Юлски бебета-Тема 34

• 26 633
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Добро утро,
Честит рожден ден на Александра на Лилчо, на Амислав на Дейзи дес и на Мария! Желая им здраве, щастие и прекрасно детство! Hug
Нашия татко ми е оставил днес лаптопа си и го играя и секретарка, докладвам за получените мейли. Joy
За поведението на племенника ми, както казах са виновни родителите, не детето. Аз за 2 часа смених 4 покривки (изсипа си веднъж айряна, защото го караха да пие, след това намаца с шоколад, по неизвестни за мен причини, след това разсипа на майка си кафето - с топката и накрая колата върху лаптопа - пак с топката), счупи цвете с топката, няколко пъти свали Анди от колата, за да се вози той (много му беше неудобно, защото е голям), въпреки че има още една кола, счупи и пумпала на V tech, изхвърли и шишето с водата през терасата, защото и той искал такова и така. #Crazy Не искам да си спомням какво още свърши. Единственото нещо, за което му направиха забележка е, когато и изхвърли шишето. Когато й счупи пумпала (засили го от дивана до другия край на стаята, хвърлен със злоба), аз му казах, че сега ще трябва да купи на Анди нов, баща му ми каза - "Е, ти пък сега за един пумпал, ще му се караш". Само аз си знам как издържах вчера, да не се разкрещя. Стига съм Ви занимавала вече.
Хубав ден на всички!  bouquet

# 316
  • София
ЛИЛЧО ЧЕСТИТА ТИ РОЖДЕННИЧКА! ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА И МНОГО ДА ТЕ СЛУШКА!
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И НА АМИСЛАВ НА ДЕСИ ДЕС И НА МАРИЯ НА ЦАРЕВИЧКА! ДА СА ВИ ЗДРАВИ ДЕЧИЦАТА И МНОГО ДА ВИ РАДВАТ!

Относно възпитанието няма да взема отношение защото нещо едно го мисля, а то друго става. Децата са страшни попивателни каквото виждат го повтарят, но едновременно с това е учудващо от колко малки проявяват и собствен характер. Преди бях по-сигурна в себе си,  сега вече не съм толкова уверена, а не знам и какво ме чака още за напред, така че ще си мълча.
Всъщност и аз вече имах "удоволствието" да се сблъскам с подобен род неангажирани с действията на децата си родители по детските площадки и много се издразних не съм много сигурна как ще реагирам в бъдеще при подобни "срещи". Я да се спра, че днес май съм много несигурна в себе си, а това не е много характерно за мен.
Маймун нещо съм пропуснала, че Стейси е вдигнала температура, дано всичко е наред при вас.
Да честитя с малко закъснение на мамите за озъбилите се дечица и за проходилите крачета.
Цезари да ти кажа най-откровенно просто се чудя как си издържала, аз със сигурност нямаше да изтърпя и половината от това. Звучи ми много грозно и ще положа усилия да не придобием подобен модел на поведение, а какви средства ще използвам за целта още нямам идея но ще го карам на прима виста.

# 317
Честит първи рожден ден на Александра, Амислав и Мария! Растете здрави и усмихнати, дечица  Hug

Чочиии - признавам си грешката, поправка  Peace
Маймунче - дано всичко е наред и изследванията  Praynig
Оля - аман от несъобразителна рода. Не стига, че явно са се съзползвали от местожителството ти, не стига, че внимание не са обърнали на детето, ами и са ти потрошили къщата  ooooh!
Миме - нашите изследвания ги взима личната. Сега и се обадих и каза, че всичко е наред. Разбрах само, че хемоглобина е 104, при норма 100 /явно за бебетата е различно/. Каза, че е ок, но да не се пропуска месото.
Ели, Сафо - и аз съм съгласна с вас. Възпитанието започва от люлката, не от първи клас. Разбира се всичко трябва да е умерено, детето да се чувства спокойно. Детските неща са си детски неща. Омръзнало ми е на невъзпитаните деца да им викат "диви", а на тези, които са научени на нещо "кротки". Може и да ме упрекнете, но Коси например преди да си легне на обяд и вечер си прибира играчките. Показвам му кутията, слагам вътре две три играчки и той прибира останалите. Не знам до колко го осъзнава и докога ще продължи, но е факт, че засега работи.

# 318
Честит Рожден Ден на вчерашните и днешни малки рожденици! Да са живи и здрави и много щасатливи!  Hug

# 319
Оля, според мен на 1 дете много трябва да му се говори за това кое е редно и кое не е-нещо, което при твоето гостенче явно го няма  Confused
Йоан също е палав, но знае, че НЕ наистина означава НЕ  Peace. На мен очите ми винаги са отворени на амнайсет, когато сме някъде навън или на гости и, ако забележа, че Йоан прави или вече е направил нещо нередно, му правя забележка, обяснявайки му защо не трябва да прави така. Има 1 детенце от ДГ на Йоан, което майка му го оставя да прави каквото си иска-жената просто си сяда на някоя пейка в парка, завързва разговор с някого и изобщо не я интересува какво прави нейното дете  ooooh!. Но винаги чува, когата някой прави забележка на детето й и съответно човека, направил забележката, е виновен затова, че я е направил, а нейното дете е самата невинност  Tired. Мнооого ме дразнят такива родители  Tired

# 320
ЧЕСТИТИ ПЪРВИ РОЖДЕННИ ДНИ НА АЛЕКСАНДРА, МАРИЯ И АМИСЛАВ!!! ЖИВИ И ЗДРАВИ  ДА РАСТАТ , УСМИХНАТИ И ЩАСТЛИВИ ДА БЪДАТ!!!

Йоана е с някъкв обрив по ръцете и рамената и с червено петно на едната ръчичка на сгъвката. Tired Мазах, не завяхват, изчаках, но вече 4 дни не заглъхва. Утре ще я водия на лекар. То пък точно преди рождения ден... ей значи аман. ooooh!

# 321
  • София
Маймунче, мила по-бързо да оздравява малката Стейси Hug.
Олинка, може би пък е по-добре, че на са й обърнали повече внимание. Ми, те хората за концерта са дошли.... и за някоя поразийка....
Маймунче, наистина 7 700 е малко и се води под минимума, но бързам за твое успокоение да ти кажа, че Ками на 1 г. беше 8 кг. И до сега върви дребна и доста слаба. За справка: аз когато забременях с нея бях може би 47 кг. висока съм 165. Таткото с мокри дрехи ... около 65 кг, висок е около 170. Може би, наистина ще е по-добре да въведеш още одно твърдо хранене. Три кърмения за деня мисля, че са достатъчно. Дано резултатите й да са добри, но наистина трябва да се установи от какво е тази температура и ако има нещо да се лекува навреме. А ти трябва да си спокойна и да знаеш, че макар и неприятните емоции от срещите на Стейси с доктора всичко ще бъде наред.

# 322
  • Кърджали
Мислих да пиша за възпитанието... В обкръжението ми има едно дете на 4 годинки някъде. Е, не бих искала да позволя на Кати да стигне чак дотам.Та то върти майката на малкото си пръстче, а тя не му казва нищо само защото е малко, а и вече изобщо не слушал. Та се е стигало дотам че съм виждало как детето нарича майка си с ненормални епитети, само защото си е позволила да му каже "не" или да я замерва с нещо, също така майката е зарязвала и гости и  всичко само защото малкия принц е решил, че не иска обяд, а точно едни определени бисквити. На Кати отсега и се повтаря ако нещо не и е позволено,много ясно че засега и се забраняват само неща, които са опасни за нея.Просто не мога да си представя как до една възраст всичко е позволено, а после изведнъж се почва с не-тата. Ами много ясно,че детето ще търси начини да нарушава дори елементарните забрани тогава. Така мисля опне, и затова отсега се използват думите "не" и "внимавай". Факт е, че се заслушва, макар че ако се е засилила да прави нещо и и го забраниш вади такъв поглед, все едно е изяла сурова жаба, няма такава погнуса.Чак смешна ми става  Laughing
Не бих и забранила да си играе на земята, само защото ще се изцапа или на мен не ми се занимава да я с поглед. Тормози мравките до насита, като все пак внимавам да не пробва мравешкото месо.

# 323
Лили айде честита ти рожденничка! Да ти носи много щастие и да расте здрава и весела!

Честито и на Амислав и Мария!

Еее Миме това с масата - на на ще я набием, лоша маса - и на мене са ми го правили и освен да ми е ставало смешно и да съм забравяла, че съм се ударила, друго не се е случвало, така де, не съм станала агресивна от това  Simple Smile Обаче май съм била доста по-голяма де.
Оля, продължавам да се удивлявам на написаното, повече тия хора не бих си ги пуснала в къщата. А за лаптопа не им ли казахте нищо? Щото един пумпал айде няма проблем ама един лаптоп вече става доста по-дебело?
Тани80, поздравления за подреждането.

Мойта госпоица пък много добре знае какво значи "Не"... освен това ми прави впечатление, че когато разглежда нещо от някой рафт и го бутне на земята започва да реве самичка, като се има предвид, че никой никога не й се е карал за такова нещо, защото аз я виждам, че е там и нарочно я оставям да разглежда къщата. В повечето случаи се налага да ходя да я успокоявам, че е бутнала нещото  Shocked Само за цветето не можем да се разберем само го дърпа  Laughing

# 324
Пропуснала съм няколко рожденици - честито на Стелла, на Влади, на Мишо, на Радослав, на Александра и ако има още някой - да са живи и здрави  bouquet
За възпитанието - ох, не ми се мисли. Точно тово си мислих наскоро - че то с отглеждането досега и шимпанзе можеше да се справи, а сега вече ще трябва човек да я правим. И на всичкото отгоре грешките ще проличат след години, когато вече ще е късно...Със сигурност не смятам да се карам, че се е понацапала на две години (освен ако не е нещо умишлено). Обаче какво значи да не забраняваш нищо, докато детето ти бие други деца, чупи им играчките и т.н. Никой не е длъжен да понася моите теории на гърба си. Това, което описва Оля е ужасно. Дано наистина се променят с времето в училище....
Маймун, спокойно, дано всичко е наред и бързо да оздравява. За теглото - щом там са ти казали, че е ниско - гледам че вашите лекари работят с по-широки рамки - значи наистина е така. От друга страна сигурно си е такава просто. Ти нали каза, чме си била много кльощава като малка, сигурно и тя ще е така.
Миме, референтните стойности за бебета са различни. Иначе хемоглобина е железен, на Моника е 97 и лекарката каза, че е ок.
Ем Simple Smile сигурно се стряска от звука? Моника пък му се кефи и като хвърли нещо затваря очи прди да е паднало още.

# 325
# 326
Честита първа годинка на Александра, Мария и Амислав! Да растат здрави, да имат щастливо и усмихнато детство!

Фортунче, да не би да са от жегите тези обривчета. Моника като бяха тук големите жеги така се изрина по вратлето и сгъвките на ръчичките. Но видимо си беше от потенето и горещината. От тогава я къпя и със съпунчето на А-дерма с екстракт от овес. Много добре и се отразява на кожата. Сега като позахладня изчезнаха пъпчиците, макар при допир все още кожата да е леко грапава.

# 327
  • София
Честито на Александра, Амислав и Мария   bouquet
Лилчо, аз като ти казвам, че след първата вечер лепих гривна с изолирбанд  Joy, щото го било страх да не я загуби  ooooh! А снощи се прибра рано-рано, Рамщайн били страшно тъпи и едва издържал 5 песни, ако тяхното може да се каже песен.
Оля, и аз ти се чудя как си издържала  Sick За следващи концерти направо си измислете ходене в провинцията  Mr. Green  Но поне около мен е факт, тези най-дивите и бесните деца, сега са възпитани и уравновесени хора. А тези с педантичните майки, не могат да си намажат филия с пастет, защото никой не им е разрешавал на времето, нали ще изцапат.
Тани, много ми се иска и на мен да ми е подредено, имам и такава мания  Crazy. Но ми се струва комично, момче на 1 година да си прибира играчките, защото майка му му е казала, предполагам просто му е интересно да слага в кутията нещата. Да ти кажа, че майка ми беше, и още е, такава педантка, че дори със сестра ми решехме ресните на килима в детската  Shocked Не това обаче ме е направило това, което съм, дори смятам, че това е поредната ми мания от нея  Rolling Eyes. Та Прашеца хубаво го е написала, едно го мислиш, друго става. Peace
Ама хайде разказвайте за ваши познати  Hug, нали за това е форума, щото заучените клишета всички ги знаем, но реалността е друго нещо.
При нас си мисля, че зимата се връща  Shocked Добре, че пуснах една сушилна, та се стоплихме  Laughing
Александра, дано да са се раздвижили и при теб килограмите  Hug Аз и днес съм под 60, което значи че трайно свалям.
Емили, за удрянето на масата имам в предвид, че въобще удрянето на каквото и да е, го изключвам от възпитанието. Значи заради нещо изпуснато или бутнато, тя да започва да посяга. А после пък да я уча да не удря децата, които я дразнят с нещо. Тя как да разграничи кое може да удря, и кое не? Предпочитам никога да не вижда дори и замахване, но знам че е невъзможно. Същото ми е мнението и за стрелянето с пистолети и автомати. Не ми го побира акъла как още не е забранено да се произвеждат детски играчки-оръжия. Все едно да измислят детски спринцовки за хероин или бутилчици с водка  ooooh! Едно време е било нормално на 14-15 г.  да тръгнат на война, но в тази част на света отдавна не е. Според мен , ако едно дете изпитва нужда да удря, чупи или рита, значи има нещо сериозно, което го мъчи. Виж за пумпала на Оля, ако е от 85 лв направо им показвам вратата  Twisted Evil

Последна редакция: чт, 24 юни 2010, 11:14 от Mime-to

# 328
  • София
Честит Рожден ден  на Александра, Амислав и Мария!!!

Миме, разказвам  Laughing за моята племеничка, много палава и буйна, но и мнооооого рядко се сблъсква с думата "не", баба й смята, че като й забранява нещо така й се пречупва характера.В резултат зимата, при минусови температури беше ходила на детска градина  по пижама, увита в одеало, защото не искала да си облече дрехите JoyКакто и че пишка и ака в памперс или в гащите, макар, че навърши 3г. през април, но гърнето не го харесва и се съпротивлява и не виждат смисъл да я учат..

Иначе за възпитанието, има една многодетна майка във форума със следния подпис - преди имах поне четири теории за това как се гледат деца, сега имам четири деца и нито една теория - струва ми се много вярно на мен това нещо  Peace

Маймунче, бързо оздравяване на Стейси Hug

# 329
Честит рожден ден на Александра, Амислав и Мария!

Миме, това, което ти описваш, че ще разрешаваш на София не е диващина, това са най-нормални детски игри. Ще се превърне в диващина ако не я научиш, че топка се рита навън, примерно, че чуждите вещи трябва да се пазят, когато си на гости трябва да спазваш някакъв ред и благоприличие, локвите, в които джвакаш трябва да не са на шосето и т.н. Иначе си права, че децата трябва да си отиграят, но нищо не пречи да се поставят разумни граници и да се контролират игрите им. И не е невъзможно да научиш едно 3, пък и 2 годишно дете на основни принципи във възпитанието. Така както сега питаш София "Искаш ли пъпеш?", с ясното съзнание, че тя няма да ти отговори, но ще ти покаже по някакъв начин, знаеш, че ще дойде ден, в който ще каже да или не на въпроса ти. Така както я учиш да стиска, а по-късно да ти покаже и още по-късно да каже, че иска да пишка, така детето при една и съща реакция от твоя страна на дадена ситуация, в даден момент ще започне да реагира по правилния начин. Според мен детето трябва отрано да се научи, че НЕ значи НЕ, стига това НЕ да не се използва прекалено често, а само за важните неща - независимо, че имаме предпазители в контакта, щом Мишо посегне към тях казвам "Там не се пипа, има ток!" и му дръпвам ръчичката, защото утре като отидем някъде на гости там няма да има предпазител, когато посегне към нож, независимо, че е достатъчно далеч от него, отново казвам НЕ и обяснявам, че това може да го пореже и така...
Като родител, знам че не мога да бъда обективна към мнението за моите деца, но се стремя към това за да избегна грешките, които съм допуснала при Лили сега с Мишо. За съжаление все още "бера плодовете" на крайното привързано майчинство, все още не съм постигнала това, което Тани вече е постигнала с Коси /за играчките - моите поздравления!/ и т.н. и затова е много хубав въпросът, който повдигна - всеки може да сподели, виждания, опит, желание за отглеждане на детето. Останах с впечатлението, че съм те засегнала с предишния си постинг и се извинявам, ако така си се почувствала - не съм имала предвид, че ти си говорила за "чудо свише", дори ако още веднъж ми прочетеш поста ще видиш, че аз думи в твоята уста не съм слагала.

Чочи, само вчера бях в Русе и то по неприятен повод - цял ден бяхме по болници и изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт