, защото след като се разтръскат /не помня термина Embarassed/, действието им е още по-добро в сравнение с гранулите. Та въпросът ми е не е ли по добре тогава за Малечка, пък и за мен, да разтварям гранулите във вода и да го приемаме течно /естествено ако вече сме купили от гранулите/? И тук възниква следващият ми въпрос:
     3 - Ако разтворя лекарството във вода, няма ли да променя потенцията му?
     4 - Когато Малечка пие разбито кисело мляко /мноого обича/ после колко време трябва да изчакам преди дозата х.л. като след ядене или като след пиене на  течности?
     Няма да ви заливам с повече въпроси - за сега Mr. Green. Моля всеки с повече търпение, да ми отговори. Praynig  И благодаря.Hug

# 26
На въпрос 3 отговорът е да, особено ако тръскаш
На въпрос 1 по-добре да изчакаш след миенето.

# 27
Вместо запис пак да попитам - принципно възможно ли е да се компроментира хомеопатично лечение при употреба на кремове със слънцезащитен фактор предвид факта, че се мажат големи повърхности от тялото, а в тези кремове има какви ли не химии? Не говоря за намазване при инцидентно излагане, а да речем в продължение на 5-7-10 дни по време на почивка на море?

Намери крем без парабени, доста е трудно...аз последно бях намерила един без парабени на Гарние-само един от детските беше без. Мисля, че това е най-лекия вариант за слънцезащитен крем.

# 28
     Здравейте, аз имам няколко тъпи въпроса, но моля да проявите разбиране към невежите. Embarassed
     1 - Може ли преди прием на х.л. да се измият зъбите или трябва да се изчака както при храните и напитките?

Трябва да изкчаш около 15 минути.

2 - Преди време бях задала въпрос за течните лекарства и останах с убеждението, че те са по-хубави, защото след като се разтръскат /не помня термина Embarassed/, действието им е още по-добро в сравнение с гранулите. Та въпросът ми е не е ли по добре тогава за Малечка, пък и за мен, да разтварям гранулите във вода и да го приемаме течно /естествено ако вече сме купили от гранулите/? И тук възниква следващият ми въпрос:
     3 - Ако разтворя лекарството във вода, няма ли да променя потенцията му?

Можеш да разтваряш гранулите, на детето не слагай спирт и ако се дава по-често, прави нов разтвор поне през ден, ако не и всеки ден.

Повишава се леко потенцията при разтърскване и именно това е целта на разтъскването. Не е проблем.

4 - Когато Малечка пие разбито кисело мляко /мноого обича/ после колко време трябва да изчакам преди дозата х.л. като след ядене или като след пиене на  течности?

Течностите са само вода. След всичко друго се чака като за храна.

Няма да ви заливам с повече въпроси - за сега Mr. Green. Моля всеки с повече търпение, да ми отговори. Praynig  И благодаря.Hug

# 29
  • UK
Archangel, благодаря за мнението за спиралата в предишната тема. Проблемът ми накратко е следния - след раждането преди няколко месеца пих таблетки ferrous sulphate и получих ужасни странични реакции в продължение на 3-4 дни. Направо си беше токсично отравяне. Сега ми се случва на моменти да получавам много леки подобни симптоми и първо се сетих на спиралата. Все пак е чуждо тяло.  Twisted Evil  Grinning Тъй като твоето мнение, че едва ли може да вреди съвпада с други, взех да се замислям повече за моето 'натравяне' и да ровя за информация. Прочетох, че предозиране с желязо съвсем не е безопасно, че не може да се изхвърли от тялото и други подобни. Сега съвсем се притесних. Sad 
Дали има начин, хомеопатичен или друг, да се неутрализира ефекта му или да се изведе от тялото? Посъветвайте ме моля Praynig

Общи условия

Активация на акаунт