Отговори
# 510
  • у нас - на брега на морето
Сисссс, питаш, как се стигна до скенер. От 2-3 месеца усещах някякъв дисконфорт под дясното подребрие и като ме позаболи повечко се оплаквах вкъщи, но мъжа ми вика, че може да е дебелото черво. Да, обаче болката се засилва, но търпимо. Като ходих септември за Золадекса, казах на химиотерапевтката, но тя е все натоварена, ядосана и не ми обърна внимание. Октомври и казах отново, че се засилва болката и тя ми даде направление за ехография на коремни органи. То така или иначе ми се полагат и други изследвания, защото стават 18 месеца от операцията, но докторите все гледат да икономисат. За ТМ и др. ми казаха - декември! Отивам след това на ехограф и докторката, както си беше усмихната и ме пита как съм /тя ми откри миналата година рака/ и аз и казвам, че съм добре, но нещо в дясно ме боли,  щом видя на ехографа дроба, веднага си смени ведрия тон на лицето и каза, че много спешно трябва да ме гледа на скенер. Тя е завеждаща образната диагностика в онкоболницата и там е скенера. Това се случи в четвъртък и тъй като за петък нямало никаква възможност, ме вреди за понеделник сутринта в 7.30. След това, тя даде нареждане на химиотерапевтката да ме изпрати на ПЕТ скенера.И те това е до тук. Живот и здраве, да не се случи нещо, на 3.11. съм на линия.

# 511
Йовче, благодаря за подробния отговор! Не си мисли,че те питам от любопитство.Просто и аз от известно време се притеснявам за дробчето ми. Сега знам,че от всички страни ще ме забъзикат,че имам мети в мозъка,ама...страх лозе пази... Blush
Та преди време нали ви бях писала,че ехографистът ми каза,че имам камъчета в жлъчката и прегънат жлъчен мехур... А чернодробните ензими ми бяха завишени-не много,но все пак завишени на 52,при норма 40...
Три месеца преди това,същият този лекар ме гледа на ехограф и нищо не ми каза,нямаше дори песъчинки,а после изведнъж камъчета...
И от тогава нещо си ме гложди... Ами ако не е точно на жлъчката ,а е на дроба... ами ако не са камъчета...И такива ми ти истории... апаратът в онкото на Благоевград е от времето на баба ми... Mr. Green И това още повече ме кара да се сдухвам...
Ще видим на следващата ехография...
А на теб,мила,ти стискам палци! Дано да не е нищо страшно! Защото все пак съм чувала,че метите не болят! Peace

# 512
  • София
 Амазонка, не се притеснявай може да се окаже нещо безобидно. Ние всички стискаме палци!!!
 На мен на ехограф ми се видя киста,която расте- но я следим само. Нали нямаш пожълтяване на лицето, тена ако в свеж,няма страшно!!!
 Да ви се похваля започнах работа и да се оплача много се изморявам,не мога да спя,даже ми се струва че съм много чувствителна...наелектризирана съм към всичко и към всеки, май не случайно ми пише в телка да работя работа без психично натоварване....а то къде има такова. Абе май не трябва да работим....?? Sick
 Лека и целувки на всички!!!  bouquet

# 513
Сисссс, и за миг не ми е минало през ум, че може да ме питаш от любопитство.Нали затова си общуваме, да обменяме полезна информация.  Hug
мм, благодаря и на теб за обнадеждаващите думи! Дано всичко е на добро, но защо пък ме боли? newsm78

# 514
Ами ако не е точно на жлъчката ,а е на дроба... ами ако не са камъчета...И такива ми ти истории... апаратът в онкото на Благоевград е от времето на баба ми... Mr. Green И това още повече ме кара да се сдухвам...
Сисссс ,страх нищо не пази ,само сдухва психиката и води да болести!! bowuu
А камъчета в жлъчката могат да се сбъркат само с жлъчна тиня , да приличат ехографски на конкремент, а да е сгъстена жлъчка.
С мети  на черен дроб Не може.Много са различни на вид метите от къмъчетата.
Но при следващия ехографски преглед отиди "съвсем  на гладно"Тогава жлъчния мехур е изпълнен най-добре и по - ясно се вижат нещата.

Сисс сори ,ако с поста си ще ти навлека нечие неудобрение   Laughing Laughing

Последна редакция: пн, 25 окт 2010, 00:11 от Danaya14

# 515
  • Варна
Наде,
Куражлия момиче си !   bouquet
Свекъра ми от години се бори с метастази в черния дроб. През определен период ходи на ПЕТ скенера и на ХТ. Ама като го гледам каква пушка е - и на него му се възхищавам.
Желая ти успех и здраве.

# 516
Даная, благодаря ти за отговора!  bouquet
Аз по принцип винаги ходя напълно гладна и жадна на изследвания,защото знам,че така трябва,за да е точно!
Ще видим какво ще покажат следващите,но това ще бъде къде Нова година! Wink Ще правя изследвания,когато приключвам годината,за да посрещна спокойна Новата! Peace

Йовче, стиснала съм здраво палците! fingerscrossed fingerscrossed

# 517
Наде,
Куражлия момиче си !   bouquet
Свекъра ми от години се бори с метастази в черния дроб. През определен период ходи на ПЕТ скенера и на ХТ. Ама като го гледам каква пушка е - и на него му се възхищавам.
Желая ти успех и здраве.
и аз мисля така!
  bouquet Peace Hug  bouquet Hug :pray:и за двете ви

# 518
  • Варна
Danaya14,

Поздрави и от мен, имайки впредвид, че в този форум на словестните ми изблици се раздаваш само ти ...
 Laughing

# 519
здравейте,момичета!една историйка от мен за малко успокоение...преди няколко години отивам на гинеколог за ехограф и той много спокойно ми казва:имате тумор като бебешка главичка!много спокойно ми каза и аз много спокойно си тръгнах от кабинета му.След 2-3 седмици отидох на друг специалист и се оказа...че като отидох предишния път пикочния мехур ми беше празен и този"специалист" решил,че това е тумор!!!така че,да пази Господ!важни са добра апаратура и добри специалисти.Аз също съм чела,че черен дроб НЕ боли,може да боли всичко "наоколо",но не е самият черен дроб.
Пожелавам на всички добри резултати!моята щерка днес е на всички ехографии,1 година след операцията,та се моля непрекъснато! baby_neutral Peace Hug

# 520
  • В царството на игрите:)
Здравейте, като чета се чудя какво ли излезе и при мен на предстоящата ми ехография? newsm78Сцинтито мина и беше чисто ама сега....Каквото такова - вече ми омръзна да се притеснявам! Дано и при вас всички притеснения се окажат напразни Peace
Поздрави от мен Hug

# 521
Здравейте, като чета се чудя какво ли излезе и при мен на предстоящата ми ехография? newsm78Сцинтито мина и беше чисто ама сега....Каквото такова - вече ми омръзна да се притеснявам! Дано и при вас всички притеснения се окажат напразни Peace
Поздрави от мен Hug

Ти пък,мила ми Венето,нЪл беше на ПЕТ скенера,к`во сА косиш сега... Спо-ко! Стига рИва!  bouquet

# 522
здравейте,момичета!една историйка от мен за малко успокоение...преди няколко години отивам на гинеколог за ехограф и той много спокойно ми казва:имате тумор като бебешка главичка!много спокойно ми каза и аз много спокойно си тръгнах от кабинета му.След 2-3 седмици отидох на друг специалист и се оказа...че като отидох предишния път пикочния мехур ми беше празен и този"специалист" решил,че това е тумор!!!така че,да пази Господ!важни са добра апаратура и добри специалисти.Аз също съм чела,че черен дроб НЕ боли,може да боли всичко "наоколо",но не е самият черен дроб.
Пожелавам на всички добри резултати!моята щерка днес е на всички ехографии,1 година след операцията,та се моля непрекъснато! baby_neutral Peace Hug
Али,успех!!дано в скоро време да разбереш ,че имаш оздравяла дъщеричка!! Praynig Praynig Praynig Hug  bouquet

# 523
Сиссс, сега прочетох, какво си написала под ника си за стюардесата ....Това от вица ли го заимства? Честно - разсмя ме за малко!
nanastef , и аз бих се раздавала, ама като съм некомпетентна! Кажи ми повече за свекъра ти, ако обичаш! През колко време ходи на ПЕТ скенера, вижда ли се добре там, с какво го лекуват и кой химиотерапевт /ако е от Варна/?
milmich , ти кога идва на скенера и не се обади?

# 524
Danaya14,

Поздрави и от мен, имайки впредвид, че в този форум на словестните ми изблици се раздаваш само ти ...
 Laughing
Нанстеф , благодаря от сърце!
Твоите постове са най-голямата подкрепа за оцеляването ми.Наистина!  bouquet  bouquet..

."... богат само даващия бива.."...Дамян Дамянав, again! Peace Hug Praynig
Е ти си Много богата !!!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт