Хитринки за всякакъв случай - 5

• 127 282
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
Как да отпусна кожени маратонки.

# 541
Скоро и аз бях задала подобен въпрос и попрочетох някои неща. Ето една възможност - мокриш вестиници и ги натъпкваш в маратонките. След това ги слагаш да замръзнат във фризера. Изваждаш ги и ги обуваш с дебели чорапи още докато са студени и ги разтъпкваш. Другият вариант е на обущар с калъп.

# 542
Не са мойте на детето са .Ще изчакам да ги поноси.Казва че не му стискат ама като ги сабуем и малко отгоре му е червено крачето.

# 543
Аз пък търся начин за почистване на плюшени играчки с механизъм. Другите ги тъпча в пералнята, но любимото пони на дъщеря ми е доста мърляво.
Можете да приложите метода на сухото почистване. За това ще ви трябва голям найлонов плик, сода за хляб и мека четка. За една играчка са необходими 2 чаени лъжички сода.
Слагаме играчките в найлоновия плик, изсипваме вътре содата. Затваряме плика и го друсаме в продължение на една минута. След това вадим играчките и ги чистим с четка, за да изчеткаме содата заедно с мръсотията. Този метод е приложим най-вече при малки и средни играчки.
от тук

# 544
Някъде бях попадал на метод за чистене на плюшени играчки с картофено пюре...не помня точно технологията, но идеята беше че като изсъхне с помощта на четката се отстраняват и праха, и мръсотията  Rolling Eyes

# 545
Аз пък искам да свия едни дънки, които са ми един размер по-големи, на етикета пише 100 памук, пусках ги в сушилнята, но нищо, прах ги и на 90 градуса, но пак нищо, свиат се за малко и след няколко минути носене пак се отпускат

# 546
Онзи ден прах една плюшена маймунка. Мислех си, че  батериите са й свършили и затова я бутнах в пералнята, а после и в сушилнята. Като я изкарах си работеше звука, а преди това не  Simple Smile.

# 547
  • София по рождение
...лъжда по бялата ми блуза от щипки...изпрах я отново и пак си стои там...помощ!

# 548
  • София
...лъжда по бялата ми блуза от щипки...изпрах я отново и пак си стои там...помощ!

Ако "лъжда" е "ръжда" супер ефикасен е Клири  Peace

# 549
  • у дома
Това дали ще ми помогне на мен да почистя две блузки с петна от ябълка? Днес дадох обелена ябълка на малкия ми син да ръфа и той я е допрял до блузата, под лигавника и сега има огромни кафеви петна, които не излязоха с веро? Все едно не съм я прала

# 550
Това дали ще ми помогне на мен да почистя две блузки с петна от ябълка? Днес дадох обелена ябълка на малкия ми син да ръфа и той я е допрял до блузата, под лигавника и сега има огромни кафеви петна, които не излязоха с веро? Все едно не съм я прала
Пресни петна от плод, почиствам с лимонена киселина на кристали. Мокря дрехата и посипвам петното.След  час, изпирам.Един път пробвах и на вече старо петно, пак подейства.

# 551
Как да почистя перманентен маркер от дамаска? Ако някой има опит, да сподели.

# 552
  • В града на хумора...
Момичета как да махна петно от калиев перманганат върху балатум ....пробвах с доместос  - не става  newsm78

# 553
страхотни неща научавам от вас и ви благодаря на всички но имам едно въпрос че чекмеджето за прах ми се събира много плесен и за почва да мирише оставям отворена вратата но не помага мъчих се със четка за зъби но е доста трудоемко  и може би трябва да го правя постоя но  newsm78 някакви съвети Cry

# 554
  • София
Аз много не разбрах какво е това чекмедже за прах  newsm78 обаче, за да имаш там мухъл, значи, че има влага. Когато чистиш плесен с четка, тя започва да се разпространява все повече, т.е. там от където си минала с четката вече са се зародили нови гъби.
Това, което мога да те посъветвам е да видиш от къде е влагата и да я изолираш, можеш да обработваш със Саво (прочети инструкциите за употребата) - за известно време мухълът ще изчезне, може и да е за постоянно, ако си успяла да премахнеш причината за влагата.

Последна редакция: пн, 11 апр 2011, 08:46 от maminko

Общи условия

Активация на акаунт