За къпането, вредна ли е водата с която къпем децата си?

• 4 828
  • 49
  •   1
Отговори
 Здравейте, попаднах на няколко статии в интернет пространството чрез които разбрах че водата в България с която се къпем е доста хлорирана и е вредна за бебетата. Според вас вярно ли е това и може ли да си имаме проблеми? Забелязах зачервени петънца по нашият бебок и един доктор ми каза че е възможно да е от водата с която го къпем....

# 1
Спокойно,  може да ни е кофти водата, но все пак по някакви стандарти става за пиене тази чешмяната, така че не е отровна за къпане. Ако много се притесняваш, какво можеш да направиш ? Не можеш да го къпеш с изворна вода нали ? Все до чешмяната ще опреш. Къпала съм и двете си деца с тази вода, и мен са ме къпали с такава. всички сме живи и здрави, и то в регион със засилена минна промишленост.
А и често да си призная не съм сигурна дали можеш да разчиташ и на изворната, дали е много "изворна". Спокойно, има далеч по-притеснителни неща   bouquet

# 2
  • Kyustendil
И аз подкрепям, горното мнение - не мисля, че това би трябвало да те притеснява, все пак наистина е чешмяна вода предназначена за пиена. Друг е въпроса колко става за това. Ние в къщи купуваме изворна, а на чешмата сме сложили филтър, за водата за готвене. Така че смело си го чипкай бебока, според мен. И аз и двамата съм си ги къпала с вода от чешмата. Малкия ми е получавал червени пъпчици и петънца, но се оказа, че са от претопляне.

# 3
и аз си мисля че не е вредна,според мен е по добре да го измия с вода отколкото да го бърша с разни напоени с химия кърпи

# 4
По-вредно е да не къпеш детето си.
Нищо й няма на водата.

# 5
Не вярвай на всичко, което четеш Naughty Всеки може да пусне някаква статия в интернет.
Как според теб оцеляват толкова деца, които се къпят всеки ден? Да не къпем бебетата ли?
Не бъди толкова наивна Peace

# 6
Не съм чувала някой някога да е имал проблем от къпане с питейна вода. Не се притеснявай.  Peace
Мисля, че това прекалено треперене над децата ни, на времена граничи с вманиячаване и определено не е в полза на никого.  Peace

# 7
За пръв път чувам подобно нещо.Вредно не вредно нямаш избор с какво друго да си къпеш детето.Освен,ако не ти носят вода от чужбина Joy

# 8
  • Бургас
И аз мисля,че не е вредна.  Peace

# 9
Тази вода е и за пиене (у дома всички, даже бебето, пием такава), значи със сигурност става за къпане. Петънцата може да са от много други неща, защо реши точно водата да набедиш? За бебета с прекалено чувствителна кожа е препоръчително да се къпят само с вода, без шампоан, сапун и т.н.

# 10
Абе, хора, вие съвсем откачихте.  Joy Всичко отдавна е вредно. И не, не е вредна водата  Laughing

# 11
  • Бургас
Няма такова нещо!
Къпи си детенцето,да му е добре,да му е леко!Не се обременявай с подобни мисли!

# 12
  • до една звездичка
И да е вредна, какво? Crossing Arms
С минерална ли да ги къпем?
А кладенци нямаме...

# 13
  • София
то и с минерална е вредно Simple Smile))
къпи си детето спокойно....или вървете да живеете някъде по планините в най-диво село, яжте отгледани от вас неща, къпете се на извора, забравете за цивилизацията, за телефони, комюптри, телевизори и т.н.... може би тогава ще може да си кажете, че "вредителите" не са ви част от ежедневието.

# 14
Мдаааа,вредно е.Водата е мръсна-не се къпете изобщо.А понеже и въздуха е мръсен или си купете по една кислородна маска или не дишайте ooooh! ooooh! ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт