ЮНЧЕТА в ръце разнасяме и в "Родени 2010" се нанасяме

• 26 890
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
Иви, ето моето питане, на което ще ми е интересно какво ще ме посъветвате!

Да попитам нашите консултантки то ЛЛЛ- от седмица, може и повече да стана вече се мъча да оправя едното си зърно, получиха  се близо до основатана зърното едни резки, сякаш съм ги порязала и ме болят. Мажа с Лансинох, но засега не зарастват. След намазване се успокояват и не ме боли, но на всяко сучене са отварят отново и  всичко започва отначало. Около порязаното остава побеляло след сучене, вероятно от навлажнената кожа, но се чудя дали да продължавам с крема или трябва да отида и на лекар.
А някой от мамите дали има подобен проблем????

Пепси, пак ли мила проблеми, спокойно, и тях ще решите. Това с гънката е кофти, но една бърза консултация с ортопед ще изясни за теб нещата и няма да мислиш страшни неща. Вярвам, че ще може да реагира и Теди да е ок. За главичката, пробвай, както Смилянчето ти е казала, с поставянето по корем, вероятно е по- мързелив и скоро ще си върти главичката и той. А опитва ли се да я държи изправена като го гушнеш прав?
Мадлен я върти нон стоп, даже се притеснявам да не оплешивее отзад, макар и временно Wink

Стискам палци  да няма нищо притеснително и Теди да расте здрав и прав!

# 631
  • Под липата
ivv83 , аз водя неистови усилия да кърмя и засега успявам да осигуря кърма поне за една част от храненето. Когато дойде време за хапване, давам гърда. Суче и от двете и ако още е гладен ( реве, върти главичка към гърдите ми с отворени устица ) додавам АМ. Това е по препоръка на педиатъра, защото Боян не наддаваше въобще. При моя син личи кога е гладен и кога сит. Когато е гладен мрънка, не заспива, с две думи кисел е ( тук изключвам естественото будуване, което при него е спокойно).
 Изварената изворна вода за АМ я затоплям до 37 градуса - проверява се като се накапва в/у вътрешната част на китката - капката не трябва да се усеща ( така не е нито гореща водата, нито студена ) и разтварям млякото. Не ми се иска да го дохранвам, но иначе до преди 15 дни не беше наддал, а откакто включихме НАН е качил 550 грама.
Ама ти, наистина, защо ще дохранваш, ако детето си наддава? Мен, ако питаш, пий лактогонен чай, ако се притесняваш, консултирай се с педиатъра и чак тогава давай АМ. АМ си е изкуствена храна. Ако имах избор, въобще нямаше да давам. Не е по лесният начин на хранене - изваряване ( понякога, ако не достигат шишетата и посред нощ), загряване/охлаждане на вода, колики от погълнат въздух, запек... Страх ме е и от АБКМ.

# 632
Бяхме на консултация, резултата за 1 месец е 980 гр. и 4 см., вече сме 4.300 и 53 см. Дотук всичко е наред.
Ivy, сега виждам, че си писала. Благодаря предварително за отговора.   bouquet Имах питане, относно това, че между кърменията имам една болка в гърдите, която прилича на обождания с иглички и продължава 2-3 секунди, след това ме отпуска. Нормално ли е това? Имам и още един въпрос, който не знам дали трябва към някой от вас да го задам. Теди преди кърмене, започва да реве много и това си му е точно рева, с който ми казва, че е гладен. След това започва едно лудо цокане, нагълтва се максимално и после ми повръща, не винаги, но често се случва. Понякога е по-време на кърмене, друг път след като се оригне. Дали това повръщане е предизвикано от лакомото цокане в началото?

Изглежда Теди прекрасно е наддал. Ако няма някакъв допълнителен проблем при теб или при него, тези пробождания може да са ок. Някои жени усещат слизането на млякото по описания от теб начин. Възможно ли е да е това? Ако Теди има млечница или признаци за такава се наблюдават по гърдите ти, или ако имаш вагинално течение е добре да се консултираш с педиатър и/или АГ. Смяташ ли, че ще ти е възможно да му предлагаш да суче малко по-рано преди да е прегладнял и да се е разплакал. Обикновено при ранни признаци на глад, ако се даде на детето да суче, то е често по-спокойно и не се нагълтва изведнъж с мляко. Също така ако смяташ, че се дави от силна струя мляко в началото, можеш леко да изцедиш, колкото струята да понамалее и тогава да предложиш гърда. Понякога малко по-честото сукане, редуцира малко или повече върнатото мляко. Идеята е на малко по-кратък интервал, но и малко по-малко мляко, може пък да даде ефект. Ако приема повечко мляко е нормално да се излее навън излишното, затова и при бебетата клапичката в началото стои отворена, за разлика от тази на възрастните.

# 633
Иви, ето моето питане, на което ще ми е интересно какво ще ме посъветвате!
Да попитам нашите консултантки то ЛЛЛ- от седмица, може и повече да стана вече се мъча да оправя едното си зърно, получиха  се близо до основатана зърното едни резки, сякаш съм ги порязала и ме болят. Мажа с Лансинох, но засега не зарастват. След намазване се успокояват и не ме боли, но на всяко сучене са отварят отново и  всичко започва отначало. Около порязаното остава побеляло след сучене, вероятно от навлажнената кожа, но се чудя дали да продължавам с крема или трябва да отида и на лекар.

Тези резки е много възможно да са рагади. Би могла да редуваш мазилото и с малко изцедена кърма (която има антибактериален ефект). Можеш да намазваш областта, която е наранена и да оставяш на въздух да изсъхнат. Ако резките не са по цялата обиколка около зърното е вариант да опиташ да промениш позата, така че бебето да поема гърдата от по-здрава страна и да се даде време на рагадите да зараснат.

# 634
Здравейте!
Малко по диагонал ви четох, дано не изтърва нещо важно!

Мария, да пишеш след прегледа на Радо!  Hug

Мартеа, чудна тема си отворила, имам много да пиша по нея, ама ще е друг път.

Дора, честита месечинка!   bouquet

Тони, честит рожден ден! Да си жива и здрава!   bouquet

Ивв, и според мен дохранването е напълно излишно!  Peace Наистина може да е плакала за нещо друго! Борето беше един месец така - непрекъснато ми висеше на гърдите, ама мина вече, не се отказвай!

Смилянова, успех с изследванията! Да се върнете напълно здрави!  Hug

Сега и аз да се оплача. Онзи ден мислех, че ми идва, но се оказа, че съм със стомашен вирус.  Sick Само вървя да си мия ръцете, че и двете деца са по цял ден с мен, дано не прихванат!  Praynig Но си има и добра страна де - за 2 дена смъкнах още 2 кила!  Mr. Green А вчера надвечер ми се обажда мъжът ми и ми казва, че е катастрофирал, колата за нищо не ставала, ама на него нищо му нямало!  ooooh! Прибра се в 12 часа, а дотогава да не ви казвам как се чувствах - децата и те си искат своето, не можех да седна да се тюхкам. Важното е, че е само леко натъртен, ще се оправи, а купчината ламарини ще ги прежалим.  Confused Но тази сутрин почвам да кърмя малкия и ми направи впечатление, че дърпа, дърпа, ама не преглъща и ме гледа едно сърдито.  Crazy Махнах го от гърдата, стискам, стискам - нищо. Сложих го на другата - същата работа. А той вече се изнерви, взе да мрънка сериозно. Шашнах се тотално, взех да правя АМ, ама то докато изваря шишето, докато преваря водата ... Накрая всичко готово, ама нашият принц не ще да лапне силикона... ooooh! Мислех си да го храня с лъжичка, ама голяма галимация, нали съм свикнала по мързеливия начин ...Та днес цял ден се гушкаме, цял ден ми виси на гърдите, дано ми се възстанови лактацията!  Praynig

Малко прекалих, извинявайте...  Laughing

# 635
Ivy, да питам и аз. На една и съща гърда бебето ми прецъква с език докато суче. Често на същата гърда се случва да мляска и облизва зърното, да пуска и лапа отново. Често си го прави спокойно и като че ли си играе, но се случва и всичко това да е съпроводено с нервничене, плач и гърчене. Нервниченето се случва и на другата гърда понякога, но прецъкването и мляскането винаги само на едната гърда го прави, а на другата си суче добре и с вакум.
Каква може да е причината? И това прецъкване води ли до нагълтване на допълнително въздух, защото при нас това е проблем, че гълта повечко въздух? Как да го отуча от това също, защото вече не знам по колко пъти последователно го прекъсвам, вадя зърното и предлагам отново, за да захапе добре, а в крайна сметка суква два пъти както трябва и започва пак с прецъкването и мляскането.

# 636
Ив, бъди изключително внимателна с киселото мляко, дадено директно на детето Peace Прекалено, прекалено малко е.

# 637
ЗДРАВЕЙТЕ! Hug
Тони, честит рожден ден! newsm67
Ние вчера бяхме на консулатация нашата кукла хубаво си хапва!Пу-пу!За един месец е наддала 1.300кг. вече сме 4.930кг  Shocked и сме само на кърма,така и продължаваме!Иначе не ни имунизараха защото нямало ваксини и сега чакаме да ни званне педиатарката като пристигнат  #2gunfire да ходим да ни имунизира ,но аз се чудя ако се забавят мн ,какво правим?
Смилянова, успех с изследванията!Дано всичко е наред! Peace

# 638
Привет и от мен!
Ние днес ходихме на ваксина и нямаха само ни разкараха по обед в най-големия пек.Иначе Ивето е наддала 700 гр пак за последните 2 седмици и вече е 4850 на мен ми се вижда много ама педиатърката каза,че било добре тя беше и някаква дето замества сьветва ме да я кьрмя за 3 часа,което е абсурд да стане при нас.
Смилянова стискам палци всичко с Ивана да е наред Hug
Пепси на този етап всичко е поправимо и да стоите с гащички ще се оправи Теди не е страшно.Ники нямаше никакво разминаване на гьнките и пак си беше с луксация.
Милкуз Hug

# 639
Ivy, да питам и аз. На една и съща гърда бебето ми прецъква с език докато суче. Често на същата гърда се случва да мляска и облизва зърното, да пуска и лапа отново. Често си го прави спокойно и като че ли си играе, но се случва и всичко това да е съпроводено с нервничене, плач и гърчене. Нервниченето се случва и на другата гърда понякога, но прецъкването и мляскането винаги само на едната гърда го прави, а на другата си суче добре и с вакум.
Каква може да е причината? И това прецъкване води ли до нагълтване на допълнително въздух, защото при нас това е проблем, че гълта повечко въздух? Как да го отуча от това също, защото вече не знам по колко пъти последователно го прекъсвам, вадя зърното и предлагам отново, за да захапе добре, а в крайна сметка суква два пъти както трябва и започва пак с прецъкването и мляскането.
Привет Джой,
Когато има цъкане, действително вакуума може да не е добър и бебето да поема въздух. Добре би било да се настаниш удобно, да приближиш Боян към себе си (не ти към него), телцето му да е обърнато към твоето тяло, зърното ти да сочи към горната устничка (или между нея и нослето), за да наклони леко глава нагоре и назад и да отвори по-добре устичка. Ако поема добре гърдата в повечето случаи устничките са леко обърнати навън. Той приема ли нещо с биберон или може би биберон-залъгалка? Тъй като начина на засукване на гърдата и този на бибероните чувствително се различава, някои бебета се объркват и се опитват да третират гърдата като биберон. При кърменето гърдата би следвала да премине, навътре зад твърдото небце и да достигне до мекото такова. При храненето с шише, изкуственото зърно остава в самата устичка. Чудесно е, че прекъсваш и опитваш да коригираш позата, ако искаш може да експериментираш и с други пози, които може да се окажат по-удобни за теб и за него. Вероятно, ако успее да поеме по-дълбоко тази гърда, да има подобрение?

# 640
  • Варна
Привет и от нас!
Днес бяхме на първа консултация. За 22 дни Пафката е качил 1 кг. и е порастнал с 3,5см. Вече е 4 кг. и 54,5см. Всичко е наред, изписа му Вагинтол, по 1 капка на ден. На 18.8. сме на следваща консултация. Нищо не каза за ортопед, ама и аз забравих да питам.  Crazy Иначе си имаме час за 15 септември при Райков.  Peace
Преди консултацията бяхме на разходка в Морската - беше много приятно, подухваше лек ветрец, Пафчето спа през цялото време.
Софи, дано вече всички да сте здрави!  Hug
Мария, чакаме новини след прегледа на Радо!   Hug
Мартеа, вярвам, че ще намериш правилния път към каката. И аз имах такива притеснения за нашия батко и отношенията с татко му, но за сега видимо всичко е повече от отлично. Постоянно говори на Пафчето, приспива го, пее му, бута количката. Ние му даваме да помага с каквото може(подава памперса, крема, носи разни неща), той се чувства значим. Играем с него на семейни игри и карти. С татко си играят футбол.
Дора, честита месечинка!   bouquet  
Антония, честит рожден ден!   bouquet
Ивв, и според мен не ви е нужно дохранване!    Peace
Смилянова, успех с изследванията!  Praynig
Милкуз, дано се възобнови бързо лактацията!  Praynig

# 641
Чудя се къде да си задам въпросчето,някой разбира ли от зодии.Моята бебка е родена 21 юни,и чак днес разбрах че не знам точно коя зодия е-рак или близнаци,рових в нета,ми то има и за двете зодии,близнаци ги дават и до 20 и до 21 юни,а рак-от 21 и от 22 юни,и сега коя зодия сме не знам?

# 642
Denito, Your star signs are: Gemini and Cancer.
In astrological terms, you were born on a cusp (on or around the changeover from one Sun sign to the next). You probably have traits of both signs.

това е в общи линии Wink

# 643
  • Варна
При малкия не съм забелязала някой от признаците за млечница, а за гърдите, какви са те? Понякога ме болят зърната, но след като направя пауза от 2 изцеждания вместо кърмене и се нормализират нещата. Течение нямам никакво. Най-вероятно това е от слизането на млякото, защото другото, което съм забелязала е, че пробожданията са вече, когато гърдите ми са леко напрегнати.
Малко ще ми е трудно да го кърмя преди да е прегладнял. Той се събужда с рев от глад, варианта е да го събуждам, но ние нямаме режим и сме на поискване, понякога на 2-2.30-3, че дори и 4 часа. Ще опитам с цеденето преди кърмене, ще пробвам и по-кратко да го държа на гърда, да видим дали ще има ефект.
Преди малко се кърмихме, преди това изцвдих около 50мл. и не ми повърна. Дано това да е начина, а и причината.  Praynig

Момичета от Варна, които сте ходили или чували за прегледа при Райков. На ехограф ли гледа или по някакъв друг начин протича прегледа? Чудя се, ако се обадя и им се помоля, а и ако кажа, че има някакъв проблем дали ще могат да ми дадат по-рано час за преглед, че октомври ми се вижда много далеч.  newsm78
Пепси на този етап всичко е поправимо и да стоите с гащички ще се оправи Теди не е страшно.Ники нямаше никакво разминаване на гьнките и пак си беше с луксация.
Мен ме плаши повече неизвестността, затова искам да действам по най-бързия начин, но тук в този скапан град нищо не знам и никой не познавам. Затова и се чувствам супер несигурна. Как разбрахте за луксацията на Ники?

Smilianova, изобщо не се учудвам на това, което казваш за болницата в Турция. Всички са на светлинни години от нас. ooooh! Дано изследванията да са добри и да чуете най-прекрасното неща, че бебчето ви е здраво.  fingerscrossed

Чудя се къде да си задам въпросчето,някой разбира ли от зодии.Моята бебка е родена 21 юни,и чак днес разбрах че не знам точно коя зодия е-рак или близнаци,рових в нета,ми то има и за двете зодии,близнаци ги дават и до 20 и до 21 юни,а рак-от 21 и от 22 юни,и сега коя зодия сме не знам?
Хихи, аз залагам на близнаците.  Wink Първия път, когато проверих за зодията информацията беше от 20 до 21 - Близнаци, така че това си остава нашата зодия.  Mr. Green

# 644

Хихи, аз залагам на близнаците.  Wink Първия път, когато проверих за зодията информацията беше от 20 до 21 - Близнаци, така че това си остава нашата зодия.  Mr. Green
е,значи да си избера една зодия,така излиза.Първо ще видя характера и към коя клони,иначе си имам едно раче вече,та бебка може близнаци да е.

За болките в зърната,като пробождания-и аз имам такива между храненията,дано  да не е млечница.

Общи условия

Активация на акаунт