Лятото дойде, а ЯНУАРЧЕ като гъбка расте! - 8

• 28 195
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
Рабитче, как е малкия бонбон?

Да се разпиша за ултразвуковото на Чико, не е особено ефективно, комарите май не се смущават от него, ако не напръскат скоро в Пловдив направо ще стане ужасно.

Гита, голям кеф е леката количка, аз също ще купувам тия дни, че ми писна с бъз-а, колкото и да е удобен.

# 466
Купихме Чиполиното и е много лека и удобна, а да попитам мамите с Каролината/май е само Сиер за сега Mr. Green/, само сенника отзад ли се сваля или цялата дамаска, гледам, че долу е застопорена и ще я перем барабар с количката.Иначе предните колела се застопоряват, явно модела е от 2009 г.Като нова е, няма нищо скъсано.Лека вечер на всички

Ние я гледахме в един магазин и новата и старата и на двата модела се застопоряват колелцата, старата ми казаха че е без покривало  Wink

# 467
  • Стара Загора
Аха, аз нямам покривало. Гита, не съм гледала как се сваля сенника, но преди позлвах едно подобно Бертони и беше захванат за рамата с видии - развиваш, переш, завиваш  Mr. Green голям екшън.
Плодовото пюре го прибавях към кашата на щерката - така всеки ден ядеше нещо с различен вкус и засищашо. Иначе само с плодово пюре няма да се засити според мен.

Айде ревем.

# 468
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Добро утрооо!

Със затоплянето на времето Марина пак започна да става в 6 часа  Tired. Тъкмо се кефех, че вече спи добре. Но поне мина този период с незаспиването и вече се приспиваме само с песничка  Praynig Слава Богу!

За пералните - всеки ден пускам, а понякога и две!

Ние не сме имали такива явления с белега от БЦЖ... Означава ли това, че няма имунитет?!  newsm78

Лета - много сте хубави (ти много не се виждаш де  Naughty). Ама верно са като три капки вода  Mr. Green

Гита, едно бурканче броколи Е въвеждане! Като се има предвид, че повечето от нас не заместват хранене, едно бурканче си е ядене направо!

В тази връзка - аз въведох картоф, морков и тиква. Моркова и тиквата се радват на голям успех. Днес и утре сме на чиста тиква и  минавам на пащърнак. Това, което ме учудва.... исках да въведа спанак, но го намирам само в комбинация със сметана. Нещо, което не съм готова да дам скоро  Thinking. А нямам подръка хубав спанак за да и правя. Кои марки имат спанак в подходяща комбинация?
Иначе, аз също мислех да въвеждам броколи после. Тарти, защо не е подходящ?  newsm78. И ако е така, какво следва, след стандартните зеленчуци. И аз мисля да отложа бобовите, че и без това коремчето и бълбука нон стоп.

Вчера и взех каша от Елда. Ама ще и дам след ваксината.

От плодовете съм въвела само круша и сега пробвам слива. Тотален плодов неуспех. Хапва, ама се мръщи и повече от две хапчици не иска. А аз искам да я разхлабвам  Thinking. Ако яде каша - ще давам с кашата. Ако не.....

# 469
  • София
Добро утро мами и бебоци Simple Smile Слагам по едно кафе или чай за събуждане.

От два дни баткото ни е на гости на свекитата и в нас някак пусто. Няма кой да разхвърля, няма на кого да се ядосвам, няма за кого да готвя (мъжа ми е с него и утре ще се завърне). С малката си устроихме женски празник и 2 дни подред си канихме гости: мами и какички. Весето много обича да има деца около нея - цялата сияе и само чака някой да и се усмихне, за да отвърне с усмивка. За днес съм предвидила пазарене и след малко мятам малката в кенгуруто и изчезваме да харчим пари. Гардеробът ми спешно плаче за обновяване. Все очаквах да сваля някое и друго кило, но се оказа, че след раждането съм залепила поне 5  Embarassed и затова от днес ще съм без вечеря.  Crossing Arms

Не пиша редовно, защото обсъждате захранване, а аз все още не мисля да захранвам. Поне не и скоро. Но ви чета ядовете...

Я да попитам: виждали ли сте някъде еднократни лигавници - хартиени са, а в долната си част са като джобче. За баткото навремето ползвах такива и бях много доволна.

И един въпрос към варненки: препоръчайте ми заведение с детски кът - за кръщене. На Емо кръщенето правихме в БМ на плажа, иска ми се да е другаде. Пишете ми на ЛС, за да не разводняваме темата.  Hug Иска ми се в края на юли или през август да кръстим Весето.
Емо малко нови снимки от моите сладурчета: smile3509

# 470
  • Чехия
Мамки, минавам да ви кажа , че сме в София тази седмица вадим разни паспорти, актове за раждане и малко по учрежденията, но след другата седмица, сме свободни и ако решите да си спретнете среща ще намина да ви видя лично.   Hug

# 471
Добро утро, момичета!Измих количката и сега съхне, нищо не съм разглобявала
Аз като давам млечно плодова каша, мога ли да давам пюрето с нея?Кашата ми е бананова на Хумана.Някой давал ли е нежни зеленчуци с ориз на Хипп, гъсто ли е или е рано за такова пюре?Усмихнат ден

Понеже много се плючи, аз й взимам отдолу с найлон, нямам проблеми

Последна редакция: вт, 06 юли 2010, 09:19 от gitadam

# 472
Привет на всички!  Hug
Чета ви редовно, но не ми остава много време да пиша... Поздравявам всички, които вече навършват 6 месеца - каква чудесна възраст!! Ради, поздрави и на прекрасната Али, която скоро стана на 5 м!!

Раче, мерси за чая - с удоволствие го гледам на снимката, та ще взема да си направя един...  Simple Smile
  За еднократни лигавници не бях чувала преди, но звучи доста практично. Потърсих в гугъл и излезе това:
http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=1021

Ивалекс, добре дошла! Радвам се, че си тук!  Hug

Вчера ходихме на пазар в Тетевен и случайно се засякохме със Style, спомняте ли си я? Тя как ме позна не знам... Ще бъде в Тетевен с децата през лятото и няма да ползва интернет. Style изглежда чудесно, да не говорим за малкия сладък Тери (Тервел).

Вито го захранвам полека-лека... Яде детето, нямам кой знае какви проблеми засега. Започнахме с пюре от моркови, после минахме на картофи, а след това на авокадо... Ммм, това вкусно авокадо! Идеално е за захранване. В много западни сайтове го препоръчват за една от първите храни за захранване на бебето. Толкова е богато на всякакви полезни съставки, включително и на полезните ненаситени мазнини. А и е мекичко, мекичко, нежно и кремообразно. Смачквам го с вилица и добавям кърма. А сега сме на тема пюре от тиквички.
  Доволна съм от блендера - пюретата стават чудни с него. Е, взела съм и 1-2 бурканчета на Гербер за всеки случай, ако нещо не ми достигне времето. Но залагам предимно на домашно-приготвените пюрета - така стават по-вкусни.   chef
  Замразих малко череши, та да правя пюре от тях за Вито през зимата.
  Тук има билки и като разхождам Вито навън и ги разглеждам -  откривам и събирам познати и разучавам непознати билки... Пълно е с щурчета и като ходя по тревата много забавно отскачат настрани. Вчера мъжът ми сам си направи маса за пинг понг, та снощи играхме тенис на маса, а Вито ни гледаше отстрани в количката, все едно е съдията.  Grinning  

Това за белега от ваксината на БЦЖ е интересно... Гледам при Вито леко се е зачервил белега и тъкмо се чудих какво ли означава, така че благодаря ви, че споделихте тази информация!

Еола,  Hug

Tedddy, какво става с вас? Илиндичка? Ири? Далечна? Как сте?

Прекрасен ден на всички!

txtloves

Последна редакция: вт, 06 юли 2010, 11:09 от sunrise7

# 473
Мамки, минавам да ви кажа , че сме в София тази седмица вадим разни паспорти, актове за раждане и малко по учрежденията, но след другата седмица, сме свободни и ако решите да си спретнете среща ще намина да ви видя лично.   Hug

Ехеее, Иве Hug. Много ни е трудна организацията. Най-добре ти кажи ден и час и който може ще дойде, най- лесно ще стане. Аз лично освен събота и неделя, надали ще мога, че разчитам на половинката да ни транспортира.
Добре дошла, на родна земя, лесно преборване с институциите    bouquet.

ra4e , еднократни лигавници съм виждала онлайн да се продават. Но сега малкия се размрънка, по- късно ще потърся.

# 474
Ра4е, в DM съм виждала еднократни лигавници.

# 475
Мисля, че това сме го дискутирали, но имат ли вашите бебоци любима детска песен, при нас хита е Чело коте книжки и Две калинки, Зайчето бяло вече не представлява интерес.
Хубави лигавници имат Стеда, в Хиполенда ги гледах за 2.20.Чиполино имат отдолу с пластмаса, но не ми харесват.Стефа се плючи за световно и на ден ги сменям през час, понякога обирам слюнката с кърпа, но не мога през 5 минути да я бържа.

# 476
  • Mediterraneo
Иначе, аз също мислех да въвеждам броколи после. Тарти, защо не е подходящ?  newsm78. И ако е така, какво следва, след стандартните зеленчуци. 

Знам ли и аз  Rolling Eyes  Напоследък в различни публикации срещам препоръчителна възраст за броколи и карфиол поне 8 месеца, в някои статии се стига до 10-11  Rolling Eyes Не, че аз ще чакам чак до тогава, но все пак го имам предвид  Peace

До 8-10 месеца още се дават за неподходящи червената чушка, патладжан, спанак, брюкселско зеле, грах. Значи остават за ядене картоф, морков, тиква, тиквичка, зелена чушка  Thinking Това ли са стандартните, както ги наричаш?  Grinning

# 477
Здравейте и от мен.
С мойта Сияна прекарахме 5 дена в болница-вирусна пневмония.Вече е по добре мъничето.Бях започнала да захранвам,но сега трябва да изчакам.Доктора каза че ивестно време трябва да избягваме сладките плодове и че подходящите храни са печени ябълки,варен ориз.Някой има ли идея защо се налага ограничаване на храните?

# 478
Иве, страхотно е,че сте в България! Добре сте дошли!!!! Много искам аз среща в София.......Дали ще е възможно напр. в края на месеца. Иве, ти ще бъдеш ли още тук тогава?Няма да мога по-рано предивд това,че в петък пътуваме за Добрич.....

elia_s да сте здрави занапред и да нямате никакви проблеми.........

# 479
  • Стара Загора
elia_s, дано не ви се налага да влизате в болница повече!
Много се очудих на варения ориз  newsm78 Защо ви го е препоръчала лекарката и не е ли рано за ориз?

Общи условия

Активация на акаунт