КАНАДСКА лятно-ваканционна тема - 42

• 32 461
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
  • Калгари, Канада
То тъй като гледам едва ли ще родя до сряда, тъй че най-вероятно ще отбележа присъствие Flutter

То нищо не се знае, дано мине леко и безпроблемно  Hug

# 226
Аз бих ти завършила изречението така – пак си правим каквото си знаем или Бай Ганьо става гражданин, когато е извън родината и спазва правила, работи като вол и т.н., но в родината пак си е стария Бай Ганьо. А аз за разлика от теб обвинявам държавата, правилата и т.н., щото се скача според тоягата. Ако има наказания ще има и спазване. Но в България всичко се пише на лист, закони и т.н., но никой не го е еня, никой не спазва нищо и всеки си талкува както иска нещата /за едни се спазва, за други се заобикаля закона/

По-точно от това не може да се каже Peace
Ето в това е целият проблем на България Tired

# 227
С интерес чета мненията Ви и искам и аз да споделя впечатленията ми от Канада.
Ние сме в Монреал от една година. Не се чуствам част от обществото тук. Тук съм физически, но като че ли в някакъв паралелен  мой си свят, който почти няма допирни точки с "техния свят". Когато говоря се улавям че казвам: "А в моята държава, България . . ." Не се вълнувам от победите на канадските спортисти. Но представянето на Петър Стойчев ме зарадва искрено! bg bg Жалко, че нямаме автомобил за да присъствам на състезанията, иначе не бих пропуснала.

# 228
ами аз точно това имах предвид което е казала Галче, че на честните българи не им се дава да виреят в БГ. отидете в Германия и заговорете който и да е германец и почети никой няма да каже лоша дума за Хитлер, а ние какво направихме? според моя съпруг, най-великия българин, който каза "Ако спечеля, печели цял народ. Ако загубя губя само себе си", Левски, отидохме и го предадохме на търците за 5 жълтици. Аз съм дълбоко убедена че съществува такъв българин с морала и идеите на Левски, но някой би ли му дал да управлява БГ? НЕ, и ако случайно стане така да управлява БГ ще свърши по същия начин като Левски, ех няма нужда да го предаваме на никой, ние си имаме мутричките и "We can take care of Him/Her". Затова БГ винаги е била такава и такава ще си остане. колкото до уплакването на denzul, ами и Канада не е идеална, но то такава държава няма. както се казва "There is no HEAVEN on Earth". това че в БС в момента положението е по-тежко от преди 5-6 години, това е нормално. във всеки един човешки живот, както и в икономиката на която и да е държава има възход, след това спад, никога развитието не става само по права възходяща линия.

# 229
Tisa, много бързаш. трябва да минат поне 3 години за да се почустваш част от обществото. после ще започнеш да се чустваш все повече. ти все пак не си станала Българка за една година........

# 230
  • Монреал
Пчеличка, пиши ми ако искаш кога ще ходиш да се видим за няколко минути  Wink Аз не знам дали ще пазаря, забранено ми е вече  Whistling - заринати сме с играчки, даже дадох за дарения един куп и пак е пълно.  ooooh!

За мен Канада е много повече отколкото очаквах, чувствам се чудесно тук. Пожелавам на всички да се чувстват така. Единствените негативи за сега са спешните отделения, дано не се налага на никой да ги ползва. Иначе с нормални доктори, където си записваш час никога не сме имали проблеми. Друго, което ми е направило лошо впечатление са някои имигранти, които отказват да се държат нормално, шофират като ненормални, изхвърлят си боклуците на тревата в парка или си водят кучето там, докато целия парк е обграден с табели, че не е позволено за кучета, ама това да са ни проблемите. Всъщност това с кучетата, само местните го правят. И не разбират от забележки диванетата Whistling хихи
А пък за високите такси, съм напълно съгласна с Маневрата, дай Боже по-високи данъци да плащаме и да не се налага да се възползваме от социалната система  Praynig.

Кака Дора, кога беше празника на Ст.Леонард миналата година? Септември ли беше, че не си спомням.

Последна редакция: пн, 09 авг 2010, 02:57 от TarikMom

# 231
  • Калгари, Канада
Друго, което ми е направило лошо впечатление са някои имигранти, които отказват да се държат нормално, шофират като ненормални, изхвърлят си боклуците на тревата в парка или си водят кучето там, докато целия парк е обграден с табели, че не е позволено за кучета, ама това да са ни проблемите. Всъщност това с кучетата, само местните го правят. И не разбират от забележки диванетата Whistling хихи

За кучетата има глоби, ако се обадиш на едно телефонче и успеят да дойдат да проверят докато още са там, тези с кучетата или ако може да им кажеш, кои са тези с кучетата - хубавичко ще ги наредиш Twisted Evil

# 232
  • Варна - Монреал-Едмънтън
Аз като емигрирала преди година, съм много крайна в решението си за България - дане не е случи нещо много лошо и непоправимо, което да ме върне там.

На мен ми е много спокойно в Канада и си ми харесва. Може би съм имала идея какво да очаквам и не съм много изненадана.

Не съм ни търсила още работа, не съм се сблъсквала с детските градини и не мога да се изкажа от тази гледна точка.

По отношение на болниците - според мен в Бг няма такава техника и толкова добри и отзивчиви специалисти.(личен опит)

По отношение на някои емигранти - незнам защо пускат такива на летището.

ЩОМ ЕМИГРИРАШ СЕ СЪОБРАЗЯВАШ С ЗАКОНА И РЕДА НА НОВАТА ДЪРЖАВА.

Някой си мислят , че са велики тарикати и това е много дразнещо.

# 233
Аз също съм от година в Канада, като цяло съм доволна, но ми направи впечатление колко е трудно да се запишеш за личен лекар Crossing Arms. Почти навсякъде чувах - " Докторът не регистрира нови пациенти". След упорито ходене няколко дена, най-накрая успях Simple Smile.
Докторът е доста старичък, ама сега няма да му търсим кусури Mr. Green

# 234
  • Vaudreuil Canada
Друго, което ми е направило лошо впечатление са някои имигранти, които отказват да се държат нормално, шофират като ненормални, изхвърлят си боклуците на тревата в парка или си водят кучето там, докато целия парк е обграден с табели, че не е позволено за кучета, ама това да са ни проблемите. Всъщност това с кучетата, само местните го правят. И не разбират от забележки диванетата Whistling хихи

За кучетата има глоби, ако се обадиш на едно телефонче и успеят да дойдат да проверят докато още са там, тези с кучетата или ако може да им кажеш, кои са тези с кучетата - хубавичко ще ги наредиш Twisted Evil
Честно казано аз съм с доста опит с кученцата и смея да твърдя че е мишън импосибъл в Монреал... тия от телефончето идват след 2 часа и няма никакъв ефект. Не ми се навлиза в подробности, но явно ако няма пострадали не им се занимава а и го играят комбина с местните....

По останалата част от дискусията ще пропусна да се включа  Naughty  Thinking  ooooh!

# 235
  • Калгари, Канада

Честно казано аз съм с доста опит с кученцата и смея да твърдя че е мишън импосибъл в Монреал... тия от телефончето идват след 2 часа и няма никакъв ефект. Не ми се навлиза в подробности, но явно ако няма пострадали не им се занимава а и го играят комбина с местните....

По останалата част от дискусията ще пропусна да се включа  Naughty  Thinking  ooooh!

Аз трябва да призная, че си имам проблеми с котките на съседите /2-3 на брой, на различни съседи/ - все някоя се намърдва в нашия заден двор, не знам какво ги привлича, обаче ми е писнало и ще видим кога ще ми избият нервите - чудя се, ако им дам малко отрова за мишки  Twisted Evil как ли ще им подейства  #2gunfire /знам че и с телефонче става, ама нещо все не се навивам/

# 236
Ха-ха, и аз иmаm проблеmи с коmшийските котаци и основният е, че ни забреmениха котката  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Иначе животно е, как ще го спреш...

# 237
  • Лавал-Пловдив
Пчеличка, пиши ми ако искаш кога ще ходиш да се видим за няколко минути  Wink Аз не знам дали ще пазаря, забранено ми е вече  Whistling - заринати сме с играчки, даже дадох за дарения един куп и пак е пълно.  ooooh!

За мен Канада е много повече отколкото очаквах, чувствам се чудесно тук. Пожелавам на всички да се чувстват така. Единствените негативи за сега са спешните отделения, дано не се налага на никой да ги ползва. Иначе с нормални доктори, където си записваш час никога не сме имали проблеми. Друго, което ми е направило лошо впечатление са някои имигранти, които отказват да се държат нормално, шофират като ненормални, изхвърлят си боклуците на тревата в парка или си водят кучето там, докато целия парк е обграден с табели, че не е позволено за кучета, ама това да са ни проблемите. Всъщност това с кучетата, само местните го правят. И не разбират от забележки диванетата Whistling хихи
А пък за високите такси, съм напълно съгласна с Маневрата, дай Боже по-високи данъци да плащаме и да не се налага да се възползваме от социалната система  Praynig.

Кака Дора, кога беше празника на Ст.Леонард миналата година? Септември ли беше, че не си спомням.
края на август май  newsm78 като разбера ще ти пища  Naughty Party

# 238
  • Калгари, Канада
Понеже темата е ваканционна, та да я направим малко такава.
Значи планувам си тука за догодина ваканция  Wink

1. Интересува ме какво си заслужава да се види в и около Отава, Монреал и Квебек сити.

1.1. В Отава гледам има много музей, но кои да изберем.
Ще ги изброя да не ги търсите:
Canadian Museum of Civilization
Diefenbunker, Canada's Cold War Museum  - това изглежда невероятно, някой да е ходил?
Canadian Museum of Nature
Canadian War Museum
Canada Science and Technology Museum
Canada Aviation Museum

Тези като че ли не ме впечатляват:
The Royal Canadian Mint
National Gallery of Canada
The Currency Museum of the Bank of Canada

А това изглежда добре:
Rideau Canal - UNESCO World Heritage Site  и  The Bytown Museum

Освен това ще трябва да се види Parliament Hill и  Sound and Light Show on Parliament Hill, може би  Changing the Guard

Бих се радвала и за отзиви от Rideau Hall, Laurier House и Aboriginal Experiences

Близо до Отава намерих това Upper Canada Village (Parks of the St. Lawrence) , някой да е бил там?

Заслужава ли си разходка с лодка по реката?
Или пък разходка с туристически автобус?

Изненада ме, че има рикши теглени от хора на ръце.  Crazy  В Китай поне караха колело.

1.2. В Монтреал намерих
Canadian Railway Museum
Biodome de Montreal
Museum of Archaeology and History (Pointe-a-Calliere Museum)

и две църкви Notre-Dame Basilica (Basilique Notre-Dame) и
Notre-Dame-de-Bonsecours Chapel (Chapelle Notre-Dame-de-Bonsecours)
Четох че имало доста църкви, но пак въпроса е - заслужава ли си?

другото е Montreal Botanical Gardens (Jardin Botanique de Montreal)
и хълма Mont (Mount) Royal
Има ли друго? И тези заслужават ли си?

1.3. Квебек сити ми е пълна мъгла засега, освен че има пристанище и лодки  Laughing

2. Ако знаете нещо забележително в околностите на тези градове и дори в тези провинции /изключвам Торонто и Ниагара/ ще се радвам да споделите. Включвам музей, исторически места, природни гледки, всичко свързано с динозаври, риби и животни, индианци и каквото друго интересно се сетите.

3. Да сте ходили на Hudson Bay, там би трябвало да има все нещо интересно?

4. Дали някой е посещавал New Brunswick, Nova Scotia или Newfoundland, та дори и Labrador. Проучвам там какво има и ще ми е полезно.

5. Задължително искам да се замъкнем на Prince Edward Island. Някой да е ходил вече?

Както виждате подготовката е сериозна и ще ми е от полза всяко мнение.

# 239
  • Vaudreuil Canada
mamamia за монреал - ораторията, увеселителния парк Ларонда, евентуално формула 1 ако сте почитатели Simple Smile Фойерверките лятото обичайно са съботите.
За музея на цивилизацията в Отава си предвидете 1 ден за ботаническата градина и инсектариума в Монреал също 1 ден - те са в един комплекс.

Общи условия

Активация на акаунт