Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-17

• 56 958
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
17 лв на квадрат за цялата документация по плана как ви звучи?
Това ни предложиха и се чудим как е.

# 676
lubopitna, на мен ми звучи абсолютно разумна цена Peace

# 677
  • София
И на мен тази цена ми изглежда разумна. На нас ни излезе по 25 лв на квадрат. Говорим за изготвяне на проекта и внасянето му в общината.

# 678
  • Бургас
Вики, предостатъчен е е1 метър за врата и каса. Нормалната врата за спалня е със светъл отвор 90 см - в тях влиза и касата и крилото на вратата идва къв 85 см.

# 679
  • София
Вики, при нас отворите, които се оставят в зидовете за врати са по 90 см. Значи 1 м е достатъчен.
А и винаги може да направиш чупка в стената зад отворената врата, ако не ти достигат 10 см. - няма да изядеш много от гардеробната  Peace

Нещо такова

Последна редакция: чт, 30 сеп 2010, 10:11 от Lara

# 680
Вики, при нас отворите, които се оставят в зидовете за врати са по 90 см. Значи 1 м е достатъчен.
А и винаги може да направиш чупка в стената зад отворената врата, ако не ти достигат 10 см. - няма да изядеш много от гардеробната  Peace

Нали съм ви казвала колко ви обичам,  Blush ако не да си знаете   bouquet  bouquet Днес ще трасират, (моля се всичко да се окаже наред Praynig) след това правим постройката и тепърва почваме да търсим архитект и .тн... Междудругото засега май варианта за строене при нас е с Итонг  Crazy, най добрия  и евтин вариант, като се има впредвид че от сглобаяема уж за по евтино минахме , през какви ли не идеи...Даже ходихме в една къща строена с итонг преди 4 години и да ви кажа, хората нямат оплаквания. Ще ходим и до базата на Итонг, за да видим една нова технология за блокчета за външни стени..

# 681
  • Перник
Вики, не само няма да се смея, но ще споделя, че твоя чертеж го разбрах много по-добре от професионалните такива на момичетата тук  Crazy И аз мисля, че ти е много хубаво и спретнато разпределението. Подкрепям предложението на Лара да размениш местата на спланята и гардероба. Даже мисля, че можеш да намалиш гардероба малко (3.5х2) и така да разшириш спалнята.  Peace
Подсети ме и за строенето с Итонг - и аз го мисля като варинат. Момичета, какво мислите по въпроса?
Моя скромен опит е с настоящата ни баня - едната (вътрешна) стена е от итонг, отгоре има стиропор и шпакловка с теракол (така и не стигнахме да сложим нищо отгоре,а и нали ще събаряме  Crazy Банята ни е с тапети, т.е. хидроизолацията не е кой знае каква. На стената и няма нищо за 5 години. Това ме кара да се съмнявам в това, което съм чела по форумите, че итонга поемал водата като гъба и т.н.  newsm78
А някой да има мнение за тухли и керемиди "Младост"? Сръбски са.

# 682
  • София
Ние приехме недостатъка на Итонга за чиста монета и построихме с тухли "четворки". Това, което се сочи за предимство, че с Итонга се строи по-лесно и стените стават по-прави важи за некадърните строители, защото нашите зидари ни направиха стените абсолютно прави и без обърнати тухли.
Много съм доволна от тези хора, няма да спра да ги хваля, колко съвестно работят и колко са свестни.

# 683
SvetlaK Благодаря  Hug Ние ще строим така, защото е по-евтино и по бързо . Много ме е яд, че не можах да снимам една новопостроена  5-6 етажна кооперация в Люлин, построена цялата от Итонг, ама цялата  Laughing Изолираха я  доста бързо... Междудругото по пътя за нашето село , масово се наблюдава този тип строителство.. Говорихме и направо с хората от  фабриката на Итонг, Имат такива тухли от порядъка на 30-35 см , за които дори не е нужно изолация, но ние го сметнахме че с по малък размер и добра изолация (наример каменна вата) излиза същото да не кажа по евтино... Ще давам отзиви по натам  Hug

п.с. да си призная беше ме малко срам в началото да ви покажа,чертежа и да ви кажа за Итонга да не ме помислите за луда  Blush Но виждам, че не съм сама. Благодаря   bouquet

# 684
  • Перник
Лара, в София строихте, нали? Ако стигнем някой ден и ние до строеж, може да ми препоръчаш твоите строители  Peace

# 685
  • София
Разбира се, бих ги препоръчала винаги. То си е строителна фирма, имат и други бригади, но мога да препоръчам конкретно нашата бригада. На нас също ни ги препоръчаха, като фирма с която няма да имаме ядове.
Хората, откакто са дошли на обекта, работят без да спират - дори и събота и неделя. Даже 2 пъти съседите викаха полиция, че не можели да си почиват през уикенда...
Сега редят керемидите на къщата и след това са свободни.

# 686
Вики, измислих ти нещо друго, ама трябва да намеря начин да го начертая на компютъра, щото не мога да го снимам веднага.  Crazy
А парцелът само такъв вариант ли предполага - с вход от юг!?  newsm78 Така верандата е на изток, нали!?

Оф, мъчих се, мъчих се, нарисувах как да е, ама като стигнах до качването....... не ми даде, то било бит мап рисунката ми.  Crazy
Да обясня, какво си мислех, пък после ще опитам да направя снимка.  Hug
Та, кухнята като размери и местоположение ти се запазва, но до нея, на мястото на входа курдисах килера, мъъъничко по-малък, след него входа, а до него спалнята. Обаче при такова разпределение, в нея няма дрешник. Тя си остава една голяма хубава спалня. На мястото на бившия килер е банята с ВЦ-то - със същите размери, а от другата страна е спалнята с голям дрешник. Така даже срещу самия вход имаш повече пространство. Ха дано съм обяснила добре!  Mr. Green

Последна редакция: чт, 30 сеп 2010, 18:08 от luna

# 687
оле хич ме няма с тея посоки ooooh! ooooh! входа е на юг като че ли , верандата на югозапад май се пада.. леле ужас  Joy Joy чакай да постна рисунка http://dox.abv.bg/files/listtree

А какво ще кажете за кухнята ма;лко ли е 3 м. стена  Thinking

Последна редакция: чт, 30 сеп 2010, 18:10 от ♥VIKI♥

# 688
оле хич ме няма с тея посоки ooooh! ooooh! входа е на юг като че ли , верандата на югозапад май се пада.. леле ужас  Joy Joy чакай да постна рисунка ..................................

А какво ще кажете за кухнята ма;лко ли е 3 м. стена  Thinking
Ами моя милост от едната страна ти предвиди по-малко.  Blush
Нещо не ме пуска да го видя.

# 689
редактирах  Peace

Общи условия

Активация на акаунт