Отговори
# 540
  • София

Леле, не е истина просто...  #Crazy

Точно вчера на лекцията за къпането ни обясняваха колко е вредно да се слага сол, яйце, да се маже с мас, зехтин, на тази толкова нежна кожичка на новороденото. Единствено Елена (лекторката) каза, че след 1 година на детето може да му се малко слага орехова шума (заради йода май) като част от закалителните процедури, но когато вече има изградена добра кожа и т.н.

Сега погледнах козметиката която имам на Себамед, не пише да има парабени, но пък има един милион други химии дето не ги знам какво са. В крайна сметка предпочитам това пред бабините щуротии.  Peace

# 541
И аз съм против подобни практики. Не съм слагала никаква сол, яйца или други хранителни продукти върху децата си.  Peace
Тази сутрин имах на бельото слузесто топче с големината на грахче. Ще ровя да чета в старите си постове как беше когато раждах второто. Помня, че имах пак подобно течение.

# 542
Аз като природно средство одобрявам преварения зехтин, за мен е по-добър от лосионите, но всичко останало - сол, шума и т.н. - не. Naughty

# 543
RYBI  Hug много се радвам , че бебчо е добре и че си го гушкала и хранила. Толкова съм щастлива, че ти е стоплило душичката- стискм палци да оздравееш по бързо и да си го вземете в къщи . Мнооооооооооого  Hug

Димяни и Деси и за вас много  Hug и вашите слънчица да наддават бързичко и да си ги гушкате в къщи.

Вчера питах за добър доктор в Тина Киркова , за да ходя на преглед, но никой не ми е писал  Cry ще плачкам  smile3518 ако не ми кажете       / шегичка /

Лек и прохладен ден

При нас е облачно и дано завали дъждец .

# 544
  • Варна
Сол, мас, шума, ... Дете или туршия?  Козметиката, ако е утвърдена марка е клинично тествана и рисковете са сведени до минимум.

# 545
Здравейте момичета  Hug Немога да насмогна да ви изчета от снощи Shocked
Относно бабините дивитити съм и аз силно против и за това съм отсвирила абсолютно всички които се опитват да ми дадат компетентно мнение от преди минимум 30 години. Особенно свеки е силно компетентна всичко знае всичко може и докато не си изкаже мнението не спира като латерна е #Cussing out Само дето не понасям да ми казва някой какво да правя  Twisted Evil
Така сега да се отчета с новини от прегледа вчера. Бебинка е супер расте си вървим с 10 дни напред по мерки и теглилки термина ми излиза за 04.09, но аз си броя 13-ти, вече е 2.600кг, главичката и е доста ниско долу и доки ми каза, че нищо чудно да се появи по раничко. Плацентата ми е добре за сега има достатъчно околоплодни води, прави ми и доплер и там всичко е в норма и общо взето само хубави работи.
Утре сутринта ще отида да пусна изследвания и да си взема направлението за хоспитализация и ще поискам да ми направят микробиология че нещо напоследък доста ми се е засилило течението та да видя дали няма нещо за лекуване и ако има да е преди появата на бебка.
Люляк- радвам се че всичко е наред HugGiada- Браво на малкото човече smile3501
Лека за сега милички аз се започвам с чистенето и малко разместване, че утре ще идват да ми перат леглото и мокета та аз да поизхвърля хиляди ненужни неща преди майка ми да се е завърнала , че женицата е такъв Плюшкин. Shocked
Оффффффф дано да завали и тук днес, че не се живее вече и един влажен въздуха докато излезеш от банята и пак целия лепнеш.

# 546
  • София
RYBI, вярвам, че всичко с мъника ще е наред - ти се пази и чакай момента, в който ще си го гушкаш в къщи, вече наближава това време Hug newsm10
 nansi_21, ти лекар за израждане ли си търсеше - ако е така, за нормално или за секцио

# 547
# 548
# 549
Giada , страхотна новина!!! А прави ли някакви упражнения за обръщането?

Мирка, правих упражнения, макар и нередовно. Около 2 седмици ги правих, но бебето явно се беше обърнало по-рано. Аз просто не знаех, чак вчера на прегледа стана ясно. Правих най-достъпното упражнение - на колене и лакти, като главата е по-ниско - в тази поза се стои около 10 минути сутрин и вечер например. Има още две - вчера пробвах позата на колене от дивана и с глава и ръце на пода - тя е трудничка и се издържа около 30сек - 1 мин.Третата, която знам, е лягане по гръб върху наклонена дъска за гладене, но не съм я пробвала.
Не съм сигурна, дали да продължа отвреме на време с позите, или да прекратя - на едно място четох, че е полезно да се правят и при нормално предлежание, просто за донаместване, а на друго, че веднага след правилното позициониране е хубаво да се спрат.

Мами, имам един страничен въпрос - можете ли да ми препоръчате къща за гости или хотелче в Балчик? Може и някъде над Варна, мислим да отскочим за последно пътуване с 2 нощувки на морето. Иска ми се да има добри санитарни условия, без да е лукс, и да е приятно място. Още не мога да пиша във форума за туризъм.  Wink После ЖК-то ми каза да си сядам на дупето в Сф и да чакам голямото събитие..... Laughing

# 550
Добро утро и от мен
кафето и тортата са от мен Hug днес влизам в 9-ти newsm44

много се радвам за хубавите новини от прегледите и за послушните бебчета, които от сега слушкат мама и са заели позиция
RYBI бързо да оздравяваш и да гушкаш вкъщи малката душица Hug измъчи се ти, но бързо ще забравиш лошото и само хубави неща ще има занапред Hug

Аз също си купих помпата на Авент, надявам се да ми свърши работа, даже мисля да я стерилизирам и да си я взема в болницата.

достатъчно мами са се изказали за "увкусяването на бебетата", така, че ще пропусна newsm62 нека да не изперкваме, освен, че е опасно има куп рецепти върху, които можем да дерзаем, бебчетата ни не са опитни зайчета Mr. Green
nansi_21 мога да ти дам едно две имена ( имам впечатления докато лежах там), ако искаш на лични.

Hug от мен, аз днес ще кротувам, че вчера след тези прегледи пак ме почнаха контракциите и сега ще си лежа ooooh!

# 551
  • София
akspet - лежи и стискай, вече сме на финалната права Laughing

# 552
  • София
Добро утро момичета !
Относно бабините деветинии - една от каранците с майка ми е на тема "как така няма да варя на бебето копър срещу колики!!!"
Еми аз съм много против такава методики.Първо освен полезните вещества ,кой знае и какви гадости още извличам.
Но пък леля ми е уж фармацевт и препоръчва мазане на бебето с премита свинска мас.Аз лично по ваши съвети съм се насочила към АДерма за бебка ,но да си кажа честно си нямам и представа от какво точно се нуждая ,като продукти.
Помпа за кърма -на Авент механичната  Peace силно се надявам ,че ще кърмя .

Да ви питам друго ,каква водичка ще давате на бебето - преварена или спецялна купешка?
А изплакването на устата за бебето има ли някаква полза и каква е ,че нещо и този метод не си го обяснявам ?

# 553
  • Варна
Giada,мога да те насоча към хотел Айсбрерг, в района на "Двореца" и хотел "Юпитер" или "Бялата къща" в Балчик на брега на морето.

http://iceberghotel.com/en/iceberg.html
http://www.hotel-jupiter-bg.info/home.htm
http://pochivka.bg/o-867-%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%B5%D0%BD_%D … D1%8A%D1%89%D0%B0

# 554
Да ви се оплача от моя любим съпруг - каква глупост ми спретна снощи  Crazy
Отишъл вечерта до счетоводителя, за да ми занесе болничния и понеже не бил вкъщи, нашичкия да вземе да пусне документите в пощенската кутия  ooooh! Обаче взел че объркал кутиите. И ми звъни днес сутринта да ме зарадва и аз като някоя луда ходих преди малко да ровя в на хората кутиите. Добре че не са ми се подули ръцете все още, та успях да ги пребъркам и да си намеря листа, иначе трябваше да звъня и да се обяснявам  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт