Спа хотелите в България.Впечатления и разочарования

• 103 337
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
  • в 1001-та нощ
един блиц въпрос - мислим да пескочим до Павел баня - само за СПА - може би в балнеокомплекса (Павел баня) или  Севтополис  newsm78

да ме насочите - къде е най-добре; държа на хигиена, да не е старо, да има парна баня, сауна ... басейн/вани ....

Последна редакция: чт, 22 сеп 2011, 11:30 от a.l.e.n.a

# 466
Севтополис е сравнително нов хотел,има каквото е необходимо за СПА като процедури, но дотук се изчерпват плюсовете.Минуси:
1,Храната-далеч са от звездите си като  предлагане-по-скоро е мудно, не вкусно, надценено финансово,,във всеки случай не съобразено с рационалното хранене, няма съответствие -качество-цена
2,Балнеокомплекса не съм посещавала,но и не бих го направила -виж басейна минимум,даже от сайта им лъха на ранен  соц.,чието време отдавна отмина-поне за нас под 70 год.възраст

# 467
един блиц въпрос - мислим да пескочим до Павел баня - само за СПА - може би в балнеокомплекса (Павел баня) или  Севтополис  newsm78

да ме насочите - къде е най-добре; държа на хигиена, да не е старо, да има парна баня, сауна ... басейн/вани ....
Севастополис - класа е.
А и може да се чипка човек и мъжо да го гледа... Wink Embarassed

# 468
А "мъжо" защо трябва да гледа, а не прави процедури или басейн-и за мъже е подходящо,това не го разбрах?

# 469
Мариянка искаше да каже, че в самите стаи има прозорци към банята може би Simple Smile С дървени щори са. Аз съм доволна от Севтополис и Спа-то му, още повече от масажите.

# 470
Здравейте.
Ние също смятаме да починем в Севтополис.
Kari2,сподели нещо по-подробно по отношение на храната,тъй като виждам,че вечерите са вкючени към нощувката.

Благодаря!

Последна редакция: чт, 22 сеп 2011, 16:19 от valivana

# 471
Здравейте.
Ние също смятаме да починем в Севтополис.
Kari2,сподели нещо по-подробно по отношение на храната,тъй като виждам,че вечерите са вкючени към нощувката.

Благодаря!
Привет! Ние почивахме в Севтополис около месец след откриването. Още тогава имаше доста неща, свързани с храната, които не бяха на ниво. Вечерята беше доста бедна за хотел с толкова звезди. Но признавам, че там съм опитвала най-вкусното телешко в собствен сос. Десертите им бяха някакви сухи понички и кексове. Не бих се върнала, самия град не ми допадна въобще.
Да помоля и аз за помощ - какво да избера между Ата и Медикус, Вършец. А има ли нещо по-добро близо до София в тази посока? Благодаря!  Hug

# 472
  • в 1001-та нощ
въпросът ми беше само за СПА - защото не възнамерявахме да се храним и нощуваме  newsm78

решихме да опитаме Терма в Ягода и съм  Sick

освен, че винаги много се дразня от разбити цени (за всяко съоръжение по отделно  Rolling Eyes винаги ползвам всичко  Mr. Green ) - басейнът е на 1 място, а до сауна и парна баня се минава по едни коридори  #Crazy и няма реалс зона наоколо ...т.е. излизаш от сауната и/или парната баня замаян и те очакват едни плочки "да паднеш" .....

мисля, че е добре да са близо до басейна и да има място да полегнеш малко  Peace

няма ледена стая - остава вариант да се ползват душове  #Crazy

иначе е чисто и момичетата са приветливи, лоби бараът не е скъп, напитките са добри .... за кола, фанта, минерална вода и капучино - 6-7 лв (в калиста 2 напитки бяха 10 лв  #Crazy )

водата в басейна е топла, не гореща, чиста е  Peace

кърпи не дават - и за мен това е минус Naughty (ние си носихме, но ....)

за мен Калиста е 1000 класи отгоре и ще го предпочета

отказахме се от ПБ - след предупреждения, че стари болежки се обаждат - заради радиоактивността, не знам дали от това, но решихме да не рискуваме  newsm78

# 473
Благодаря на kleo* за информацията.

И на мен Калиста ми хареса,обаче водата в басейна не била минерална!!!Много жалко,ако това е истина.

Последна редакция: пт, 23 сеп 2011, 08:47 от valivana

# 474
a.l.e.n.a ,в Терма в Ягода има ли вътрешен басейн с минерална вода? И каква е цената за нощувка?

# 475
  • в 1001-та нощ
има, да  Peace ок. 15м

мисля 50 лв беше (мъжът ми отбеляза, че не е скъпо, аз не съм оглеждала)  Peace

# 476
Писали сте, че вътре няма хубава детска площадка, тя всъщност е почти на пътя една пързалка - да, няма, но като пресечеш прелеза, посока езерото/ дели го само една улица/ в самия парк направиха много хубава детска площадка, паркът също не  е лош никак даже! Около езерото също е ремонтирано.

Всичко това е така, само че в парка и по алеята около езерото е неописуемо мръсно- боклуци, бутилки, разкъсани памперси, беше ме гнус да мина.
Паркът е грижливо ремонтиран и засаден с цветя и храсти, но грижата за тях е спряла там и сега е тъжно да се гледат изсъхналите останки от растителност.
Площадката се използва за игра от етноса, чиято компактна махала е в непосредствена близост. НЕ СЪМ РАСИСТКА, но спрях детето си да се присъедини. Имаше и доста големи деца, които се забавляваха с престрелка с камъни, търсейки укритие зад люлки и пързалки- където пък се катереха по-малките.
Във фоайето и лоби бара на Акватоник миризмата на цигари преобладава над тази на ароматизаторите, иначе хотелът ми хареса и сигурно през зимата е добро място за топене. Околностите му също са красиви, но мръсотията ме отврати и повече няма да стъпя около Клептуза.
Впечатленията ми са от миналата седмица.

# 477
Оооо, Аквата е разкошно място, но за периода ноември-март някъде.  Само чакам да застудее стабилно и ще ходим пак, по женски.

# 478
  • Бургас
И така- днес се връщаме от Севтополис, Павел Баня.
Като цяло, ако не сте претенциозни към обслужването, ако сте склонни да затворите очи, че цената в никой случай НЕ отговаря на качеството- това е вашето място.

Хотелът- плюсове и минуси: Да започнем с плюсовете. В хотела не се пуши, което аз лично, въпреки, че съм пушач, намирам за чудесно. Отделен е салона за пушачи в ресторанта. Ние ползвахме двойни стаи, защото децата ни са големи. Стаите- достатъчно просторни. Банята е с вана и душ кабина. Има и достатъчно хавлиени кърпи. Като цяло стаите са топли, но това пък не важи за коридорите. Минусите- мокета на пода вече е позамърсен, халатите изобщо не ги смениха за период от 4 дни, а вечер е доста хладно и на практика е невъзможно да изсъхнат на сгъваемия сушилник на балкона. За 4 дни единственото почистване беше да се изхвърлят кошчетата. Нито прахосмукачка, нито дори забърсване на прах.

Във форума вече е писано за проблема с храненето. Според мен, хотела не е подготвен да работи на пълен капацитет, както бе сега по време на почивните дни. Храната – тип „Столово хранене”, количествата - ограничени, изчерпват се много бързо, опашка от чакащи и изнервен персонал.  Нямам обяснение за „резервираните” маси в ресторанта за някои от гостите, след като всички са платили за едно и също. Сами преценете как бихте се почуствали като видите табелки „резерве”  по повечето маси.

Басейна- топъл. Но на третия ден вече беше "мътеница". Днес, в последния ден на почивките, водата беше сменена. Но пък и гостите си тръгват...

На сайта на хотела е обявено, че има детски кът, за който попитахме зради малко дете в компанията, но се оказа, че не е готов. Проблем са и паркинг местата, защото паркинга към хотела явно не можа да побере колите на всички гости. Нямам обяснение защо във фоайето на 4-звездния хотел има една единствена масичка пред едно диванче, както и една единствена маса в лоби бара, която изглежда като масичка от заведение за бързо хранене ..(другите 2-3 маси от въпросното барче бяха преместени в отделени помещения за пушачи).

Стана дълго, за което се извинявам, ако има въпроси- ще отговарям.

# 479
Capt_Flint,благодаря за подробното описание на престоя ви във Севтополис.
Възмутена съм от това което прочетох.Въобще остана ли свестен спа-хотел с минерална вода в България???Жалко ,че Макси-Велинград ми е толкова далече.Възхитена от всичко което се предлага в хотела-лукс,чистота на стаите и басейните,качествена храна и най-вече  мило и любезно отношение и обслужване.
След като Севтополис отпада,мислим да заложим и рискуваме със  спа хотел Хисар.Дано не останем разочаровани.
Ще се радвам,ако някой сподели по-пресни впечатления.

Общи условия

Активация на акаунт