® E-bay - тема 55

• 36 440
  • 782
  •   1
Отговори
# 390
Моля за помощ  Praynig
Платих едно нещо, което е от Малайзия и доставката до UK и БГ е еднаква, но при потвърждаването забравих да сменя адреса и остана този на Габко. Има ли някаква форма за промяна на адреса на доставка, или трябва да се обяснявам и моля на продавача да ми я изпрати направо в БГ.

Няма такава форма! Пиши веднага на продавача и дано да прочете съобщението ти преди да е изпратил пакета!

# 391
  • София
Писах. Мерси  bouquet

# 392
  • София
И аз с молба за помощ - продавам за 1 път и в обявата съм отбелязала , че поствам до УК, обаче се притеснявам дали ако някой от БГ иска да наддава ще може? Не успях да сложа постидж до УК и БГ Embarassed и сега се опитвам да променя обявата, но като сложа постидж до ЕС ми иска местен сървиз да въведа и нещо не се оправям newsm78

# 393
Алекс1, вчера писах от формата, която ти ми даде на ибей и днес вече са ми отговорили и премахнали отрицателният фийдбек. )

# 394
Браво! Много се радвам, че всичко е приключило добре!  Hug

# 395
  • ПЛОВДИВ
Peaceтоку що взех едни детски сандалки на кларкс от пощата.
бясна съм Twisted Evil в описанието има пише: hi you are bidding for a pair of clarks boys leather sandals size 6 worn a couple of times in v g c.
 ooooh!е няма такова нещо. ooooh!гумената подметката се разпада в ръцете ми,миришат на лепило,
цвета няма нищо общо с снимката -6 тона избелели. #Crazy
кажете ми как да постъпя newsm78,какви възможности имам??????????

Пиши на продавача , че стоката не отговаря на описанието и ще му поставиш отрицателен фийдбек  Naughty Може да се съгласи да ти въстанови парите , ако му ги върнеш .

аз не искам да плащам пощенски за връщането(все пак са към 10-12 лв.)
неможе ли някъде да се приложат снимки и да ми въстанови сумата,ужасно смърдят на секундно лепилото.

# 396

Peaceтоку що взех едни детски сандалки на кларкс от пощата.
бясна съм Twisted Evil в описанието има пише: hi you are bidding for a pair of clarks boys leather sandals size 6 worn a couple of times in v g c.
 ooooh!е няма такова нещо. ooooh!гумената подметката се разпада в ръцете ми,миришат на лепило,
цвета няма нищо общо с снимката -6 тона избелели. #Crazy
кажете ми как да постъпя newsm78,какви възможности имам??????????

Пиши на продавача , че стоката не отговаря на описанието и ще му поставиш отрицателен фийдбек  Naughty Може да се съгласи да ти въстанови парите , ако му ги върнеш .

аз не искам да плащам пощенски за връщането(все пак са към 10-12 лв.)
неможе ли някъде да се приложат снимки и да ми въстанови сумата,ужасно смърдят на секундно лепилото.

Виж сега, това го обяснявах преди няколко седмици, ама сега ще го преразкажа пак.
Ако си в България /т.е извън Англия/, условията за връщане на пари при отворен диспут с мотива "нещото не отговаря на описанието" са малко кофти.
Няма да ти върнат нищо, не признават такива клеймове. Клейм "не отговаря на описанието" се признават само за Англия.
По-добре да твърдиш, че не си го получила, за да ти върнат Пейпал парите, ако решиш да отваряш диспут. Но тук зависи как е пратен пакета, защото ако е signed for винаги могат да видят, че си го получила.
Другият вариант е да заплашиш продавачката с отрицателна оценка и да се молиш да се стресне.

Ето ти превод от условията на Пейпал:

What if I am not a UK registered customer?

Notwithstanding any other section of this Agreement, PayPal Buyer Protection will apply to you in the same way as it applies to UK registered customers with the exception that non-UK registered buyers will not be eligible for re-imbursement for a Claim that the item they purchased off eBay was SNAD /т.е, ако Пейпал акаунтът ви е регистриран в БГ, няма да ви върнат парите, ако пуснете диспут, в който твърдите, че стоката не отговаря на описанието/.

Стоката не отговаря на описанието ако:
   1.  You received a completely different item. For instance, you purchased a book and received a DVD or an empty box. /Получили сте абсолютно различна стока. Ако напр. сте купили книга, а сте получили ДВД или празна книга/
   2. The condition of the item was misrepresented. For instance, the listing said “new” and the item was used. - Състоянието на стоката е представено грешно. Напр. в обявата пише "ново", а стоката е използвана.
   3. The item was advertised as authentic but is not authentic. - Стоката е рекламирана като автентична, а е менте.
   4. The item is missing major parts or features that were not disclosed in the listing. - В стоката липсват части или аксесоари, които не са упоменати в обявата.
   5. You purchased 3 items from a seller but received only 2. - Купили сте 3 артикула от 1 продавач, пък получавате само 2.
   6. The item was damaged during postage. - Артикулът е повреден по време на транспортиране.

# 397
  • ПЛОВДИВ
Мерси Алекс1 ,то май само ти ни оправяш тук  Embarassed Hug
на пакета няма никъде надпис "signed for "(ако там трябва въобще да има такъв за ориентация) Thinking
изпратено е с А-Royal Mail за 0.248гр. е платено 2,37 лири.(няма изписани допълнителни такси)
Според вас дали е  с обратна разписка???????? bowuu

# 398
Ти подписа ли се като го взе в пощата?
 Hug

# 399
  • ПЛОВДИВ
подписах се,ама в нашата поща за всичко се подписваш,не дават просто така и ЕГН-то ти записват. #2gunfire  

при нас малките пакети се получават на гишето за препоръчани ,  Naughtyи се подписваш е тетрадката иначе няма пратка.
от там съм си взимала непрепоръчани от БГ и пак се подписваш.

Последна редакция: пн, 12 юли 2010, 19:10 от vesi_m

# 400
Ако е обикновена пратка не те карат, само ако е препоръчано.

# 401
Ако е обикновена пратка не те карат, само ако е препоръчано.
Ааа, моля, моля, това не е вярно. В наше село се подписваме за всичко, независимо дали е обикновено или не  Laughing
vesi_m, най-добре пиши на продавачката и поискай да ти върне парите. Както ти е казала Алекс, заплаши я с отрицателен фийдбек. Преговаряй, ако не иска да върне цялата сума, поне част от нея. Това с неполучената пратка... може и да мине, но не е честно, някак си. Не че е честно да се пращат скапани стоки с описание за много добро състояние, ама това е друга тема  Simple Smile

# 402
  • Варна
И при нас се подписваме на всичко.И егн пишат.
Аз с въпрос. Ако някой от вас е купувал обувки или ботуши на Др Мартенс да ми каже дали си отговарят на номерата...или ако има малък номер - 35, 36 да ми каже за колко см крак стават. Praynig Че не съм вземала досега...на Кикерс например знам,, че са умалени, ама тези...

# 403
момичета,от къде мога да видя цени на български пощи,за изпращане извън България?

# 404
  • София
И при нас се подписваме на всичко.И егн пишат.
Аз с въпрос. Ако някой от вас е купувал обувки или ботуши на Др Мартенс да ми каже дали си отговарят на номерата...или ако има малък номер - 35, 36 да ми каже за колко см крак стават. Praynig Че не съм вземала досега...на Кикерс например знам,, че са умалени, ама тези...

Аз съм си взимала и ботуши и обувки и са ми добре - 39 номер нося.

Общи условия

Активация на акаунт