Лятото със слънце ни привлича,а НОЕМВРИЙЧЕ към морето тича

• 29 002
  • 765
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Цеце, чен ме пропусна  Wink. Тома значи ли да не с надявам на някаква промяна ( работна ии бебешка  Embarassed)

вашите деца на каква вълна са и с какво си играят най-много?

чете книжки ( и обича аз да й чета), рисува, играе с пластелин, сефте играе с кукли,чашкии-чинийки ( досега ги игторира ), кара колело и тича нон стоп  Heart Eyes.

И аз съм в огромна дилема  Tired, ( изрично пояснявам, че ще пробваме ДГ, няма да я лишавам от тази екстра ) с пускането на ДГ. Нарочно не чета безкрайните теми в бгмама за рразни специални случки на разни даца. Толкова психясах, че ме избива на рев непрекъснато. Не знам дали това е от хормоните ми ( нещо съм доста неспокойна тия дни, седмици ).

гонят ме...

ПС Цели 40 мин НИна седи на масата , на малко столче и рисува в една книжка за оцветяване.  Heart Eyes

# 481

Това не му попречи да се научи да чете, пише, смята...
Аз мисля, че Роси имаше предвид преди всичко умението на децата да общуват и да са част от един колектив. Но и в този случай не съм съгласна, че решаващо значение има точно градината, а и тва е умение което не се придобива само ввъв ъзрастта от 3 до 6 години.
Роси, не се засягай, просто изразявам друго мнение  Hug Никой не те критикува, нито пък лично аз, съм си помислила, че ти го правиш по някакъв начин.
Скреч, много ми хареса поста ти  Grinning
Цеце, Е. си играе най-често с разни животинки, малки куклички и човечета и един дървен строител, от който им строи къщи, ферми, огради, прави им зоопарк и т.п. С това се занимава най-добре. Тези дребни животни вкъщи сигурно са над 50 броя, лошо ми става докато ги прибера  ooooh!

...Не знам дали това е от хормоните ми ( нещо съм доста неспокойна тия дни, седмици ).
Охоо, как прозвуча това  Flutter Mr. Green Да няма някоя изненада?  Laughing

Канела, аз също съм от потресените  Shocked  Но пък и въобще не съм наясно с вашата социална политика и какъв делът на заетите жени с малки деца, на пълен работен ден. Може би в масовия случай не е проблем да си прибират децата по това време...
Намесата на Службата за закрила на детето и полицията ме изумиха обаче  Joy

Последна редакция: чт, 26 авг 2010, 19:31 от арабела

# 482
  • София
 Naughty  НЕ ( за сега )
Спорет Ники, ще правим нов бонбон като тръгнела Нина на градина  ooooh! . А аз от два месеца съм на такава вълна и вече ме гони нервата. ( не че не става, а че не правим )

# 483
E, Кате, то не останало време, докато тръгне Нини на градина  Laughing
Щегувам се, но късмет да се случи по-скоро, щом това ти е желанието  Hug

# 484
Милички, вие кога ще правите урина и кръв изследванията, защото моите са с дата 20-ти.08 и до 01,09 ще са май невалидни, имате ли представа дали ще искат да правим нови, при вас как е?
После ще чета, че съм под пара нещо.....
Сори и прегръдки.

# 485
Аз все още смятам, че внесох някакъв смут в темичката ни, за което се извинявам  Praynig

Изрично искам да поясня, че въобще не съм имала предвид интелектуалните възможности на децата, които не са посещавали детска градина, опазил ме Господ  ooooh! Това е последното, ама съвсем последното нещо, което...дори не мога и да си го помисля!
Аз също съм от децата, НЕпосещавали ДГ, заради бронхиални инфекции  Wink

Пак казвам - исках само да повдигна духа на притесняващите се мами  Peace

Нещата, които споменавате тук за ДГ са стряскащи - такова нещо не съм виждала, не съм била свидетел и затова не бих обсъждала, не бих коментирала, не бих споменала дори...

Няколко дни ще се оттегля от темичката  Hug

Желая ви изпълнени с положителни емоции дни  Heart Eyes

# 486
  • София
Гале, на нашата бележка от ДГ пише, че кръв и урина важи 7 дни  Peace  Мими и Васи занесоха акото, тиксото и урината тая сутрин и докато лелката преглеждала дали са й изрязани хубаво ноктите, без да иска я убоцкала и имало малко кръв  Wink Даже не е успяла и да заплаче душицата, само проронила една сълзичка  Heart Eyes Направили влакчето, хапнала сладолед и забравила  Joy

Роси, я стига си се вкарвала във филми  Naughty Нормално е - някой каже или сподели нещо, изрази мнение, от там тръгват вариации по темата, всеки си изразява мнението, без да влага нищо лично. Достатъчно отдавна се знаем, за да си помислиш дори, че можеш да всееш смут или нещо подобно. Просто си споделяме, сега ДГ ни е на дневен ред и е нормално да сме по-емоционални и обстоятелствени. Вземи се в ръце и да не чувам повече такива работи  Hug
Между другото, утре имам път към Дружба и мисля да мина през вас за дини. До колко часа сте там? Ще звънна, ако не е неудобно Peace

Катюш, нави ме  Laughing   По моите изчисления най-успеваем за забраменяване тази година ти е точно август, действайте, че няма време  Joy Иначе от септември до края на годината ти е период, удачен за всякакви начинания, в т.ч. и бебеправене. Средата на ноември ти е един от най-благоприятните моменти в годината  Peace

# 487
  • София
ЦецеHug Hug Hug добре звучи.  Peace

Росенце, така не бива. Трябва ли да ти се караме сега всички поред. Всяка една от нас се тревожи за детето си и затова лудницата е пълна. Ти обесняваш така хубаво и подробно нещата, че е грехота дори и ден да не пишеш. Хич да не говорим и информацията която имаш от позицията на това което си учила е много полезна. Само си помисли от какво ни лишаваш  Wink . Не си честна, но ние си те обичкаме.  Hug  Heart Eyes

Събрах багажа и към 5 сутринта тръгваме към вилата, че имаме сто задачи. Вече нямам търпение. Въпреки задачките си почивам много там  Rolling Eyes.
 Hug

# 488
ЕЕЕ,Цеце Flutter Хайде рекни нещо и на мене де(ако е хубаво,ама.....ако е лошо,си се направи на чукната)
Катюш верно не останало,действайте,действайте Grinning
Роси и аз ще те бия Naughty Аз пък не разбрах защо трябва да се засягаш,просто мнения и тва е! И аз се бях ошашкала Ивчето като тръгна на ясла,ама добре си е бе,нищо и няма Thinking Верно,че не обича тая ясла,ама последния месец по-добре беше. Тъй или иначе ще не ще,трябва да ходи. Необходимо зло е Whistling
Канела и аз така Shocked Това със Социалните служби и Полицията Joy

# 489
  • София
Ааа, Роси, тъкмо наскоро ми се налагаше да обяснявам на друга мека душа, че трябва да загрубее малко, защото нежните патят. Не си внесла никакъв смут и даже ми става все по-леко , колкото повече се пише по темата. Ние сме си на едно мнение по въпросите, но имам нужда да изпиша това, което мисля, за да ми стане по-ясно в главата  Simple Smile (Виж с Медхен сме по-на калъч по тези въпроси  Mr. Green , но нали сме ноемврийки, обичаме се). / А за гадните случки в ДГ, та ако смятахме, че навсякъде е гадно, кой щеше да си пусне детето? Нали сме с надежди, че ще има поне една добра леля Роси и в нашата градина  Hug / Не е нужно да се оттегляш от темичката. Просто малко трябва да загрубееш, за да не ти пука толкова и така такива грубияни като мен няма да успяват да те нараняват  Wink .
Ванилия, и вашите работници влакове гонят  hahaha . Ако си вземеш детето по-късно, ще изпуснат влака, та за това ви стряскат, за да няма чакане по гарите.
Весе, не биваше да ни причиняваш това  #Silly
Катюша, стига пък ти! Какво има да психясваш? Би трябвало да е много по-лесно сега. Едно е дете на 1-2 години , а друго си е на 3. Аз основно за това смятам, че Митко ще приеме добре градината. Преди половин година не мислех така.
Гале, изследвания ще правим, когато Лилчо каже, че ще  Laughing . Сигурно след 1ви, защото на градина ще тръгне на 15ти септември.

# 490
Привет, момичета!
Пиша ви от Пампорово, в крайна сметка тази посока избрахме. Настанихме се в хубав хотел, ама то голяма пустош тука през лятото бе, определено не е за нас. Природата и кухнята на Родопите са уникални, но след голямата навалица на морето, тука ми се струва невероятно спокойно.  Преди да се роди Дари спирахме някъде и обикаляхме из района на хотела, а сега е малко по-трудно да правим големи преходи и нищо чудно утре да съберем багажа и да се пренесем някъде другаде. Има детско кътче тук и елен, поигра си детето навън и в един момент замръзнахме от студ. Включихме де що печки има из апартамента и сега е по-добре, че сме големи зиморници.
Точно щях да хваля детето, че е голям пътешественик, скача в колата, пътува без проблеми и се адаптира без проблеми във всякаква обстановка, но тази вечер на няколко пъти искаше да си ходим. Може да й липсват играчките, че все забравям да взимам с нас играчки като пътуваме.
Цеци, гипсовите фигурки са нещо подобно: http://www.galisto.com/ .  Аз купувам от книжарниците, на варненска фирма са, по три фигурки с боички и четка вътре в комплекта. Дари рисува внимателно, не че не цапа дивани и маси, но гледам да й сложа нещата за рисуване върху нейната масичка.  

# 491
  • София
Добро утро, момичета   newsm51

Големи страсти са се разгорели тук, посмях се много с вас Joy Joy

Роси, аз те разбирам, мила  Hug.Точно вчера говорех с една приятелка 20 минути по телефона и само я успокоявах как всичко ще е наред и се опитвах да и повдигна малко духа, а тя накрая вика "лесно ти е на теб отстрани", така ме стана яд, идваше ми да и кажа да си стои сърдита и крива тогава, ама не го казах, де  Mr. Green.Добре че бързо ми минава, днес ще я проверя пак  Laughing
И не внесе смут ти в темичката, а Весето с хавлийката  Joy Joy Joy.Мен пък това ме разсмя, ама то всякакви работи се чуват, как им бършат носовете с една кърпичка и отварят прозорците, за да настиват и да имат по-малко работа  Mr. Green.Аз не очаквам при група от 20-тина деца да могат да обръщат специално внимание на всяко дете, например няма как да им мият ръцете през 5 минути, че някое си е пипнало обуките /с тях излизат и в двора/.
Ние със Слави водим един непрекъснат спор по тия въпроси   Crazy

Аз съм жив пример за дете, ходило на ясла от 10 месечна и съм общителна, винаги съм била от първите в училище, университет, ама да не продължавам, че ще е  малко нескромно  newsm47
Хайде посмейте сега да кажете нещо   Joy Joy Joy /Медхен, ти недей  Mr. Green/

ВанилкаHug.Чак не мога да повярвам като разказваш за порядките при вас-за всичко, не само за градините, сякаш сте в някакво друго ниво на управление.Аз преди 2 дни трябваше да взема Али от детската и по принцип го взимаме около 6, 6 без 15 и е от последните, а тази вечер какво се замотах  Embarassed Crazy, накрая тичах от трамвая към 6.15, чакаха ме на двора всички лелки с Али, облечени като за тръгване, с чантите и всичко и хем по пътя си тренирах как няма да се извинявам, в крайна сметка работното време е до 7, хем с това започнах като ги видях  Laughing.Та вашите Социални служби нямаше да ги смиля сигурно  Joy

Диди, теб никой не те изкоментира с подкупването на някоя леличка, а ми беше интересно.Аз съм против, но това е може би и защото никога не съм можела да го направя, умирам от срам в такава ситуация  newsm78
За ангината, няма да спра да го казвам-живовляк-моля те, опитай, нямаше да съм толкова настоятелна, ако не бях сигурна.Знаете, че миналата година Александър беше болен от ангина 7 пъти с антибиотици, 40 градуса температура и т.н.Дори лекарката му, която не е привърженик на такива самолечения, когато го види със започващи симптоми, казва "еми...давай от ония твойте треви", тя не можеше да повярва, че са се махнали такива гнойни налепи за един ден с чай, но ето.Пак ви досаждам, ама така ще е, да си знаете  Mr. Green
Приятно ви изкарване на Пампорово  Hug

Кремчо, стискаме палци за къщата  Peace Hug

Цеце, като си се захванала с предсказанията, дай сега сериозно-ще отслабна ли спешно до сватбата на 5-ти  Joy Joy Joy.Васето миличкото, представих си как и боцкат пръстчето  Heart Eyes
Ние с теб кога ще се видим, душице, че ми домъчня  Hug Heart Eyes

До по-късничко, че пак ме засилиха нещо, много целувки и хубав ден  lovekiss lovekiss lovekiss

# 492
Роси, я не се прави на ощипана булка, че хич не ти отива  Naughty Ние да не сме роботи, че да сме на едно и също мнение за всичко. Пиши си, давай мнения и хич не се пристисквай  Hug
Ние със Скреч може да сме на различни мнения, но я ни виж как се любим  Mr. Green

Скреч, любя те!
                            Станка

Таш, тъкмо да напиша нещо за теб и ти ме секна  Joy

Сега да не започнете да пишете "преразказ по картинки" коя лелка от градина какво направила и колко им е зле на децата по детските градини. Така де идва септември и по-добре да се настройваме положително  Peace
Иначе както има изперкал персонал по градините, така има и изперкали родители, изперкали баби, изперкали бавачки и т.н. Няма решение, което да ни гарантира 100% успеваемост при отглеждането на децата.

Хайде със здраве и умната   bouquet

# 493
Добро утро,

Розалинка, верно си много нежна душица Hug. На мен ми повдигна духа да знаеш Grinning и разбрах идеята ти да споделиш всичко това за градините. Ясно е, че не е мед и масло там, даже може да е доста гадно, но аз определено имах нужда от някое насърчение и добра дума за там, масовите вайканици и тръшканици не ме кефят. Така или иначе в момента не решаваме "ЗА и против" ДГ, вече сме взели решение, така че за мен много на място писа. А какво ще се случи в действителност ще видим в последствие. Стискам палци за бързо адаптиране на всички ноемврийчета и майки Praynig.
Аз нищо, че треперя от устата ми мед и масло се леят пред Васко за ДГ Crazy, все му обяснявам какъв щастливец е, че успяхме да го запишем. Даже някой път като ме ядоса го заплашвам, че няма да го пусна. Но не му и спестявам, все обяснявам, че трябва да се храни сам иначе ще си стои гладен и т.н.
Скреч, другата седмица съм на консултация за Деян (на 31-ви) и ще питам педи кое какъв срок имаше и ще атакуваме. Айде да се видим по съседски като ти дойде музата за разходки.
Диди, и на мен Пампорово ми беше един от многобройните варианти за планина, но не отидохме в крайна сметка. И аз четох, че е празно лятото, на Боровец не беше така, но тъкмо ще си починете хубаво.
Кате, стискам ви палци за бебеправенето Praynig Hug

За заниманията-Васко основно се занимава с брат си-вбебешосва се, пълзи с него и -го води на места, за които знае, че се карам. Вкъщи съм свела заниманията с него до минимум-от готвене и обгрижване на двамата не смогвам, но сме по два пъти на ден навън. Той сам играе много с животни-пои ги, храни ги, чисти им, има конюшня. А играем с плюшените играчки на куклен театър, аз съм животното и му задавам въпроси за него и братчето му, а той отговаря. Навън играе много с деца-тичат, карат колела и на топка, люлея ги с Деян на люлката и се спускат на влакче на пързалката. Играчки не съм купувала от много отдавна Blush. Чета му Франклин, събираме поредицата, много му харесва.

# 494
Роси, много съжалявам, че се чувстваш наранена.
Не виждам повод да изпитваш някаква вина, никого не си засегнала или обидила. Просто различни гледни точки, понякога е скучно, ако само припяваме заедно в хора.
Иначе ми е ясно, че всичко това си го написала за успокоение на майчетата, душичка си ни ти  Heart Eyes
Диди, приятно изкарване в Пампорово! А може и утре от друго място да ни пишеш  Joy
А на мен много ми се ходи в Родопите, ама много. Замислила съм се за три-четири дни през октомври  newsm78
Цеце, Таш не прояви интерес към вкусните бонбони  Joy, но да знаеш, че мен живо ме интересуват  Mr. Green
Не бъди скръндза  hahaha, сподели моля тук, че ще умра от любопитство от няколко дни  насам Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт