ЕКО БЕБЕ III

• 51 053
  • 761
  •   1
Отговори
# 465
Да, извинявай, че не ти отговорих първия път  Blush . Ами тук си става бая студено от време на време. Като духне от север и право тук идва няма пукната планина по пътя да го спре , а и последните 2 зими бяха по-студени от обичайното. Сега заради разлива в Мексиканския залив ще има промени в климата и се говори за още по-студена зима.При вас може би ще е по-меко заради океана, не знам в детайли какъв ви е климата там, но при всички положения поне няколко пъти ще паднат и при вас температурите до стойности изискващи ръкавички  Thinking . Сега гледах средните зимни температури при вас и при нас и като гледам са доста сходни...бягай за ръкавички ако питаш мен  Wink .

# 466
Ба ма... Сега и яке и ко. ли трябва да купувам?  newsm78 Хайде яке имаме, подариха му на Алекс и даже го взех, но за надолу? Пфу... Ще се огледам.
П.П. Сега вече ме е яд, че ги видях на сейл ръкавиците и не купих.  Crazy

Последна редакция: нд, 14 ное 2010, 04:20 от Solley.

# 467
Ами не знам, да не те подведа, попитай все пак някой местен там как стоят нещата зимъска.

# 468
  • Пловдив
Може да видиш и на Disana нещата, хубави са и са от вълна ,  а най-добре, ако можеш да си намериш такава прежда и да дадеш на някой да ти изплете  Peace

# 469
Момичета а какво мислите за шишетата за мляко без бисфенол. Нали той е опасен и има шанс да се предаде в млякото/водата..  newsm78, т.е. тези шишета би трябвало да са ок. То и залъгалките също са пластмасови, пак взимам без бисфенол.

Последна редакция: вт, 16 ное 2010, 13:33 от Shushino

# 470
ох аз откакто се опитвам по-изчистено от химични елементи да живея (или поне детето ми) установих колко важен елемент в живота ни е пластмасата и колко много е навлязла в бита ни.ами то май всичко ни е от пластмаса или поне има елементи от нея.....пък за играчките да не говорим.оня ден исках да му купя дрънкалка,но като видях какви са цените на дървените и с еотказах.е немога да дам тройно пари за тройно по-малка играчка.то най-минатюрните (от порядъка на 5 см. височина) струваха над 20 франка.аз за 13 взех една плюшена дрънкалка,която е доста голямшка и интересна.

# 471
  • София
Момичета а какво мислите за шишетата за мляко без бисферол. Нали той е опасен и има шанс да се предаде в млякото/водата..  newsm78, т.е. тези шишета би трябвало да са ок. То и залъгалките също са пластмасови, пак взимам без бисферол.
Стъклените шишета също са без бисфенол Wink

# 472
Уф тоя бисфенол го бъркам откакто го научих  Laughing Дам, но са тежички за да се храни сам... за вода стават, но пак ако аз го държа..

А иначе за дървените играчки в София има магазинче в центъра с играчки на съвсем нормални цени, абсолютно идентични с пластмасовите. Ако има възможност някой да ти изпрати или донесе  Peace

# 473
Shushino няма кой да ми прати,нито донесе,но аз ако си ходя някога ще те питам пак къде точно е този магазин да ида да купя:)

# 474
ох аз откакто се опитвам по-изчистено от химични елементи да живея (или поне детето ми) установих колко важен елемент в живота ни е пластмасата и колко много е навлязла в бита ни.ами то май всичко ни е от пластмаса или поне има елементи от нея.....пък за играчките да не говорим.оня ден исках да му купя дрънкалка,но като видях какви са цените на дървените и с еотказах.е немога да дам тройно пари за тройно по-малка играчка.то най-минатюрните (от порядъка на 5 см. височина) струваха над 20 франка.аз за 13 взех една плюшена дрънкалка,която е доста голямшка и интересна.

Ами и аз освен за стъклени, за други не се сещам. Ето още ново инфо за бисфенола, певеце-то и останалите отрови http://svejo.net/popular/medicine/new - пише ми го като реклама, така че скролвай малко по-надолу и ще го видиш.

Ето къде можеш да видиш и еко пластмасови играчки без Бисфенол: http://www.matatama.com/eko-igrachki, http://www.zoya.bg/shop/%D0%91%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0% … 81%D0%BA%D0%B8.32 - тук, на зоя.бг, има и детските съдове за хранене на Латание. Аз не можах да си купя всичко миналата седмица, защото не носех толкова пари, но Стела от зоя.бг каза, че Мататама ще ги предлагат и на еко изложението сега в НДК.

Не е лесна тая работа с избягването на бисфенола и на останалите отрови от пластмасите. Да ти кажа, аз откакто я прочетох тая статия, съм само на стъклени съдове и на тези чешките пластмасови от царевична пластмаса. Даже съм си купила тук една минерална вода 10 литра и ми се отпива като я погледна. Голяма психария. За мен това е подобно на ефекта на МакДоналдс - имам чувството, че след 20 години ще заприличам на чудовище или нещо подобно от тея отрови.

# 475
  • София
dvepeperudi, възможно е да постигнеш обратен ефект с неперкъснатото навиране на тези еко неща. Аз лично имах желание да ги разгледам, но така натрапчиво  ми се забива в очите всеки твой пост....

За пластмасата - вчера бях на гости на семейство, в което нямаше никаква пластмаса (движима Simple Smile )
Може би само моето пликче, за домашния ми  пластилин, беше единственото такова....

За хранене на бебе и пиене на вода - моето бебе пропи вода на 6 месеца (ако не бъркам) от стъклена чаша. Н е еимало никакви шишета и биберони.

Сега, на дърти бебешки години, се наложи купуването на Кико стъклено шише (заради вирус с адско повръщане и отказ да пие вода).

# 476
dvepeperudi, възможно е да постигнеш обратен ефект с неперкъснатото навиране на тези еко неща. Аз лично имах желание да ги разгледам, но така натрапчиво  ми се забива в очите всеки твой пост....

За пластмасата - вчера бях на гости на семейство, в което нямаше никаква пластмаса (движима Simple Smile )
Може би само моето пликче, за домашния ми  пластилин, беше единственото такова....

За хранене на бебе и пиене на вода - моето бебе пропи вода на 6 месеца (ако не бъркам) от стъклена чаша. Н е еимало никакви шишета и биберони.

Сега, на дърти бебешки години, се наложи купуването на Кико стъклено шише (заради вирус с адско повръщане и отказ да пие вода).

Сори, нашето бебе не ми позволява да влизам за по-дълго и отговарям само на темите, на които виждам, че имам отговори. Пък то май наистина се получава някакъв кръговрат. Аз имам сайт за екология, който не е за пластмасови играчки Simple Smile, и тези теми ме интересуват.

# 477
dvepeperudi,

А вода каква предлагаш? Тук вече пластмасата е неизбежна  Thinking От чешмата не става, бутилираната си е с нормална пластмаса, с кана също каната е пластмасова...  ooooh!

# 478
По повод на играчките - попадали ли сте на това?

# 479
  • София
Цитат
Въпреки разпространеното мнение най-опасни са не пластмасовите, а дървените играчки. Някои от откритите вещества като полицикличен ароматичен въглеводород, нонилфенол, формалдехид, никел, оловоорганични съединения или омекотителя DEHP могат да доведат до ракови заболявания, да забавят растежа или да предизвикат други усложнения.

Общи условия

Активация на акаунт