АВГУСТинките засмени се преместиха в Родени №1

• 38 976
  • 814
  •   1
Отговори
# 450
Ади, дано всичко се нареди при вас. От моя гледна точка мисълта за урочасването е естествена, но всъщност едва ли е така.

Някой беше попитал за фитнеса и секциото - на мен ми казаха 20 дни след секциото да почвам да правя коремни преси. Е, при фитнеса има и тежести и т.н., но го казвам ориентировъчно.

# 451
Искам да попитам има ли някоя друга мама, чието бебе или да спи или да реве. Има дни, в които след като се наяде почва да реве, разнасяме го 1/2 - 1 час заспива, после се събужда с рев, яде и пак така цял ден. Не знам колики ли са какво е, ама мн се мъчи милото, имам чувството че 1во почва да плаче и после се събужда понякога.

Ние сме така от известно време но днес направо ме подлуди....почти не е спинкала а ако заспи плаче и се сабужда,предполагам е от коликите които при нас са доста силни...храним се,час и половина се разнасяме на ръце и правим опити да постои в кошарата,но без резултат...после се унася за малко,буди се постоянно и то идва ред на следващо хранене.Мъка голяма....

# 452
Въпрос към консултантите. Бебо е само на кърма и за първия месец качи 1 кг 250 гр. , но от 3 - 4 дни гърдите ми са постоянно меки и дори през нощната пауза не се напълват както досега. Той реве и търси постоянно, дори най- рано 30  мин. след като е ял търси отново. Заспива на гърдата и скоро след като го сложа да спи в леглото се събужда и отново търси да яде. Чудя дали това означава, че рязко ми е намаляла кърмата? Досега съм му давала и на 2 часа и на 1ч. и 30 мин. - не съм чакала да минат 3 ч. до следващото хранене но пък през нощта си прави по - голяма пауза 4 - 5 - 6 часа, а понякога и само 3 ч. но щом се е събудил го кърмя. Досега не съм се изцеждала. Сега пробвах  и незнам какви изводи да си вадя. За около 30 мин. изцеждане с помпа събрах 60 мл. и продължава да изцежда няма и час след като се беше наял. Има ли нужда да се стимулирам с изцеждане след като го накърмя? А имаме и друг проблем. Той сякаш свикна със силиконово зърно. Като са ми по - меки гърдите и сякаш неможе да захапе и започва да реве да върти нервно глава но щом сложа изкуственото зърно продължава да се храни без проблем и вече на всяко кърмене се налага да използваме такива зърна. Пия чай за стимулиране на кърмата на хип но нередовно. Ако се доизцеждам след всяко хранене ще ми се увеличи ли количеството кърма ако в него е проблема, че търси много често да яде? Много ми се иска този път да несе проваля и да го кърмя поне до 6 месец. Каката я кърмих едва 2 месеца ,но сега разбирам , че грешката е била наша да ми намалее кърмата и на педитърката понеже ни препоръча да дохранваме след първия месец за наше спокойствие, въпреки че беше качила кило и 400 гр.

# 453
Искам да попитам има ли някоя друга мама, чието бебе или да спи или да реве. Има дни, в които след като се наяде почва да реве, разнасяме го 1/2 - 1 час заспива, после се събужда с рев, яде и пак така цял ден. Не знам колики ли са какво е, ама мн се мъчи милото, имам чувството че 1во почва да плаче и после се събужда понякога.

Ние сме така от известно време но днес направо ме подлуди....почти не е спинкала а ако заспи плаче и се сабужда,предполагам е от коликите които при нас са доста силни...храним се,час и половина се разнасяме на ръце и правим опити да постои в кошарата,но без резултат...после се унася за малко,буди се постоянно и то идва ред на следващо хранене.Мъка голяма....

И при нас е нещо подобно Simple Smile Има и по-спокойни дни, но повечето са все така... Да са живи и здрави бебчетата, другото ще го издържа някакси.

# 454
  • София
pls1 нямаш линиика, на колко е бебчо. Говорили сме няколко пъти за скоковета в растежа. Повече може да прочетеш тук. Напълно нормално е подобно поведение в този период, обикновенно трете, шеста седмица, трети месец, хубавото е че от теб се иска само да се водиш по бебчо и да отговаряш на нуждите му и желението, то най-добре си знае как да се справи. А именно да го кърмиш няколко дни по-често всеки път когато пожелае. Няма нужда да се мъчиш и да доизцеждаш след това. Хубаво е да нямаш известно време големи паузи, по-големи от 4-5 часа нощем.
Омекването на гърдите след първият месец, месец и половина е напълно нормално.
Цитат
Няколко месеца след раждането, когато хормоналната стимулация вече се извършва основно в резултат от сукането на бебето, а не чрез хиперпроизводство на пролактин в хипофизата, гърдите обикновено намаляват обема си, макар че все още са по-големи от преди бременността.
Обикновенно майките го описват с изведнъж гърдите омекват и изглеждат празни, плюс скока в растежа. Това много често е повода да се посегне към шишето и дохранването, което лесно може да се избегне.
Съжалявам, че с каката така са се развили нещата, но при подобно наддаване първи месец, няма да коментирам какво ми е мнението за включването на добавка за ваше спокойствие... Интересно ми е дали след това тя ви плащаше АМ....
Сега за силиконките, може да прочетеш повече тук. Тяхната употреба се свързва понякога с известно намаляване на количеството на кърмат, плюс досадните манимпулации с поставяне и тн. През ноща как се хранете отново ли с тях хапвате. Като цяло ако не жалее без тях, използването им и кърменето от гърда без шише е по-добрият избор. Просто опитвай при всяка възможност да предлагаш гърдата и без силиконки. Може да започнеш кърменето с тях и след началото да ги махнеш или в сънено състояние да се опиташ да се храните без тях.

# 455
  • София
Да се отчета.
Мъжо успя някак да се измоли в МЦ Детско здраве да ни приемат днес и ми се обажда в 17.45 че имаме час за 18.15. И аз грабвам малкия натоварвам го на колата и тръгваме. Той реве милия та се къса, понеже е наакан, аз с едната ръка държа кормилото с другата ту сменям скоростите, ту му държа бибата в устата да не реве а то едно задръстване нямате си на идея. Накрая с 15мин закъснение пристигаме, намирам място за паркиране, разтоварвам малкия и тръгваме да тичаме към центъра ... ужас, аз вече пред истерия, лувнала в пот. Отиваме в центъра и аз сядам пред един кабинет където пише гастроентеролог, ама кой да погледне че има още един такъв кабинет. И гледам от там излиза една жена и си тръгва. След малко обаче идва и ми вика - това ли е Алекс. Казвам "Ами да", а тя ами аз ви чаках ама никой не дойде. Както и да е прие ни де. Резултата - няма нищо на червата, обаче имаме уголемен черен дроб от жълтеницата - но все още е в нормата, но каза че ако продължи да се увеличава ще е притеснително вече. Каза че явно времето не е помогнало и тъй като Алекс вече е на 48 дена а още с много явна жълтеница ще трябва да спрем кърмата, за да не продължи да му се увеличава черния дроб. Освен това повръщането се оказа ГЕР, за мое съжаление и трябва да пием фризовом. И сега сме вече само на фризовом заради жълтеницата а и да помогне за рефлукса. Иначе се изцеждам и направо не мога да повярвам че изцеждам по 150 мл. Засега ги замразявам. Докторката каза че ще се наложи десетина дни да давам само АМ и после да си мина на кърма.
Вече не ми пука честно казано само да ми се оправи миличкото, а после ще му мисля. Почти съм убедена че няма да свикне на шишето.
Ох това от мен.
 Hug Hug Hug Hug

# 456
  • София
adelina_bg важното е че нещата са се изяснили. Много си права, че бебе, което е вече на месец и кърменето и лактацията са установени има огромен шанс да си засуче без абсолютно никакъв проблем след 10-тина дни прекъсване  Peace Разликата е огромна когато вече е кърмено месец и когато веднага след раждането в продължение да кажем на десет дни е хранено с шише. От теб само се иска да изцеждаш също толкова добри количества през това време, дори  и леко да намалее не е пролем. За целта е хубаво да се цедиш на всяко хранене и от двете гърди.
От полза ще ти е тази статия - Запазване на уменията за кърмене при хранене с шише

Последна редакция: ср, 22 сеп 2010, 01:43 от Aila

# 457
  • Miami
adelina_bg, големи премеждия сте имали. Дано вече се успокоите и всичко да тръгне към по-добро  Hug

# 458

Моят Александър е така. Шегуваме се, че само като спи слуша. Когато е буден иска да е само в мен гушнат и да е лапнал цицата за успокоение. Не реве от колики, а от глезотии. В началото като ни почнаха коликите пищеше, цицата не можеше да му помогне Wink. Ползвам Инфакол и вече нямаме колики, но не съм го спряла. Иначе все си пръцка / освобождава въздуха в червата/, ака нормално.
Дано да не ни сполетят пак тези гадни колики.

При нас също го има проблема с повръщането, но не в голяма степен. Обикновено повръща от преяждане, 2/3 пъти и на фонтан. Педито ме успокои, че не е тревожно, много от бебетата биби така. Препоръча кърмене в леко изправена поза, оригване по време на сукането - по 3/4 пъти го оригвам, след като се е нахранило бебето си остава леко надигната поза, каза най-добре е да лежи на възглавничка, като възглавничката не се слага само на главата, но и на гръбчето newsm78- незнам дали го обясних като хората. възглавницата се слага над дупето на бебето. Аз замествам възглавничката с шезлонг Simple Smile. При нас тези техники действат.

# 459
Да се оплача вместо добро утро. Снощи, докато сме били с малката на преглед за пъпчето, Мартин се разминал с баба си/тя го търсила на едни място,той на друго../ и до в къщи се е прибрал сам от градинката/близо 1 км/ и пресичайки 2 булеварда. Направо бяхме полудели в къщи всички и слава Богу, че всичко се разви с щастлив край........

# 460
Въпросче към консултантите или по-скоро молба за съвет Praynig

Обикновено Калоян се храни около час  ooooh!, но се оказа че не изсуква достатъчно, защото заспива.
Как мога да се справя с този проблем, да не би пък да нямам кърма?
Понеже вече имам кантарче, знам че се вкарвам във филми, но ми писна да реве това дете и да си мисля, че е гладно.
Та на предноо ядене изяде 70-80 грама, а сега вися 30 минути и кантара показа разлика от 5 гр  ooooh!

Последна редакция: ср, 22 сеп 2010, 10:36 от red shoe

# 461
  • София
adelina_bg - какво представлява прегледа за ГЕР? Как точно се поставя диагнозата?

# 462
какво мога да сложа в нослето на бебо за сополки,освен Стеримар?
а вит.Ц на ампула мога ли да дам и колко?

# 463
  • София
IR, нашата педиатърка каза да му давам по половин ампула на него 3 дни и другата половина да пия аз, в носа и аз капя Стеримар, но не виждам ефект:( Много ме е страх от тая хрема, как ще се храни?

Аdelina , дано всичко бързо се оправи, и Макс е още с жълтеница, педиатърката засега само вода със захар каза да давам.

# 464
  • София
И аз само се боря с това запушено нослеэбез ефект.Доктора каза, че ще отмине, мамите с второ детенце, кога долу-горе отминава? Изобщо не може да спи горкото. Ако някой се е справил с проблема моля да сподели. Аз капя разтво, пръскам със Стеримар, чистя с аспиратор и клечки и всичко е временно и за кратко.
Имах въпрос към консултантите, който остана без отговор - може ли да пия допълнително виамин С?

Общи условия

Активация на акаунт