Какво ли става в тази Канада, че всяка мама тук забременява - 43

• 32 124
  • 735
  •   1
Отговори
# 180
На мен сестра ми ми изпраща от време на време. Тук в Торонто незнам дали има някъде бълг. библиотека. Може би някоя мама ще ми подскаже newsm78 Mr. Green

# 181
Но-шпа има по руските  магазини, там има и руски антибиотици. Само си направи сметката колкко ти трябват, че аз имам за 4 години 2 пълни торби. А и като почнете работа, застраховките обикновенно покриват лекарствата.
А хавлиите- в Winners има и обикновенни и то за смешни пари в сравнение с българските.
Кръгли тави, пак там или в арабските магазини
Виж книги, това мъкна най-често май, а сега край бебо винаги има по няколко в колетите. А като си ходи някой от нас сега към Калгари, носим вафли, слънчоглед и тенекии с бг овче сирене

# 182
А хавлиите- в Winners има и обикновенни и то за смешни пари в сравнение с българските.
Така е.
Кръгла тава не съм носила, не съм и търсила. Може и да има.
Също съм ЗА книгите.

# 183
  • Vaudreuil Canada
Аз не съм гледала за халвия (тип халат) в уинърс иначе кърпите им хавлиените са много хубави - детски хавлийки с ръкави също не съм виждала тук - всъщност видях веднъж но бяха точно плюшени.
Слънчоглед има в доларамите.
Но-шпа имаше само в един магазин в монреал но отдавна не съм виждала реклама на магазина та не знам дали съществува още.
Най-много се радвам да имам лекарства за изхвърляне но като ми потрябва да са тук - като знам колко пъти не ми е оставало никакво време да ида на доктор или ми е коствало цял ден от работа....  ooooh! независимо че застраховката ми покрива медикаменти на 100% пак ще си нося антибиотици от бг ... освен ако и там не са станали с рецепта както се спрягаше.

# 184
Шемет, по принцип са с рецепта вече антибиотиците, но това не пречи, ако се помолиш или знаеш точно какво искаш, да ти дадат и без рецепта Tired. Лично аз не съм привърженик на антибиотиците и ако до 3 дни не отшуми проблема, вероятно бих потърсила лекар /ако става дума за детето/, за себе си чакам и по-дълго Peace
Иначе и аз като теб с лекарствата, предпочитам да ги имам и да не ги ползвам Wink
Предната ми бременност беше много лека /пу-пу, дай Боже всекиму/ и не съм пила абсолютно никакви лекарства с изключение на фолиевата киселина първите 3 месеца. Но не пречи да взема една опаковка Но-шпа за всеки случай Wink

За книгите е добро като идея, но аз от доста дълго време чета англ. книги в оригинал и с цел да си упражнявам езика отскоро и детско-юношески на френски, и български книги /освен детските книжки на Диди/ липсват в библиотеката.
На Диди сега съм й взела 4 книжки от една поредица за бълг. народни приказки и още 3 с книжка и диск и тези, и ще й смъкна на лаптопа няколко озвучени на български филмчета /малко офф моя офф топик Laughing, но Диди днес за пръв път изгледа цяло филмче, бях й пуснала за Палечка и даже се разсърди като свърши hahaha/...за другите ще разчитаме на интернет. А може и да проверя към българското училище в Отава дали няма и българска библиотека Simple Smile

# 185
  • Калгари, Канада
Аз наскоро си поръчах български книги за първи път по нета и съм много доволна. Принципно доставят в Щатите /от там си е човека/, но се съгласиха да ми доставят в Канада. Доставката за 4 книжки излезе 7 долара  с обикновена поща от Щатите.
Сайта е: http://www.buybgbooks.com/

Иначе подкрепям Галче - по-добре е да не се чете на български и да се упражнява езика /френски или английски/, освен ако книгите не са така или иначе от български автори /каквито са и в сайта горе/. Но за малката си трябват български книжки и според мен за децата книжките никога не са достатъчни.

Галче , ако имаш място можеш да си вземеш прибори /вилици, лъжици/, дори ножове, ако си имаш любими. Както и отварачка, солнички и други дребни кухненски нещица. Щом така или иначе си ги имаш и ти е останало място, що да не ги вземеш.

# 186
ние имаме страшно много бг книжки, някой ако иска може да разменямеSimple Smile
Имам и за гроун ъпс, но не много.. предимно тери пратчет и други комедийки които съм си домъкнала от бг още едно време, вече гледам да не натоварвам родата да купува книги, ужасно са скъпи, стига че пращат постоянно на децата Laughing
Наскоро намерих един сайт от който си избирам популярни заглавия и после си даунлоадвам на електроник ридър, който нещо се скапа и ще го връщам но това е друг въпрос..
Между другото то чете и бг книгиSimple Smile

та сайта е goodreads.com
и тегля фри от 4shared.com

ако някой се интересува ще потърся сайтовете от където могат да се теглят бг книги.

исках да добявя че някой от бг книжките за деца са просто ужасяващи.. понякога направо се чудя как им ги ражда главата тези безумия и гадости.. опитвам се винаги да чета новите книжки сама преди да чета на децата за да съм подготвена да скипвам изречения и да преправям. гледам да напомням на бабите да прочитат преди да купят нещо

Последна редакция: чт, 23 сеп 2010, 01:07 от Гаргамелчо

# 187
  • Калгари, Канада
Гаргамелчо като каза, че скипваш разни изречения /то и аз правя така понякога, даже книги скипвам  Wink/, та се сетих - четем с Владко за Хитър Петър, книжката пълна със селски думички - плет, капа и т.н. и аз чета изречението после обяснявам какво съм прочела, пак чета пак обяснявам, накрая ми писна и почнах да заменям думите с по-разбираеми. Та се чудя кога ли и дали изобщо децата ни ще овладеят българския дотолкова, че да разбират какво са писали по-старите автори. За езика на по-новите автори понякога пък правя така  Crazy
Но имаме и доста хубави книжки - в рими и не в рими, с чудесни картинки и Владко много ги харесва.

# 188
Аз си мъкна всеки път следните неща:

- Подправки - чубрица, бакпулвер, сода за хляб, ваниля на прах, боя за яйца, лимонтозу. Неможах да свикна да готвя с тукашните подправки и кекса ми се възроди с българският бакпулвер Simple Smile Но Сръбските магазини вършат работа за бакпулвера също.
- лекарства - за антибиотици ходя по лекарско предписание. Аз в БГ такъв алергичрн шок изкарах след самолечени с антибиотик, че страхова невроза развих. Антибиотик само лекар да го е предписал. Но си купувам от БГ парацетамол, Фервекс, Неоангин (смуче се при болки в гърлото), Упсарин, Аналгин и Невралгин. В общи линии неща за бърз фикс Simple Smile
- може шампоан (например ако ползвате Нивеа или Шваркоф).... тук няма Simple Smile .... избора е лимитиран до 3 марки.
-пантофки за детето Simple Smile, панталони (анцунг) с връзки за детето Simple Smile

Да се похваля, че станах вуйна на едно много борбено момиченце!  Simple Smile

# 189
  • Лавал-Пловдив
Благодаря за пожеланията за Ники, рождения ден ще го празнуваме през уикенда, че сега няма време.
Днес и другото ми момче порасна - стана на 11 месеца.
Между другото децата ми са родени на 20,21,22 по ред на номерата - и това ако не е съвпадение.
Бягам, че ме чака пералня за сгъване и 2 домашни ...

# 190
Имате ли представа от къде мога да купя в Монреал прах за пране Ариел и дали е качествен? Какъв прах за пране бихте ми препоръчали?

# 191
  • Vaudreuil Canada
Тиса в българските магазини, магазин Букурещ, магазини Адонис ... аз купувам или ариел или персил, последния се намира и в магазините Корбей на щанда за консумативи.

# 192
Честит рожден ден на рождениците на Кака Дора, Каролина и на Мила!
Аз вече за друго освен за детски книжки не мисля като си ходя в Бг, все не ни достигат. И ние преразказваме приказките. И не мисля че някога ще знаят бъългарски толкова добре, че да четат старите автори. Стига ми да могат да общува нормално със семейството си, на повече не се надявам.
Но-шпа мисля че тук не случайно не го предписват, нищо че в България едва ли не всяка бременна го пие. Доколкото знам и тук някога са предписвали подобни лекарства, обаче употребата им е преустановена заради излезли нови (вече отдавна стари) научни доказателства. Моят скромен опит с четири бременности (и четирите пъти съм имала кървене) също показва че е излишно Peace

# 193
кака Дора, много се кефя на рожденните дати на децата ти  Hug
Галче и аз мисля, че в никакъв случай не трябва да оставяш неизползвани килограми. Не знам защо споменават често и вземането на отварачка за консерви. Аз си донесох, но пък и тук се продава. Според мен вземи любими неща на Диди, например любимото и одеалце или нещо, което да и напомня дома. За нея ще е по-лесно така мисля, защото вероятно ще и нужно време докато свикне с новата обстановка. Затова е хуваво да има и нещо, което да и е познато.  За тенджерата под налягане не зная какво да кажа, щом си я ползваш, пък и имаш място ...аз си домъкнах например пръстяния гювеч и кеф си готвя кавърма тук  Laughing.

# 194
Шемет, колежката излезе несериозна и забравила координатите на доктора, утре обеща да ги донесе.
А сега бързо казвайте от кой сайт поръчвате български книги! Praynig
Мамамия, този човек дали ще се навие и на други поръчки до Канада?

Днес за първи път бяхме в магазин Akhavan, много ми хареса, има супер интересни неща, само дето не помня цени и не мога да преценя дали е изгодно или не, но все пак определено ми хареса, често ще пазарувам там.

Галче, просто ума ми не побира как така имате свободно място в багажа #Crazy Ние бяхме с по 2 сака на човек - общо 6 + 3 сака ръчен багаж и накрая два от големите сакове ни бяха свръхбагаж, но на нас сигурно поне 20 кг бяха точно книги,също приборите си ги донесох от Бг, плюс една тенджера и две тави LaughingНаистина си беше преселение Simple Smile, но не съжалявам за нищо, което съм взела. Последно - бих те посъветвала да вземеш течен аналгин на капки -Хексалгин, върши страхотна работа за деца, а и възрастни.

Общи условия

Активация на акаунт