Февруарчето вече хапва си пюрета, а пък мама продължава все да е на диета (13)

• 22 559
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
  • York
 wavey
pilioHug
За Ларедут да се изкажа и аз. То може ли без мен  Mr. Green Имах един ваучер от неполучена от предните намаления поръчка и пуснах някое друго нещинце, та сколиж кодче, та си и осигурих и безплатна доставка и подарък някаква тъпа чанта. Приключвам с този сайт вече. Повече от мен и стинка няма да видят.  Peace

Вчера бяхме на гости на една приятелка с дете, което е с месец по голямо от Анета. То вече се обръща на всички страни, пълзи, яде си краката и т.н.  Shocked В сравнение с него Анета е като новородено откъм умения.  Whistling
Днес май ще е сложна схемата с излизането  newsm78

# 481
 Добър ден!

Навън е меко казано студено, на фона на температурите от предишните дни Close. Абе това време се побърка, бе, какви са тези темп. амплитуди Tired.

У форума обаче е уютничко. Има закуска, кафенце...  bouquet

Имаме си рожденичка- Ради, бъди жива , здрава, с много късмет и само положителни емоции през предстоящата година

Браво Таньорче, знам, че много ще си радостна да си във Варна Grinning.

Съни, и Елия заспива по същия начин- с нещо върху лицето, даже нарочно си обръща главата настрани и си я вре в обиколника. Понякога й издърпвам одеалцето по- нагоре, че да има в какво да се крие.

Пильо  Hug, пък 5 месеца са си сериозно време. Знам, че е гадно, на мен ми се наложи много по-рано да го приема като факт Sad. А може и това да не е краят, а? spoko

Мяучето, наистина изчезна. Дано само не е поредната мигренна атака или нещо с децата Praynig.

# 482
Здравейте!
Ради честит рожден ден!Бъди здрава,щастлива и много обичана!  bouquet
Пилио  Hug не се ядосвай!
Сънитка Hug
Понякога не е само Анетка!Сиянка сега се научи да се върти от корем по гръб,за обратното няма никакви изгледи.
Мий браво на Преси!Да си хапва детето все така!
Ники шоколада свърши ли Mr. Green

Тук пък не стига,че вали и няма да може да излезем,а такива планове имах,ами и вода нямаме Close

# 483
Ради, честит рожден ден! Бъди много щастлива!

Къде си, Мяууууу? Бандата те зове  Grinning Hug

Наистина е хладно навън, но ще излезем след малко да се разходим с Йони.

Пильо, и Йони понякога не иска да суче, пък на другото хранене всичко е наред. Дори и да тръгне да се отбива сам, няма да си го слагам на сърце. Близо 5 месеца са си достатъчни според мен, но докато имам кърма и той иска, ще му давам да суче.

# 484
Добро утро и от нас!

Честито на порастналите днес Ирина, Диана и Теодор! Да бъдат здрави, щастливи и усмихнати!  smile3525

Съни, както каза Стар, добре че ти изгря, слънце нема и у наше село  Wink! Мерсаж за разкошното начало на деня! А как е настроението днес? Аз също имам такива периоди на сдух, почти ежедневно, ама са за кратко и минават - все нещо не ми е наред и като погледна дребното си викам - напротив, заслужава си Peace.

ПильоHug, как добре те разбирам...Ти си дала всичко от себе си...Много плаках и аз Деа като се отби и сега се наслаждавам на нощното и сутрешното кърмене, защото само те ми останаха...Защо не пробваш да кърмиш Зори в сънено състояние, когато се разбужда? Обикновено тогава не отказват...

Бела, как е Жорко днес? Толкова ми е мъчно за болните малчовци...А и не се вкарвай във филми преди да потърсиш компетентно мнение, ако сметнеш за нужно. Най-вероятно бебо не е бил в  кондиция заради здравословното си неразположение  Heart Eyes.

Дано и всички у Сънита оздравяват fingerscrossed!

Карли, драсни два реда да ни кажеш как си  Hug. Дано си овладяла положението...

Съни76, няма какво да ти кажа, аз цедя на всеки два часа през деня и слава богу, нямам бучки...Може би дамите в оранДжево ще се включат по въпроса...

Марго, тя Радина голяма сладурка бе, искала е да ти помогне. Много мило ми стана Hug.

Плами, лек път и приятно изкарване в Търговище. Ако имаш нет, уведомявай ни как е по вашия край положението  Heart Eyes.

Рали, да се похвалиш после какво си си АресАла по сайтовете. Аз поръчвам само от Ла Редут и то само намалени стоки. Единствената причина е еФтинджоса  Blush. Обикновено се комбинирам с колегите и правим по няколко поръчки месечно.

Ника, твоя мъж за 4 години не знае где са му нещата, а моя за 16  #Crazy! Все пита къде са ми онези гащи, еди кои си чорапи и любимата риза hahaha. И малкия на него се е метнАл, колкото и да го възпитавам иначе. Явно кръвта вода не става, ама що да е моята Laughing. Викаш, Макси бая си е похълцал по време на домашното представление, милата мамина душичка Hug.

Мии, аз пък ако имах две баби наоколо, ако са свободни, хич нямаше и да се замислям дали искат или не, направо има давам децата, да ги гледат от време на време, нали и аз съм човек...

Ооо, Танче, Варна, а? Да си изкарате чудничко!

Пухче, то нали вали, що ти е вода у дома Joy. И при нас често сппират водата заради аварии!

Балеринке, голям вестоносец си! Все с хубави новини да е!

Честит рожден ден, Ради! Много усмивки, много щастие, много любов и семеен уют ти пожелавам още дълги години!  bouquet

Да си споделя мнението относно пюретата. Според мен, основната храна (с други думи 90%) на детето до една година следва да бъде млякото. Което ме навежда на мисълта, че ако заместваме хранене с пюре в него трябва да има достатъчно мляко, за да си осигури бебо достатъчен дневен прием. Та в този ред на мисли, като започна да захранвам, пюрето ще го смесвам с АМ или кърма, както стане.

Напоследък ме гложди мисълта, че още дълго време няма да издържа с цеденето. Иска ми се колкото се може повече, но вече пръстите на дясната ми ръка ме болят постоянно и болката се усилва...От друга страна знам, колко е важна кърмата за едно бебе и се намирам на един такъв кръстопът, дето неща да взимам решение...

За събуждането - Деа се събужда в рамките на 15 минути бясно мятане от една страна на друга, обръщане по корем и премрънкване. Повече ме притеснява, че насън се обръща по корем, а обратно още не може и понякога се удря в страниците на леглото и не спи спокойно...Намирала съм я във всякакви пози, ВИНАГИ напреки на леглото.

Днес май ще си стоим у дома, времето е кофти...

P.S. Вчера отидох да си купя сутиен. Естествено бях с Дейка в кенгуруто и взех един на око. Оказа се малък. Мацки от ашка А сега съм на чашка С  #Crazy. Сутиена изглежда огромен, ама явно и циците ми не са малки  hahaha

# 485
  • София
ДУ!  Grinning
Ради, да си жива и здрава!   bouquet
Пухче, половината успях да омета, другата половина гледам мъжа ми я е довършил сутринта преди работа.  Laughing
Пильо, пиши в оранджево да те види Шаманката, но аз доколкото съм чела за кърменето - много кърмачета минават през такава "кърмаческа стачка" и после си продължават сукането без проблем. Има си разни начини за преодоляване, но Шамански ще ти обясни по-добре от мен, лаика.  Hug

Аз не планирам излизане засега, студено ми се вижда. Какво море, какви пет лева... ужасТ.

SUNNYTA, радвам се, че засега владеето положението, за съжаление не знам за такъв дом.  Hug Бързо оздравяване на всички вкъщи!
Танче, Варна, а?  Laughing Представям си колко ти е кеф!  Heart Eyes
Понякога, за бебоците един месец разлика си е много.  Peace
Моят човек също не се обръща, но засега не се притеснявам. Също така го виждаме, че с финната моторика не е много добре /в сравнение с големия на същата възраст/, но той си има собствен ритъм. Дори напреко на леглото съм го намирала всичко на всичко два пъти, явно случайно. Просто си има по активни бебета/хора и по-спокойни.

Неви, сдобила си се с гърди?  Crazy

# 486
  • York
Неви, написала си най - дългия пост на света, но успях да го прочета  Mr. Green
Ника, аз за нищо не се притеснявам, просто другото детенце е много напредничаво. И братчето му беше така - на 8 месеца проходи стабилно.
Към момента във Варна го дават 19 градуса, а София 15  #Crazy

# 487
  • София
Понякога, много такива дечица има - изключително живички и активни. Моите са кротки и интровертни.  Laughing
Аз също съм проходила на 9м. ама мое дете да проходи на тази възраст ми се вижда научна фантастика.  Laughing

# 488
И Боряна е мнооого лежерна и спокойна. Знам, че може да се обръща и в двете посоки, защото го е правила няколко пъти, но хич не си дава зор, като иска нещо се извива на Г назад и пак си го стига  Whistling , играем, гимнастики, упражнения тук там - всичко само докато се забавлява, виждам че по-скоро ги може нещата, но яко я мързи. За сметка на това дава боц, пет, а от вчера и здрасти, макар и 3-те да са леко неориентирани, бърбори като доста успешно имитира нашето говорене (лошото е като се прибере баща ѝ и почне да бълбука като нея   Crazy ) Наред трябва да си е детето! Какво като не се върти като пумпал, тя си е и дебеланка 7600/64см  
И Бо спи покрита с нещо. Вече просто и слагам нещо на лицето - каквото хвана(жираф-крава, мечка-куче, друг тип безумна играчка или одеалце, чаршафче и тн.)

# 489
Неви, написала си най - дългия пост на света, но успях да го прочета  Mr. Green

А мислех само две думи да кажа набързо  hahaha!
Между другото, наистина на тази възраст 1 месец е много, пък и децата са много различни. Едно прави едно, друго друго. Зависи и от темперамента. Обикновено по-спокойните дечица са и по-спокойни във физическата си активност. Докато такива дзверита като Дейка-Змейка, които имат таралеж в гащите, по-често са прекалено активни и правят всякакви маймунджулъци. А фината моторика остстъпва... Ето Деа например все иска да е изправена и да скача на крачета, не иска дори да седи #Crazy А не може да си улучи устата с играчка и се нерви и пищи..

Ника, винаги съм си мечтала за големи гърди, ама сега считам, че не са удобни....(все едно съм си ги сменила)...

# 490
  • Бургас
Ради,Честит рожден ден ! Бъди щастлива и обичана !  Hug

# 491
  • До Балкана
И моя Бо само търси неща да се завива и само така успява да заспи, гушка им се на децата! И да ви споделя нещо, скоро бях писала (а може би съм искала, а не съм  newsm78), че упражнява буквата Т и С. Та, реших да го уча да казва тати и от вчера успешно го казва или по-соро имитира казаното от нас. Голямо повтаряне пада, нооо е толкова хубаво... Heart Eyes Докато стихне до М ще остарея сигурно.. Mr. Green
Ради, да си жива и здрава, много щастливи мигове с близките на сърцето ти хора.  bouquet
Всички да оздравяват днес и от утре нова ведрина във форума.
Чакаме Мяуче да се покаже и всичко да е наред! Hug

# 492
Ради, честит рожден ден  Hug !

Някой ако срещне това в сайтове за пазаруване ( български , чужбински) , да свирка ! Много го искам  Grinning !

http://www.spiritofnature.co.uk/acatalog/6900.html

# 493
Много ви Благодаря за милите пожелания Simple Smile
Чувствайте се почрпени  newsm59  party023  ura Tada

# 494
  • София
Стар, ти си по иновациите в къпането, това пък какво е сега?  Crazy
Далче, браво на Бо, умник си е той! Борис викаше много рано "баба", не знам доколко съзнателно или не, дори така ревеше: "Ба-бааааа!"  Joy После на 11м. каза тати и мама остана последна.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт