Отговори
# 705
Браво Деси Hug
Аз сега в петък съм на поредната ФМ.На предната в 29 седмица ми казаха, че плацентата вече е втора степен на зрялост newsm78 , а втора по принцип я дават след 34седмица newsm78 Не пуша изобщо,нали плацентата се калцирала по-бързо при пушачки newsm78
Аз засега нямам напредък с обръщането на бебето, утре навършвам 33седмица и започвам 34сед.Франсетата ми казаха окончателно , че бебето няма да се обърне в 34седмица.Така и стана , въпреки , че съм чувала за случаи , когато бебето се обръща в последния момент.Имам още време.Ще видим на фм колко е пораснала госпожицата и дали има все още място.

# 706
  • ул. "Мечтание"
Мари, стискам палци новините да са добри!  Praynig

# 707
Мари, тук бебето на една колежка се е обърнало доста късно - някъде в 36-37 седмица, по метода с фенерчето. Не знам дали си опитвала, може пък да стане.

Нощни, щях да те питам - какъв масаж правиш на белега от секциото, обикновен с масажното масло против стрии, или някакъв по-специален?

# 708
  • ул. "Мечтание"
С някакво масажно масло, каквото на теб ти харесва. Малко ми е трудно да обясня точно как се прави.
"Загребвам" между пубисната кост и белега върху кожата и разтягам - по дължина, по ширина, кръгови движения. При бременен тумбак е по-лесно да се манипулира белега върху матката.

# 709
ОК, мерси много!  Hug

# 710
Mari, не се вманиачвай в това обръщане, аз съм минала 36-та, а още не съм сигурна дали наистина се е обърнал, а и винаги има шанс, дай си почивка, това не бива да те стресира, има бебчета в хода на раждането се обръщат, имаш време. Пробва ли ребозото?

# 711
Привет момичета  bouquet

От доста време ви чета и се настройвам и надъхвам този път за естествено раждане, но да видим.

С първото хлапенце - преди 2,6 г., се наложи (или ми наложиха, още не мога да преценя) секцио при пълно разкритие, а в епикризата ми пише "ПФД и начални признаци за фетално страдание".

Сега мноого трудно, но успях да си намеря д-р, който поне ще ми разреши да пробвам нормално, пък ако трябва да се режем ще е в хода на раждането (докторът е Киров от Тина Киркова).

Сега обаче започват някакви страхове, които явно добре са се крили по време на бременността:(.
Киров се държи супер мило и спокойно, но още не ме е гледал подробно на ехограф (имам час за чевтъртък), последните ми сведения за беба са от преди близо 2 месеца, когато поне се беше обърнала правилно, но не знам нито размери, нито нищо. Все си казвам, че така е по-добре, защото ако ми кажат, че е голямо, сигурно съвсем ще се притесня, но...А и съм със супер странен цикъл и предполагам, че и терминът ми не е изчилсен правилно, не знам, явно идва периода на предродилната депресия...

Ух, съжалявам, че толкова негативен стана първия ми пост в тази темичка...

Иначе си чета книжката за Активното раждане, линковете от първа страничка, както и повечето неща, които пускате. Също така благодаря на всички момичета за оптимизма, позитивизма и полезната информация!

mim4ето теб май най изкъсо си те следя, защото нали и аз съм ноемврийка (било то супер неактивна) и супер много ти се радвам на ентусиазма и как им се караш на мамите, решили доброволно секцио или непопрочели това онова:)

# 712
mari:), моя приятелка беше вкарана на датата на термина си - вечерта в Правителствена болница за сутрешно секцио, заради седалищно бебе. Сутринта, преди секциото я гледат на ехограф и виждат, че бебето се е обърнало в правилна позоция. Явно е станало през нощта-от страх ли или е послушало мама.  Laughing Така че имаш още време. Стискам палци и съм сигурна, че ще успееш!  Hug А ти в БГ ли щеше да раждаш?
Нощни очи, на мен областта на белега, като го натискам го усещам като изтръпнало. Дали да го захващам да го масажирам?
hrisi-pisi, а Киров следил ли ти е бременността или по-късно се уговори с него?
Момичета, аз усилено си търся лекар, който да подрепи моето нормално раждане-та да ви питам към кой месец да се срещна с него? Дали сега или по към края?
Мунка, hrisi-pisi, mim4ето  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 713
mim4ето теб май най изкъсо си те следя, защото нали и аз съм ноемврийка (било то супер неактивна) и супер много ти се радвам на ентусиазма и как им се караш на мамите, решили доброволно секцио или непопрочели това онова:)
Охх, изобщо не искам да звуча назидателно или все едно се карам, ама направо се вбесявам как млади, повечето добре образовани и интелигентни момичета се подлагат просто така на тежка коремна операция вместо да се насладят на най-естественото нещо на света. #Crazy И това при наличие на епидурална упойка да кажем, която може до голяма степен да спести големите мъки (в което няма нищо лошо). Поне да попрочетат нещо, а повечето само се чудят на какъв лекар да отидат, само и само да се намери някаква причина за секцио (от рода на: имам диоптър -0,004 на едното око, дали няма опасност да ми се отлепи ретината при нормално раждане #2gunfire ). Може би защото аз толкова много исках и първия път, но си имах очевидни причини, които нямаше как да пренебрегна. Съжалявам за негативния ядосан пост, ама знам, че тук ще бъда разбрана правилно  Crazy

# 714
D&D&D , малко се вманиачавам, заради миналато седалищно бебе!
Резбото, никой не се наема да ми го прави.
Пък да допуснем , че малката не се обърне до края, а се обърне да кажем в последния момент.Назначават ми датата за секцио, защото според докторите било безумие да си мисля за нормално седалищно след секцио, бебата се обръща в последния момент едва ли ще ми кажат , айде тръгвай си бебето се обърна, раждане няма да дам да ми предизвикат с окситоцин.Ще ме срежат като нещо!
Успокоявам се , че бебата има още място, усещам как корема се тресе особеннно вечер.
mim4ето , я ела малко и при декемврийките да им поговориш Grinning , аз като говоря няма ефект, абе поне да се запознаят с рисковете на секциото!Плашела съм ги да съм престанела!Обяснявам аз , че раждането не е задължително да боли!Те йок било на болезненото нещо на света!
Скоро четох нещо интересно, че раждането е най - болезнено според Европейките и Южноамериканките.
Една американка беше правила проучване как раждат жените от някой по примитивни култири!До последно на полето, когато дойде момента, изкопават дупка, постилат чист плат , клякат и раждат, после увиват бебето и обратно на полето.
spasdidi , ти ориентирала ли си се към някой болница или клиника?
Препоръчват ми Богословова с две ръце, работи във Вита и май в ТК.

# 715
Мерси на мамите дето ми стаскат палци  Hug  Hug  Hug и още не са ги заболяли от стискане, че то стана....

Отчаяла съм се малко.

Да сте чували за синдром за задържане или нещо такова - психологически е, когато те е страх от това какво ще бъде след като се роди бебето?

Сега ще ви чета...

spasdidi, моят ми каза да се обадя направо в 36 седмица набързо ми видя епикризата и му казах какво искам, после в 38 искаше да го види на ехо колко тежи, сега мериме само тонове, но утре ще ми гледат шийката мисля. Така че нямаше смисъл по-рано да му се обаждам.

hrisi-pisi, добре дошла! според мене си направила добър избор с лекаря  Laughing За негативизма - по-добре не ме чети да не ти дойдат допълнителни идеи за притеснение  Mr. Green  Сега малко позитивно - това че предния път си имала пълно разкритие е супер!!! това значи май че ти е като второ раждане, поне шийката ти няма проблеми (аз стигнах до 2-3 см с окситоцин и простагландин) Защо решиха да те режат предния път, разкажи повече ако искаш - тоновете ли паднаха? колко време те чакаха?

mari:), стискам ти палци да заеме правилна позиция! обаче ако е дребно бебенцето има шанс и по-нататък да стане Peace

Последна редакция: вт, 26 окт 2010, 10:56 от Мунка

# 716
Здравейте и от мен. И аз още съм 2 в 1. Вчера ходих на преглед, шийка изгладена на 50%, води си има достатъчно, плацентата е стара, но не е презряла, тоновете са идеални.  Бебето не е голямо (доктора го прецени с опипване на корема и след това на ехографа), колко точно не съм питала,но и дъщеря ми се роди малка, макар и да се водеше преносена с една седмица. Каза, че не би било проблем да мине по естествените родови пътища ,и че "може и да стане". Преговорихме моите изисквания и неговите и ме вика на 3.11, ако до тогава не се видим:).
Гледам, че коментирате здравината на първия шев -аз редовно си питах, отговорът винаги е бил, че в началото не може да се каже, по късно  с ехограф също не е достатъчно надеждно. Предупреди ме ако по време на контракциите имам болка в областта на разреза да не премълчавам, това би било сигнал, че може да има евентуално проблем. Иначе други сигурни показания за здравината на първия шев според него няма. Много съм доволна и обнадеждена!!!

# 717
Мунка, дано ...дано Praynig
Тя и малката не беше от най-едрите, извадиха 4дни преди 40седмица 3040, значи е имала място да се обърне , ама инат Simple Smile

# 718
  • Пловдив
Мари, и аз се включвам да дам малко кураж  Mr. Green
Моята гимнастичка както си беше главично, някъде към 37гс предполагам се завъртя седалищно. Назначиха ми дата за секцио ако до 4-5 дни не се обърне и датата ми се падаше седмица преди термин. Значи смятай ги 10-12 дни преди термин се развива случката. В последния ден преди датата се обърна правилно. Ходихме на разходка до Кръстова гора, а до там са супер много завои. Помня как си усещах корема да продължава по инерция след всеки завой  Mr. Green Та... и този метод да го имаш предвид. Устройте си един автопоход със завои и може и при вас да подейства  Peace

Аз си въртя едни кроежи от сега, ама не знам на финала дали ще съм такава куражлийка. Ако всичко е наред при прегледите при следящия, мисля да не ходя по рано в клиниката или да ида без да насрочваме дата. И да си чакам както си му е реда да си тръгнат естествено процесите. И ако раждането е в ход и цъфна в клиниката, нали няма пак да ми говорят за секцио? Не го разбирам това с избор на екип по родилните. Не е човешко да будиш някой посред нощ или да го вдигнеш от маса... или пък просто да му плащаш допълнително за да си свърши работата... Искам да избера само мястото за раждане и при който се падна. Та за това ги умувам и тези крайните варианти  Rolling Eyes
Затова първия път избрах да родя в частнаклиника, където за всички доктори се чуваха само хвалби. Е, те пак си ми включиха в сметката избор на екип, макар и да не го бях избирала,ама това е друга тема  Close

# 719
Моят док,каза,че за вид на раждане можем да говорим 9-тия месец.Тогава ще огледа матката(доколко е изтъняла стената)Бебето,размерите му,позицията,таза...Ако всичко било наред,можело да се пробваме с нормално раждане,ако пък не,операционната не била далеч Tired
Момчета много се радвам че се обърнаха бебчетата! HugЗа моето още незнам,защото вчера не ме гледаха на ехо.Бях на преглед по друга причина,а не на ЖК.
Успех и на останалите и на мен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт