Юлски деца-Тема 37

• 32 808
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Честитооо! на Валерия   ylinfant
Относно анкетата имаме 14 зъбчета -13 излезнали и 1 което се подава много малко. Ние заспиваме с бибата ,като заспим ни пада от устата и вече не я търсим до сутринта. Сутрин първата работа ни е бибата,че иначе се вкисваме и започваме да я търсим. ooooh!
Ние нямаме признаци да поговорим "нормално" , бръщолеви си нещо малко наподобява бръмчене на трактор. От  2 седмици започнахме да казваме тата ,иначе казвахме папа  Mr. Green (мъжа ми се шегуваше че е френско говореща  Crazy )
Cuckoo относно ортопеда ,предишния път когато я водихме ( на 6 месеца) той ни каза на годинка и 3 месеца да я заведем за стъпалата.
Аз да попитам - Получихте ли майчинство след годинката? Моите документи са подадени но миналия месец нищо. А така не ми се ходи по институции да се редя на опашки  ooooh!

# 466
Каква дългоочаквана Радост! Да е много здрава и мама бързо да се възстановява!!! Ще ми е интересно да науча повече за раждането.
Юлско бебе: Честито и за Владимира! А така повече бебенца да има.
Абе, мами, вие се престарахте с честитенето. Аз си се чувствах поздравена, не се притеснявайте така персонално да ми обръщате внимание.
В анкетата не открих отговор "15-16 и в момента иска денонощно нонстоп на гърда, щото му никнат последните 4", но гласувах как да е... Wink
За бибите, едни мами ми обясниха, че много лесно ги отказвали децата като се пробият от дъвкане или пък като се срежат. Ако някой пробва, моля да сподели дали наистина върши работа.
За къпането на главичката. И при нас е проблем. Пробвах съвета на д-р Спок и го мия с кърпичка. За да го прелъжа да му пипам главата с кърпичката, обаче също са нужни акробатики. И остава проблемът с окончателното изплакване...
Миме, видях само едно русо кичурче. Черна завист, че си на море, ли ми премрежва погледа или ти си спестила част от истината? Wink
А4, успех с работата и почивката! С ударение на второто. Simple Smile Как приема Ема яслата?

# 467
  • Варна
Eeeee, страхотна новина!!!
Валерия, честита ти рожба!!! Да ти е жива и здрава, да расте весело и лъчезарно дете!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Радина, айде мятайте женското..има шанс явно...хи..хи..хи..

Аз да попитам - Получихте ли майчинство след годинката? Моите документи са подадени но миналия месец нищо. А така не ми се ходи по институции да се редя на опашки  ooooh!

Получих остатъка за юли, за август го чакам след 12 септември, когато нашите счетита подават декл.образец 1 Peace

# 468
  • USA
Ееее, Валерия, честита рожба, да ти е жива и здрава!

Юлско бебе, честито момиченце и на вас, да е здрава и послушна!
Емили, не се притеснявай за биберона, от опит знам, че не изкривява зъбите. Аз съм ползвала до 4-5 год. възраст, дори си и спомням как я криех от лелките в градината, че ми се караха. За щастие нямам криви зъби Grinning. Иначе съм чувала, че отказването започва, когато детето е на 9 месеца, но според мен когато е готово е най-добре.

Ох, ние най-накрая намерихме подходящи за Стейси обувки. Добре, че не поръчах по интернет, защото като отидохме в магазина, че оказа, че идеалния размер за нея е с номер и половина по-голям. Трябвало да има цял пръст свободен отпред, аз уж четох за това, но ми се видяха големи. Та момичетата я измериха, препоръчаха и и ми обясниха всичко. Ето от тозитип са. Отпред са с гума, че нали Стейси стъпва на пръсти. Във връзка с това, има ли някое от дечицата, което стъпва на пръсти? Писах тук в един голям ам. форум за майки и всички ми отговориха, че трябва да я заведа на лекар Sad newsm78. Аз по-скоро ги питах какви обувки в този случай. Та малко се притесних, въпреки че Стейси не върви през цялото време така, най-често го прави, когато я държа за ръчичка или пък бърза. Следващия път ще споделя с педито.

Благодаря на всички относно въпросите за соята и храненето с лъжичка  bouquet!

Последна редакция: чт, 09 сеп 2010, 20:07 от maimun77

# 469
Аууу, Валерия, да ти е жива и здрава Радост-нека да ти носи само радост   newsm51

# 470
Дойде Радостта в темата! Честито, мамче Валче! Много да ви радва, много да ви слушка и да е много здрава малката прелест!

Маймунче, не мисля, че стъпването на пръсти е повод за притеснение. Племенницата ми до 3-4 годишна ходеше така, сега вече си ходи нормално и никога не е имала проблем. Преслава /макар че още не ходи сама/ си стъпва на пръсти като ходи. Можеш да се консултираш с лекар, ако ще си по-спокойна, все пак.  Hug

Джил, отчете се "феята"  bowuu

Драга, поздрави на приятелката ти! Много е хубаво като се раждат бебета!!! Чак ми се прииска пак!  Heart Eyes

# 471
Честита розова радост, Валерия! Да расте здрава и много усмихната! bouquet
Много е сладка и каква е пухкава Радост  Heart Eyes

Ванче, ще го метнем ние, ама на дали ще е женско  Mr. Green

# 472
  • София
Валерия Честито!! Да ви е жива и здрава и само радости да ви носи!! А кой ли ни уведоми за новината..  Rolling Eyes   Sunglasses
Радина нали имаше някакъв калкулатор,за момиче или за момче,уж действал..  Wink
Драга Честито и на твоята приятелка  Hug
Само ние ли сме с 2 зъба??!!

# 473
Валерия,честита ви Радост  Hug Да е глезанката на мама и тати и много да ви е здравичка.На теб бързо възстановяване и много целувки за смелата мама  Hug Hug Hug

# 474
Ооо, Валерия... честита ви Радост! Да ви е жива и здрава, много щастлива и хубава да расте.

Карелия, в България си нямаме традиция за зъбчетата, но американската е детето да си остави зъбчето под възглавницата, а родителите го подменят за парички през нощта. Хубаво са го измислили, така децата не се стресират от смяната на зъбите, а по-скоро се радват.
Куко, аз мисля да заведа Калина при ортопед след някоя и друга седмица като започне да ходи по-стабилно. На нас ни казаха като проходи да е следващия преглед.
Лилчо, превели са ми парите за юли на 02 септември, но моите са за дете до 2 г. на работещ родител, а не майчинство. Не знам дали има значение.

Къпя Калина под душа и нямам много проблеми с изплакването на главата. Не се кефи обаче да й тече вода по главата и гледам да става колкото може по-бързо измиването.

# 475
  • Canada
Валерия, честито и от мен! Наитина страхотна и дългоочаквана Радост! Да  жива и здрава дъщеричката ви и мого щастие на цялото ви голямо семейство! Бързо възстановяване и на мама! Hug
Маймунче, Кари ходеше така на пръсти доста дълго време като малка. Даже я водихме на ортопед, защото се бяхме притеснили. Оказа се че просто тка прохожда - нямаше никакъв проблем... Peace
Куку, не сме водили Нико въпреки че на нас ни казаха, че трябва да се заведе детето като проходи. Но тъ като Нико ходи сравнително правилно - в смисъл не криви крачета, не ходи на пръсти и т.н (не че е гаранция)
Радина, правилно те навива Ваня!Давай,давай...  Laughing Peace
Джилиан, благодаря за инфото... Може и ние да си измислим нещо побългарено.. Peace

# 476
Валерия честито! Малката Радост да ви носи само радост! Да е жива и здрава, на мама отмяна!

[[Във връзка с това, има ли някое от дечицата, което стъпва на пръсти? Писах тук в един голям ам. форум за майки и всички ми отговориха, че трябва да я заведа на лекар Sad newsm78. Аз по-скоро ги питах какви обувки в този случай. Та малко се притесних, въпреки че Стейси не върви през цялото време така, най-често го прави, когато я държа за ръчичка или пък бърза. Следващия път ще споделя с педито.

Благодаря на всички относно въпросите за соята и храненето с лъжичка  bouquet!

Маймунче и Ния доскоро ходеше само на пръсти. Чак и за се бях притеснила. Но майка ми и педито казаха, че това е напълно нормално, дори някои деца до 3 г. тичали на пръсти. Ния и до сега като бърза на проходилката тича на пръсти. Ще отвикне. Ния започна да ходи на цяло стъпало след като и обух обувки с не толкова еластична подметка.  Mr. Green Просто не успяваше да си я сгъне удобно и се принуди да се научи да стъпва на цяло стъпало.

# 477
  • София
Валерия, честита прекрасна дъщеричка! Да Ви носи много радост и щастие! На теб бързо възстановяване и много щастливи моменти с трите ти слънчица! Hug Hug Hug
За анкетата - Анди има 5 зъба.  Mr. Green
Ели, направила си страхотни снимки на прекрасните Зара и Калинка - поздравления Hug Hug Hug! Кога ще се видим? Heart Eyes
Драга, честито бебче и на твоята приятелка! Hug
Ние вчера направихме прощапулник на Анди, а аз месих питка за първи път в живота си.  Joy В благодарение на Карелия, питката стана прекрасна и много вкусна! Hug Още веднъж много благодаря за помощта! Анди си взе лъжица ( за готвач), която сложихме в последния момент, кръстника ни подсети, след това тефтер за писател и визитник за бизнес дама.  Joy Но, тя милата си седна върху останалите предмети и само това успя да види. Като стана и видя банкнота веднага си я взе нея и не я пусна 15 минути.  Laughing Получи се много хубав празник напук на проблемите, които имахме през  деня.  
Приятна вечер!  bouquet

# 478
Аз да попитам - Получихте ли майчинство след годинката? Моите документи са подадени но миналия месец нищо. А така не ми се ходи по институции да се редя на опашки  ooooh!
Аз още нищо не съм получила  Cry-документите си ги попълних в края на м.ЮЛИ. Нали първо трябва да се внесат осигуровките и след това да се изплати майчинството......или греша  newsm78  Thinking

# 479
Ама и вие сте едни подстрекателки  Mr. Green Ще има и 3-то, след време. Малко да порасне това кривото, че последните дни ми къса нервите. Не иска да яде, само ходи и прави белички, пищи, реве....за малко да го върна в болницата на доктора  Crazy
Кукумявче, тези неща при мен не действат...Божа работа си е Wink
Драга, честито и на твоята дружка   bouquet

Не мисля да водя, Елин на ортопед, освен разбира се ако не се наложи  Simple Smile

Последна редакция: чт, 09 сеп 2010, 22:22 от Radina

Общи условия

Активация на акаунт