Какво ли става в тази Канада, че всяка мама тук забременява - 43

• 32 111
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
Соня, дано скоро да ви зарадват Peace
Аз като си спомня какво чакане беше ooooh! Другарите румънци ме бяха поизнервили Close
Пожелавам ви Нова година в Канада Grinning

# 601
  • Canada
Снежи, моля изпрати ми адреса си, не го намирам. Hug

Много е хубава идеята за коледно детско парти. За съжаление не мога да се включа - или ще съм току-що родила, или ще преносвам с малко, или пък ще раждам. Crazy Следващата година ще се присъединим. Определено би било интересно за Раян.

mamamia, аз ще ти пратя картичка (видях те и в другата тема).  Hug
TarikMom, би ли ми дала адреса си. Sunglasses

Sonya, значи в Монреал пристигате, така ли? А от къде ще летите - от София или Варна?

# 602
  • Калгари, Канада
Снежи   Hug
November Rain и аз ще ти пратя  Laughing
TarikMom, ако може и аз да получа адреса ти на лични.  Grinning

# 603
Страхотна е идеята за коледно парти за децата. Включвам се с удоволствие, стига да е почивен ден!

TarikMom + Тарик    = 1 възрастен + 1 дете
Manevrata + Дамян  = 1 възрастен + 1 дете
Deizi-Kreizi + Стивън + Майкъл = 1 възрастен + 2 деца
p4eli4ka + таткото + Флоранс + Алекс = 2 възрастни + 2 деца
escorial+ таткото + Марти + Дани + Карина = 2 възрастни + 3 деца
Николова + Ясен = 1 възрастен и едно дете /баткото няма да иска, а таткото не съм го питала още. Ако искат ще включа и тях/
Вери + половинка + Маги + Ясен = 2 възрастни + 2 деца
Камбанка + половинка + дядо Laughing+ Калоян=3 възрастни + 1 дете

Общо до момента: 13 възрастни + 13 деца

Маневрата, и аз ти пратих и-мейл за документа  bouquet

Както стана ясно ще сме с дядо на коледното парти, та исках да ви питам дали нечии други близки няма да пътуват насам към края на ноември? Още не сме всели билета и евентуално може да го съобразим с това, ако някой няма нещо против? Идеята да ориентират дядото при прекачването, иначе няма да досажда.

# 604
Давайте още инструкции за ядене на интересни плодове или зеленчуци, вижте как се раздвижи темата  Mr. Green

Ето сега пак се подсетих за варени кестени. Много ги обичам и първата рецепта от следващите 3, които ще дам, ми е любима:

Равни количества кестени и брюкселско зеле(в случая по 400гр). Зехтин(това винаги ми е било на око, гледам да не прекалявам), 3 стръка целина нарязани, тънко нарязана глава лук, 1/4 ч.л. индийско орехче, сол, пипер, настърганата кора на 1лимон.
Сваряват се зелето / аз на пара / и кестените. В зехтина се задушават заедно лука и целината. След което за кратко зелето и изчистените кестени. Малко преди да се махне от огъня подправките, а при сервиране лимоновата кора.

Зехтина може да се сложи чак на края и да не се ползва за задушаване на зеленчуците. На кестените се прави кръст на върха с нож, за да може после по-лесно да се обелят. Белят се веднага след като изстинат и е хубаво да не се махат от водата. В противен случай бързо изсъхват и става беленето трудно.

Също така варени кестени задушени с лук и сметана / може да е ядкова /. Ако е ядкова, няма да се готви, ще се залее при сервиране.

И третата рецепта е на една потребителка от форума; правила съм я:

Горе-долу пропорциите са следните:
2:1 (тегловно съотношение) тиква и картофи (т.е. 1кг тиква на 500 г картофи) се обелват и нарязват на едри кубчета. Заливат се с вода, докато ги покрие. Щипка сол, черен пипер и мускатово(индийско) орехче. След като заври, котлонът се намалява и се оставя да къкри на тих огън за около 25-30 минути (докато тиквата се свари). След това около 1/3 до 1/2 от водата се изсипват, добавят се 3-4 тръгълничета "La vache qui rit" (сигурно ще стане и с друго топено сирене, аз лично предпочитам "смеещатa се крава" защото дава гъстота, но не и допълнителен вкус). Пасира се с пасатора, при нужда се разрежда с прясно мляко. За разкош и блясък може да се добави и малка бучка масло. При сервирането се поръсва с нарязани на едро опечени кестени.

Който е веган, маха млечните или нагажда с нещо ядково.

Последна редакция: вт, 26 окт 2010, 00:56 от Вери

# 605
Вери, 400гр. зехтин, не е ли множко newsm78

# 606
Неее, това е по 400гр брюкселско зеле и кестени. Ще го оправя за по-ясно.

# 607
  • Лавал-Пловдив
Идеята на Тарикмам много ми харесва

Николова + Ясен = 1 възрастен и едно дете /баткото няма да иска, а таткото не съм го питала още. Ако искат ще включа и тях/
кака_дора+мъж(евентуално, но много вероятно)+Зара +Никола+Сами=2 възрастни + 3 деца

Общо до момента: 15 възрастни + 16 деца
За време и място нямам претенции, стига да е в Монреал, че не се знае какво ще е времето. Аз предвиждам тежка зима пък да видим.

# 608
  • Vaudreuil Canada
Тарикмам браво за идеята  Hug

TarikMom + Тарик    = 1 възрастен + 1 дете
Manevrata + Дамян  = 1 възрастен + 1 дете
кака_дора+мъж(евентуално, но много вероятно)+Зара +Никола+Сами=2 възрастни + 3 деца
Shemet_neveroiaten+Мартин = 1 възрастен + 1 дете

Общо до момента: 16 възрастни + 17 деца

Нямам предпочитания за ден и място само да кажа че миналата година по същото време имаше парти и от българското дружество така че ако го направят тази година по същото време може да съвпаднат двете мероприятия - ако има мераклия за Дядо Коледа мисля че можем да наемем костюм от същите места където се наемат хелуинските....

МaНЕВрата ей сега ти пускам съобщение с мейла   bouquet

Снежи ще гледам до края на седмицата да пусна паричките щото съм голяма забраванка напоследък  Embarassed Ама ти подсещай по-често. За картички не ме бройте много съм ревлива на такива мероприятия та ще орева горките деца докато им напиша картичките  Tired 

Последна редакция: вт, 26 окт 2010, 01:49 от shemet_neveroiaten

# 609

Както стана ясно ще сме с дядо на коледното парти, та исках да ви питам дали нечии други близки няма да пътуват насам към края на ноември? Още не сме всели билета и евентуално може да го съобразим с това, ако някой няма нещо против? Идеята да ориентират дядото при прекачването, иначе няма да досажда.

Mоите свекъри ще пътуват в началото или средата (най-късно) на декеmври - те са с доста стаж по летищата. Иmа обаче шанс да кацнат в щатите, ако те устройва като дати, ще ти пиша като се уточниm.

# 610
November Rain, ще пътуваме за Монреал. Ще летим от София, живот и здраве. Предчувствията ви за тежка зима може би са верни, а това май няма да е много благоприятно за новопристигнали...
Желая ви успех в организиране на Коледното събитие!

# 611
Хоп и ние в списъка Laughing.

Mama Desislava+Алекс = 1 възрастен + 1 дете

Общо до момента: 17 възрастни + 18 деца

# 612
  • Монреал
Уaу! Супер! Много се радвам, че толкова много хора харесаха идеята. Май дядо Коледа ще му натежи чувала  Joy Идея си нямам откъде се взимат костюмите - дали ги има сега покрай Хелоуин?  newsm78
И аз първо се сетих за FundoMondo, но там стаичките май няма да ни поберат толкова народ. За датата - тогава стесняваме до 18 или 19ти декември.
Аз мога да донеса етикетчета всеки да си залепи името, че май с толкова много хора - може да се объркаме  Wink Също ще донеса и апарата и статива да направим снимки на всяко дете като си получават подаръка от дядо Коледа. Спомням си като бях в детската градина това ни беше традиция и на мен много ми харесваше, че дядо Коледа ми е донесъл точно на мен подарък - кой да се сети, че бил от мама и тате  Wink

Sonya, дано да успеете да се присъедините  Grinning

November Rain, и аз ще съм на последната права тогава, дано не ни изненада бебчето по-рано  Crazy А аз сигурно вече ще се търкалям вместо да вървя  preggo

Сега ще изпратя адреса за коледните картички, но очаквам и вие да ми пратите вашите адреси  Laughing Ако още някой иска да се включи да пише  Hug

# 613
Честит Димитровден! Нека всички именници бъдат живи и здрави и Свети Димитър да ги закриля!

# 614
  • Варна - Монреал-Едмънтън
TarikMom + Тарик    = 1 възрастен + 1 дете
Manevrata + Дамян  = 1 възрастен + 1 дете
Mama Desislava+Алекс = 1 възрастен + 1 дете
arogance_ + Victoria= 1 възрастен + 1 дете

Общо до момента: 18 възрастни + 19 деца

Дано да няма бури в този ден . Praynig

Костюм на Дядо Коледа има в доларамата до нас - 2 долара. Незнам обаче колко е голям. Може да го взема да имаме резервен вариант, ако не намерим по добър Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт