Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 73-та тема

• 129 386
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Леля Ог, честит Рожден ден на дъщеричката ти ! Тортата е страхотна !

Снимки от днес:

- месо с картофи, дюля и маслини

- раирани кифлички с кашкавал и със сладко от череши

# 616
  • Варна
Леля Ог ,тортата за малката принцеса е великолепна, както нея разбира се Laughing
Пожелавам и от сърце още много весели мигове а ти все такива красиви торти да и правиш newsm38

# 617
Спагети:

Всичко показано последните дни е супер,браво момичета Hug

# 618
Добра вечер на всички!

Marieta, FRESA, frei, Марито, Аелис, Тайна, megansg, delicate, pure elixir, bliznacite2004, esy, mari_eta, lina kaz, Ала-Бала, tutulina, alex_og97,  Smiley*, ивка27, благодаря ви, мили момичета за пожеланията към дъщеря ми и за комплиментите за тортата!  Hug  Всичко съм направила според желанията на рожденичката, така че беше на седмото небе от радост и гордост! А аз съм доволна, че най-сетне я уцелих на сиропиране! Радвам се, че и на вас ви хареса!

frei, много апетитен гювеч и много красиво поднесен!
Аелис, страхотно изглеждат еклерите! Поздравления и за съпруга!
megansg, тараторче не виждам, ама виждам три чинийки с вкусни нещица вътре!
The Girl, Дес, обичам всякакъв вид паста и сега ми се прияде като видях вашите вкусотии!
bliznacite2004, зашемети ме с тази шоколадово-малинова прелест!
Pety, много апетитен кебап с патладжан!
lina kaz, ябълковият ти сладкиш напълно му подхожда името- направо е Мечта!
Тайна, обичам свинско бутче с картофки!
Ала-Бала, нищо, че е тъмна снимката, знам я аз тая купчинка колко е вкусна!
alex_og97, всичко ти е чудно, но кремвиршките най-много ми се хапват!
FRESA, честита придобивка, със здраве да си я ползваш! Много ти е хубаво козуначето!
Smiley*,  месо с дюля! Това звучи интересно! Пусни рецептичка, моля!

Ето и аз най-сетне да си изпълня обещанието и да покажа кифличките. Но моля, който си разпознае рецептата, да даде знак, за да си редактирам поста!

Кифлички

300 гр. брашно
20 гр. прясна мая
250 мл. хладко мляко
80 гр. захар
100 гр. стафиди (или 50 гр стафиди и 50 гр. захаросани портокалови кори)
2 с.л. портокалов сок
60 гр. масло ( или маргарин)
50 мл. олио 
3 жълтъка
щипка сол
настърганата кора на 1 портокал

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Накиснете стафидите в портокаловия сок. Разтворете маята с 100мл от млякото, малко брашно и захар да стане на гъста кашица. Оставете да втаса(шупне). Пресейте брашното , добавете маята, леко разбите жълтъци, разтопеното масло, олиото и замесете гладко тесто. Покрийте с кърпа и оставете на топло за около 30 мин да втаса.
Добавете стафидите (сложих само стафиди) към тестото и отново размесете. Разделете на топчета. Всяко топче се прави на фитил с дължина около 10 см, с пръсти се натиска, по дължина се слага сладко и после краищата се събират, за да остане сладкото вътре, като в тръбичка. После се завива. Ооох, много трудно го обясних, но другия път ще снимам. Оставете отново да втасат за около 30 мин.
Печете при 180 градуса за около 30 мин.

Лека вечер момичета!

# 619
Добър вечер, момичета! Страхотни вкусотии сте сътворили  Hug
Леля Ог, да ти е жива и здрава дъщеричката   bouquet Тортата ти е прекрасна   bouquet
От мен скромно  Blush
пиле с картофи

кекс, като една част изпекох в новите формички  Simple Smile

и пиле със сметана

# 620
Леля Ог, да ти е жива и здрава рожденичката, страхотна торта си и направила!

Аз да си покажа парченцата от питката със спанак и сирене и Супа от червена леща и кокосово мляко

# 621
  • на втория етаж
lina kaz , вече близо час ровя като луда  #Crazy    из рецептите ти и не намирам тази "Мечта" дето си я "изтипосала" и дразниш, ли дразниш .....разногледа станах  Rolling Eyes хайде с доброто да е..... пиши моля те, че да не обърнем другото листо  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Сигурна съм че не само аз се кокорча тук и чакам рецептата.....Моля, моля, моля  Laughing Laughing Laughing

tutulina, веднага пиша рецептата,че след обед нямах време! Grinning
Ама съм и аз ooooh!,не се научих първо рецепта,после нагледно  Sick  Blush  Grinning

# 622
Леля Ог, няма нещо особено в рецептата, когато слагаш картофите, добавяш и дюля   bouquet
Месото се задушава предварително. Задушават се лука, морковите, чушките. Добавят се картофи, дюля, маслини, домати. Сол, червен пипер, чер пипер, магданоз.

# 623
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/

tutulina, веднага пиша рецептата,че след обед нямах време! Grinning
Ама съм и аз ooooh!,не се научих първо рецепта,после нагледно  Sick  Blush  Grinning

lina kaz   знаех си аз, че моите "заплахи" ще ти подействат  Joy Joy Joy

Благодаря ти, дано се справя, че ще я сънувам тази  твоя  "Мечта"   Laughing Hug Laughing

# 624
На мен ни снимка ми се отваря, ни рецепта видях. Залъгвате ни нещо.. само с голи мечти!  Crossing Arms
Моля ви, не искам да изтървам  Praynig

# 625

Леля Ог, най-сърдечни поздравления за дъщеричката ти за рождения и ден, да ти е жива и здрава красавицата, сръчна и майсторка като мама!   bouquet А за тортата - ти си знаеш!  chef  bouquet

Tannita, почти три през нощта е, но аяко можех да се докопам до спаначените охлювчета......, разкошно изглеждат! Heart Eyes  bouquet

alex_og97 , радвам се, че си харесала кифличките, тестото наистина е добро, много апетитно изглеждат! Peace  bouquet

От мен ябълкови кексчета без мазнина и мекици.

# 626
  • на втория етаж
На мен ни снимка ми се отваря, ни рецепта видях. Залъгвате ни нещо.. само с голи мечти!  Crossing Arms
Моля ви, не искам да изтървам  Praynig

Заповядай: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=514212.30  Grinning

labrex,ти не спиш по нощите,ами съблазняваш ли,съблазняваш  Grinning Peace,ябълковите кексчета са чудни! Grinning

# 627
Една скромна гъбена супичка. Много вкусна.

Лабракс супер ябълкови кексчета. Можже ли рецепптата?
Танита и охлювчетата със спанак са невероятни. Много обичам тестени неща... Crazy
За на леля ОГ кифличките дума не обелвам. Аз съм и най-голямата фенка  Laughing
Смайл и тя..Абе много изкушения, ще стана 300 кила без време...
И Алекс Ог... ох, имайте милост  Laughing   bouquet

Всички сте супер   chef

# 628

labrex,ти не спиш по нощите,ами съблазняваш ли,съблазняваш  Grinning Peace,ябълковите кексчета са чудни! Grinning

lina kaz, благодаря! Голям таласъм съм  hahaha, през деня не съм толкова бодра и работоспособна, колкото през нощта. Но кексчетата не са съвсем нощни, само снимките качих послед нощите.  bouquet

Женя 83 , понеже са без мазнина и с едно яйце само, та ми е по-спокойна съвестта, като ги хапвам! Grinning Ето рецептата:  Ябълков сладкиш без мазнинаbouquet

# 629
Показвам си  лунно сушените домати  и се връщам да ви чета  chef

Общи условия

Активация на акаунт