Веганството - да споделим опит 2

• 105 335
  • 2 089
  •   1
Отговори
# 1 635
Едни Постни кифлички, които изглеждат много вкусно: http://ilrai.blogspot.com/2010/11/blog-post_27.html

Дали в рецептата маята може да се замени от квас?

# 1 636
Предполагам, че ще станат, но трябва да втасват повече и няма да се надуят чак толкова. Но пак ще са си вкусни  Peace
Малкия предпочита хляба с квас, а не с мая.

Ето и едни Постни меденки: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1840.75.html
ако не ги слепвате с мармалад е добре да добавите и 7 с.л. захар в тестото.

Последна редакция: нд, 28 ное 2010, 22:21 от M_Nik

# 1 637
  • София
Вери, за онзи конкурс... радвам се , че си участвала, радвам се, че си имала конкуренция, макар и изключително малка едновременно по двата показателя. Аз отсъствах седмица и сега ми изтекоха очите да се наслаждавам...
Обаче след всичко ми останаха едни ваши цветя от чушки (с дръжките и малко около тях). Такава жизнерадост! като се събудя и ще ги виждам, сигурна съм!
Благодаря!

Имам питане- възможно ли е формоване на "блат" за торта само от пасирани банани, сухи плодове на парченца и ядки на едри парчета (а не смляни)? някъде срещали ли сте?

# 1 638
Имам питане- възможно ли е формоване на "блат" за торта само от пасирани банани, сухи плодове на парченца и ядки на едри парчета (а не смляни)? някъде срещали ли сте?

търся си ник, според мен по така описания начин трудно....Бананите като се пасират стават на рядка каша и ако ядките са нарязани само няма какво да попие...Ако държиш ядките да са нарязани бананите трябва да са намачкани само с вилица, примерно Peace

Едни Постни кифлички, които изглеждат много вкусно: http://ilrai.blogspot.com/2010/11/blog-post_27.html

Дали в рецептата маята може да се замени от квас?

Да, а също и бялото брашно с типово и бялата захар с кафява  Peace

Днешният ми пастет: 1ч.ч. сурови кестени /за първи път ям сурови и май ми харесват повече от Тобработените  Grinning/+1 печен патладжан и 4-5 печени червени пипера, чесън, морска сол, зехтин и копър и бижжжж с пасатора

# 1 639
Благодаря за предложенията М_Ник, точно навреме Simple Smile

За блата с банани, и за не бих ги пасирала, а сместа от намакани банани, парченца плодове и ядки, бих сложила да се дехидратира малко, защото пак няма да е достатъчно здрава за блат... Иначе леко смлени овесени ядки добре дърпат влагата от такава смес...

# 1 640
Фотина, не е ли трудно да изчистиш сурови кестените? С лъжичка ли ги дълбаеш? Иначе са вкусни наистина сурови, особено като са и сладки :Р
И дали се пасират лесно? Някак твърди ми стоят, но щом със зъби се справя човек, сигурно с пасатора е по-лесно  Simple Smile

И аз мисля, че нещо нишестено ще върви на такъв блат за спойка - ето такива кестени например или кестеново брашно - 2-3 с.л.
Ядките като са на парченца по трудно си пускат мазнинката, която иначе споява също.

# 1 641
  • София
И аз мислех да напиша "намачкани" банани... добре, ще добавя леко смлени овесени ядки, брашно от рожкови и накрая ще споделя какво е станало.Simple Smile

# 1 642
Момичета, привет!
Аз малко се позагубих, но за сметка на това идвам с питане Embarassed
Ще се радвам да ми помогнете с предложения за меню - веган и веге...Ще имаме гости другата седмица, те много се радват на нашата "промяна", но не са опитвали нищо. Искам да приготвя вечеря за тях, но не знам какъв избор от ястия е удачно да се съчетаят.

Търся си ник - в земя на заем имаше рецепта за веган чийз кейк. Но сигурно вече си направил аблат по свое усмотрение. Чакам отзиви и аз Blush

# 1 643
Търся си ник, благодаря!  Hug
Спечелих тиган тефал. Wink

Стеф, малко труден въпрос. Не знам с какви продукти разполагаш.

# 1 644

Спечелих тиган тефал. Wink

Ха, честит да ти е! Sunglasses Mr. Green

И сега сериозно- много се радвам, че си се класирала! Hug
Желая ти тепърва успехи! Във всякакъв план. Simple Smile

# 1 645
  • София
Аз питах за бананите за след няколко дни Simple Smile

Имам основни 2  правила като каня гости - да има от всички групи храни, както и да има ястия БЕЗ основните алергизиращи (мляко, яйца...) и претенциизиращи (чесън, лук, люти подправки, кокос, цитруси...) храни.
Оттук нататък... както дойде. Обирам точките с кюфтета от леща (от тази тема получих напътствия   bouquet ) , пастети от бобови, тортата и огромните салати.

Месо обаче не предлагам, това е обсъждано тук многократно, не защото не искам да си цапам ръцете (правила  съм го с години за хищниците кучета в къщи) и не защото не искам да си осквернявам посудата (има начини за материално и енергийно изчистване).
А защото не мога да черпя за здравето на някой от семейството ми със смъртта на други същества.

Това е борба  вече над 15 години и всеки път трябва да печеля битки за това. Въпреки, че съпругът ми е с моите разбирания, а вече и двете ни деца. Последния път, в който се предлагаше месо на наш празник беше на сватбата ни - изцяло организирана и платена от нас, но за да не умрат гостите от глад, едно родителско тяло купи солидно разнообразие и количество месо...... Не можахме да го спрем....

# 1 646
На нашата сватба менюто беше изцяло вегетарианско; между другото, никой от гостите не се оплака - даже напротив, някои споделиха, че за пръв път на сватба си изяждат цялата порция, без да им стане тежко.

# 1 647
търся си ник-прекрасно е когато имаш подкрепата и разбирането от семейството си(мъж,деца),аз се боря с тази битка с мъжа ми от 6 години и освен ,че само се разстройвам,че ще го хване ранен инфаркт като баща му,друго не постигам. -писала съм вече ,че той се храни  само със скари,мезета,чипс,снаксове, принцеси,супи и салати кара и е доста трудно с готвенето,но той пък и не иска да му готвя,а сам си нарязва луканка,бира,сирене,чипс(това вечеря почти винаги), за закуска е бекон с яйца и гъби или кроасан с кафето,а обяд/Макдоналдс или бургери с картофи,сандвич (ТРАГЕДИЯ)и е ОК,но на мен ми е съвестно все да готвя всеки ден и той да не хапва,та от време на време готвя и за него нещо което обича(винен кебап,мусака,руло Стефани,гювечета ,телешко варено) ,но рядко се яде нещо здравословно.Още като се запознахме бяхме така-два полюса(вегетарианка срещу  твърдо и само месояден)  за храната .И аз готвя за нас с детето ,а за него /поне салата гледам да има всяка вечер ,че да има и нещо зелено.И сме говорили и е упорит до безкрай . Поне детето хапва здравословно,но като гледа чипса,луканката,кюфтетата или наденичките ,които все се сервират у тях (цялото семейство са месоядни и без месо не се сяда и то 3 пъти на ден),се опасявам,че ще започне да проявява афинитет към този тип хранене.

# 1 648
Вери - общо взето разполагам с всичко от "нормалните продукти" - имам предвид, имам вспкакви варива, имам сурови ядки всякакви, плодове всякакви...варива всякакви...Нямам от по-екзотичните, както аз ги наричам, продукти - такива са ми годжи бери, нещата със странни и непознати за мен имена, с които тепърва ще се срещам Laughing

Търся си ник - гостите ни знаят, че ще им приготвям подобна трапеза, така че нямат очаквания за месо или манджа Simple Smile Освен това, познавам вкусовете им, знам какво не харесват (лук и лютиви храни). Та така. Иначе, относно рецептата за кейк в сайта земя на заем - там тестото беше уникално, та си го наумих да го ползвам като идея, някой ден, като се отракам достатъчно да мога да го приготвя Crazy

# 1 649
Почвам тогава отзад напред: някаква сурова и лесна сурова торта; крем; бонбони. Веге баница, веге кюфтенца, хумус, гуакамоле, табуле, салати разни, плодове на букет; содената питка, която правя, винаги се е харесвала; веге суши, ако ти се занимава. Сещам се Реалист беше правила нещо интересно с картофи. Търсих назад, но безуспешно. Май някакви ладийки бяха. Сетих се и за тиквеник, нещо с кестени (варени кестени+брюкселско зеле ми е любимо), някакъв ядков суров пастет. Много идеи има. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт