® E-bay - тема 55

• 36 440
  • 782
  •   1
Отговори
# 555
препоръчаната пратка се получава само срещу подпис и то от лицето, за което е предназначена пратката. Няма значение, дали може да се следи онлайн или не. не съм сигурна, но мисля, че и изпращачът получава обратна разписка, след като е получена пратката.

Има застраховка, ако си поискаш, и тр да обявиш на каква стойност е пратката.

# 556
Момичета един малко глупав въпрос : регистрирам се в е-бей и адреса, който попълвам при регистрацията първия там пиша адреса на фирмата посредник ли??? Или си пиша моя и после го слагам като допълнителен(не че знам как Simple Smile ) ??? нещо не можах да разбера... Hug

П.С Поправям се, прочетох Simple Smile)

Последна редакция: пт, 16 юли 2010, 17:23 от Maria27

# 557
  • Варна
препоръчаната пратка се получава само срещу подпис и то от лицето, за което е предназначена пратката. Няма значение, дали може да се следи онлайн или не. не съм сигурна, но мисля, че и изпращачът получава обратна разписка, след като е получена пратката.

Не е ако си поискаш. Като се изпраща препоръчана пратка се попълв митническа декларация... една миниатюрка, която се лепи на пакета и на която пише какво изпращаш и на каква стойност в евро. Ако пакета не пристигне можеш да изискаш проследяване и съответно обещетение -стойността която си обявил. Бавно но връщат пари.

Обратна разписка е друга допълнителна услуга която не знам дали може да се ползва извън Бг  и колко се заплаща допълнително.

# 558
  • Бургас
ОК, но при положение, че извън БГ няма как да се проследи с този номер от пощите, ако ревне нЕкой ингилизин, че не е получил нищо, какво правим? От пощите се съгласяват веднагически да ни обезщетят (макар и бавно) или има някаква друга врътка, с която те могат да си проследяват нещата newsm78 Защото най-много да ми кажат "Аааа, ето излиза тук, че е напуснала пратката Ви България, пък оттам нататък ние отговорност не носим" Thinking

# 559
  • Варна
Не могат да докажат от бг пощи, че пакета е получен, но си правят проверки. И затова връщат парите - след молби и чакане.
Продавача пък може да докаже само, че е изпратил пакета естествено. И ще трябва да върне парите на купувача си а после да си ги чака от пощата... без препоръка не чакаш нищо от никой.

# 560
  • Бургас

Не е ако си поискаш. Като се изпраща препоръчана пратка се попълв митническа декларация... една миниатюрка, която се лепи на пакета и на която пише какво изпращаш и на каква стойност в евро. Ако пакета не пристигне можеш да изискаш проследяване и съответно обещетение -стойността която си обявил. Бавно но връщат пари.

Обратна разписка е друга допълнителна услуга която не знам дали може да се ползва извън Бг  и колко се заплаща допълнително.

Така е, попълва се сумата и вида на пратката.

Може да се пусне и с обратна разписка, мисля, че струваше още 2лв.  Peace Веднъж пуснах така, но после така и не ми върнаха разписката.

# 561
  • Балчик
Мирама последното инфо от М.Т. е,че тръгва на 17.07. последния им курс.
И аз съм много изнервена покрай техните прекъсвания.
Друг път. Беше за 17, за да е достатъчно объркващо и да не раберем, че няма да има курс на 11. Сега пак си е обявен за 18. Mr. Green

Последна редакция: пт, 16 юли 2010, 21:05 от Джемма

# 562
Мирама последното инфо от М.Т. е,че тръгва на 17.07. последния им курс.
И аз съм много изнервена покрай техните прекъсвания.
Друг път. Беше за 17, за д е достатъчно объркващо и да не раберем, че няма да има курс на 11. Сега пак си обявен за 18. Mr. Green
Е тази дама вече прекали.  Не стига, че се държи нагло, но и лъже непрекъснато  Close

# 563
  • Sofia
Здравейте.Моля продаващите в ибей ,да ме посъветват как най -бързо и безопасно да изпратя нещо до Англия.Бг пощите имат ли услуга с тракинг номер?Питах в кварталната поща,но е малка и служителката нищо конкретно не каза Peace

Мило, и да ги пуснеш без номер, ще пристигнат, и то за няколко дни. Аз пускам с обикновена поща.
Ако държиш да е с проследяващ, се праща препоръчано. Препоръчаката струва 3лв отгоре, но имай предвид, че нашите пощи няматдоговор с тяхната, и с номера в сайта на Бг пощи просто показва, че такъв пакет е изпратен, нищо повече.

Момичета, изпращала съм пратки до Англия, с тракинг номер - първо номера се появява в сайта на БГ пощи, след 3-4 дни се отразява и в сайта на Роял Мейл! Няколко пъти съм пращала така, винаги се е отразявало и в двата сайта. Не са само за България тези тракинг номера, бъдете спокойни!  Grinning

# 564
  • В Европа!!!
Момичета,моля за малко инфо-днес съм спечелила няколко наддавания в ибей но не мога да платя веднага защото парите ми ще бъдат преведени по сметката ми чак в понеделник  ooooh!.Та да ви питам дали има някакви срокове за плащанията или всеки продавач сам си ги определя  newsm78?

# 565
Виж в обявата дали има изискване.
Иначе срока е 7 дни.

# 566
  • Варна

Момичета, изпращала съм пратки до Англия, с тракинг номер - първо номера се появява в сайта на БГ пощи, след 3-4 дни се отразява и в сайта на Роял Мейл! Няколко пъти съм пращала така, винаги се е отразявало и в двата сайта. Не са само за България тези тракинг номера, бъдете спокойни!  Grinning
Би ли написала къде точно в Роял мейл си "виждала" пратките си и как. Защото тук искат тракинг номера да е AA000000000GB
, нашите са с BG накрая и не ги разпознава.... опитвала съм десетки пъти. Явно греша някъде.

# 567
Пробвайте между RI и BG да напишете деветте цифри от разписката.
Инфо от друг форум, не съм пробвала лично.

# 568
  • Варна
 Simple SmileАми те на разписката са си написани 9те цифри между RI и BG.
Ето последно преди няма месец пращах за Великобритания, все още излиза информация в бг пощи. Simple Smile пробвайте из английските... пратката е получена. RI052801761BG

# 569
  • В Европа!!!
Виж в обявата дали има изискване.
Иначе срока е 7 дни.
благодаря ти за отговора  Peace.

Общи условия

Активация на акаунт