Бебешката количка - цяла наука за второ висше - 5

• 52 249
  • 784
  •   1
Отговори
# 495
На всяка страница им въпрос за Малибуто и след всеки въпрос има мнение, че не е сполучлив модел, защото лесно се чупят.
Разровете назад и ще намерите повече мнения  Peace

# 496
Чопи,първата количка много ми хареса а и е супер евтина,ако е качествена бих си я купила.

прочетох отзивите за нея- супер удобна, маневрена(то е ясно с тия гуми), минуси- тежка, голяма за багажник на малка кола. доколкото можах да преведа има пълно легнало положение, но е много отворена и за зимата не става. може и да стане като опаковаш бебето. може да се сложе столчета за кола(май) на макси кози, пег перего и др. марки, но не разбрах точно. не става ясно даи може да се сложи кош за новородено,ако може ще е супер и на тази цена....

# 497
  • Варна
7/8, много благодаря за коментара!  Wink Работата е там, че гледам на количката като на временно удобство - докато бебето не стане достатъчно голямо, за да не лежи по цял ден в нея. Не държа да ми върши работа до 3-тата година, тъй като смятам по-нататък да си купя съвсем лека лятна количка(от тези платнените, които се сгъват като чадър), която ще ми върши чудесна работа. Живеем буквално в морската градина във Варна, няма да ползвам градски транспорт и количката ще се бута предимно в парка - без тротоари, павета и неравности (доколкото е възможно). Но ако наистина Малибу е такова трошливо, тогава няма смисъл.  Thinking

# 498
malibu-to е дефектна партида
т.е. може да уцелиш дефектно, може и да е здраво
за Turquise е сигурно, че е друга партида

# 499
  • София
chopi, първото джипче го имаше една съседка, хубава триколка е, става за зимата, поне детето на съседката си спеше без проблем вътре, има огромен багажник, кош за новородено обаче не може да се сложи, за нашите улици е супер Peace

ivka_007, ти вече гледаш други колички, но аз да си кажа за Фил и Тедс  Simple Smile Става и за новородено и за зимно бебче; има си пълно легнало полжение, и е доста закътана, отстрани закрива бебето от главата до крачетата, отвор има само отпред. Аз я ползвах цяла зима с едно тънко чувалче на Грако (средното чувалче от поста на Ника по-назад) и се притеснявах, че ще им е студено, но слагах дебела завивка само в най-големите студове, иначе се изпотяваха, в студено време дори и дъждобран не съм слагала. С едно хубаво чувалче няма да имаш проблем  Peace

Дали им е било удобно на бебетата не мога да кажа  Simple Smile, но изкарваха вътре с часове без проблем. На мен ми беше страшно удобна обаче, защото е супер маневрена и лесна за управление, дори и с  30 кг товар; а и седалките издържат до 20 кг и возих и каката когато се умори  Simple Smile
Относно здравината смело мога да заявя, че това е една от най-здравите колички в Бг. Рамата е от някакво си желязо и няма мърдане. Сравнявам я с количките на майките, с коите си гледаме заедно децата - едно Грако, Слалом, Бъз, две Кенгуру и триколката  на Чико - ами след 2 години по нашите улици всичките скърцаха, а рамите се размърдаха, докато при Фил и Тедс липсват един куп сглобки и пластмаса, пластмаса има само при дръжката, за да се регулира и изобщо не е смазвана. И това при положение, че аз возих две бебета и беше най-експлоатирана, понеже много обичам да ходя пеша, а и не мога да шофирам, а от ранна пролет до късна есен обикалянето навън по цял ден си беше ежедневие за мен. Платът също е много здрав и не избелява от слънцето, а гумите са уникални, съжалявам, че не ги снимах  - не само че грайферите не се изтриха, а и игличките стояха  Simple Smile Продадох я като нова  Simple Smile А да - има и хубав багажник, голям и с твърдо дъно Simple Smile

Бугабуто също е хубава, но по-скъпа. Ето ги двете
http://www.youtube.com/watch?v=Yy3lHEzQBTw

От количките, изброени в последния ти пост най ми харесват Хай Трека и G3.  Мурата е тежка, а Бъз-ът при този избор, който има сега никога не бих си взела.  Ето този Unlimit също ми харесва, но на живо не знам как е
http://www.mothercare.com/Jane-Unlimit-Matrix-Green-Valley/dp/B0 … 8031&mcb=core

Последна редакция: вт, 07 сеп 2010, 23:51 от tanini

# 500
  • Пловдив
tanini, благодаря ти много за изчерпателната информация, аз още не съм се отказала от Phil & Teds, все още не съм отишла да видя нито една количка на живо, мисля, че тогава нещата ще ми станат по-ясни. А тази на Phil & Teds няма ли кош за новородено (единичната) ?

# 501
  • София
Има, ето го
http://philandteds.com/products/sleep/peanut
Но нямам наблюдения, виждала съм го тук в БГ, но много не съм се заглеждала, на снимките в сайта гледам, че е сложен без да е махната седалката, което не ми харесва, не знам дали може да се сложи като се махне
Има и портбебе
http://philandteds.com/products/sleep/cocoon
Не е голямо обаче, аз затова не го взех, но на теб за зимните месеци ще ти свърши работа (моите са родени края на септември)
Има и чувалчета, които могат да се ползват и за новородено и за по-голямо дете, те ми се струват най-практични
http://philandteds.com/products/adapt/liners

# 502
  • Пловдив
Това кошче го гледах, че го дават за Smart модела, тогава се маха летния кош, но на другите модели не знам наистина защо така е дадено, ще трябва да се провери в някой магазин Simple Smile

# 503
  • София
Ивка, не мисля, че с Phil&Teds Sport например ще ти трябва кош за новородено. Той си има напълно легнало положение и е много скътан, както Танини ти е казала. Вярно е, че Андреа е родена пролетта и не е било студено, но със сигурност ако имам още едно дете пак бих си я купила. Относно габаритите и - само ще спомена, че имаме Голф4 с не много голям багажник, в който сме побирали количката + втората седалка, сгъваема кошара и някой и друг сак за морето Peace

# 504
  • Пловдив
Ивка, не мисля, че с Phil&Teds Sport например ще ти трябва кош за новородено. Той си има напълно легнало положение и е много скътан, както Танини ти е казала. Вярно е, че Андреа е родена пролетта и не е било студено, но със сигурност ако имам още едно дете пак бих си я купила. Относно габаритите и - само ще спомена, че имаме Голф4 с не много голям багажник, в който сме побирали количката + втората седалка, сгъваема кошара и някой и друг сак за морето Peace

Да, аз сега гледах, че може да се сложи детето в преносимото чувалче и после вътре в количката. А каква е разликата между Vibe и Sport, аз не виждам разлика..Sad

# 505
  • София
Вайб-а е значително по-скъп и май е само в черно+червено. Той е по-нов модел на марката, но лично аз не го харесвам. Относно функционалните разлики - нищо не мога да кажа.

# 506
http://eshop.chipolino.com/?act=inside_product&product_id=586

Какво мислите за тази количка?

# 507
  • Пловдив
Вайб-а е значително по-скъп и май е само в черно+червено. Той е по-нов модел на марката, но лично аз не го харесвам. Относно функционалните разлики - нищо не мога да кажа.

Да, и мен за това повече ми харесва Sport-а, кефи ме ябълково зеления цвят, много е свеж..Вече много взех да се зарибявам по тази количка, много е изчистена и изглежда маневрена, скоро ще посетя някой магазин да я видя и наживо...Simple Smile , но някой беше споменал, че бързо умалявала на децата, вярно ли е това?

Последна редакция: ср, 08 сеп 2010, 11:49 от ivka_007

# 508
  • София
Категорично не, количката е много просторна и комфортна. А за ябълковият цвят - супер е. Нашата беше такъв и въпреки първоначалните ми опасения, че много ще се цапа особено долу на краката се оказа изключително лесна за поддържане. Когато я продавах изглеждаше като нова Peace

Ето я натоварена с 3 деца Laughing

Последна редакция: ср, 08 сеп 2010, 13:25 от Niandre

# 509
http://www.bebe-best.com/quinny-senzz-flame-2010.html
тази количка, накой виждал ли  е на живо? Сеника така ли е "отворен" като на снимката? изобщо може ли да се ползва като зимна количка?

Общи условия

Активация на акаунт