124 Българки в лейбър моуд на Лейбър Дей в САЩ

• 31 068
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Миналата година идва гостенка от Бг,с типичния си бг манталитет,с девиз - Дружба(квартала в Соф) или нищо.
Та отиваме в Манхатън,повече няма да повторя.
След 10 минути се започва едно нервничане,едно мрънкане - ушите я боляли,краката й се побули,много черни имало по улиците.Щяла да живее тук само ако преди това й издадат жълта книжка.Не хареса нищо от Манхатън,всъщност нищо от Щатите.Оплю де що видя и си замина.
В Бг било най-добре,ами стой си там.Сега пак щяла да идва. Rolling Eyes

И аз не съм супер ориентирана към мегаполисите,нямам засега любимо местенце,макар Кънектикът с горите и спокойствието така да ми направиха впечатление.
Виждам,че е масова практика всички да се местите,според работата,интереси.

# 601
да се лашкаш всяка сутрин със 150 человека в мотриса за 50, навлечен с палтенце или шубичка, след час и нещо, през които си сменил три транспортни средства и си повървял за разкош, докато те е пообдухало или навалял дъждец, чудиш се с коя ръка да държиш чадър и с коя да си проправяш път в лавината от хора и най-често решаваш да си проправяш път директно с чадъра. Стъпваш на работа най-сетне и се оказва, че самият комют така те е уморил, че си готов за тръгване... да, ама тръгването е някъде там 10-12-14 часа в бъдещето и се благодариш че си на 19тия етаж и можеш да закачиш малко слънчева светлина (ако спре да вали) процеждаща се от съседните билдинги между 12ч и 12:35 минути.

Laughing Именно така си го представям, нищо че не съм ходила.

# 602
да се лашкаш всяка сутрин със 150 человека в мотриса за 50, навлечен с палтенце или шубичка, след час и нещо, през които си сменил три транспортни средства и си повървял за разкош, докато те е пообдухало или навалял дъждец, чудиш се с коя ръка да държиш чадър и с коя да си проправяш път в лавината от хора и най-често решаваш да си проправяш път директно с чадъра. Стъпваш на работа най-сетне и се оказва, че самият комют така те е уморил, че си готов за тръгване... да, ама тръгването е някъде там 10-12-14 часа в бъдещето и се благодариш че си на 19тия етаж и можеш да закачиш малко слънчева светлина (ако спре да вали) процеждаща се от съседните билдинги между 12ч и 12:35 минути.

Laughing Именно така си го представям, нищо че не съм ходила.

Ми така си е. Влаковете и метрото спокойно могат да са от България. Мръсно е, раздрънкано, клати се, мирише, хората много се бутат и дори им липсва елементарна съобразителност (примерно като влезе във влак да не спира на вратата).  И по улиците често е същото, особено там, където аз работя.

Друго си е да тръгнеш да обикаляш, на спа, на музей, да имаш време да се опнеш в някой парк и т.н.

# 603
От много веме сме заходили в НЙ и още не сме стигнали... Искам много да видя Елис Айланд, Статуята...от гл.т. на емигрант.

# 604
НЙ има наистина страхотна енергия (стига да имам аз енергия за НЙ Simple Smile Simple Smile   Театрите, музеите, магазините (Барни ми липсва) са несравними. Нощният живот и на по-млади години не ме интересуваше, а сега изобщо.  Доста време пътувах и дори полу-живеех в НЙ. Имах възможност да работя там (в Манхатън), както и в друг огромен град, който повече ми хареса от НЙ да си призная, и пак с тротоари Simple Smile    Отказах и за двете места.  А, бе, деца ми се въртяха в главата, деца тичащи по широки дворове.   Оказа се, че и да не живееш в един от тези градове, пак можеш да пътуваш, да ходиш на театри. Не е същото, но се преживява и има други компенсации.   

За колите съм раздвоена. Харесва ми да се кача на колата по което време искам и да съм независима, но пък се превръщам зависима от трафика и други (понякога идиоти) шофьори. 

# 605
  • The QC to be!!!
За колите съм раздвоена. Харесва ми да се кача на колата по което време искам и да съм независима, но пък се превръщам зависима от трафика и други (понякога идиоти) шофьори. 
И аз така  Peace Но аз имам проблем с общественият транспорт, все нещо ми мирише, все ми се струва мръстно  Blush и даже само за 10 мин да съм била в метрото, от глава до пети всичко имам чувството, че ми е много мърстно  Blush същото и ако съм в автобус или самолет... явно нещо в мен е грешен приемника  Mr. Green Големите градове винаги са ми харесвали повече. Ако е под 500К направо ми се струва малък  Blush Задължително е да има летище и то международно, но да не живея баш в лудницата, ми така по в края към село да съм си, ко мой я зайче, я сърне да има наоколо  Crazy

Solley ти още куфарите не си разопаковала и вече за местене почна да пишеш  Crazy Ти ще ме надминеш по планове май  Mr. Green Давай, давай, не е лошо, през година - 2 нов град, щат, държава, континент  Crazy кой к'вот сърцето му тегли  Crazy

# 606
Бейби, метрото в Бостън (тхе Т) ми се видя по-прилично от това в НЙ (не че много използвах метрото в НЙ). Изобщо, да не се сърдят дай-хард НЙ-чани, но Бостън има по-интелектуална аура Simple Smile  В България метрото не съм го виждала и не знам как е. В Европа, в Германия ми хареса метрото, беше много възпитано и организирано всичко, хората вежливи и помагаха на тези с колички без проблем. Трафикът в Германия изобщо ми хареса как е организиран. Ами,  дисциплинирана нация. В Париж и Италия--не толкова.

Аз пък искам да живея в малък град с университет, но след като вече накарах СО да си остави веднъж работата заради мене и да се премести, сега седя тука...

Да споделя и нещо смешно.  СО с голям ентусиазъм води тези дни детето на новата детска градина. Снощи и двамата с Милена ми обясниха как учителката по изкуства (да добавя, че е млада и много привлекателна) похвалила раницата на детето--била най-красивата в цялото училище!!  СО, който дори не знае откъде е купувана раницата, небрежно обяснил, че тя Милена сама си избрала раницата, той само помогнал  Joy

Последна редакция: ср, 22 сеп 2010, 00:27 от Pixie

# 607
Бейби, не си сама Mr. Green

Последна редакция: ср, 22 сеп 2010, 08:26 от benson10

# 608
  • The QC to be!!!
benson10  Joy Hug направо ме успокой. Пропуснах това в скобите, пък се върнах да го прочета, че се ококорих веднага А най-много се  Sick като трябва да се държа за нещо вътре в метро или в трам и после търся веднага къде да си мия ръцете Blush В самолета на кратките полети не си облягам главата на седалката, а за дългите си нося нещо да си сложа отзад, добре, че никак не ми пука кой какво  мисли  Mr. Green И да си кажа, не бях винаги такава  Rolling Eyes Pixie то не, че не е прилично, но от факта, че знам, че много хора, и кой пипал и .... може да изглежда даже мн. чисто и пак  ooooh!

# 609
аз съм голямо перде-хи1 не мога да се разстроя че няма тротоари защото нямам и кога да ги ползвам..важно ми е да сме на място к осигурява елем.к-ра и занимавки на макс 30мин шофиране и да ни оставят кинти за пътуване..инак денят ни е парк-музей-зоо-рек.център-балет на 10 мили радиус и къде баш  се развива действието,ако си харесваме работата, не ни е много определящо..

# 610
Бейби, да те светна бе, душа Laughing
Ей такива си нося за дизенфекция в самолет, в ресторант и т.н.:
http://www.amazon.com/Clorox-Disinfecting-Wipes-Pouch-Twenty-Four/dp/B000EIC1U0

Не бях такава и аз, но с годините ли що ли става по-зле, мъжа ми ме нарича хайджин наци Simple Smile

Последна редакция: ср, 22 сеп 2010, 08:26 от benson10

# 611
  • The QC to be!!!
A така, аз нося един гел... а в колата има кърпички и ся ко зема и тез, ММ ще каже 'еййййййй пак помъкна къщата с нас' Mr. Green benson10 туй то-кат остаряхме кви' чистници станахме  hahaha Кат тръгнем на нейде си, и се опаковат дрехите в найлонови пликове и после в още 1 и тогава в куфара и ММ репликира, че само съм затруднявала митничарите  Sunglasses
anette1104 как се спогаждате в къщи? Отминаха ли симптмите на ученическите учения  Praynig

# 612
Ненавиждам да карам кола. За това са ми важни тротоарите.  Peace В тази връзка се съмнявам, че някъде освен НЙ и "градска" Европа би ми харесало повече. А шофьор не можем да си позволим да поддържаме.  Mr. Green

Преди бях по-гнуслива от сега. Но и много се терапирам по темата, иначе качеството ми на живот пада драматично.

# 613
Пикси, така е, поемат отговорност за неизвършени дела Simple Smile.

От метрата, които съм виждала в УСА, най-чисто и подредено ми се видя ДС. НЙ и Бостън си бяха съвсем ОК за мен (без да съм изпитала ръш трафик). Париж не ми хареса.

На мен ми липсва големия град пък, липсва ми да не съм зависима постоянно от кола. Обичам да шофирам, но на дълги разстояния, а постоянното шофиране особено на магистрали в града ми е много изнервящо. То не мислиш за паркинг, не мислиш за столче за кола, не мислиш за безопасност от луди/пияни шофьори. Според мен улесняват от една страна колите, но от друга ни носят нови грижи. Когато ползвах автобуса имах точно време да си прочета сутрешния вестник или да си чета книгата, а когато ходех поне се раздвижвах. Сега от един стол на друг се мятам и после търся време и за фитнес. И всичко това го казвам, макар че така съм си организирала живота, че всичко ми е на 10-15 мин разстояние с кола. Пълната ирония е, че до фитнеса пак с кола трябва да отида.
Но и естествено, ми е ясно, че за сега не мога да си позволя да живея в подобен град.  Confused

# 614
За мен идеалния град за живот е Барселона  Sunglasses (тази в Каталуния, в случай че има някоя друга някъде из Щатско). Ако имах работа там, си вдигам партакешите на момента.

Последна редакция: ср, 22 сеп 2010, 04:31 от Juturna

Общи условия

Активация на акаунт