Раничка на шийката на матката - 4 част

• 154 653
  • 793
  •   1
Отговори
# 90
bmb, тези т.нар. "ранички" не са безобидни! Ако не се лекуват дълго време и са от определен вид, могат да се превърнат в рак на шийката на матката. За това, когато има раничка, се прави задължително цитонамазка от шийката и от цервикалния канал и колпоскопия при специалист, наречен онко-гинеколог. Всичко останало са празни приказки и игра с огъня за мен!  Peace Виждам, че си на 18 и бих могла да ти кажа мнението си и за другите изказвания на тази докторка, но няма смисъл... Laughing
Просто отиди при друг, ако искаш. Все пак твоето здраве си е в твои ръце!  Wink

# 91
Нямам нищо против да ми кажеш мнението си. Но и да ми обясниш защо е такова (и въпреки това не си длъжна.. всичко е ако ти се занимава) Точно това,че съм на 18 и не съм се занимавала с това ме кара да питам. Иначе за раничката съм наясно, че е опасно и трябва да се правят изследвания. Тъкмо затова преди да правя каквото и да било ще поискам и друго мнение (въпреки че намирането на качествени доктори е трудничко) ...

# 92
Това, че си на 18 и се интересуваш, е страхотно! Просто ми се стори, че малко наивно гледаш на нещата, но може и да съм те разбрала грешно!  Wink
Здравейте на всички! Бих искала да ви споделя моята история и да чуя няколко мнения.
На 18 години съм , от горе долу половин година и нещо водя полов живот. Наскоро бях на преглед при гинеколог(не ми е първия) и резултатите бяха - раничка на шийката на матката, която обаче не е злокачествена (тъй като цитонамазка от предишен гинеколог беше добра), но е голяма колкото цялата повърхност на шийката(което мен ме сащиса).
Една раничка не е злокачествена, докато не стане рак...
Отделно имам киста на десния яйчник, която не е много голяма и останал възпалителен процес в левия, който според гинеколожката е от някаква инфекция на горните дихателни пътища прекарана като малка или нещо такова и каза, че той си стои този възпалителен процес и няма как да се лекува, а яйчника си работи, но бавно.
Това ми звучи ужасно несериозно! За кистите си има причина, ако е една се проследява, а ако са повече се търси какво ги причинява.
Тя ми изписа за кистата Ясмин както и за нормализиране на цикъла.
Цикъл с противозачатъчни не се оправя, щом ги спреш проблемът отново се връща. Търси се причината защо ти е нередовен.
Но за раничката много се притесних. Докторката каза, че било от протриване от секс.
Това са пълни глупости. По тази логика всяка жена, която ражда, ще има след това огромна раничка...Иначе всички трябва да спрем да правим секс и да раждаме, за да не се протриваме!  Joy
Е, кажете ми как като никога не е било грубо или поне според мен не би могло да стане от секс. Тя твърди, че явно тъканите ми били много деликатни и затова се е получило. Препоръча ми след 6-7 месеца да ме прегледа пак, да се вземе цитонамазка, за да се провери състоянието, защото вече след като е покрила цялата повърхност раничката няма къде да ходи и щяла да почне да дълбае навътре.
И това са глупости. Не става дума за рана, а за промяна в структурата на клетките. Тя може вече да е задълбала на дълбоко. За това отивай на преглед сега, а не след половин година! Peace
И ако била доволна ме съветвала да я обгоря и то не къде да е, а във Академията- по нейни думи там имали апарат, който не оставял страничните ефекти на остарялата апаратура и нямало да ми създава проблем един ден като реша да имам бебе.
За МА ли става въпрос? Там лазерът е двупотопен. Най-новият се намира в Токуда, където са и едни от най-добрите доктори в областта на раничките - д-р Карагьозов и баща му - проф. Карагьозов.  Peace
Иначе каза "Вие сте млад човек, никой не може да ви спре да водите полов живот, но нека е по-нежно", та въпрос - може ли да стане по- зле от секс.
Учудва ме, че направо  hahaha не ти е предложила да минете на другите видове секс, за да не се протриваш!  Laughing
Наистина много внимателно се прави вече.Въпросите ми мисля, че са ясни. Като цяло - какво ви е мнението за диагнозата и евентуалното обгаряне?
С най-добри чувства ми е отговорът! Ако имаш още въпроси, питай! На среща съм! Само че не очаквай като питаш за талива сериозни неща да ти кажа, че всичко е на 6 и ти няма нищо. Не съм лекар и не мога да ти поставя диагноза, но мога да помогна с инфо.
Относно докторите...Ами аз мисля, че в София има доста кадърни докторя и ако се разтърсиш тук и з форума, ще си намериш някого. Виж примерно в белия списък. Успех! Wink

# 93
Благодаря ти, Jana_Ina ! Питам, защото съм се стреснала, защото се чудя как на 18 години може да имам толкова проблеми и изобщо какво се случва. Не мога да си позволя да гледам наивно на нещата, защото това е здравето ми Sad
За Военно-медицинска академия става въпрос. Цитат: "те военните както винаги трябва да се оборудват и въоръжат отлично".
В Токуда може ли да се отиде само на преглед при тези доктори, за да се установи какво е състоянието и после съответно лечение. И друго-става ли с направление? Винаги съм чувала много критики за Токуда, за лекарите там, било много скъпо и т.н.т.
На мен симптомите за раничка са ми само бялото течение, което е по-обилно и постоянно. И го имам откакто водя полов живот, наложи се да взема един Ескапел, после хукнах по лекари заради течението, те се оказваха некадърни, натъпкаха ме с хапчета(ако ги изброя ще ви се завие свят) и ми се струва, че след тези неща ако има обективен отзив за състоянието ми ще е учудващо.
Да не говорим сега за противозачатъчните и страничните им ефекти - кафеникаво зацапване и малко кървене за разкош(добре, че беше само в един ден и много оскъдно). И все пак не е толкова зле, колкото можеше да стане. И сега-чакам да ми дойде цикъла и за това също се притеснявам. (за тези неща само споделям, питала съм си в съответна тема по тези въпроси)
А сега, секс си правя, но ми омръзва да се притеснявам дали няма да си влоша състоянието сама.

# 94
Прегледът в Токуда е около 30 лева и сигурно още 20 е цитонамазката. Не помня точно колко платих последния път. Обади се там и питай за направление. Само се въоражи с търпение, защото при тези двама доктори се чака месец-два за час.  Peace
Вероятно тези противозачатъчни не са ти подходящи, щом има кървене и зацапване. Отиди при друг гинеколог.  Wink

# 95
Уж казват, че е нормално първия месец на прием да има такова зацапване..
За всеки случай, за Токуда ще стане след месец-два, а може и повече, както и защото както казваш ти се чака, така и аз в момента съм в сесия и е сложно положението като цяло с парите..
Благодаря ти отново за информацията и загрижеността.  Hug

# 96
Подкрепям Jana Ina ,BMB.

# 97
Благодаря, ДХЗ Simple Smile  Hug

# 98
Здравейте ранени другарчета  Party
аз си продължавам да си ходя на гинеколог, а времето до оправянето на раничката така и не е дошло. Но с доки говорихме последния път и той ми каза, че вместо да я горим ще я махаме с някаква киселина, от която един вид тя щяла да си падне (не знам дали го обяснявам като хората) някоя от вас досега да е чувала за такъв метод и да го е изпитала? аз съм твърдо ЗА алтернативата, каквато и да е на горенето, но ми се иска да чуя и вашето мнение

# 99
Здравейте, момичета!
Искам да попитам нещо, защото за първи път имам съмнения за раничка и съм много притеснена. Последно бях на преглед преди месец и 10 дни и нямаше раничка (поне не се виждаше такава), а последното ми цито е от миналия май и беше първа група. От днес имам едно много светло кафяво леко зацапване и съм в шах, защото не се сещам от какво може да е, освен това. Микробиологията ми отпреди 3 месеца беше чиста. Днес ми е четвърти ден след овулация.
Та въпросът ми е какво точно е зацапването при раничка и изобщо имам място за притеснение, защото моето е много малко (петънце  Blush ) и не ми се иска пак да ходя на лекар, защото за последните 6 месеца съм ходила 6 пъти сигурно  Laughing
Благодаря ви предварително и желая много здраве на всички  Hug

Tuквичке, да ти кажа не ми е правило впечатление, но си мисля, че не съм имала зацапване заради раничката, само бяло течение... стискам палци  Praynig

# 100
аз си продължавам да си ходя на гинеколог, а времето до оправянето на раничката така и не е дошло. Но с доки говорихме последния път и той ми каза, че вместо да я горим ще я махаме с някаква киселина, от която един вид тя щяла да си падне (не знам дали го обяснявам като хората) някоя от вас досега да е чувала за такъв метод и да го е изпитала? аз съм твърдо ЗА алтернативата, каквато и да е на горенето, но ми се иска да чуя и вашето мнение
Aз съм проти мазането със Солкожин.

# 101
Aз съм проти мазането със Солкожин.
И аз мисля като ДХЗ.  Peace

# 102
А защо мили момичета? нищо не знам за този Солкожин. ако е това което говорихме с док. е някаква киселина,,, май?? кажете ако знаете повече  Rolling Eyes

# 103
  • Благоевград
Здравейте!
Аз да ви кажа какво ми се случи. Раничката ми откриха при обикновен преглед, без специална техника. След това се доказа с колпоскопско изследване и ми взеха биопсия. 4 дни кървях и на 4 ден изхвърлих много голямо парче тъкан, тънко и дълго, едно такова лигаво, но беше цяло, дълго около 6-7 см. След това кървенето спря. Чудех се дали това е от раничката или е нещо друго, тъй като тогава нямах цикъл от 4 месеца и може би биопсията е предизвикала отделянето на такава тъкан. След 3 месеца при преглед, пак обикновен, лекарят ми каза, че не вижда раничка. И това малко ме обърка.
Попитах в клиниката дали има колпоскопски преглед, жената ми каза, че има, но се прави по преценка на лекаря, но аз ще помоля да ми направят, за да съм спокойна.
Мислите ли, че може да се е отделило парче тъкан, там където е било раничката и вече наистина да я няма?

# 104
Мислите ли, че може да се е отделило парче тъкан, там където е било раничката и вече наистина да я няма?
Не.РАНИЧКАТА не е истинска рана,а тъканта за биопсия е съвсем мъничко.Според мен това е била кръв,примесена с влагалищна слуз.Отиди обезателно на колпоскоп.

Общи условия

Активация на акаунт