Професионални серии за коса - 11

• 128 582
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
Благодаря ти Люлякова  Hug

# 451
Ще ходя да го мириша това Мис Диор, благодаря ви   bouquet

На състава пише, че има и парфюм, което може да е нещо различно от натуралната миризма на аргановото масло  newsm78

Иначе козите са страхотни просто  Joy

B & C, доколото разбирам това е боя, подобна на Иноа. И по описание звучи перефектно.

# 452
B & C, доколото разбирам това е боя, подобна на Иноа. И по описание звучи перефектно.
и не е скъпа  Grinning
сега трябва само да си избера цвят и ще се намажа   Crazy

# 453
Лу, да, това е спрейчето. Много, много леко е, не омазнява изобщо, не слепва и не отнема от обема. След пръскане вечер, на сутринта косата е по-свежа и витална. И приятно ухаеща. Самият аромат... трудно ми е да го опиша точно, на хубав парфюм  Mr. Green Не е някаква подчертано плодова или пък цветна миризма. Не знам дали на всеки би се харесал, лично на мен ми допада много. Непосредствено след ползване се усеща по-осезателно, малко след това остава един съвсем дискретен, нежен, едва доловим аромат на косата, който се запазва до следващото измиване.
Самият продукт обаче няма някакви подхранващи, възстановяващи и т.н. свойства, не го смятам за съществен елемент от цялостната грижа за косата. Просто една приятна глезотийка  Grinning

Люлякова, честити да са ти придобивките, да си ги ползваш с удоволствие  bouquet
И аз, и сигурно всички тук мнооого добре ти разбираме вълненията  Laughing Hug

# 454
И завиждаме. благородно

# 455
Здравейте, искам да си поръчам някакъв спрей, който може да се пръска на косата по всяко време, anti-frizz, volumizer или също нещо за предпазване от feelunique.com. Какво бихте ми препоръчали? Засега се спрях на Редкен, Керастаз и Лореал Профешънъл.

# 456
  • в 1001-та нощ
Привет Дами   bouquet , вече ползвах и цимента на Керастаз.

Каква беше технологията:

1. коктейл от масла с витамини в корените,  и нежно pо дължините, Леко затопляне и престой около 2 часа.
2. измиване с BAIN DE FORCE.
3. ампула CONCENTRÉ VITA-CIMENT ® - на леко подсушена коса,престой 5 минути.
4. без да отмивам ампулата - върху нея - CIMENT ANTI-USURE - богато - престой 5 минути.
5. отмиване, подхранваща маска Eva Professional - NUTRITIVE TREATMENT - с какаово масло и витамини с интензивно действие за суха и дехидратирана коса - богато нанесена; престой 20 минути с леко затопляне;
6. отмиване на маската, нанасяне на CIMENT THERMIQUE.
7. масаж на краищата с Silk Infusion на CHI
8. в корените - L'Oreal Professionnel Tecni.Art Volume Architect - стилизиращ лосион с ефект уплътняване на косъма при издухване.

След това - сешоар с четка горе и дифузер при дължините.

Предварителни очаквания и резултати:
1. че косата ми ще стане твърда, гадна и дебела –като циментирана с каска – не, напротив, мека и приятна е, с плътност- може би заради технологията на хидратиране – масла преди цимента и маска след него;
2. че от маслата и затоплянето боята може да падне – не, не падна, може би защото затоплям леко
3. за първи път я оставям само на сешоар и не ползвам преса за вдигане горе – и е добре, стои ниско, нос форма – вероятно - L'Oreal Professionnel Tecni.Art Volume Architect
Извод: ще продължа да ползвам серията – поне месец два (надявам се да мога да преценя кога да спра) bouquet ; имам още две ампули – ще ги приложа на следващите измивания и след това продължавам с тройката – шампоан, цимент, термо-мляко.

Експеримент: следващия път ще приложа без масла и маска –да видя ефекта

Ами, момичета, това е от мен по въпроса – първи опит с Kerastase Ciment след Eva Professional и CHI, все още добивам опит и впечатления и ми предстои голямо търсене и експериментиране, докато открия чудесата Wink)))
Радвам се, че Ви има и споделяте опита си, моят все още е във фаза прохождане, но се надявам да изградя в себе си маратонец по пистите на професионалната поддръжка на коса с любов  newsm76

Последна редакция: вт, 31 авг 2010, 20:38 от a.l.e.n.a

# 457
a.l.e.n.a, радвам се, че си останала доволна от серията с цимента  Grinning

И аз да споделя, че го ползвам вече десетина дни и отчитам известни разлики в сравнение с предишни използвания.

Първото, което ми направи впечатление - косата ми е много приятна на допир веднага след измиване с шампоана, още преди нанасяне на маската. Досега винаги е била страшно твърда. Не, че това ме е притеснявало, след маската нещата до голяма степен се оправяха. Но факт, че в момента силното "втърдяване" от шампоана липсва.

И второ - начинът на употреба. На шампоана не пише да се масажира скалпа с цели длани при измиване, на маската пък не е отбелязано, че косата следва да се сресва само с пръсти след нанасянето й. Това са две много съществени неща, които преди ги пишеше на опаковката, а и в салона винаги ми ги напомняха. Аз дори реших, че сега има някакъв пропуск в превода на етикета на български и го отлепих, но не - текстовете на английски и френски са същите. Явно има някаква мъничка промяна във формулата на продуктите. Мъничка, понеже пък в крайния резултат разлика не намирам.

# 458
  • в 1001-та нощ
сигурно са пипнали нещо мъничко   bouquet , ама да видим как ще е другия път без масла и маска Wink))

Имам два въпроса към Дамите:

1. При посещения на СПА - вкл. парна баня и сауна и при плуване в басейн - как се спасявате....
На прима виста, това, която ми идва на ум е преди термо-зоната да ползвам кърпа за косата - хем боята да не пада, хем високата и гореща влага да не я убива....а дори може да се сложи и маска, масло - под кърпата?
За плуването - като начало си мисля за найлонова шапка за баня под шапката за плуване - защото моята е от силиконовите - идеално залепва, но скубе...

2. Продуктите за подготовка на косата за боядисване - предполагам са предвидени да подготвят за боята от съответната серия и не съм сигурна, какъв ефект биха имали да се ползват, ако боята е на друга марка?
Макар, че - иначе пък всички амонячни бои - какво толкова различно имат?

Иматели опит в тези 2 отношения?

# 459
Дами, имам един кратък въпрос - Лореал Профес., Алфапарф и Керастаз - къде стоят по степен качество? Изчетох доста и останах с убеждението, че Керастаз са по-добрите. Вашето мнение?

# 460
Дами, имам един кратък въпрос - Лореал Профес., Алфапарф и Керастаз - къде стоят по степен качество? Изчетох доста и останах с убеждението, че Керастаз са по-добрите. Вашето мнение?

Керастаз, Лореал професионел, Алфапарф... това в низходящ ред  Peace

# 461
Момичета, някоя от вас да е поръчвала от тук?: http://hair-shop.info/component/virtuemart/?page=shop.browse&category_id=1  и да даде отзиви?Коректни ли са? Наред ли са продуктите? Или ако някоя от вас знае къде точно се намира салона до Кемпински, където предлагат Керастаз, ако може да ме упъти, защото е по-добре ако мога на място да отида и да се консултирам с фризьор.... Rolling Eyes
Не съм поръчвала от този сайт и не знам дали са коректни, но ми се вижда доста скъпо за продукти поръчани от интернет. Погледнах Kerastase Nutritive Masquintense Epais - струва 76лв. В сайта от който аз си купих продуктите на Joico, същата маска на Kerastase струва 32.30 Евро, а във фризьорският салон струваше 38 Евро.
А от тук, същата маска може да се закупи и за 27,51 Евро  Simple Smile
Aма те в този бг-сайт сериозно ли #Crazy #Crazy #Crazy???
Малко сравнение, тази маска в техния сайт: http://hair-shop.info/component/virtuemart/?page=shop.product_de … mp;category_id=13 - 64.00лв+6-7.00лв доставка
и тук, същата маска: http://www.feelunique.com/p/Kerastase-Soleil-Defense-Ultime-125ml ,за скромните 32.00лв(смятам лирата по 2.40лв) и с безплатна доставка(е, трябва да си го вземете от пощата, но последния даже път ми донесоха пакета в къщи Peace)
И маската на B & C на Керастаз от там излиза към 25 евро и е с безплатна доставка до БГ...

Последна редакция: вт, 31 авг 2010, 15:25 от Fitzgerald

# 462
  • при него
сигурно са пипнали нещо мъничко   bouquet , ама да видим как ще е другия път без масла и маска Wink))

Имам два въпроса към Дамите:

1. При посещения на СПА - вкл. парна баня и сауна и при плуване в басейн - как се спасявате....
На прима виста, това, която ми идва на ум е преди термо-зоната да ползвам кърпа за косата - хем боята да не пада, хем високата и гореща влага да не я убива....а дори може да се сложи и маска, масло - под кърпата?
За плуването - като начало си мисля за найлонова шапка за баня под шапката за плуване - защото моята е от силиконовите - идеално залепва, но скубе...

2. Продуктите за подготовка на косата за боядисване - предполагам са предвидени да подготвят за боята от съответната серия и не съм сигурна, какъв ефект биха имали да се ползват, ако боята е на друга марка?
Макар, че - иначе пък всички амонячни бои - какво толкова различно имат?

Иматели опит в тези 2 отношения?

Здравейте на всички и специално на Алена,

Намесвам се в тази полезна темичка, за да отговоря на първият ти въпрос. В сауна и парна баня е строго препоръчително да слагаш кърпа (кърпа-шапка) на главата, която освен, че ще защити косата ти, защитава също така и мозъка от прегряване и особено в сауната се усеща разлика в издръжливостта ако си с кърпа на главата или без. В басейн с вързана коса или направо с плувна шапка - но зависи какъв е басейна и след това задължително измиване със дълбокопочистващ шампоан, в случай че косата е била обилно намокрена от добре хлорирана вода. Алена, четох доста твои постове  и мисля, че не бива да смесваш различни марки когато се грижиш за косата си, това е от личен опит и най-добронамерен съвет.Просто понякога 2 чудесни продукта на различни фирми = ужасна комбинация, защото съдържат различни иначе чудесни съставки, които могат да се неутрализират една друга или пък една съставка да увеличи прекомерно действието на друга и това да доведе да нежелан ефект.
Ще ви следя, вие сте страхотен източник на информация! Благодарности! Hug

# 463
Fitzgerald, цените в www.hair-shop.info са си същите като в салоните. Преди десетина дни купувах от салон и ги сравних. Има левче разлика тук-там  Laughing
Друг е въпроса, че в сравнение с чуждестранните сайтове надценките наистина са ужасни  ooooh!

А и вдигат цените просто непрекъснато. Най-много се втрещих на ампулите Форсинтенс. Преди година и нещо бяха 58 лв., много ясно си спомням, в момента са 76 лв. За същия период от време - шампоан от 33 лв. на 37 лв., маската с цимент от 45 лв. на 57 лв. Обаче с Noctogenist-a са железни - 66 лв. и преди, и сега. Явно няма много желаещи за него  Joy

# 464
B&C здравей!!! Hug
Би ли споделила впечатления от новата боя ;ако си я ползвала вече !
И още един въпрос къде се продава в смисъл в козметичните магазини или само в салоните.
Благодаря предварително!!!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт