Болоня и Флоренция- може и още нещо

• 103 588
  • 777
  •   1
Отговори
# 255
Ето я Капелата: https://www.google.bg/maps/place/%D0%9A%D0%B0%D0%BF%D0%B5%D0%BB% … 282dcf87170?hl=bg

...
Микеланджело /ах този човек е извънземен!/
...
+100  Peace

# 256
Благодаря.
За съжаление ме лепна един вирус, който карах на крак, но ми се появиха болки в сърцето, и май съм получила някакви усложнения. Та е твърде възможно да пропусна. Стискайте ми палци. Но все пак да съм подготвена, ако случайно стане, какво задължително друго трябва да се види на пешеходно разстояние, ще имаме само 1 ден.

# 257
до Piazzale Michelangelo се стига с автобус 12 от Санта Мария Новела, но доста върти, по-добре пеша

# 258
Да се отчета. По ваши препоръки резервирах 2 нощувки в Флоренция и 1 в Болоня. Според мен на доста прилични цени. 315 лв двойна стая за 2 нощувки до Уфиций, и 130 лв в Болоня близо до гарата, но в района на историческия център. 3 звезди са хотелите. Сега искам да попитам, може ли да ми препоръчате някое заведение с прекрасна кухня и вина разбира се, за Флоренция и Болоня евентуално. Освен паста болонезе има ли някакъв друг специалитет, който трябва да се опита? А някакви идеи за сувенир, но да не е масовка.
В Италия е много трудно да се попадне на кофти заведени и храна като цяло. Вината зависят от джоба, но като цяло пак са си отлични.
Относно сувенира, зависи за какви пари и поне малко насока, все пак е много индивидуално.

# 259
  • Варна
Lila Pause, пробвай през www.otel.com Понякога има доста изгодни оферти. Освен това има код за 7% отстъпка като влезеш във фейсбук страницата им.

Mikkey, сигурен ли е този сайт? Винаги сме резервирали чрез Booking.com , а гледам, че доста хотели имат по-ниска цена, ако се резервира през www.otel.com. Дават и някакво връщане на известна сума, това важи за дадената резервация, или за следваща такава, нещо като натрупване на бонуси?

# 260
За сувенири, от Лондон си купихме восъчна натривка на келтски символ, сложихме я в рамка, много оригинално. От Париж си купихме малки статуетки копия на Мислителят на Роден и Балерината на Дега. От Виена копие на Целувката на Климт. До 30 евро да е сувенира, нещо примерно оригинално на Микеланджело дали може да се намери или още по-добре на Медичите.

# 261
  • In transit
Lila Pause, пробвай през www.otel.com Понякога има доста изгодни оферти. Освен това има код за 7% отстъпка като влезеш във фейсбук страницата им.

Mikkey, сигурен ли е този сайт? Винаги сме резервирали чрез Booking.com , а гледам, че доста хотели имат по-ниска цена, ако се резервира през www.otel.com. Дават и някакво връщане на известна сума, това важи за дадената резервация, или за следваща такава, нещо като натрупване на бонуси?
да, ползвала съм сайта няколко пъти, много съм доволна. Цените често са по-ниски от букинга, но пък трябва да платиш веднага. За сметка на това имах проблем веднъж, наложи се в последния момент да откажа хотела, обадих им се и веднага ми канселираха хотела. До няколко дни ми възстановиха и парите.

# 262
  • Варна
Mikkey, благодаря! Hug
Имам един въпрос, може да ви се стори тъп, но никога не съм си купувала предварително онлайн билети за влак в чужбина, винаги в последния момент от гишето. По-изгодно ли е да се купи месец преди пътуването билети за пътуване с влак и какво представлява този електронен билет, нещо изпращат и се разпечатва ли /както при самолетните билети/? Как се валидира, преди момента на пътуването на гишето, или се показва направо във влака при проверка? Моля ви, дайте ми някаква информация, защото ще пътувам по няколко маршрута за няколко  дни престой в Италия, за да знам какво да правя. Благодаря!

# 263
Mikkey, благодаря! Hug
Имам един въпрос, може да ви се стори тъп, но никога не съм си купувала предварително онлайн билети за влак в чужбина, винаги в последния момент от гишето. По-изгодно ли е да се купи месец преди пътуването билети за пътуване с влак и какво представлява този електронен билет, нещо изпращат и се разпечатва ли /както при самолетните билети/? Как се валидира, преди момента на пътуването на гишето, или се показва направо във влака при проверка? Моля ви, дайте ми някаква информация, защото ще пътувам по няколко маршрута за няколко  дни престой в Италия, за да знам какво да правя. Благодаря!

Ако пътуваш с регионални влакове - няма нужда да купуваш предварително билети, защото цената не се променя. Тези билети се валидират(за купените от машина/гише пиша, защото никога не съм купувала ел.билет да регионалин влак).
Ако ще пътуваш с интерсити или високоскоростни влакове е хубаво да се купят предварително, защото после цената обикновено става по-висока. Най-ниските цени са от 9 евро, които бързо свършват... При покупката се изисква да посочите мейл и на него получавате ел. билет с посочен вагон и място. Този тип билети не се валидират. Разпечатваш и показваш на контролата.

# 264
  • Варна
Мимии, благодаря за изчерпателния отговор, всичко разбрах! newsm51

# 265
мога да добавя, че може да не разпечатваш, а да покажеш билета на смартфон или таблет  Peace

# 266
  • София
Момичета, понеже никога досега не сме взимали рент-а-кар , бихте ли ми обяснили как става?  Rolling Eyes Искат ли депозит, къде можем да отрием коли (за Флоренция става въпрос), горе долу колко евро на ден е изгодна цена?  newsm78

# 267
В последните страници на темата за Милано коментирахме рентакара. Трябва кредитна карта на името на шофьора и шофьорска книжка. Разгледай сайтовете, които групират офертите на фермите например ренталкарс.ком. ценага и депозита зависят от вида застраховка която щи вземене и броя дни. За повече дни е по евтино.  Ако вземете застраховка директно от доставчика депозита е по-нисък. Във Флоренция можете да вземете кола от ул Санта Лучия или околните. Много е близо пеша от гарата.

# 268
  • София
Мерси!  Hug
С какво да се придвижим от Болоня до летището?   newsm78

# 269
Абе каква е тая глупост. Мъжа ми резервирал за Уфици за 10 часа, те му върнали, че резервацията е от 11,15ч тогава имало места, а ние гоним влак. После му искали 7,50 евро за да променят резервацията, както ни е удобно.

Общи условия

Активация на акаунт