Вие знаете ли разликата?

• 1 330
  • 2
  •   1
Отговори
Привет, мами. Бременна съм в 8 - мия месец и имам няколко въпроса към вас. За съжаление не работя и не съм работила от няколко месеца, НО аз имам трудов стаж от 12 месеца (дори малко повече), та както и да е, разбрах, че трябва да подавам документи в социалното, което не е проблем, обаче...

Обясняват ми в социалното, че майчинството е 100 лв, а детските са 35лв. До тук проблем няма, но ме карат да събирам всичкия този стаж от 12 месеца, НЕЗНАЙНО ЗАЩО...

Ето защо ми стана изключително странно... Моята приятелка няма дори 1 ден трудов стаж, а взима точно същите пари за майчинство - 100 лв и 35 лв детски. За какво ме карат да събирам този стаж? Каква е логиката? Супер тъпо е, защото аз и със и без стаж ми казват, че ще взимам 100 лв майчинство (Пълна подигравка).

Не вярвам на тези от социалното, защото умственият им потенциал е видно регресирал, а точно тези закони не знам, за това се допитвам до вас. Нали при една година стаж се взима минималната работна заплата? Какви са тези простотии от тъпата държава?

Поздрави, Крис.

# 1
аз също знам,че при 12 месеца се взима майчинство, а не 100 лв от социалните. Аз взимам майчинство- работила съм на трудов договор преди години, после бях малко без работа, после на граждански договор и последно за няколко месеца пак на трудов...но ми се събърат и на мен малко над 12 месеца трудов договор, а взимам майчинство както си му е редно...
Минимална работна заплата се взима когато си осигуряван на такава, през годината. Ако си осигурявана на повече от минималната, нищо, че е само година, ще взимаш 90% от заплатата.
Не съм особено компетентна в тази област, само споделих моя опит. На този линк http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=497145.750 може да получиш повече инфо. Успех   bouquet

# 2
Щом имаш 12 мес стаж имаш право на обезщетение, трябва само преди излизането в 45-дневния болничен да намериш някой познат с фирма да те назначи, за да може да си го ползваш. А социалната помощ е за жени които нямат никакъв стаж и е 100лв.

Общи условия

Активация на акаунт